خنده | مغز انسان خندیدن را یاد میگیرد

مغز انسان خندیدن را یاد میگیرد
خنده میتواند درد را کاهش دهد
متخصصان علوم اعصاب و نوروفیزیولوژیست، با بررسی «خنده» و چگونگی بوجود آمدن آن از نظر عصب شناسی دریافته اند، مغز انسان قابلیت یادگیری خندیدن را دارد و باید آن را تمرین کرد.
دکتر شروین وکیلی نوروفیزیولوژیست و جامعه شناس با اشاره به چگونگی بوجود آمدن خنده و مسیرهایی که به هنگام بوجود آمدن خنده، فعال می شود، گفت: خنده، اثر درمانی دارد و ضد درد است و انسان، اگر بتواند به هنگام درد، بخندد، معجزه خنده را در کاهش درد مشاهده می کند.
وی افزود: خنده، یک انفجار سیستم لذت در مغز است. خندیدن، یک پدیده پیچیده است که از سه لایه عصب شناختی، زبان شناختی و جامعه شناختی قابل بررسی است.
به گفته وی، در زمان خندیدن، ۴۴ واحد حرکتی فعال می شوند و تفاوت خنده با لبخند، این است که در خنده، عضلات به صورت فعالانه منقبض می شوند، درصورتی که در لبخند، عضلات منقبض نمی شوند.
وکیلی با اشاره به اینکه بخش پیش پیشانی مغز نقش اساسی در خندیدن دارد، افزود: چون این بخش در یادگیری انسان نیز حائز اهمیت است، لذا نتیجه می گیریم که تولید خنده، یاد گرفتنی است و همه ما شرایط و توانایی، تولید آن را داریم.
وی خنده را لایه لایه توصیف کرد و افزود: خنده موازی زبان است، چرا که با خندیدن، پیامی را نیز بین یکدیگر منتقل می کنیم.
این نوروفیزیولوژیست تاکید کرد: با توجه به اینکه، خنده، حالت مسری دارد و می تواند از یک خنده غیرطبیعی نیز آغاز شده و به دیگران منتقل شود و از سویی، چون خندیدن برای سلامتی انسان بسیار مفید است، توصیه می کنم که تا می توانید بخندید و بدانید که همه انسان ها قابلیت و توانایی یادگیری خندیدن را دارند.
مغز انسان هنگام خندیدن دیگران عضلات صورت را برای خنده آماده میکند
محققان علت این امر را که انسان گاه با مشاهده خنده سایرین خود بیدلیل به خنده میافتد، دریافتهاند.
به نقل از “لایوساینس”، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد خنده در میان انسانها پدیدهای مسری است و مغز انسان در پی دریافت صدای خندیدن دیگران، عضلات صورت را برای خندیدن آماده کرده و شرایط را برای خندیدن انسان فراهم میکند.به گفته “سوفی اسکات” عصبشناس کالج لندن و سرپرست این مطالعه، پیش از این مشخص شده بود که انسان هنگام صحبت با فردی دیگر معمولا ناخوداگاه رفتار طرف مقابل را تقلید کرده و از لغات مورد استفاده و اشارات طرف مقابل در رفتار خویش استفاده میکند اما هماکنون مشخص شده است خندیدن افراد مقابل نیز میتواند روی واکنش فرد تاثیر زیادی داشته باشد.
“اسکات” و همکارانش در این مطالعه برای تعدادی داوطلب صداهای مختلف از قبیل صدای خنده، فریاد ناشی از موفقیت، جیغ و گریه پخش کرده و واکنش مغز آنها را توسط اسکن “افامآرآی” ( (fMRIبررسی کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد شنیدن تمامی این صداها سبب بروز واکنش در بخش غشایی “پریموتور” ( (Premotorاز مغز انسان شده که این واکنشها نیز موجب حرکت عضلات صورت به نحوی مرتبط با صدای شنیده شده، میشوند.
از میان انواع صداهای مورد آزمایش، صداهای مثبت از قبیل صدای خنده و فریاد شادی دیگران واکنش شدیدتری را در مغز ایجاد میکند که این امر میتواند لبخند زدن ناخوداگاه و بیدلیل انسان در هنگام مشاهده خنده دیگران را توجیه کند.
به گفته “اسکات”، مسری بودن احساسات مثبت احتمالا یک عامل اجتماعی مهم برای انسانهاست. برخی محققان عقیده دارند اجداد انسان حتی پیش از رواج زبان برای تکلم، قادر به خندیدن بودهاند.
“اسکات” عقیده دارد تقلید از خنده دیگران روشی برای ارتباط اجتماعی متقابل در میان انسانهاست و سبب مستحکم شدن ارتباط انسانها در میان گروههای اجتماعی میشود.
این محقق و همکارانش قصد دارند در ادامه مطالعه خود واکنش مغز افراد مبتلا به اوتیسم را در برابر همین محرکهای احساسی صوتی بسنجند. افراد مبتلا به این بیماری قادر به نشان دادن واکنش صحیح در برابر احساسات مختلف افراد مخاطب خود نیستند.
مطلب جالب و خواندنی بود
بسیار مطالب عالی و کاربردی هستند
موفق و پایدار باشید 🏵️👍
مطالب عالی خسته نباشید🙏🏻
بسیار عالی و مفید
تشکر از مطالب اموزنده
عالیه خسته نباشید مقاله ی مفیدی بود