فیتوتراپی

خواص و مضرات کشمش

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

خواص و مضرات کشمش

کشمش

کشمش سلطان میوه های خشک است. با وجود اندازه کوچک آن، سرشار از انرژی و غنی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. کشمش به طور طبیعی شیرین و دارای قند و کالری بالاست، اما درعین حال برای سلامت ما مفید است. کشمش برای درمان کم خونی، پیشگیری از سرطان، درمان عفونت، و ضعف جنسی، کنترل وزن، و سلامت استخوان ها مفید است. در این مطلب از نایریکا ما به خواص و مضرات کشمش، خواص آن برای پوست، مو، لاغری، حافظه و مقدار مصرف آن در روز می پردازیم. کارکرد دستگاه گوارش خود را که با محصولات کارخانه ای، دچار مشکل شده است را با کشمش بهبود ببخشید. مصرف کشمش به کاهش فشار خون کمک می کند. به دلیل حاوی بودن آهن و مس می تواند کم خونی را برطرف کند و انرژی شما را افزایش دهد. مصرف کشمش روابط جنسی را بهبود می‌بخشد و در دوران کهنسالی سلامت استخوان ها را به همراه می آورد و خط ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش می دهد. اگر ریزش مو دارید و یا از کیفیت موهایتان ناراحتی هستید، کشمش کمک بزرگی به شما می کند. سم زدایی کبد، جلوگیری از سنگ کلیه، رفع مشکلات بی خوابی از دیگر خواص کشمش است. کشمش خاصیت های زیادی برای پوست شما نیز دارد. اگر ورزشکار هستید، مصرف کشمش را فراموش نکنید.

خواص کشمشنگهداری از کشمش, اصولی برای درست کردن کشمش

کشمش می‌تواند به گوارش کمک کند. امروزه گوارش فرآورده‌های خوراکی احتمالا دشوارتر است زیرا خوراکی‌های متنوعی می‌خوریم. گوارش محصولات دفعی روز به روز دشوارتر می‌شود. پیشنهاد می‌شود هرروز مقداری کشمش بخورید تا گوارش‌تان بهبود یابد.

کشمش دارای فیبر است که می‌تواند در برخورد با آب متورم شود. این کار به هضم بهتر و رهایی موثرتر از دست یبوست کمک می‌کند. در همین حال، به دفع موثر سموم بدن نیز کمک می‌کند. کشمش می‌تواند برای بدنسازها مفید باشد. اگر یکی از معدود افرادی هستید که مایلید به روشی سالم کمی وزن اضافه کنید، می‌توانید با مصرف مقدار کافی از آن در روز این کار را بکنید. کشمش حاوی فروکتوز و گلوکوز است و این مواد می‌توانند انرژی لازم برای ورزش را تامین کنند. بهترین نکته درباره‌ی کشمش آن است که کلسترول ندارد پس می‌توانید بدون به خطر انداختن سطح فشار خون و قندتان، توده‌ی بدنی و وزن‌تان را افزایش دهید. برای کسانی که دوست دارند به کمک آن وزن کمک کنند، برخی افراد می‌گویند این کار نیز شدنی است. حاوی فیبر است که می‌تواند کمک کند افراد احساس سیری کنند و دیگر چیزی نخورند. پرخوری یکی از دلایل اضافه وزن آدم‌ها است. کشمش می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. آیا در حال حاضر از فشار خون بالا رنج می‌برید؟قطعا مایلید هر چه سریع‌تر از دست این موضوع خلاص شوید. به جز نظارت بر خوراکی‌هایی که می‌خورید، مصرف کشمش هم می‌تواند برای فشار خون‌تان فوق‌العاده باشد. بسیاری از کارشناسان باور دارند دلیل کارایی بالایی کشمش در کاهش فشار خون، سطح بالای پتاسیمی است که می‌توان در آن یافت. پتاسیم اساسا می‌تواند به کاهش تنش عروق خونی و جریان آزادانه‌ی خون در بدن کمک کند می‌تواند به طورکلی تاثیر مثبتی بر بدن داشته باشد.

کشمش به جلوگیری از کم‌خونی کمک می‌کند. برخی افراد ویتامین‌های موردنیاز بدن برای تشکیل گلبول‌های قرمز خون را کم دارند. کشمش می‌تواند به حل این مشکل کمک کند. کشمش نه تنها حاوی ویتامین‌های ب‌کمپلکس است بلکه آهن و مس نیز دارد که به جلوگیری از کم‌خونی کمک می‌کند. هم‌چنین، کشمش می‌تواند کمک کند هنگام زخم شدن بخش‌های مختلف بدن، خون سریع‌تر منعقد شود. کشمش می‌تواند برای درمان عفونت‌ها استفاده شود. شما به آنتی‌اکسیدان‌های ضدالتهابی نیاز دارید که می‌توانند کمک کنند از شر عفونت‌های احتمالی در بدن‌تان خلاص شوید. به جای مصرف دارو، می‌توانید مقدار کافی کشمش مصرف کنید تا به درمان عفونت‌ها کمک کنید. مواد مغذی پلی‌فنلی موجود در کشمش مسئول آن هستند که مطمئن شوند مستعد سرماخوردگی و سایر انواع بیماری‌های معمول نباشید.

کشمش می‌تواند به کاهش احتمال اسیدی بودن کمک کند. گاهی اوقات ممکن است از اسیدوز رنج ببرید. سمی بودن خون، که به عنوان اسیدوز نیز شناخته می‌شود، اختلالی است که اسیدیته را در بدن افزایش می‌دهد. این اختلال می‌تواند به بروز عوارض پوستی مانند جوش، دمل و پسوزیازیس منجر شود. مقدار بالای منیزیم و پتاسیم موجود در کشمش، اسید معده را خنثی می‌کند. این فرایند به درمان اسیدوز کمک می‌کند و پوست را سالم و بدون مشکل نگه می‌دارد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کشمش با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کنند. این روند فرایند اکسیداسیون را کاهش می‌دهد و مانع از تجزیه‌ی DNA پوست ما می‌شود. کشمش حاوی ویتامین A و E است که باعث تحریک رشد سلول‌های جدید در لایه‌های بیرونی پوست می‌شوند. آن‌ها روند هیدراته شدن پوست را بهبود می‌بخشند تا ظاهری جوان‌تر و صاف‌تر به آن بدهید. مصرف منظم کشمش باعث می‌شود که پوست درخشان و زیبا باشد. همان‌طور که دیدید کشمش‌ فواید زیادی برای سلامتی دارد که هر کسی می‌تواند با مصرف آن به دست بیاورد.

اگر نمی‌توانید ریختن کشمش را در خوراکی‌های معمولی مثل سالادها یا برخی از غذاها تصور کنید، همیشه می‌توانید آن را در دسرتان بریزید. دسرهای زیادی هستن که دستور تهیه‌شان به شما اجازه می‌دهد کشمش‌ مصرف کنید. البته، اگر همیشه آن را به عنوان میان وعده دوست داشته‌اید، آن را به تنهایی بخورید.

روزانه مقدار کافی کشمش مصرف کنید تا از فوایدی بهره‌مند شوید که بدنتان به خاطر آن‌ها سپاسگزار خواهد بود. وقتی از اسیدوز رنج می‌برید، فقط سیستم گوارش‌تان تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد. ممکن است با مشکلات دیگری در موها یا پوست‌تان مواجه شوید. برخی افراد ریزش مو را در نتیجه‌ی این وضعیت گزارش کرده‌اند و در برخی دیگر به ایجاد مشکلات پوستی منجر می‌شود. برای کاهش احتمال ایجاد این وضعیت، مصرف مقدار کافی کشمش کفایت می‌کند.

کشمش می‌تواند به پرانرژی شدن شما کمک کند. گاهی اوقات احساس می‌کنید که دیگر انرژی کافی برای ادامه دادن به وظایف‌تان را ندارید؟ شما تنها نیستید. معمولا بسیاری از آدم‌ها چنین حسی دارند به ویژه بعد از آن که به خاطر کار انرژی‌شان تحلیل می‌رود. یادتان باشد به جای نوشیدن سودا یا امتحان کردن شکلات‌های آماده، بهتر است کمی کشمش بخورید. کشمش سرشار از قندهایی است که برای انجام وظایف‌تان به آن‌ها نیاز دارید.

قندهای موجود در کشمش می‌توانند به بهبود سیستم ایمنی‌تان نیز کمک کنند. می‌تواند به بهبود سلامت بینایی‌تان کمک کند. در تحلیل سلامت بینایی، رادیکال‌های آزاد متهم ردیف اول هستند. می‌توانید به کمک ویتامین آ و کاروتنوئید موجود در آن از شر رادیکال‌های آزاد خلاص شده و به جای آن چشمان‌تان را با بتاکاروتن تقویت کنید. می‌تواند به بهبود مشکلات جنسی کمک کند. بسیاری از افراد نمی‌دانند که کشمش‌ حاوی آمینواسیدی به نام آرژینین است. این آمینواسید مسئول تقویت میل جنسی در هر فردی است. برخی مردان از اختلال نعوظ رنج می‌برند و پس از مصرف کشمش می‌توانند عملکرد بهتری داشته باشند. در هند، رسمی وجود دارد که طی آن عروس و داماد باید شیر مخلوط با کشمش‌ و زعفران بنوشند. این کار به منظور بهبود سلامت جنسی و بالا بردن موفقیت دوران ماه عسل انجام می‌شود. مصرف آن به تنهایی می‌تواند تاثیر شگرفی داشته باشد.

کشمش می‌تواند سلامت استخوان‌هایتان را بهبود دهد. با افزایش سن آدم‌ها، یکی از مشکلاتی که ممکن است مواجه شوند افزایش شکنندگی استخوان‌ها در گذر زمان است. یکی از دلایل این امر آن است که افراد مقدار کلسیم مورد نیازشان را مصرف نمی‌کنند. شیر به تنهایی کافی نیست. خبر خوب آن است که منابع مختلفی از کلسیم وجود دارد، مثل کشمش‌ که می‌تواند در رژیم آدم‌ها گنجانده شود. کشمش‌ به جز کلسیم، حاوی بور هم هست، ریزمغذی که می‌تواند به بهبود توانایی بدن برای جذب مواد مغذی گوناگون کمک کند. به جلوگیری از بیماری‌های قلبی کمک کند. افراد زیادی به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند و گاهی حتی به خاطر آن‌ها می‌میرند. قطعا دلتان نمی‌خواهد بخشی از این آمار باشید، پس می‌توانید کشمش مصرف کنید تا سلامت قلب‌تان را بهبود ببخشید. اساسا، کشمش‌ می‌تواند سطح تری‌گلیسرید بدن‌تان را پایین بیاورد. وقتی این اتفاق بیفتد، سلامت کلی قلب‌تان به طرز چشم‌گیری بهبود می‌یابد. تعدادی از بیماری‌های قلبی که می‌توانید با مصرف کشمش‌ از آن‌ها دوری کنید به این ترتیب است:‌ حمله قلبی، سکته، فشارخون بالامی باشد. می‌تواند برای بهداشت دهان و دندان مفید باشد.کشمش‌ حاوی الئانولیک اسید است. اگر با این ماده آشنا نیستید، باید بگوییم الئانولیک اسید نوعی گیامغذی است که می‌تواند در برابر پوسیدگی‌های دندانی و باکتری‌های مضر برای دندان و لثه، از شما محافظت کند. هم‌چنین، مصرف کشمش‌ می‌تواند به جلوگیری از تشکیل و تکثیر باکتری‌ها در دهان‌تان جلوگیری کند. شاید عجیب به نظر برسد اما وقتی مدت زمان طولانی‌تری کشمش‌ را می‌جوید، مقدار الئانولیک اسیدی را که به دهان‌تان می‌چسبد افزایش می‌دهید. این امر می‌تواند باکتری‌های مفید روی دندان‌هایتان را به تکثیر و رشد بیش‌تر ترغیب کند. به جلوگیری از سرطان کمک کند. سرطان یکی از دلایل اصلی مرگ‌ومیر در هر سال است. این بیماری مردان و زنان را در کشورهای مختلف تحت تاثیر قرار داده است و هنوز، متخصصان در صدد پیدا کردن درمانی برای آن هستند. بهترین کار جلوگیری از شروع آن است. کشمش‌ حاوی کاتچین است که می‌تواند در رهایی از دست رادیکال‌های آزادی که ممکن است در نهایت منجر به سرطان شوند، به شدت موثر باشد.

کشمش به داشتن موهای سالم کمک می‌کند. آدم‌های زیادی نگران وضعیت فعلی موهایشان هستند. برخی ممکن است به ریزش مو مبتلا باشند در حالی‌که برخی دیگر از مشکلاتی مربوط به بافت موهایشان گله می‌کنند. اگر می‌خواهید موهایی سالم‌تر از معمول داشته باشید، می‌توانید با مصرف مقدار کافی کشمش‌ به خواسته‌ی خود برسید. کشمش‌ حاوی آهن، ویتامین ب کمپلکس و انواع مختلف آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند موهایتان را تغذیه کنند. در سم‌زدایی بدن به کبد کمک کند. هدف اصلی کبد حذف سمومی است که در بدن یافت می‌شوند و ممکن است به دلیل مصرف زیاد فرآورده‌های خوراکی حاوی مواد ناسالم تشکیل شده باشند. گاهی اوقات، محیطی که معمولا در معرض آن قرار داریم نیز می‌تواند تعداد سموم یافت شده در بدن را افزایش دهد. برای کمک به کبدتان و خارج کردن آن از زیر فشار دفع سموم، می‌توانید هر روز به‌اندازه‌ی کافی مصرف کنید. این کار تفاوت عظیمی ایجاد می‌کند. هرچه کبدتان در سم‌زدایی بهتر کار کند پوست‌تان شفاف‌تر خواهد بود.

کشمش برای سلامت دهان و دندان مفید است. کشمش حاوی اسید اولئانولیک است، یکی از فیتوکمیکال‌هایی که برای محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی، کرم‌خوردگی و شکنندگی ضروری است. کشمش‌ها از رشد باکتری‌ها در دهان جلوگیری می‌کنند و به این ترتیب سلامت دندان‌ها را در شرایط خوبی حفظ کنند. از آن‌جایی که کشمش به میزان مناسبی کلسیم دارد، می‌تواند از شکننده شدن دندان‌ها و سایش مینای دندان جلوگیری کند. از جمله خواص کشمش بور موجود در آن است که تشکیل جرم را در دهان در کم‌ترین حد ممکن نگه می‌دارد.

تب را درمان می‌کند

کشمش میزان فراوانی فیتوکمیکال های فنولی دارد که به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتری و آنتی اکسیدانی شان شناخته شده‌اند. این خواص می‌توانند از طریق مبارزه با عفونت های ویروسی و باکتریایی، تب را درمان کنند.

مشکل بی خوابی را درمان می کند

آهن موجود در کشمش برای درمان بی خوابی مفید است، زیرا کیفیت خواب را در آدم ها بهبود می بخشد و این از بهترین خواص کشمش است.

برای کلیه‌ها فایده دارد

از آنجایی که کشمش غنی از پتاسیم است ، مصرف آن به طور مرتب مانع از شکل گیری و همچنین عود سنگ کلیه می شود.

به فرآیند کاهش و افزایش وزن کمک می‌کند

کشمش، زمانی که به تنهایی و همراه با تمرینات فیزیکی مصرف شود، می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. فیبر فراوان موجود در کشمش شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد. کشمش به ویژه برای افرادی که دارای وزن کم هستند و می‌خواهند وزن خود را با یک روش سالم افزایش بدهند، مفید است.
این میوه‌ی خشک دارای قندهای طبیعی، فروکتوز و گلوکز، است که می‌توانند به افزایش وزن بدون افزایش سطح کلسترول کمک کنند.

به عنوان یک ملین عمل می‌کند

کشمش منبعی غنی از فیبر است، که به جذب مایعات طبیعی موجود در بدن کمک می‌کند. این امر حجم بیشتری به غذایی می‌دهد که درون دستگاه گوارش‌تان حرکت می‌کند و همین کار به رهایی از یبوست کمک می‌کند. این نوع فیبر، فیبر نامحلول محسوب می‌شود چون برای حجم گرفتن آب را به درون خود می‌کشد.

نفخ را برطرف می‌کند

فیبر موجود در کشمش به بیرون راندن مواد سمی و مضر از دستگاه گوارش کمک می‌کند. این امر می‌تواند از شما در برابر بیماری‌های گوارشی، رشد باکتری‌ها، وناراحتی نفخ محافظت کند.

سرشار از آنتی اکسیدان است

کشمش متشکل است از منبع طبیعی پلی‌فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌ها، که دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی است. کشمش طلایی خوب خیس خورده درمان خانگی بسیار محبوبی است که می‌تواند به رهایی از دردهای مزمن به خصوص درد آرتروز کمک کند. شواهدی دال بر این وجود دارد که بعد مصرف روزانه‌ی ۱۰ عدد از این کشمش‌های خیس خورده به مدت ۱-۸ هفته پیشرفت چشمگیری را در کاهش علائم آرتروز نشان می‌دهد.

قدرت باروری را افزایش می‌دهد

مدت‌های مدیدی است این باور وجود دارد که کشمش قوای جنسی را تقویت می‌کند و باعث تحریک جنسی می‌شود، که در درجه‌ی اول به خاطر وجود آمینو اسیدهایی به نام آرژنین در آن است، که برای درمان اختلال نعوظ مفید است. این فرضیه در پژوهشی که بر روی ۱۸۰ بیمار مبتلا به آﺳﺘﻨﻮاﺳﭙﺮﻣﻲ (ناراحتی که در آن تحرک اسپرم‌ها کاهش می‌یابد) تایید شده است. آرژنین یک مقوی باء است که سطح تحرک اسپرم‌ها را افزایش می‌دهد، و از این طریق احتمال بارداری را در حین مقاربت افزایش می‌دهد. مصرف این میوه ی خشک شده ی شیرین همچنین به استقامت و بنیه ی جنسی کمک می کند.

سطح کلسترول را کنترل می‌کند

میزان بالای پتاسیم، فیبر، پلی‌فنول‌ها، فنولیک اسید، تانن ها، و آنتی اکسیدان های موجود در کشمش سوزاندن کلسترول و همچنین پایین آوردن فشار خون را باعث می‌شوند که از این طریق سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد.

دیابت را کنترل می‌کند

در تعدادی از مطالعات، نشان داده شده است کشمش واکنش انسولینی بعد از صرف غذا را کاهش می‌دهد، که این یعنی کشمش می‌تواند جلوی فوران یا جهش یکباره‌ی انسولین را بعد از صرف یک وعده‌ی غذایی بگیرد که در غیر این صورت می‌تواند برای بیماران دیابتی خطرناک باشد. کشمش همچنین به تنظیم ترشح لپتین و گرلین کمک می‌کند، که هورمون‌های مسئول اعلام سیری یا گرسنگی به بدن هستند. با کنترل این هورمون‌ها، کسانی که کشمش می‌خورند می‌توانند شانس داشتن یک رژیم غذایی سالم را افزایش دهند و از پرخوری جلوگیری کنند.

اسهال را کاهش می‌دهد

کشمش با جذب مایع از مدفوع و کاهش دفعات و غیر قابل پیش بینی بودن اسهال می تواند به متوقف ساختن مدفوع آبکی وشل کمک کند.

مضرات کشمش

قند طبیعی کشمش هضم آسانی دارد و انرژی زیادی نیز برای بدن فراهم می کند؛ اما باید حواستان باشد که هر روز مقدار مشخصی از آن مصرف کنید. زیرا ممکن است مصرف قند آن بیش از حد مجاز در روز شود. کشمش هم مانند تمام میوه های خشک باید به اندازه مصرف شود؛ زیرا به دلیل کربوهیدراتی که دارد موجب افزایش وزن خواهدشد. کشمشی که به روش صنعتی و توسط بخار دی اکسید گوگرد تهیه شده باشد، ممکن است برای افراد مبتلا به آسم و دارای مشکلات تنفسی یا افرادی که به گوگرد حساسیت دارند، مشکل ایجاد کند. البته خودتان هم می توانید آن را به صورت سنتی تهیه کنید.

خواص کشمش برای پوست

ترمیم پوست

اگر کشمش‌ به خاطر یک چیز شناخته شود، تاثیر آن در ایجاد پوست دلخواه آدم‌ها است. آن‌چه آن‌ها را از کرم های معمولی مورداستفاده‌تان متمایز می‌کند، آن است که کشمش‌ از درون شروع به ترمیم پوست می‌کند. پوست از درون ترمیم می‌شود و این تغییرات به تدریج در خارج نیز مشخص می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کشمش سیستم ترمیم پوست را تسریع می‌بخشند، پوست را پر و سفت می‌کنند و مانع از آسیب دیدن آن می‌شوند. این میوه‌های خشک مقوی همچنین سلول‌های پوست را دوباره احیاء می‌کنند و از شل و ول شدن پوست جلوگیری می‌کنند. کاهش بروز چین و چروک و لکه‌های پیری، کشمش‌ حاوی فنول است که می‌تواند مانع ورود رادیکال‌های آزاد به پوست و ایجاد آسیب بیش‌تر به سلول‌های پوستی شود. مادامی که رادیکال‌های آزاد به پوست وارد نشوند، ظهور چین و چروک‌ و سایر مشکلات پوستی مثل لکه‌ های پیری به شدت کاهش می‌یابد.

محافظت از پوست در برابر اشعه‌‌ی خورشید

اگر همیشه در معرض گرمای آفتاب هستید، باید بدانید استفاده از ضدآفتاب و وسایلی مثل کلاه و عینک آفتابی همیشه برای محافظت از پوست کافی نیست. کشمش‌ حاوی گیامغذی‌هایی است که می‌توانند در محافظت از پوست در برابر اشعه‌های بی‌رحم آفتاب مفید باشد. باز هم پوست از درون محافظت می‌شود. محافظت از پوست در برابر اشعه‌های ماوراءبنفش احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. پوست را سلامت، صاف و شفاف می‌کند. کشمش حاوی رسوراترول است، ترکیبی که برای حفظ سلامتی پوست بسیار مفید است. این ترکیب سلول‌های سمی و سیاه را از خون جدا می‌کند تا خون را پاکسازی کند. رسوراترول همچنین به تولید گلبول‌های قرمز در بدن کمک می‌کند. و همین، به نوبه‌ی خود، پوست را صاف و درخشان می‌کند و سبب تغذیه‌ی آن می‌شود.

خواص کشمش برای مو

کشمش ها حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی دوستدار مو هستند عناصری مانند ویتامین B، آهن، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها که برای بهبود شرایط مو مورد نیاز هستند.

برخی از مزایای کشمش برای مو

این خوراکی ریز و ناچیز حاوی مقدار زیادی آهن است ماده مغذی که برای سلامت مو مورد نیاز است. کمبود آهن در بدن امکان دارد منجر به کُند شدن رشد مو، مرگ مو و ریزش موی شدید می شود. آهن گردش خون در بدن را بهبود می دهد و پیاز مو را تحریک می کند. این باعث می شود موها سالم و قوی شوند. جویدن روزانه یک مشت کشمش اندازه معینی آهن بدن را فراهم می کند. مصرف روزانه یک مشت کشمش رگ های خونی را تقویت می کند. به همین ترتیب خاصیت فلسی پوست، شوره سر و احساس خارش در پوست سر را کاهش می دهد. رسوراترول موجود در کشمش مانع از التهاب پوست سر و مرگ سلول ها برای جلوگیری از ریزش مو می شود. کشمش همچنین با ریزش مو از طریق آسیب های محیطی مبارزه می کند. مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می تواند به شدت از بروز ریزش مو جلوگیری کند. آنتی اکسیدان های موجود در کشمش از طریق تحریک فولیکول های موی سالم از آسیب های مو جلوگیری می کند. همچنین آنتی اکسیدان ها سلول های سالم ضروری برای رشد مو را تحریک می کنند. کشمش حاوی چندین ماده ضروری مغذی است که باعث افزایش سلامت مو می شود. ویتامین C موجود در کشمش بافت پیوندی مو که به عنوان کلاژن معروف است را حفظ می کند، این باعث رشد مو می شود. ویتامین E همچنین غشای سلولی را تقویت میکند و از جمله رادیکال های آزاد به فولیکول های مو جلوگیری می کند.

حفظ رنگ طبیعی مو

کشمش حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که جذب مواد معدنی را تسهیل می‌کند و باعث تغذیه‌ی بدن می‌شود. این تاثیر کشمش بر روی بدن، به حفظ رنگ طبیعی مو کمک می‌کند.

جلوگیری از ریزش مو

مصرف یک عدد کشمش به طور روزانه باعث تقویت عروق خونی می‌شود. این امر، به نوبه‌ی خود، باعث کاهش پوسته پوسته شدن کف سر، شوره‌ی سر و خارش پوست سر خواهد شد. رسوراترول موجود در کشمش باعث جلوگیری از التهاب پوستی و مرگ سلولی می‌شود و به این ترتیب از بروز ریزش مو جلوگیری می‌کند. کشمش همچنین از ریزش موی ناشی از آسیب‌های محیطی جلوگیری می‌کند. خوردن غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند از ریزش مو جلوگیری کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کشمش از طریق تحریک فولیکول‌های سالم مو، از آسیب دیدن مو جلوگیری می‌کنند. آن‌ها همچنین سلول‌های سالم ضروری برای رشد مو را افزایش می‌دهند.

کشمش و لاغری

کشمش یکی از محبوب‌ترین و موثرترین میوه‌های خشک شده، برای کاهش وزن است. ارتباط بین مصرف کشمش و لاغری و روند تاثیر آن بر کاهش وزن به شرح زیر است:

۱. احساس سیری و پیشگیری از پرخوری

مصرف کشمش به احساس سیری کمک می‌کند و همین احساس سیری مانع از پرخوری که از عوامل اصلی چاق شدن است، می‌شود. به طور کلی وقتی شما برای مدت طولانی‌تری احساس سیری می‌کنید، احتمال اینکه گرسنه شوید و تصمیم‌های بد غذایی بگیرید خیلی کمتر خواهد شد.

۲. فیبر فراوان

کشمش به طور مستقیم باعث چربی‌سوزی نخواهد شد، اما سرشار از فیبرهای غذایی مفید است که خوردن این مقدار فیبر غذایی، علاوه بر ایجاد احساس سیری، باعث پایین ‌آمدن میزان مصرف کالری و نهایتا کاهش وزن می‌شود.

پیشگیری و درمان یبوست

همانطور که گفته شد، کشمش سرشار از فیبر گیاهی نامحلول است و با مصرف این میوه، فیبر موجود در آن شروع به تورم، با توجه به مایعات طبیعی بدن می کند. این فرم کشمش خشک منقبض شده به مواد غذایی در حال حرکت از طریق دستگاه گوارش اضافه شده و به پیشگیری و درمان یبوست که از علت‌های اضافه وزن و چاقی است، کمک می‌کند.

کالری پایین

یکی دیگر از عوامل موثر بر ارتباط بین مصرف کشمش و لاغری، میزان کالری پایین این میوه نسبت به انواع شیرینی است. کشمش به دلیل کالری کمی که دارد، مصرف آن به افراد چاق به عنوان جایگزینی سالم به جای قند، شکر و شیرینی توصیه می‌شود. به طور کلی کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن است.

خواص کشمش و گردو

طبیعت درمانگران ترکیب گردو و کشمش را یک ترکیب خوردنی کم نظیر می دانند که علاوه بر تقویت بدن در پیشگیری از بیماریها و بهبود آنها نیز مؤثر است. کشمش و گردو از خشکبارهای مغذی ای هستند که در تمام سال یافت می شود. کشمش و گردو خاصیت های متفاوتی بسیاری برای سلامتی دارند اما زمانی که با هم ترکیب شوند نیز خاصیت های مشترکشان بیشتر می شود. یکی از بهترین تأثیرات این ترکیب تقویت سیستم ایمنی بدن، استخوان ها و همینطور تقویت اعصاب است. خاصیت آنتی اکسیدانی گردو و کشمش با پیشگیری از تخریب سلولی می تواند از ابتلا به برخی از سرطان ها نیز جلوگیری کند. به عنوان مثال تحقیقات جدید اهمیت گردو را در پیشگیری از سرطان روده در مشاهدات متعددی تایید می کند. کارشناسان تغذیه کشمش را در کاهش میزان کلسترول بد خون نیز مؤثر می دانند. این در حالی است که گردو نیز به عنوان یک میوه مقوی قلب و کاهش کلسترول بد شناخته شده و اصولا رژیم غذایی حاوی گردو یک تغذیه مناسب برای سلامت قلب محسوب می شود .از دیگر فواید مصرف کشمش و گردو تأثیری است که این دو ماده غذایی در پیشگیری از زوال عقل و ناتوانی های دوران پیری دارند. شاید برای همین نیز بوده که از قدیم این ترکیب به عنوان یکی از تنقلات محبوب افراد کهنسال محسوب می شده است.

خواص کشمش برای حافظه

متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می‌دارد. کشمش سیاه نیز از موادی است که جهت تقویت عملکرد حافظه و افزایش تمرکز بسیار مفید است. نوع بی‌هسته‌ی آن هم در فروشگاه‌های خشکبار وجود دارد که لذیذتر است. میزان مصرف این فرآورده روزانه ۳۰ گرم یا ۲۱ عدد است که بهتر است صبح ناشتا استفاده شود. لازم به ذکر است که ورزش ملایم و مستمر حتی در حد ۱۵ دقیقه در هنگام صبح یا عصر که دمای هوا معتدل است نیز، توان ذهنی را افزایش می‌دهد.

مقدار مصرف کشمش در روز

گاهی برخی افراد یک فنجان چای را با یک مشت کشمش می‌خورند که در این حالت مقدار زیادی قند و کالری وارد بدن می‌شود و این کار بسیار اشتباهی است.

مقدار مصرف کشمش در روز

میوه‌ای که خشک شود ممکن است برخی مواد و خواص خود را از دست داده باشد، اما به هر حال زمانی استفاده از این گونه جایگزین‌ها خوب و مفید است که به اندازه و نه در حد افراط مصرف نشود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا