مراحل بازسازی چهره از روی جمجمه ۹۵۰۰ ساله
عکس مراحل بازسازی چهره از روی جمجمه ۹۵۰۰ ساله
دانشمندان موفق شدند چهره یک جمجمه ۹۵۰۰ ساله را به طور کامل بازسازی کنند که مراحل آن را میتوانید به روایت تصویر در این مطلب مشاهده کنید.
باشگاه خبرنگاران؛ فناوری پرینترهای سه بعدی در عصر حاضر یک وسیله بسیار مفید برای اسکن اشیاء و دوباره سازی آنها به شمار میآید؛ بویژه زمانی که این وسیله برای پیادهسازی جمجمه ها و آثار باستانی بدست آمده از پیشینیان مورد استفاده باستانشناسان قرار میگیرد.
به تازگی محققان در موزه علم پزشکی قانونی بریتانیا با استفاده از فناوری اسکن و پرینترهای سه بعدی، چهره یک جمجمه ۹ هزار و ۵۰۰ ساله را بازسازی کردند.
این جمجمه متعلق به دوران عصر نوسنگی است که در سال ۱۹۵۳ توسط یک باستان شناس در شهر اریحا در کرانه باختری رود اردن در منطقه کشور فلسطین کشف شده است.
قرار گرفتن این جمجمه در خاک رس باعث شده است تا اجزایی از صورت مثل فک، قسمتی از پوست و بافت عضلات صورت باقی بماند.
گفتنی است، کارشناسان در یک پروژه منحصر بفرد موفق به بازسازی کامل جمجمه، دندان ها، فک بالایی و فک پایینی این انسان غارنشین با استفاده از گچ شده اند که نمونهای از آنها را در ادامه مشاهده میکنید.
این جمجمه به عنوان یکی از آثار باستانی سالها در موزه بریتانیا نگهداری می شد و کارشناسان به تازگی با بررسی آن موفق به ساخت نمونه سه بعدی شدند.
کارشناسان امیدوار هستند بتوانند با مطالعه بر روی این اسکلت به اطلاعات بیشتری در خصوص انسان های دوران باستان دست پیدا کنند.
باستان شناسان از کشورهای مختلف از سالها پیش اقدامات گسترده ای را در زمینه حفاری و بدست آوردن آثار باستانی در منطقه خاورمیانه و فلسطین و سرزمین های اشغالی به انجام رساندند و بسیاری از آثار بدست آمده در موزه های کشورهای مختلف نگهداری می شوند.
در زیر مراحل بازسازی صورت از روی جمجمه را مشاهده میکنید: