بیماری‌های مغز و اعصابدمانس

سیگاری‌ها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زوال عقل هستند

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

آیا سیگار کشیدن خطر مشکلات حافظه را در آینده افزایش می دهد؟

یک مطالعه جدید انجام شده توسط محققان بیمارستان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی نشان می دهد که چنین است.

محققان بیش از ۴۶۰۰۰ مرد ۶۰ ساله و بالاتر را از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند مردانی که هرگز سیگار نکشیده‌اند و آنهایی که سیگار را ترک کرده‌اند کمتر از سیگاری‌های کنونی در طول این مطالعه دچار زوال عقل می‌شوند.

در مقایسه با سیگاری‌های فعلی، مردانی که هرگز سیگار نکشیده‌اند، ۱۹ درصد کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند. آنها ۱۸ درصد کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا شدند.

در مقایسه با مردانی که هنوز سیگار می‌کشیدند، احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که به مدت چهار سال یا بیشتر سیگار را ترک کرده بودند، ۱۴ درصد کمتر بود. آنها ۱۵ درصد کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا شدند.

این یافته‌ها به تحقیقات فزاینده‌ای اضافه می‌کند که نشان می‌دهد سیگار بر سلامت مغز و حافظه در زندگی بعدی تأثیر منفی می‌گذارد.

دکتر هیتر اسنایدر، مدیر ارشد عملیات پزشکی و علمی در انجمن آلزایمر، به هلث‌لاین گفت: «این ایده که سیگار بر سلامت مغز شما تأثیر می‌گذارد و شما را در معرض خطر زوال شناختی و زوال عقل قرار می‌دهد، چیزی است که قبلاً دیده‌ایم».

به عنوان مثال، متاآنالیز ۱۹ مطالعه قبلاً دریافته بود افرادی که هرگز سیگار نکشیده‌اند نسبت به افرادی که در حال حاضر سیگار می‌کشند کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند.

به همین ترتیب، مطالعات گذشته نیز نشان داده اند که ترک سیگار می تواند احتمال ابتلا به زوال شناختی را در آینده کاهش دهد.

اسنایدر گفت: «بنابراین فکر می‌کنم این فقط بر این پیام تأکید می‌کند که سیگار کشیدن بر سلامت مغز شما در درازمدت تأثیر می‌گذارد.»

سلامت قلب با سلامت مغز مرتبط است

بنابر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC): در سال ۲۰۱۶، حدود ۱۷ درصد از مردان و ۱۳ درصد از زنان در ایالات متحده سیگاری بودند.

استعمال دخانیات با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها، بیماری های ریوی، بیماری های قلبی و بسیاری از بیماری های دیگر مرتبط است.

در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اثرات منفی سیگار بر قلب و عروق خونی ممکن است به توضیح ارتباط بین سیگار کشیدن و زوال عقل کمک کند.

اسنایدر توضیح داد: “ما بین سلامت قلب و سلامت مغز رابطه ای می بینیم.”

او ادامه داد: «قلب ما مسئول پمپاژ خون در کل بدن ما است، و مغز ما احتمالاً از ۲۰ تا ۲۵ درصد آن خون، از مواد مغذی موجود در آن خون، برای فرآیندهای خود استفاده می‌کند.»

سیگار کشیدن می تواند رگ های خونی را سفت کند و به آن آسیب برساند، که می تواند جریان خون به مغز را محدود کند. این می تواند مغز را از مواد مغذی ضروری و اکسیژن محروم کند.

سیگار همچنین خطر ایجاد لخته های خون در مغز را افزایش می دهد که می تواند منجر به سکته شود. این می تواند منجر به نوعی زوال عقل به نام زوال عقل عروقی شود.

علاوه بر این، ترکیبات واکنشی موجود در دود تنباکو باعث استرس اکسیداتیو می شود که می تواند به بافت مغز آسیب برساند.

تغییر سبک زندگی سالم

به گفته انجمن آلزایمر، اجتناب از دود تنباکو یکی از اقداماتی است که افراد می توانند برای کاهش احتمال ابتلا به زوال عقل در زندگی بعدی خود انجام دهند.

اسنایدر گفت: «اگر هنوز سیگار نمی‌کشید، برای سلامت مغزتان، احتمالاً ایده خوبی برای شروع نیست، و اگر سیگار می‌کشید، ترک آن رفتار مفید است.»

اسنایدر پیشنهاد کرد که خواب کافی، داشتن یک رژیم غذایی مغذی، معاشرت با دیگران و فعال ماندن از نظر جسمی و ذهنی نیز مهم است.

او گفت: “مطالعات نشان داده است افرادی که به یادگیری چیزهای جدید ادامه می دهند – چه گذراندن کلاس در یک کالج محلی یا شرکت در رقص کاناستا یا سالن رقص – مفید است.”

او ادامه داد: «به نظر می‌رسد فعال بودن [از لحاظ فیزیکی] برای سلامت مغز نیز مفید است. برعکس، نشان داده شده است که عدم تحرک خطر زوال شناختی را در آینده افزایش می دهد.

اگر در حال حاضر سیگار می کشید و علاقه مند به ترک این عادت هستید، در نظر داشته باشید که با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید تا در مورد استراتژی های ترک سیگار صحبت کنید.

پزشک شما ممکن است داروهای بدون نسخه یا نسخه ای را برای کمک به مهار هوس نیکوتین توصیه کند.

آنها همچنین ممکن است مشاوره فردی، گروهی یا تلفنی را برای کمک به مدیریت چالش های ترک سیگار توصیه کنند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا