مغز و اعصابموفقیت

باهوش یا نابغه؛ بالاترین نمره آی کیو دنیا متعلق به چه اشخاصی است

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

باهوش یا نابغه؟

بسیاری از ما شنیده ایم که والدین عنوان می کنند، کودکشان شاگرد اول مدرسه و بسیار باهوش است. در هوش و استعداد او شکی نیست اما آیا او نابغه است؟ شاید باورکردنی نباشد اما بین کودکان باهوش و نابغه تفاوت های ظریفی وجود دارد. به عبارت دیگر تمام بچه های نابغه، باهوش هستند اما عکس آن صادق نیست. بین کودکان باهوش و کودکانی که می توانند عضو منسا شوند تفاوت‌هایی وجود دارد. جدول زیر به برخی از تفاوت های بین  کودکان باهوش و نابغه اشاره می کند که بر اساس نوشته های ژآنت زابوس رابینز از اعضای انجمن نوابغ ایالت مریلند امریکا استخراج شده است.
کودکان باهوش کودکان نابغه
جواب سوال را می دانند سوال می پرسند
توجه می کنند کاملا به طور ذهنی و فیزیکی درگیر موضوع می شوند
سخت کوش و تلاشگر هستند ممکن است زحمت زیادی نکشند ولی نمرات بالایی بگیرند
سوالات را جواب می دهند جواب ها را زیر سوال می برند
از بودن با همسالان خود راضی هستند از بودن با بزرگسالان و کودکان بزرگتر خوشحال می شوند
به آسانی یاد می گیرند اغلب جواب را از قبل می دانند
از عملکرد خود راضی هستند کمالگرا هستند و استانداردهای بالایی برای خود دارند
حافظه خوبی دارند به خوبی حدس می زنند
بسیاری از والدین کودکان باهوش کاملا متقاعد نمی شوند که ممکن است کودک باهوش آنها، نابغه به شمار نیاید. آندره میشلر، معلم کودکان نابغه و بسیار با استعداد که سابقه ۹ ساله ای در تدریس برای این کودکان دارد در این زمینه می گوید بسیاری از والدین از اینکه کودکشان نمرات بالایی می گیرد ولی همچنان در آزمون های ورودی مدارس نوابغ پذیرفته نمی شود اغلب دلسرد و سرخورده می شوند اما باید بدانیم که تنها کسب نمرات عالی نمی‌تواند معیاری برای نابغه بودن باشد. حتی ممکن است رابطه بین نمرات و هوش سرشار کودکان بالعکس باشد. به عبارت دیگر ممکن است کودکان نابغه، به حدی کمال گرا باشند و معیارهای سخت گیرانه ای برای موفقیت خودشان تعریف کنند، که عملا موفق به کسب نمرات بالا نشوند زیرا برای کودکان کمال گرا، ترس از عدم موفقیت گاهی منجر به عدم درگیر شدن در موضوع می‌شود و آنها را از انجام کارهایی که حتی برای بسیاری دیگر ساده است، باز می دارد.
همان طور که گفتیم کسب نمرات بالا نمی تواند معیاری برای نبوغ باشد زیرا ممکن است بسیاری از کودکانی که نمرات بالا می گیرند، صرفا سخت کوش باشند و بسیار بیشتر از زمانی که یک کودک نابغه ممکن است صرف یادگیری کند، وقت صرف انجام تکالیف و یادگیری دروس خود کنند. به عبارت دیگر نمرات بالای این کودکان نتیجه سخت کوشی و پشتکار فوق العاده آنها است و نه هوش سرشارشان. چه بسا کودکانی هستند که با صرف زمان بسیار کمتر، نتایج به مراتب بالاتری می توانند کسب کنند. بنابراین در آزمون میزان نبوغ کودکان، انواع آزمون ها برای تشخیص درجه هوش و استعداد ذاتی کودکان انجام می گیرد.
میزان رشد ذهنی و جسمی کودکان نیز عامل تعیین کننده ای در انجام برخی از کارهاست برای مثال ممکن است یک کودک در سنین پائین شروع به خواندن و نوشتن کند اما این توانایی را در نتیجه رشد سریع تر ذهن خود یا بخش هایی از مغز که به مهارت های زبان آموزی مربوط است، به دست آورده باشد. در نتیجه این عامل که او در سن کم خواندن و نوشتن آموخته است نتیجه نبوغ او نبوده بلکه صرفا یک عامل رشدی به حساب می آید و چه بسا کودکانی که در این سن قادر به خواندن نبودند بعد از رسیدن به میزان رشد کافی، نتایج به مراتب بهتری در آزمون های زبان آموزی و خواندن کسب می کنند.
به هر حال تشخیص درجه نبوغ کودکان تنها از طریق آزمون های مختلف که مهارت ها و استعداد آنها را در زمینه های کوناگون و در شرایط مختلف بسنجد قابل تشخیص است و متخصصان ورزیده ای برای تمایز کودکان تیزهوش و نابغه مورد نیاز هستند. اما چه کودکتان باهوش باشد و چه نابغه شما در هر حال، می توانید به خود افتخار کنید و برای آموزش و به حداکثر رساندن قابلیت های او نهایت تلاش خود را بکنید.

بالاترین نمره آی کیو دنیا متعلق به چه اشخاصی است؟

هر وقت صحبت از توانایی های ذهنی افراد به میان می آید بی تردید دست کم یک بار از عبارت بهره هوشی یا همان IQ برای توصیف این توانایی ها استفاده می شود. برخی آی کیو را به ژن هایی نسبت می دهند که از طریق وراثت به یک فرد می رسند و برخی دیگر باور دارند که بهره هوشی به واسطه سخت کوشی در افراد ایجاد می شود. علت هر چه باشد، هستند افرادی که بالاترین نمره آی کیو را در جوامع مختلف دریافت کرده اند و به این واسطه سرآمد شده اند. در ادامه این مطلب دو بخشی به شما خواهیم گفت که بالاترین نمره آی کیو متعلق به چه اشخاصی است. نخست توضیحات تکمیلی.

آی کیو چیست؟

همه ما در طول زندگی خود احتمالا بارها و بارها این عبارت را شنیده ایم و تا حدودی با آن آشنایی داریم، با این حال لازم است برای درک تفاوت میان یک نمره بالا از متوسط، استانداردهای مشخصی را تعیین کنیم.

آی کیو چیزی نیست جز یک عدد که بعد از گذراندن یکی از ده ها تست استاندارد طراحی شده برای اندازه گیری سطح هوشی افراد به آنها اختصاص داده می شود. بهره هوشی در ابتدا به عنوان نسبتی از سن ذهنی به سن طبیعی افراد محاسبه می شد (IQ= MA/CA x 100 در این معادله MA سن ذهنی و CA سن بیولوژیکی است). با این حال، امروزه نمره هوشی با در نظر گرفتن امتیاز جمعیتی ارزیابی می شود. در ادامه نموداری را می بینید که نشان می دهد که مردم در تست آی کیو چه رفتاری دارند.

تست آی کیو

همانطور که مشاهده می کنید این یک نمودار توزیع فراوانی است و براساس آن بیشتر اندازه گیری ها در بخش میانه قرار دارند و تعداد افرادی که در دو طرف نمودار هستند به مراتب کمتر از میانه است. این یعنی نمره آی کیو اغلب مردم تقریبا به اندازه میانگین این نمودار است و شمار افرادی که کمترین نمره یا بیشترین نمره را دارند بسیار اندک است.

نمره کلی ۹۵ درصد از مردم در این تست ها بین ۷۰ الی ۱۳۰ است و از آنجایی که طبقه بندی های مختلفی برای ارزیابی هوش انسان وجود دارد و مقیاس هوش استنفورد-بینه رایج ترینشان است، در این مطلب از این مقیاس به عنوان مرجع استفاده می شود. براساس این معیار افرادی که امتیاز بالاتر از ۱۴۹ دارند نابغه خوانده می شوند.

در ادامه این مطلب قصد داریم شماری از باهوش ترین افراد در سراسر دنیا را به شما معرفی کنیم. اما پیش از آن به یاد داشته باشید که تست های IQ لزوما هم در برآورد سطح کلی هوش یک نفر دقیق عمل نمی کنند حتی اگر ابزارهای خوبی برای اندازه گیری مهارت های شناختی از قبیل ریاضیات یا منطق باشند. نکته دیگر اینکه این فهرست اسامی شماری از نوابغ را در بر می گیرد و یک فهرست جامع از کلیه افراد دارای آی کیو بالا در سراسر دنیا نیست.  به عبارت دیگر، تهیه فهرست از باهوش ترین افرادی که تاکنون روی زمین زیسته اند کاری تقریبا غیر ممکن است؛ هوش را به شیوه های مختلفی می توان اندازه گرفت و برخی برای این منظور از تست های IQ استفاده می کند و دیگران هوش حسی یا EQ را در جایگاه بالاتری از IQ قرار می دهند. نکته دیگر اینکه باهوش بودن لزوما به معنای استفاده از آن هوش و کشف کردن نیست و چه بسیار افرادی که بالاترین نمره IQ را دارند اما در طول حیاتشان شناخته نمی شوند.

۱- استیون هاوکینگ 

آی کیو: ۱۶۰

بالاترین آی کیو

استیون هاوکینگ

هاوکینگ نیازی به معرفی ندارد. او که یکی از شناخته شده ترین دانشمندان زمان ماست و چندی پیش دیده از جهان فرو بست یک پروفسور، مولف و فیزیکدان و نظریه پرداز مطرح بود. کتاب او با نام تاریخچه مختصری از زمان تا کنون فروشی برابر با ۱۰ میلیون نسخه داشته است. علاوه بر این، هاوکینگ در زمینه مطالعه سیاه چاله ها هم رقیبی بلامنازع بود و در ماه مارس ۲۰۱۸ هم که چهره در نقاب خاک کشید مشغول مطالعه سیاه چاله ها بود. او به خاطر نبرد چندین ساله اش با بیماری ALS و همچنین عشق غیرقابل توصیفش به فیزیک در تمام دنیا به عنوان نماد دانش و هوش شناخته می شود.

۲- آلبرت اینشتین

آی کیو: ۱۶۰ تا ۱۹۰

بالاترین نمره آی کیو

بی تردید اینشتین یکی از دانشمندانی است که در شکل گیری آینده نقشی کلیدی ایفا کرده است. او به خاطر کشف قانون اثر فتوالکتریک شایسته دریافت جایزه نوبل شناخته شد. نظریه نسبیت نیز از زاییده های ذهنی اینشتین است. حالا که اینشتین در میان ما حضور ندارد نمی توان با هیچیک از روش های علمی آی کیو او را اندازه گرفت با این حال محققان با ارزیابی و تحلیل مقالات او بهره هوشی اش را بین ۱۶۰ تا ۱۹۰ تخمین زده اند.

۳- جودیت پولگار

آی کیو: ۱۷۰

بالاترین نمره آی کیو

کمتر پیش می آید که استاد بزرگ های شطرنج نابغه نباشند. جودیت پولگار مجارستانی که در سن ۱۵ سالگی توانست به این عنوان دست پیدا کند نتنها به عنوان یکی از زنان پیشگام در رشته شطرنج شناخته می شود بلکه یکی از بزرگ ترین بازیکنان شطرنج حال حاضر دنیا به شمار می رود. او توانست گری کاسباروف افسانه ای را در سال ۲۰۰۲ شکست دهد و به مصاف ۱۰ تن دیگر از قهرمانان شطرنج دنیا برود.

۴- Philip Emeagwali 

آی کیو: ۱۹۰

بالاترین نمره آی کیو

فیلیپ ایمگوالی یک مهندس، ریاضیدان، دانشمند علوم رایانه و زمین شناس اهل نیجریه است. او در سن ۱۳ سالگی به خاطر بروز جنگ داخلی در کشورش مجبور شد مدرسه را رها کند. این نابغه در ادامه با تکیه بر سخت کوشی خود و به صورت خودخوان توانست مدرکش را در رشته ریاضی کسب کند. او در سال ۱۹۸۹ میلادی به خاطر استفاده از ابر کامپیوتر Connection Machine  به منظور تشخیص میادین نفتی جایزه مطرح Gordon Bell Prize را از انجمن جهانی مهندسان برق و الکترونیک دریافت کرد. این نابغه گرچه به خاطر رنگ پوستش بارها و بارها مورد تبعیض قرار گرفت اما همچنان الهام بخش مردم در سراسر دنیا بود و توانست سه مدرک کارشناسی ارشد و مهندسی محیط زیست را از دانشگاه های معتبر دریافت کند.

۵- گری کاسباروف

آی کیو: ۱۹۴

بالاترین نمره آی کیو

کاسباروف که در بازه زمانی ۲۲۸ ماه توانست ۲۲۵ مرتبه جایگاه نخست را در رقابت های شطرنج کسب کند اصلیت روس دارد و به همین خاطر برخی او را بزرگ ترین بازیکن شطرنج در تمام دوره ها می دانند. او برای نمایش دادن هوش و نبوغ خود زمانی با کامپیوتر دیپ بلو IBM شطرنج بازی کرد. این کامپیوتر میتوانست در هر ثانیه ۱۰۰ میلیون حرکت را در بازی شطرنج انجام دهد. کاسباروف همچنین به عنوان دارنده بیشترین تعداد پیروزی های پیاپی در بازی شطرنج شناخته می شود.

۶- Christopher Langan

آی کیو: ۱۹۰ تا ۲۱۰

بالاترین نمره آی کیو

کریستوفر که در سانفرانسیسکو کالیفرنیا متولد شد در حالی که تنها ۶ ماه داشت شروع به حرف زدن کرد و در سه سالگی به صورت مستقل خواندن را فرا گرفت. گفته می شود که کریستوفر با وجود آنکه در زمان آزمون اس آی تی خواب مانده، توانسته نمره کامل را بگیرد. از او پیوسته با نام باهوش ترین مرد آمریکا یاد می شود. کریستوفر همچنین فرضیه ای به نام «الگوی شناختی-نظری از جهان» را مطرح کرده که به ارتباط میان ذهن و واقعیت می پردازد.

۷-Edith Stern

آی کیو: بیشتر از ۲۰۰

بالاترین نمره آی کیو

Edith Stern در حالی که تنها یک سال داشت میتوانست حروف الفبا را تشخیص دهد و در سن دو سالگی توانایی ادا کردن همه حروف را داشت. نمره آی کیو او طبق گزارشات بیشتر از ۲۰۰ است. این خانم دکترای ریاضی دارد و از مهندسان و مخترعان مطرح IBM به شمار می رود. گفته می شود خانم استرن ۱۰۰ پتنت ثبت شده در آمریکا دارد و در سن پنج سالگی توانسته دایره المعارف بریتانیکا را کامل بخواند. او همچنین جوان ترین دانش آموخته دانشگاه فلوریدا آتلانتیک است و توانست در سن ۱۵ سالگی فارغ التحصیل شود.

۸- کیم اونگ یونگ

آی کیو: ۲۱۰

بالاترین نمره آی کیو

کیم اونگ یونگ که در سال ۱۹۶۳ میلادی در کره متولد شد زمانی که تنها شش ماه داشت شروع به حرف زدن کرد. او در تولد سه سالگی اش خواندن به زبان های انگلیسی، کره ای، ژاپنی و آلمانی را فرا گرفته بود و در حالی که تنها چهار سال داشت شعر می گفت و دو داستان کوتاه را به رشته تحریر درآورد. اشتیاق او برای دانش باعث شد که در سن ۱۶ سالگی پیشنهاد تحصیل در بهترین دانشگاه کره جنوبی را رد کند و در عوض در مقطع دکترای مهندسی عمران تحصیلاتش را ادامه دهد. او هم اکنون به عنوان استاد در دانشگاه ملی Chungbuk تدریس می کند.

۹- کریستوفر هیراتا

آی کیو: ۲۳۰

بالاترین نمره آی کیو

هیراتا که از کودکی نابغه بود توانست به عنوان جوان ترین آمریکایی مدال طلای المپیاد فیزیک سال ۱۹۹۶ را دریافت کند و در حالی به این موفقیت نایل شد که تنها ۱۳ سال داشت. او زمانی که تنها ۱۶ سال داشت در یکی از پروژه های ناسا با این سازمان وارد همکاری شد و در سن ۲۲ سالگی مدرک دکتری خود را از دانشگاه مطرح پرینستون دریافت کرد. در حال حاضر هیراتا از اساتید مهمان دانشگاه ایالتی اخترشناسی و فیزیک اوهایو است.

۱۰- Marilyn Vos Savant

آی کیو:‌ ۲۲۸

بالاترین نمره آی کیو

مریلین در سال ۱۹۴۶ میلادی در میسوری آمریکا متولد شد. در سنین نوجوانی در فروشگاه پدرش کار می کرد و برای روزنامه های مختلف تحت اسامی ساختگی مقاله می نوشت. مرلین در سال ۱۹۸۶ میلادی توانست نامش را به عنوان دارنده بالاترین آی کیو در کتاب رکوردهای گینس ثبت کند و در آن زمان به شهرت جهانی دست پیدا کرد. جالب است بدانید پدر و مادر مرلین علاقه ای به آشکار شدن بهره هوشی فرزندشان نداشتند و تا بزرگسالی اش و زمانی که دو فرزند وی به دانشگاه رفتند این مساله را پنهان نگه داشتند. تا اینکه رکوردهای گینس از این مساله اطلاع پیدا کرد.

۱۱- Rick Rosner

آی کیو ۱۹۲ تا ۱۹۸

بالاترین نمره آی کیو

ریک در طول عمر خود بالغ بر ۳۰ تست آی کیو مختلف را انجام داده و در تمام آنها نمره او بین ۱۹۲ تا ۱۹۸ بوده است و پیش از آنکه به عنوان نویسنده در تلویزیون استخدام شود به عنوان نگهبان و حتی مدل کار کرده بود. ریک از جمله افرادی است که شاید بهترین بهره را از هوش خود نبرده و در مشاغلی کار کرده که کمتر به نوابغ ارتباط پیدا می کنند. از این نابغه در تبلیغات پیتزا دومینو و برگرکینگ استفاده شده است.

۱۲- Terence Tao

آی کیو: ۲۲۵ تا ۲۳۰

بالاترین نمره IQ

تیرنس در سال ۱۹۷۵ میلادی در خانواده ای چینی متولد شد و از همان ابتدا هوش و نبوغ استثنایی خود را در رشته ریاضیات نشان داد و حضور او در کلاس های ریاضیات سطح دانشگاه از همان ابتدای کودکی خود گواه این مساله است. تیرنس مدک دکترای خود را زمانی که تنها ۲۰ سال داشت دریافت کرد و در سال ۲۰۰۶ توانست مدال فیلدز را دریافت نماید. مدال فیلدز را میتوان معادل جابزه نوبل ریاضیات دانست با این تفاوت که هر چهار سال یکبار به برنده اهدا می شود. تیرنس تائو هم اکنون در لس آنجلس زندگی می کند و تمرکزش را روی معادلات دیفرانسل با مشتقات جزئی و ترکیبات جبری قرار داده است. او تاکنون ۲۷۵ مقاله علمی را منتشر کرده و یکی از دو کودکی است که توانست نمره ۷۶۰ را در درس ریاضی آزمون ورودی دانشگاه های آمریکا کسب کند.

۱۳- William James Sidis

آی کیو: ۲۵۰ تا ۳۰۰

بالاترین نمره IQ

ویلیام در سال ۱۸۹۸ میلادی در نیویورک سیتی متولد شد و در خانواده ای روشنفکر پرورش یافت. نشانه های نبوغ از همان ابتدا در ویلیام  هویدا بود؛ در حالی که تنها پنج سال داشت می توانست از دستگاه تایپ استفاده کند و صحبت به زبانهای لاتین، یونانی، روسی، فرانسه، آلمانی و عبری را فرا گرفته بود. از آنجایی که در شش سالگی به لحاظ احساسی هنوز به بلوغ و پختگی نرسیده بود اجازه ورود به دانشگاه هاروارد به او داده نشد.

با این حال ویلیام در سن یازده سالگی اولین سخنرانی در مورد فیزیک چهار بعدی را انجام داد و دانشگاه این بار مجبور شد که ویلیام را پذیرش کند. پیشرفت و یادگیری ویلیام بسیار خوب بود و خیلی سریع در مرکز توجه همه قرار گرفت به همین خاطر حسادت هم کلاسی هایش در هاروارد کم کم باعث ایجاد مزاحمت هایی برای او شد تا اینکه والدینش تصمیم گرفتند او را برای تدریس به تگزاس بفرستند. به همین خاطر ویلیام از ادامه تحصیل در هاروارد باز ماند و تصمیم گرفت باقی عمر را روی سیاست تمرکز کند. متاسفانه ویلیام عمر کوتاهی داشت و در سن ۴۶ سالگی در سمت یک فروشنده بی پول دچار سکته شد و از دنیا رفت.

خواهر و مادر ویلیام به اغراق و بزرگنمایی توانایی های ذهنی خانواده  Sidis شهرت داشتند و گفته می شود که خواهرش به آبراهام اسپرلینگ روانشناس مشهور گفته بود که آی کیو برادرش بیشتر از ۲۵۰ است.

به نقل از اسپرلینگ که مولف کتاب «روانشناسی برای میلیون ها نفر» است آورده اند که در این باره گفته:

هلنا سیدیس (خواهر ویلیام) به من گفته که برادرش چند سال قبل از مرگش یک تست آی کیو را نزد روانشناسی انجام داده و نمره او به قدری بالا بوده که تا آن زمان نمونه اش مشاهده نشده. آن روانشناس گفته بود که نمره آی کیو او بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ بوده. ویلیام در سال های آخر عمر خود برای استخدام در شهرداری های نیویورک و بوستون چند تست هوش دیگر داده و امتیازی که او در آن تست ها بدست آورد در نوع خود پدیده بود.

با این حال اسپرلینگ شخصا هیچگاه تست هوش از ویلیام نگرفت چرا که در این صورت قطعا در کتاب خود با نام «داستان نابغه» که در مورد توانایی های ذهنی ویلیام نوشته بود از آن سخن به میان می آورد.

جدای از جنجالی که در رابطه با نمره واقعی آی کیو ویلیام مطرح بود، این فرد قطعا یک نابغه خارق العاده در زمان خود بود (به واسطه کارهایی که در سنین اولیه عمرش انجام داد) و نمی دانیم که اگر هم کلاسی هایش باعث هدر رفتن استعدادهای او نمی شدند، به چه مدارج علمی خوبی دست پیدا میکرد.

۱۴- Ainan Celeste Cawley

آی کیو: ۲۶۳

بالاترین نمره IQ

این مرد شاید جوان ترین در فهرست ما باشد. او در سال ۱۹۹۹ میلادی متولد شد و گفته می شود که نمره آی کیو او برابر با ۲۶۳ است. Ainan در سن ۷ سالگی توانست به عنوان جوانترین فرد در دنیا نمره سطح O در شیمی را بدست آورد. در حالی که تنها ۸ سال داشت در دانشگاه پلی تکنیک سنگاپور سخنرانی هایی را در رشته شیمی انجام می داد. او ریاضیدان، برنامه نویس و موسیقیدان است و زمانی که تنها ۹ سال داشت می توانست عدد پی را تا ۵۱۸ رقم اعشار و جدول تناوبی را از بر بخواند.

پدر و مادر این نابغه ادعا کرده اند که او در حالی که شش ماه داشته راه افتاده است و در یکسالی میتواسته جملات پیچیده بگوید. آنها حتی مدعی اند که فرزندشان در حالی که دو هفته داشته اولین کلمه را ادا کرده است!

۱۵- jacob barnett

آی کیو: ۲۷۰

بالاترین نمره IQ

جاکوب بارنت در دو سالگی به تشخیص پزشکان یک مبتلا به اوتیسم شناخته شد و آنها حتی پیش بینی کردند که او هیچگاه نمی تواند یاد بگیرد که چطور بند کفش هایش را ببندد. این نابغه آمریکایی اما برخلاف پیش بینی ها توانست در کمتر از یک سال کلاس های ششم تا دوازدهم را بخواند و سپس در حالی که ۱۰ سال داشت به کالج رفت. او در سیزده سالگی یک فیزیکدان بود و حالا مشغول تحصیل در مقطع دکتراست.

نتیجه گیری

با در نظر داشتن تمام آنچه گفته شد، باید بدانیم که داشتن آی کیو بالا لزوما به معنای باهوش بودن یک فرد نیست. مشکلی که در مورد تست های آی کیو وجود دارد این است که گرچه در ارزیابی  مهارت های مشورتی (منظور مهارت هایی است که به نحوه استفاده ما از حافظه و منطق مربوط می شوند) خوب عمل می کنند اما نمی توانند تمایل ما برای استفاده از این مهارت ها را در شرایط مورد نیاز اندازه بگیرند. براساس گفته Daniel Kahneman از اساتید دانشگاه پرینستون، هوش به قدرت مغزی مربوط می شود در حالی تفکر منطقی به کنترل این قدرت ربط پیدا میکند.

جاناتان ایوانس از روانشناسان دانشگاه Plymouth انگلستان هم در این باره می گوید:

برخی افراد به لحاظ ذهنی میتوانند بدون کمترین تلاشی تفکر تحلیلی داشته باشند و تمایل دارند که از بینش خود استفاده کنند، در حالی که برخی دیگر به احساس خود تکیه می کنند و براساس آن کاری که انجام می دهند را توجیه می کنند.

داشتن آی کیو بالا مثل بلند قد بودن در بسکتبال است. در صورتی که همه شرایط یکسان باشد، قد قطعا مشخصه ای کلیدی در این رشته محسوب می شود اما اگر همه چیز برابر نباشد، آنگاه یک بازیکن به چیزی بیشتر از قد بلند نیاز دارد تا بازی خوبی را از خود به نمایش بگذارد. به همین نحو یک متفکر خوب بودن به مشخصات زیادی نیازی دارد و صرفا در گرو داشتن آی کیو بالا نیست.

تارا شریفی نابغه ی کوچک

زندگینامه تارا شریفی, آشنایی با زندگی تارا شریفی

تارا شریفی رکورد ضریب هوشی انیشتین و استیون هاوکینگ را شکست.

تارا شریفی دختر ایرانی الاصل، دانش آموز دبیرستان “السبری” در نزدیکی لندن، در آزمون هوش موسسه «منسا» وابسته به دانشگاه آکسفورد، با کسب بالاترین نمره و امتیاز ۱۶۲، رکورد ضریب هوشی آلبرت انیشتین و پروفسور “استیون هاوکینگ” را شکست و در سطحی بالاتر از حد نصاب نوابغ با امتیاز ۱۴۰، قرار بگیرد.

تارا شریفی نابغه ایرانی بالاتر از نوابغ شناخته شده ی جهان یعنی آلبرت انیشتین و استیون هاوکینگ قرار گرفت.

تارا شریفی متولد سال ۱۳۸۷ ، ۱۱ ساله ، ایرانی الاصل است.

خانواده او از اهالی روستای خون در بخش بوشکان از توابع شهرستان دشتستان هستند. در ۷۲۰ کیلومتری جنوب شرقی استان بوشهر قرار دارد و اکنون ساکن انگلستان هستند.

این نابغه ۱۱ ساله توانست در آموزش هوش سازمان جهانی منسا که زیر نظر دانشگاه آکسفورد انجام می شود نمره هوشی ۱۶۲ را کسب کند.

پدر تارا شریفی می گوید: دخترم بسیار باهوش بود و معادلات پیچیده را حل می کرد و از همکلاسی هایش بالاتر بود به همین دلیل معلم هایش می گفتند او را در مدرسه استثنایی و یا مدرسه تیزهوشان ثبت نام کنید.

در نهایت پدر و مادرش تصمیم گرفتند که او را در آزمون تیزهوشان دانشگاه آکسفورد شرکت بدهند و از ضزیب هوشی آن آگاه شوند. در حال حاضر تمام رسانه های جهان به این موضوع پرداخته اند که تارا شریفی از آی کیو بسیار بالایی برخوردار است.

آشنایی با تارا شریفی,بیوگرافی تارا شریفی

ضریب هوشی تارا شریفی ۱۶۲ است.

سازمان منسا انجمنی بین المللی مربوط به تیزهوشان است که مشخصات افراد با بهره هوشی بالا را گردآوری می کند. فقط ۲ درصد از مردم دنیا ضریب هوشی بالاتر از ۱۳۵ را دارند.

تارا شریفی می گوید: «دوست دارم وقتی بزرگتر شدم به نوعی با ریاضیات سر و کار داشته باشم. شرکت در آزمون تصمیم مشترک پدر و مادرم بود که ضمن موفقیت، یک فرصت عالی برای آشنا شدن با دیگر شرکت کنندگان در این مسابقه نیز می باشد».

نه تنها تارا از شنیدن امتیازی که کسب کرده بود شوکه شده است بلکه مسئولان موسسه «منسا» را نیز شگفت زده کرده است. او اکنون شرایط لازم برای عضویت در سازمان «منسا» را دارد.

تارا در رابطه با نبوغ خود می گوید: زمانی که من نتیجه را گرفتم شوکه شدم – من هیچ وقت انتظار نداشتم چنین نمره خوبی به دست بیاورم. شرکت در آزمون تصمیم مشترک من و والدینم بود.

تارا در حال حاضر برای عضویت در Mensa واجد شرایط است، همچنین به عنوان جامعه IQ بالا شناخته شده است و می گوید که او منتظر ملاقات با دیگر اعضای Mensa در برخی از اجتماعات سازمان است. طبق اعلام باکس هرالد، تارا شریفی این آزمون را در دانشگاه آکسفورد داده و مجبور بوده در مدت زمانی مشخص به پرسش ها پاسخ دهد. همچنین این آزمون، آزمونی غیرکلامی بود که بر توانایی تارا در درک معانی کلمات متمرکز شده بود.

پدر تارا شریفی گفت: من بسیار احساس غرور می کنم؛ اما بسیار نیز شگفت زده شدم که چطور تارا این نمره را کسب کرد. من می دانستم که او بسیار باهوش است؛ اما فکر نمی کردم او دارای چنین ضریب هوشی است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
digiato.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا