زیست‌شناسی

موجوداتی که پس از مرگ دوباره زنده می‌شوند!

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

آیا امکان بازگشت به زندگی پس از مرگ وجود دارد؟! بی تردید این یکی از آرزوهای بزرگ بشر از ژرفنای تاریخ تاکنون بوده است و طبیعی است که پاسخ این پرسش تاکنون منفی بوده است.
اما به تازگی پژوهشگران دانشگاهی در کشور فرانسه، به طور کاملا اتفاقی با پدیده ی مشابهی مواجه شده اند که آنان را در حیرت فرو برده است.

بخش خبری بنیاد نشنال جئوگرافیک گزارش می‌دهد که گروهی از پژوهشگران دانشگاه “رن” در کشور فرانسه که مشغول آزمایش بر روی عنکبوت ها بودند متوجه شدند که گونه خاصی از این جانور به طرز عجیبی پس از مرگ دوباره به زندگی باز می‌گردد.

این دانشمندان برای انجام یک کار پژوهشی بر روی عنکبوت‌ها، ۳۶۰ عدد عنکبوت ماده از سه گونه ی مختلف را گرد آورده بودند تا میزان تاب آوری این سه گونه را در برابر غرق شدن زیر آب بسنجند.

این مجموعه متشکل از سه نوع از گونه عنکبوت گرگی، دو نوع از گونه عنکبوت نمکزار و یک نوع نیز گونه عنکبوت گرگی جنگلی بودند.
پژوهشگران این عنکبوت ها را برای مدت طولانی در ظرف آب شور بدون امکان دسترسی به سطح قرار دادند و تنها هر دو ساعت، به کمک یک برس به آنها ضربه خفیفی وارد آوردند تا از واکنش آنها اطلاع حاصل نمایند.
همانگونه که انتظار می‌رفت، گونه ی عنکبوت گرگی جنگلی با نام علمی Pardosa lugubris زودتر از سایرین جان خود را از دست داد. این عنکبوت پس از گذشت ۲۴ ساعت، دیگر هیچ واکنشی نسبت به تکانه ها نشان نداد.

عنکبوت نمکزار چندین ساعت بیشتر دوام آورد. اما این عنکبوت نیز که در متون علمی با نام Pardosa purbeckensis شناخته می شود پس از ۲۸ ساعت تلف شد.
مقاوم ترین گونه این عنکبوت ها در برابر غرق شدن گونه ای با نام علمی Arctosa fulvolineata بود. این عنکبوت به طور میانگین بیش از ۳۶ ساعت در زیر آب تاب آورد و به تکانه ها واکنش نشان داد، اما این گونه ی مقاوم نیز در نهایت زیر آب شور و تحت تاثیر فقدان اکسیژن جان داد.

دانشمندان پس از اطمینان از فقدان هرگونه واکنش نشانگر وجود حیات در تمامی نمونه های آزمودنی، آنها را از آب خارج کرده و به قصد وزن کردن در محلی قرار دادند تا آب آغشته به بدن آنها خشک شود. در این زمان بود که رویداد شگفت انگیز رخ داد!

با گذشت زمانی نزدیک به دو ساعت، عنکبوت هایی که به باور دانشمندان در عالم مردگان سیر میکردند، یکایک به زندگی بازگشته و بر روی ۸ پای خود برخواستند!

پروفسور “ژولین پتیون” ضمن بیان اینکه برای نخستین بار است که با پدیده ی ورود به کُمای اختیاری در میان بندپایان در هنگام غرق شدگی مواجه می‌شویم ادامه می‌هد: “این پدیده البته پیشتر در جانوران دیگری مشاهده شده بود و در جهان این گونه از جانوران بی سابقه نیست”.

این عنکبوت شناس که هم اکنون در بلژیک به سر میبرد در توجیه این پدیده ی شگفت انگیز چنین توضیح می دهد: “این عنکبوت ها در مواقعی که برای مدت طولانی زیر آب قرار گرفته و به اکسیژن دسترسی نداشته باشد، به طور موقت بدن خود را در حالت کُما قرار می‌دهد تا تنها اعضای کلیدی بدنشان از اکسیژن و انرژی باقی مانده استفاده نمایند”. این پژوهشگر این واکنش شگفت بدن عنکبوت ها را، عکس العملی در برابر سیلاب های طبیعی می‌داند که بعضن سبب می شوند که عنکبوت ها به حکم اجبار چند ساعتی را در زیر آب بگذرانند.

پروفسور پتیون در انتها ضمن اظهار شگفتی مجدد از حاصل مشاهداتش می‌افزاید: “ما واقعا گمان نمیبردیم که عنکبوت ها هم بتوانند وارد کُما شوند. این پدیده براستی ما را غافلگیر کرد”.

Drowned but not dead: the spider with more than one life

A man who found a large black spider in a container of rain water on his Mukinbudin farm in Western Australia thought the arachnid was dead, but was surprised to see the spider stage an unexpected recovery.

Hayden Sprigg and his brother had never seen a spider of that size before and wondered what it was.

He took photos and tweeted, asking if anyone could identify what he had found.

“We measured him. He is 10cm across his legs and his body is around 5cm in length,” Mr Sprigg told ABC Midwest and Wheatbelt.

“We have never seen anything like that. The huntsman spider is obviously as big but this one seemed heavier and more solid.”

The brothers put the spider on the concrete to take some photos, then flipped it over and looked at its fangs.

“We left it for about an hour and slowly the spider’s legs started contracting and we thought it was curling up like a dead spider. Then its legs started to move,” Mr Sprigg said.

“We put a container over it and it was moving. Half an hour later it was jumping around and leaping up, and that’s when I got the photo of him rearing up with his fangs out.”

Trapdoor spider one of state’s biggest

Large black spider showing fangs
Anidiops villosus is a large spider about 10cm long.(Supplied: Hayden Sprigg)

Dr Mark Harvey, senior curator and head of terrestrial zoology at the WA Museum Perth, was able to identify the spider as Adiniops villosus.

“It doesn’t have a common name. I guess we can call it the giant Wheatbelt trapdoor spider,” Dr Harvey said.

“Certainly it’s one of the biggest spiders in WA and the largest trapdoor species in our state.

“The male of this species will wander after summer thunderstorms using pheromones to find females who are ready to mate. That’s what he was doing when he fell into that container of water.”

Lazarus act explained

Dr Harvey had an explanation for the spider’s seeming return from the dead.

“These spiders can hold their breath for a remarkably long period of time. They can seal off their bodies and use the oxygen they have stored to survive for hours,” Dr Harvey said.

“These spiders can often fall into pools of water in the bush and they need that strategy to survive.”

Regarding potential danger to humans, Dr Harvey said he had not heard reports of bites by Anidiops villosus.

“As you can see from their fangs and behaviour they will defend themselves,” he said.

“We are not aware of the venom being dangerous to humans like a funnel web, but I would not like to be the one to find out.”

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا