زیست‌شناسیزیست‌شناسی (۲)

نیک جوناس می گوید که این ۴ علامت رایج دیابت نوع ۱ را قبل از تشخیص خود داشته است

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۱ میانگین: ۵]
  • نیک جوناس، خواننده، در ویدئوی اخیر TIkTok درباره تشخیص دیابت نوع ۱ خود صحبت کرد.
  • جوناس در مورد علائم اولیه بیماری که قبل از تشخیص او در نوجوانی داشت صحبت کرد.
  • دیابت نوع ۱ حدود ۱.۳ میلیون بزرگسال را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نیک جوناس، خواننده و ترانه سرا، اخیراً ویدیوی کوتاهی را برای افزایش آگاهی در مورد علائم اولیه دیابت به مناسبت روز جهانی دیابت منتشر کرده است – این بیماری مزمنی است که او از دوران نوجوانی با آن زندگی کرده است.

این مجری که اکنون ۳۰ سال دارد، گفت که قبل از تشخیص دیابت نوع ۱ در سن ۱۳ سالگی، چندین نشانه را تجربه کرده است که نشان می دهد مشکلی وجود دارد.

بر اساس گزارش مراکز کنترل و سیستم از بیماری (CDC)، در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۲۹ میلیون نفر مبتلا به دیابت تشخیص داده شدند – این تقریباً ۹ درصد از جمعیت ایالات متحده است. دیابت نوع ۱ حدود ۱.۳ میلیون بزرگسال را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده است.

چهار علامت دیابت نوع ۱

جوناس در ویدیویی که در اینستاگرام و TikTok منتشر کرد، به چهار علامت اشاره کرد:

  • کاهش وزن
  • تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار
  • تحریک پذیری

جوناس در مصاحبه ای با سازمانی که او با همکاری خود تأسیس کرده بود، به نام فراتر از نوع ۱ (Beyond Type 1) گفت: «به یاد دارم که به والدینم گفتم که باید به دکتر بروم، چیزی درست نبود و آنها قبلاً کاهش وزن قابل توجه و برخی از علائم دیگر را دیده بودند، بنابراین من را آوردند.» 

او ادامه داد: «در آنجا بود که پزشک اطفال به من اطلاع داد که مبتلا به دیابت نوع ۱ هستم.» “در ابتدا من به طور طبیعی شوکه شده بودم. اما من واقعاً وقت نداشتم که شوکه شوم زیرا باید مستقیماً به بیمارستان می‌رسیدم. این شروع یک سفر جدید دیوانه کننده بود.»

دکتر ریکاردو کورئا (Ricardo Correa)، مدیر برنامه کمک هزینه غدد، دیابت و متابولیسم در کالج پزشکی دانشگاه آریزونا – فینیکس، گفت: دیابت نوع ۱ معمولاً در افراد جوان‌تر رخ می‌دهد، اگرچه می‌تواند در بزرگسالان نیز ظاهر شود.

او درباره تشخیص‌های اولیه گفت: «۸۵ درصد در کودکان بین ۲ تا ۱۴ سال رخ می‌دهد»

علائم دیابت نوع ۱

کوریا گفت: کودکان مبتلا به دیابت نوع ۱ تشخیص داده نشده اغلب به دلیل درمان نشدن بیماری به بیمارستان مراجعه می کنند.

بسیاری از اوقات علائم اولیه بیماری نسبتاً خفیف است و توسط والدین و مراقبان مورد توجه قرار نمی گیرد.

او گفت: «اینها بچه‌هایی هستند که معمولاً دچار نوعی کم‌آبی بدن می‌شوند، زیاد ادرار می‌کنند، تشنه هستند، زیاد غذا می‌خورند، اما هیچ کس متوجه نمی‌شود زیرا بچه‌اند و این امری رایج است».

کوریا گفت: این بچه ها می توانند وارد یک وضعیت بالقوه تهدید کننده زندگی به نام کتواسیدوز دیابتی یا کمای دیابتی شوند. 

وی گفت: دیابت نوع یک چون انسولین ندارند مستقیماً با کتواسیدوز دیابتی خود را نشان می دهند.

کوریا توضیح داد که افرادی که بیشترین خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ را دارند، کودکانی هستند که استعداد ژنتیکی دارند.

او گفت: “بنابراین اگر فردی در خانواده شما، پدر، مادر، خواهر و برادر، دیابت نوع ۱ داشته باشد، نه نوع ۲، بلکه نوع ۱، شما در معرض خطر بیشتری قرار دارید.”

علاوه بر این، او گفت که افرادی که با انواع خاصی از شرایط خودایمنی متولد می شوند، مستعد ابتلا به دیابت نوع ۱ هستند.

دیابت نوع ۱ چیست؟

دیابت نوع ۱ یک بیماری خودایمنی است، زمانی که آنتی بادی ها در بدن شروع به حمله به سلول هایی می کنند که انسولین تولید می کنند، ایجاد می شود.

کوریا توضیح داد که این باعث از بین رفتن سلول هایی می شود که انسولین تولید می کنند.

کوریا می‌گوید: «در دیابت نوع ۱، مشکل این است که آنتی‌بادی‌ها سلول‌های تولیدکننده انسولین را از بین می‌برند و نقطه‌ای پیش می‌آید که دیگر انسولین تولید نمی‌کنید.»

اگر دیگر نتوانید انسولین تولید کنید، بدن قادر به استفاده از قند (گلوکز) برای انرژی نیست.

دیابت خطر سایر مشکلات سلامتی را افزایش می‌دهد

هر نوع دیابت، اگر کنترل نشود، چه نوع ۱ و چه نوع ۲، در معرض خطر ابتلا به مشکلات کلیوی هستند، به این معنی که می توانند دیالیز شوند، در معرض خطر ابتلا به نابینایی هستند – این [دیابت نوع ۱] شایع ترین علت نابینایی در جهان است.

وی افزود: افراد مبتلا به دیابت نیز ممکن است دچار نوروپاتی یا آسیب عصبی شوند.

کوریا گفت: «به این معنی که آنها درد دارند، عمدتاً در پاها یا انواع دیگر مشکلات عصبی. آنها [همچنین] در معرض خطر بالای ابتلا به پیامدهای قلبی عروقی هستند – یعنی حملات قلبی، سکته مغزی، به دلیل این [دیابت].» 

اما وی خاطرنشان کرد که این همه در مواردی است که شرایط کنترل نشده باشد.

کوریا گفت: “اگر این وضعیت کنترل شده است، زیرا شما از انسولین خود برای دیابت نوع ۱ یا دارو برای نوع ۲ استفاده می کنید.” بسیار بعید است که این اتفاق بیفتد. اما کنترل نشده [دیابت نوع ۱ یا نوع ۲] بله، به احتمال زیاد این اتفاق خواهد افتاد.

به گفته JDRF که قبلاً بنیاد تحقیقات دیابت نوجوانان بود، در برخی از افرادی که به دیابت نوع ۱ مبتلا می شوند، مدت کوتاهی پس از تشخیص ممکن است یک دوره ماه عسل وجود داشته باشد .

طبق وب‌سایت JDRF، «در طول آنچه به عنوان «مرحله ماه عسل» شناخته می‌شود، افراد مبتلا به T1D می‌توانند دوره‌ای را تجربه کنند که در آن بدون علامت هستند. مرحله ماه عسل معمولاً چند ماه تا یک سال پس از تشخیص به طول می‌انجامد، زیرا با کمک مقداری انسولین تزریقی، سلول‌های بتا موجود بیمار به عملکرد طبیعی خود ادامه می‌دهند و انسولین کافی برای مدیریت گلوکز خون تولید می‌کنند.»

در نهایت، باقی مانده سلول های بتا از دست می دهند، عملکرد خواهند داشت.

هیچ راهی برای پیشگیری از دیابت نوع ۱ وجود ندارد

کوریا خاطرنشان کرد که هیچ راهی برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۱ وجود ندارد.

با این حال، وی گفت که برخی از مطالعات با استفاده از سلول های بنیادی در بیماران با داروهای پرخطر یا ضد التهابی که پاسخ سیستم ایمنی را کاهش می دهد، امیدوار کننده است.

کوریا گفت: «حتی آزمایشی روی واکسن سل انجام شده است تا ببینیم آیا این واکسن باعث کاهش تولید آنتی بادی هایی می شود که سلول های بتا را از بین می برند یا خیر». اما در این مرحله هیچ چیزی تایید نشده است.» 

کلام پایانی

نیک جوناس، خواننده/ترانه سرا، برای افزایش آگاهی در روز جهانی دیابت، ویدئویی را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد که در آن چهار علامت دیابت نوع ۱ را توضیح داد – وضعیتی که در نوجوانی تشخیص داده شد.

کارشناسان می گویند زمانی که دیابت نوع ۱ درمان نشود، منجر به بستری شدن در بیمارستان با کتواسیدوز دیابتی بالقوه تهدید کننده زندگی می شود.

آنها همچنین می گویند که این بیماری ژنتیکی است و تاکنون قابل پیشگیری نیست.


 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا