استرسبیماری‌های مغز و اعصاب

آیا استرس می تواند باعث رفلاکس اسید شود

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۳ میانگین: ۵]

آیا متوجه می‌شوید که علائم رفلاکس اسید یا بیماری رفلاکس معده (acid reflux) به مری (Gastroesophageal Reflux Disease :GERD) در بدترین زمان‌ها – مانند هنگام مصاحبه شغلی یا درست قبل از عروسی دخترتان – بروز می‌کنند؟ اکثر افرادی که سوزش سر دل (heartburn) را تجربه می‌کنند ممکن است از فلفل تند عمو ند (Uncle Ned’s spicy chili) دوری کنند و آب پرتقال را با صبحانه کنار بگذارند. اما ممکن است کمتر بدانند که چگونه ملاقات با والدین برای اولین بار یا ارائه سخنرانی ممکن است بر علائم آنها تأثیر بگذارد.

بر اساس برخی مطالعات و بررسی‌ها، استرس ممکن است محرک دیگری برای سوزش سر دل باشد. اما با برخی از تکنیک‌های مقابله موثر (stomach)، می‌توانید شکم (stomach) خود را حتی در سخت‌ترین زمان‌ها آرام کنید.

ارتباط

عوامل سبک (Lifestyle factors) زندگی می‌توانند در چگونگی تأثیر بیماری بر فرد نقش داشته باشند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۹ به بررسی‌های بهداشتی بیش از ۴۰۰۰۰ نروژی پرداخت و نشان داد افرادی که استرس ناشی از کار را گزارش کرده‌اند به طور قابل‌توجهی بیشتر در معرض خطر علائم GERD هستند. افرادی که می‌گویند رضایت شغلی پایینی دارند، دو برابر بیشتر از افرادی که رضایت شغلی بالایی داشتند، به GERD مبتلا می‌شوند.

یک مطالعه جدیدتر که در Internal Medicine منتشر شده است، با ۱۲۶۵۳ نفر مبتلا به GERD مصاحبه کرد و نشان داد که تقریباً نیمی از آنها استرس را بزرگترین عامل بدتر کردن علائم، حتی در هنگام مصرف دارو، گزارش کردند.

آیا واقعا استرس آن را بدتر می‌کند؟

این که آیا استرس واقعاً تولید اسید معده را افزایش می دهد یا از نظر فیزیکی باعث بدتر شدن اسید می شود، هنوز جای بحث دارد. در حال حاضر، بسیاری از دانشمندان بر این باورند که وقتی استرس دارید، نسبت به مقادیر کمتر اسید موجود در مری حساس‌تر می‌شوید.

در سال ۱۹۹۳، محققان در مجله آمریکایی گوارش منتشر کردند که افراد مبتلا به رفلاکس اسید که مضطرب و استرس داشتند، علائم دردناک تری را در رابطه با رفلاکس اسید گزارش کردند، اما هیچ کس افزایش اسید معده را نشان نداد. به عبارت دیگر، اگرچه افراد به طور مداوم احساس ناراحتی بیشتری می کردند، اما دانشمندان هیچ افزایشی در کل اسید تولید شده پیدا نکردند.

مطالعه دیگری در سال ۲۰۰۸ به این ایده کمک کرد. هنگامی که محققان افراد مبتلا به GERD را در معرض صدای استرس زا قرار دادند، همچنین دریافتند که با حساس تر کردن آنها نسبت به قرار گرفتن در معرض اسید، علائم آنها را افزایش می دهد.

آیا همه چیز در ذهن شماست؟

آیا این بدان معنی است که علائم همه در سر شما هستند؟ محتمل نیست محققان بر این باورند که استرس ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در مغز شود که گیرنده‌های درد را افزایش می‌دهد و شما را از نظر فیزیکی نسبت به افزایش جزئی سطح اسید حساس‌تر می‌کند. استرس همچنین می تواند باعث کاهش تولید موادی به نام پروستاگلاندین شود که به طور معمول معده را از اثرات اسید محافظت می کند. این می تواند درک شما از ناراحتی را افزایش دهد.

استرس، همراه با خستگی، ممکن است تغییرات بیشتری در بدن ایجاد کند که منجر به افزایش رفلاکس اسید شود. صرف نظر از اینکه دقیقاً در مغز و بدن چه اتفاقی می افتد، کسانی که علائم رفلاکس اسید را تجربه می کنند می دانند که استرس می تواند باعث ایجاد احساس ناراحتی در آنها شود و درمان عوامل سبک زندگی مهم است.

چه کاری می‌توانی انجام بدهی؟

اتخاذ تکنیک های مقابله ای برای مدیریت استرس در زندگی می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی ، سکته مغزی ، چاقی ، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و افسردگی کمک کند. هر چه بهتر با استرس مقابله کنید، احساس بهتری خواهید داشت.

ورزش

ورزش به شل شدن عضلات سفت کمک می کند، شما را از محل کار دور می کند و هورمون های طبیعی و حس خوب ترشح می کند. ورزش همچنین می تواند به کاهش وزن کمک کند، که می تواند به کاهش فشار روی شکم شما کمک کند.

از غذاهای محرک اجتناب کنید

اگر تحت استرس هستید این امر به ویژه مهم است، زیرا احتمالاً نسبت به غذاهای محرک سوزش معده مانند شکلات، کافئین، مرکبات و آب میوه ها، گوجه فرنگی، غذاهای تند و غذاهای چرب حساس تر هستید.

به اندازه کافی خوابیدن

استرس و خواب یک چرخه را تشکیل می دهند. خواب یک کاهش دهنده استرس طبیعی است و استرس کمتر می تواند منجر به خواب بهتر شود. برای جلوگیری از علائم سوزش سر دل هنگام چرت زدن، سر خود را بالا نگه دارید.

تکنیک های تمدد اعصاب را تمرین کنید

تصاویر هدایت‌شده، یوگا ، تای چی، یا موسیقی آرامش‌بخش را امتحان کنید.

نه گفتن را یاد بگیر

افراد و فعالیت ها را اولویت بندی کنید. اشکالی ندارد که چیزهایی را که در لیست اولویت شما رتبه بالایی ندارند را رد کنید.

خنده

یک فیلم خنده دار تماشا کنید، به دیدن یک کمدین بروید یا با دوستان خود دور هم جمع شوید. خنده یکی از بهترین تسکین دهنده های طبیعی استرس است.

وقت خود را با حیوان خانگی خود بگذرانید

اگر حیوان خانگی ندارید، به خرید آن فکر کنید. حیوانات خانگی می توانند به شما کمک کنند تا به آرامش و شادابی برسید.

منابع

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا