آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

پیشنهاد جایزه جدید ۲ میلیون دلاری برای یافتن کلید آلزایمر از تحقیقات گذشته

امتیازی که به این مقاله می‌دهید چند ستاره است؟
[کل: 2 میانگین: 5]

در قرن گذشته، بیش از 100000 مقالهٔ علمی در مورد بیماری آلزایمر منتشر شده است. آیا کلید بیماری آلزایمر در این مقاله‌هاست و تا کنون نادیده گرفته شده است؟

یک تاجر تگزاسی که اعضای خانواده خود را به دلیل زوال عقل از دست داده است، این چنین فکر می‌کند. او روز دوشنبه اعلام کرد که 4 میلیون دلار در انتظار افرادی است که آن کلید را پیدا کنند. جیمز تروچارد، 75 ساله، مهندس برق که اخیراً به عنوان مدیر عامل شرکت نشنال اینسترومنتز بازنشسته شده است، گفت: به کسانی که مقاله‌های علمی را بررسی کنند و یافته‌های کلیدی را استخراج کنند و آنها را جهت توضیح ساده از بیماری، ترکیب کنند جوایزی تا 2 میلیون دلار تعلق می‌گیرد. 

تروچارد گفت: «تکه‌های این پازل وجود دارد. ApoE4، بتا آمیلوئید، تاو، میکروب‌ها، التهاب، متابولیسم، FOXP3 و APP تنها برخی از ژن‌ها، پپتیدها و فرآیندهای بیولوژیکی هستند که در ایجاد آلزایمر نقش دارند؛ اما آنها در یک «نظریه یکپارچه بزرگ» از آلزایمر ترکیب نشده‌اند؛ نظریه‌ای که ممکن است منجر به درمان علائمی‌ یا بهبود کامل بیماری شود. او ادامه داد: «امیدوارم نابغه ای وجود داشته باشد که آنها را کنار هم بگذارد.» 

[پروتئین FOXP3 که با نام «اِسکرفین» (Scurfin) هم شناخته می‌شود، پروتئینی است که در پاسخ دستگاه ایمنی بدن دخیل است. این مولکول جزئی از خانوادهٔ پروتئین‌های FOX است و یک تنظیم‌کننده اصلی در فرایند ساماندهی بیان ژن در زمینهٔ تکامل و عملکرد لنفوسیت‌های تی تنظیم‌کننده محسوب می‌شود.] 

جیمز تروچارد و جایزه میلیون دلاری آلزایمر

جوایز اسکار فیشر که در نشست سالانه انجمن علوم اعصاب اعلام شد، توسط دانشگاه تگزاس در کالج علوم سن آنتونیو اداره خواهد شد. مشخص نیست که معیارهای برنده شدن جایزه 2 میلیون دلاری برتر یا نفر دوم (دو جایزه نفر دوم 500000 دلاری و چهار جایزه 250000 دلاری برای مقام سوم) چه خواهد بود، مانند اینکه آیا چیزی که به نظر می‌رسد ترکیبی درخشان است یا خیر. مقاله باید به صورت تجربی تایید شود.

سخنگوی دانشگاه تگزاس گفت:«همه جزئیات مربوط به چالش و داوری هنوز مشخص نشده است.» 

علیرغم این ابهام، برخی از محققان برجسته آلزایمر در مورد جوایز جدید گفته شده، محتاطانه ابراز علاقه کردند.

دکتر هوارد فیلیت، مدیر اجرایی و مدیر ارشد علمی بنیاد کشف داروی آلزایمر، گفت: «حدس می‌زنم کسی هرگز نمی‌داند. به نظر می‌رسد دستیابی به این هدف یعنی یافتن نظریه ای که بیماری را به طور کامل توضیح می‌دهد کمی پرمخاطره است، اما ترکیب واقعیت‌های علمی در یک نظریه نباید آنقدر سخت باشد.» 

رودی تانزی از بیمارستان عمومی ماساچوست، پیشگام در جستجوی ژن‌های مرتبط با آلزایمر که اخیراً نقش میکروبیوم مغز و التهاب را در این بیماری بررسی کرده است، گفت: «من فکر می‌کنم پاسخ در تلفیق و ترکیب مقاله‌ها است و این یک ایده درخشان است!» 

جوایز به منظور پاداش دادن به فرد است، نه بودجه مالی تحقیقات، اگرچه برندگان می‌توانند از آن برای آن یا هر هدف دیگری استفاده کنند. تروچارد گفت:«یک وسوسه مالی مطرح شده است و به نظر می‌رسد راه خوبی برای دریافت پاسخ مورد توجه قرار گرفته است.» 

جایزه دیگری برای آلزایمر در ژانویه اطلاع‌رسانی شد. جایزه یک میلیون دلاری برای «ارائه مدرکی مبنی بر اینکه عامل عفونی، عامل اصلی بیماری آلزایمر است». دکتر لزلی نورین، که این جایزه را تعیین کرد، گفت: این واقعیت که «هر کسی برای هر چیزی که مربوط به آلزایمر است به جز نظریه تکراری و قدیمی «آمیلوئید و تاو»، میلیون‌ها دلار می‌دهد، به خودی خود خبر است، اما باید پرسید: «به واسطه چنین نظریه‌ای می‌بایست بی‌خیال بقیه نتایج شد؟ مطمئناً این نظریه تنها خلاصه مبانی بنیادین از تمام مقاله‌های ژورنال‌ها در مورد آلزایمر نیست.» 

فیشر، عصب‌شناس چک که از سال 1876 تا 1942 زندگی می‌کرد، پلاک‌ها و گره‌هایی را در مغز 16 فرد مبتلا به زوال عقل شناسایی کرد. او یافته‌های خود را در سال 1907 منتشر کرد، سالی که آلویس آلزایمر بیماری را با شروع زودرس بیماری توصیف کرد که خیل زود این بیماری به نام او نامگذاری شد. در سال 1939، نازی‌ها فیشر را مجبور به ترک استادی دانشگاه کردند. او در اردوگاه کار اجباری درگذشت. کار او برای دهه‌ها نادیده گرفته شد، در مطالعات منتشر شده، نمونه‌های بسیار این چنینی می‌توان یافت که نادیده گرفته شده یا گم شده است – همانطور که تروچارد معتقد است کلید درمان بیماری آلزایمر بوده است.

فراخوان پیشنهادات برای جوایز در ماه فوریه در دسترس خواهد بود. 

آیا این مقاله برای شما مفید است؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.statnews.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا