سلامتینوسولوژی

لوپوس و ۸ محرک احتمالی آن

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

اسرارآمیزترین نکته درباره لوپوس این است که دلایل یا درمان ریشه‌کن کننده آن نامشخص هستند. در شرایطی که این بیماری موجب علائم مختلفی می شود اما همچنان دلیل دقیق بروز آن کشف نشده است.

شاید تصور این که یک بیماری بتواند بخش‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار داده و همچنان تا حد زیادی در برابر چشم غیرمسلح پنهان باقی بماند، دشوار باشد اما این واقعیتی برای افراد مبتلا به بیماری لوپوس است.

لوپوس و 8 محرک احتمالی آن

لوپوس یک بیماری خودایمنی است به این معنی که سیستم ایمنی بدن فرد به بافت ها و سلول های سالم حمله می کند. تقریبا ۷۰ درصد از تمام موارد لوپوس به عنوان لوپوس سیستمیک دسته‌بندی می‌شوند که یک اندام یا بافت اصلی مانند قلب، ریه‌ها، کلیه‌ها یا مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

لوپوس موجب علائم مختلفی می‌شود که موارد خوش‌خیم و خفیف تا موارد تهدیدکننده زندگی را در بر می‌گیرد و از آن جمله می توان به سفتی و تورم مفاصل، راش های پوستی روی صورت (یکی از شناخته شده‌ترین موارد راش پروانه ای شکلی است که روی بینی و گونه ها شکل می گیرد)، زخم های دهان، تشنج، سینه درد به واسطه انباشت مایع اطراف قلب یا ریه ها، تب، تورم غدد، و کم خونی اشاره کرد. بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس درد مزمن ناشی از این بیماری را یکی از آزاردهنده‌ترین موارد مرتبط با آن عنوان کرده اند.

اما اسرارآمیزترین نکته درباره لوپوس این است که دلایل یا درمان ریشه‌کن کننده آن نامشخص هستند. در شرایطی که این بیماری موجب علائم مختلفی می شود اما همچنان دلیل دقیق بروز آن کشف نشده است.

پژوهشگران مواردی مانند ژنتیک، هورمون ها و تغییرات زیست محیطی را با ابتلا به لوپوس پیوند داده اند اما بیان این که کدام عامل بزرگ‌ترین نقش را ایفا می کند، دشوار است. در ادامه با برخی دلایل احتمالی لوپوس بیشتر آشنا می شویم.

ژنتیک

خطر ابتلای یک فرد به لوپوس در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده وی به این بیماری تا ۲۰ برابر بیشتر است. برخی انواع ژن با ابتلا به لوپوس پیوند داده شده اند و تصور بر این است که بیشتر آنها در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارند.

برخی جهش های ژنی مانند ژن TREX1 نیز پیوندی را با لوپوس نشان داده اند اما آنها بسیار نادر هستند و تمام بیماران دارای این ژن های جهش یافته نیستند. تصور بر این است که ترکیبی از ژن های مستعد و فقدان ژن های محافظ امکان ابتلا به بیماری در افرادی که در معرض برخی عوامل زیست محیطی یا عوامل عفونی خاص قرار می گیرند را فراهم می کند.

نژاد

لوپوس به طور نامتناسب بر گروه های نژادی خاص تاثیر می گذارد. در واقع، این بیماری بین زنان رنگین پوست، از جمله آفریقایی‌ آمریکایی تبارها، اسپانیایی ها و لاتین تبارها، آسیایی ها، بومیان آمریکایی، و غیره دو تا سه برابر بیشتر شایع است.

همچنین، مطالعات نشان داده اند که زنان رنگین پوست در سنین پایین‌تر به لوپوس مبتلا می شوند، از عوارض جدی‌تری رنج می برند و نرخ مرگ و میر بین آنها بیشتر است. اما چرا؟ ژنتیک بار دیگر می تواند میزان خطر را افزایش دهد اما عوامل دیگر مانند پوشش و دسترسی به مراقبت های بهداشتی و سلامت، موانع زبانی، و سطوح درآمد نیز می توانند در این زمینه نقش داشته باشند.

هورمون ها

به طور کلی، زنان نسبت به مردان احتمال بیشتری دارد به بیماری لوپوس مبتلا شوند. از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری، ۹ نفر را زنان در بازه سنی بین ۱۵ تا ۴۴ سال تشکیل می دهند. یکی از دلایل عمده این شرایط هورمون هایی مانند استروژن و پرولاکتین می توانند باشند که سطح آنها در بدن زنان بیشتر است و ممکن است یک مسیر التهابی خاص معروف به اینترفرون نوع ۱ را از تعادل خارج کرده و به لوپوس منجر شوند.

همچنین، پژوهش ها نشان داده اند زنانی که تحت درمان با رژیم های حاوی استروژن قرار می گیرند، به عنوان مثال، داروهای خوراکی ضد بارداری یا درمان جایگزینی هورمون، خطر ابتلا به لوپوس در آنها به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. افزون بر این، ترشح اینترلوکین_۱، گروهی از واکنش های التهابی، توسط استروژن با شعله‌ور شدن لوپوس پیوند خورده است.

نور فرابنفش

نور فرابنفش می تواند به سلول های بدن هر فردی آسیب برساند اما افراد مبتلا به لوپوس حساسیت به مراتب بیشتری به آن دارند. نور فرابنفش به عنوان یک دلیل مستقیم ابتلا به بیماری شناخته نمی شود اما می تواند سلول های پوست را به گونه ای تغییر دهد که سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به لوپوس آنها را به عنوان یک تهدید شناسایی کرده و موجب بروز یا وخیم‌تر شدن علائم بیماری شود.

نور فرابنفش می تواند موجب جهش هایی در ژن هایی خاص شود که بعدا توسط سیستم ایمنی تهدید در نظر گرفته شده و به آنها حمله می شود که به بروز راش های پوستی لوپوس منجر می شود. همچنین، نور فرابنفش می تواند به صورت مستقیم کراتین درون سلول های پوست را تحریک کرده تا واسطه های التهابی بیشتری تولید شود.

قرار گرفتن در معرض سموم

ما می دانیم که سیلیکای موجود در برخی پودرهای تمیزکننده و دود سیگار می تواند خطر ابتلا به لوپوس را افزایش دهد اما پژوهشگران درباره چرایی آن مطمئن نیستند.

با این وجود، ارتباطی قوی بین این دو وجود دارد که مورد مطالعه قرار گرفته و مشخص شده است خطر ابتلا به لوپوس برای افرادی که در محل کار خود، مانند معدن یا کارگاه‌های تولید شیشه، در معرض سیلیکا قرار دارند، دو تا پنج برابر بیشتر است. همچنین، پژوهشگران جیوه، آفت کش ها و استفاده از تنباکو را با ابتلا به لوپوس پیوند داده اند.

عفونت ها

برخی عفونت های ویروسی از جمله پاروویروس (Parvovirus)، ویروس هرپس سیمپلکس، و هپاتیت  A با شلعه‌ور شدن لوپوس پیوند خورده اند. ویروس اپشتین بار (Epstein–Barr) که موجب مونونوکلئوز می شود نیز به طور خاص مورد مطالعه قرار گرفته و دانشمندان بر این باورند که پادتن های تولید شده پس از مواجهه با آن ممکن است موجب یک واکنش غیرمعمول سیستم ایمنی شوند. با این وجود، ابتلا به لوپوس به واسطه قرار گرفتن در معرض ویروس اپشتین بار تضمین شده نیست.

تغییرات اتمسفری

به نظر می رسد تغییرات در میزان آلودگی، الگوهای باد، فشار بارومتریک، رطوبت، و دما با لوپوس در ارتباط هستند. با این وجود، هیچ متغییری با تمام موارد شعله‌ور شدن بیماری مرتبط نیست. به عنوان مثال، آلودگی ذرات معلق با شعله‌ور شدن بیماری در ریه و تغییرات دما ممکن است بر شعله‌ور شدن عصبی و راش های پوستی تاثیرگذار باشد، در شرایطی که رطوبت با شعله‌ور شدن بیماری در مفاصل مرتبط است.

استرس

استرس یکی از عواملی است که تقریبا هر بیمار مبتلا به لوپوس اعتقاد دارد بر این بیماری تاثیر می گذارد. به گفته این بیماران، استرس عاطفی، به عنوان مثال، مرگ یکی از عزیزان یا طلاق گرفتن، و همچنین استرس جسمی مانند یک عمل جراحی یا آسیب دیگی ممکن است محرکی برای بروز علائم لوپوس باشند.

لوپوس چگونه درمان می شود؟

زمانی که بیماری لوپوس در شما تشخیص داده می شود، برنامه درمانی تا حد زیادی به شدت بیماری وابسته خواهد بود. اگر علائمی با شدت خفیف تا متوسط داشته باشید، پزشک احتمالا داروهای ضد مالاریا مانند هیدروکسی کلروکین را برای کاهش درد، راش های پوستی و علائم دیگر برای محافظت از اندام ها و پیشگیری از آسیب دیدن بدن تجویز خواهد کرد.

این داروها نشان داده اند که از شعله‌ور شدن بیماری تا ۵۰ درصد پیشگیری می کنند و در نهایت به طول عمر بیشتر بیماران کمک می کنند.

گزینه دیگر کورتیکواستروئیدها هستند که معمولا به بهبود شرایط بیماران طی دوره شعله‌ور شدن بیماری کمک می کنند زیرا این داروها اثرگذاری سریعی دارند. با این وجود، پزشکان به طور کلی تلاش می کنند در بلند مدت از تجویز این داروها پرهیز کنند زیرا ممکن است موجب برخی عوارض جانبی شوند.

به طور کلی، درمان لوپوس می تواند چالش برانگیز باشد زیرا هیچ روش درمان ریشه‌کن کننده ای برای آن وجود ندارد اما همکاری نزدیک بیمار و پزشک می تواند به ایجاد یک برنامه درمانی با هدف القای خاموشی بیماری کمک کند.

What Causes Lupus? 8 Possible Triggers of the Autoimmune Disease

A rheumatologist explains how a variety of genetic, hormonal, and environmental factors may cause lupus.

Butterfly in Water

It’s difficult to believe that a disease can affect any part of your body and still be mostly hidden to the naked eye. But that’s the reality for the nearly 1.5 million Americans who live with some form of lupus.

Lupus is an autoimmune disease, meaning a person’s immune system starts to attack healthy cells and tissues. Nearly 70 percent of all causes of lupus are classified as systemic lupus, affecting a major organ or tissue, like the heart, lungs, kidneys, or brain, according to the Lupus Foundation of America.

“The immune system is unable to recognize what is part of the body and what is not,” explains rheumatologist George Stojan, MD, an assistant professor of medicine at Johns Hopkins University School of Medicine and co-director of the Hopkins Lupus Center.

Lupus presents a wide variety of symptoms that range from benign to life-threatening, including joint stiffness and swelling, facial rashes (most notably a butterfly-shaped rash across the cheeks and nose), mouth sores, seizures, chest pain due to fluid around the heart or lungs, fevers, swollen glands, and low blood counts, says Dr. Stojan. The buildup of these symptoms can take their toll: ۶۵ percent of lupus patients say chronic pain is the most difficult thing about living with the disease.

But the most mysterious thing about lupus? There are no known concrete causes or cures. “There’s this entire range of things that have been associated with lupus, but association alone doesn’t mean causation,” says Dr. Stojan.

Researchers have linked genetics, hormones, and environmental changes to the development of lupus, but it’s difficult to say which factor plays the biggest role. “It’s probably a perfect storm that occurs and leads to the occurrence of the disease,” says Dr. Stojan.

So, what exactly do we know about the triggers of the autoimmune condition? Here, the possible causes of lupus that researchers are digging into—and what treatment looks like once someone is diagnosed.

Genetics

genetics causes lupus

Lupus tends to cluster in families. In fact, a person has a ۲۰ times higher risk of developing lupus if they have a sibling with the disease. A handful of gene variations have been linked to the development of lupus, and most are thought to be involved in immune system function, according to the U.S. National Library of Medicine.

Certain gene mutations have also presented a link, such as TREX1, but they’re quite rare and not all patients have them, says Dr. Stojan. “It’s thought that there is this combination of susceptibility genes and an absence of protective genes that allow the development of the disease in people who have certain environmental exposures or certain infectious agent exposures,” he adds.

Race

race causes lupus

Lupus disproportionately impacts certain ethnic groups. In fact, the disease is two to three times more prevalent in women of color, including African Americans, Hispanics and Latinos, Asians, Native Americans, Pacific Islanders, and more. One ۲۰۱۴ study determined that the prevalence of lupus reached 1 in 537 black women.

Studies have also shown that women of color develop lupus earlier, suffer from more serious complications, and experience higher mortality rates. Why? Genetics, once again, could increase the risk here, but other factors, like healthcare coverage and access, language barriers, and income levels could also play a role, researchers speculate.

Hormones

hormones cause lupus

Women in general are much more likely to have lupus than men, says Dr. Stojan. Nine out of 10 people diagnosed with it are women between 15 and 44 years old. One big reason for the discrepancy? Hormones like estrogen and prolactin, which are much higher in women, may throw a certain inflammatory pathway (known as type 1 interferon) off balance, says Dr. Stojan, driving lupus in the process.

Landmark research also found that “women who were treated with estrogen-containing regimens, like oral contraceptives or hormonal replacement therapy, had a significantly increased risk of developing lupus.” Estrogen also releases interleukin-1, a group of inflammatory responses that have been linked to lupus flares, he says.

Ultraviolet light

uv light triggers lupus

Ultraviolet light can damage any person’s cells, but people with lupus are much sensitive to it. It has not been identified as a direct cause of the disease, but UV light can modify skin cells in a way that is recognized as a threat by the immune system in people with lupus, activating or worsening symptoms, says Dr. Stojan.

“The ultraviolet light can both induce mutations in certain genes that then become unrecognized by the immune system and become targets, leading to lupus rashes,” he explains. “But it also can directly stimulate keratin inside the cells of the skin to create more inflammatory mediators.”

Toxic exposures

toxins cause lupus

“We know that silica dust that’s present in some cleaning powders and cigarette smoke can increase the risk of developing lupus,” says Dr. Stojan, but researchers aren’t entirely sure why.

However, the connection is strong and well-studied: People who are exposed to silica at work (say, in mining or glass production) have a two to five times higher risk of lupus. Researchers have also linked mercury, pesticides, and smoking tobacco to the development of lupus.

Infections

infections cause lupus

Various viral infections have been linked to lupus flares, including human parvovirus, herpes simplex virus, and hepatitis A. Epstein-Barr, the virus that causes mononucleosis, has been studied closely in particular, and scientists believe that antibodies produced post-exposure may cause an unusual immune system response. However, Dr. Stojan emphasizes that exposure to Epstein-Barr does not guarantee the development of lupus.

“After age 20, approximately 90 percent of Americans are exposed to Epstein-Barr, so it’s almost impossible to say whether that exposure in any way affected someone’s risk, simply because everybody gets exposed,” he explains. “It’s certainly possible but having these antibodies alone doesn’t mean somebody will develop lupus in the future.”

Atmospheric changes

atmosphere triggers lupus

Changes in pollution, wind patterns, barometric pressure, humidity, and temperature are strongly associated with specific forms of organ flares in lupus, preliminary research by Dr. Stojan has found. However, not one variable is associated with all flares, he explains. For example, fine particulate matter pollution has been linked to lung flares, and temperature changes may impact neurologic flares and rashes, while humidity is associated with joint flares. “You can technically predict it based on these changes in atmospheric factors 10 days prior to the time the patient shows up for their clinic visit,” he says.

Stress

stress causes lupus

“I’m not aware of any human epidemiological model that showed how stress affects lupus, but I can tell you that every patient does say that it affects them,” says Dr. Stojan. Anecdotally, lupus patients say that emotional stress (say, a death in the family or divorce) as well as physical stress like surgery or injury may trigger lupus symptoms.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.asriran.comwww.prevention.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا