زیست‌شناسی

زیبا‌ترین و دیدنی‌ترین عکس‌ها از سلطان جنگل

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟

زیبا‌ترین و دیدنی‌ترین عکس‌ها از سلطان جنگل!

زیباترین و دیدنی ترین عکس ها از سلطان جنگل

شیر (نام علمی:’Panthera leo’) پستانداری گوشتخوار از سردهٔ پلنگیان خانوادهٔ گربه سانان است. با بدنی بزرگ که وزنش در میان نرها گاه به ۲۵۱ کیلوگرم می رسد؛ این جانور نیرومند دومین عضو بزرگ جثهٔ سردهٔ خود پس از ببر است. شیر به خاطر بدن بزرگ و هیبت و چالاکیش در هنگام شکار لقب «سلطان جنگل» را به خود گرفته؛ اگرچه بیشتر در مناطق ساوانایی آفریقا زندگی می کند و تنها تعداد کمی از آن در جنگل گیر در هندوستان یافت می شوند.

آن ها طعمه های گوناگونی را به عنوان خوراک اختیار می کنند که شامل بیشتر جفت سمان بومی آفریقا و به ندرت جانداران بزرگی چون فیل و زرافه می شوند.

با آنکه در گذشته شیرها در آفریقا، خاورمیانه، و جنوب آسیا (از جمله ایران) به فراوانی یافت می شدند، امروزه تعداد محدودی از آن ها در آفریقا و آسیا باقی مانده اند که جمعیتشان به سوی کمتر شدن پیش می رود. در حال حاضر اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست وضعیت بقای گونهٔ شیر را در حالت آسیب پذیر طبقه بندی کرده است.

شیرها به توانایی تولید مثل با ببرها (اغلب با ببر سیبری و بنگال) شناخته شده اند. حاصل این درآمیختن ها دو گونهٔ دورگه، شیببر و ببشیر هستند که نخستی از آمیزش شیر نر با ببر ماده و دومی از آمیزش شیر ماده با ببر نر پدید می آیند. شیرها با پلنگ نیز می آمیزند و حاصل آن پلنشیر است. دورگهٔ شیر و جگوار را جگشیر می نامند امروزه به دلیل تاکید بر اهمیت نگهداری از گونه ها و زیرگونه، دورگه سازی از شیرها توصیه نمی شود، با این حال هنوز در چین مراکز و باغ وحش های خصوصی اقدام به این کار می کنند.

رنگ بدن شیرها از سبز ملایم تا متمایل به زرد، قرمز، یا قهوه ای تیره متغیر است. توله ها به همراه خال هایی بر پوستشان به دنیا می آیند که آن ها را همانند پلنگ می کند. این خال ها با گذر زمان محو می شوند ولی پس از بلوغ نیز نقطه های کمرنگ بر پاها و بخش های پایینی بدن، به ویژه در ماده شیرها، دیده می شوند.

شیرها تنها اعضای خانواده گربه سانان هستند که دودیسی جنسی آشکار دارند، یعنی آنکه نرها و ماده ها به روشنی با هم تفاوت ظاهری دارند. آن ها همچنین دارای نقش های مشخص در گروه هستند. برای نمونه، ماده شیرها که اغلب شکار را انجام می دهند، یال ضخیم نرها را ندارند. رنگ یال نرها از زرد تا سیاه متغیر است و اغلب به همراه پیرتر شدن شیر، تاریک تر می شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

طاهری داریوش

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا نام و آوازه مـــن را چنان در حافظه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــــــر نیز توان به یغما بردن آن را نداشته باشد...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا