آلزایمردمانس

بیایید بدون شرم از بیماری آلزایمر بگوییم

امتیازی که به این مقاله می‌دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

آغاز برنامه های ماه جهانی آلزایمر در ایران

بدون شرم از فراموشی بگوییم…

آلزایمر بر اساس مطالعات انجام‌شده در ایران بیش از ۷۰۰ هزار نفر با این بیماری زندگی می‌کنند و فقط حدود ۱۰ درصد روند تشخیصی را طی می‌کنند.

«باید یاد بگیریم که بدون شرم در مورد دمانس و بیماری آلزایمر صحبت کنیم». این نکته‌ای است که کارشناسان حوزه سلامت سالمندان بر آن تاکید دارند. ۲۱سپتامبر، مصادف با ۳۰شهریورماه، روز جهانی بیماری آلزایمر است که برنامه‌های مربوط به آن در ایران از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر برگزار می‌شود.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل صندوق بازنشستگی کشوری، امروزه آلزایمر مهم‌ترین بحران سلامت قرن ۲۱ به شمار می‌رود و در حال حاضر ۵۰ میلیون نفر با دمانس زندگی می‌کنند و هر سه ثانیه یک نفر در جهان به این بیماری مبتلا می‌شود. بر اساس مطالعات انجام‌شده در ایران بیش از ۷۰۰ هزار نفر با این بیماری زندگی می‌کنند و فقط حدود ۱۰ درصد روند تشخیصی را طی می‌کنند.

آلزایمرعلی سلیمانی‌نژاد، کارشناس ارشد سلامت سالمندان، معتقد است که با اطلاع‌رسانی‌های گسترده می‌توان آگاهی عمومی را نسبت به این بیماری ارتقا داد و وقت آن رسیده که بدون شرم در مورد دمانس و بیماری آلزایمر صحبت کنیم.

به گفته وی، آلزایمر شایع‌ترین نوع دمانس (زوال عقل) که با تخریب پیش‌رونده حافظه کوتاه مدت مشخص می‌شود.

بیماری آلزایمر با اختلالات ساختاری و عملکردی مغز انسان همراه است، پروتئین‌های آمیلوئیدی فیبریلاری در نورون‌ها تجمع و رسوب پیدا کرده‌اند و درنهایت بیماران آلزایمری از فقدان حافظه و توانایی‌های شناختی با تغییرات رفتاری شدید رنج می‌برند و کاهش توجه و تمرکز افراد یکی از علائم هشداردهنده است.

این کارشناس ارشد سلامت سالمندان می‌گوید: نکته قابل تأمل این است که آلزایمر زودرس اغلب در دهه‌های سنی ۴۰ و ۵۰ زندگی ظاهر می‌شود. با بررسی‌های انجام‌شده محققان دریافتند که تاریخچه خانوادگی، افسردگی و استرس‌ها، کم‌تحرکی، سن، کم خوابی، ضربه به سر، اضطراب، مصرف دخانیات و الکل و نداشتن چالش‌های ذهنی ازجمله عوامل خطر در بروز این بیماری به شمار می‌رود.

باید گفت که در حال حاضر تشخیص قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، پس می‌توان گفت که راهبرد اصلی در بیماری آلزایمر مبتنی بر پیشگیری است؛ چراکه افراد با اقدامات پیشگیرانه می‌توانند تا ۴۰ درصد از ابتلای بیماری آلزایمر جلوگیری کنند.

به گفته سلیمانی‌نژاد، آموزش‌های مجازی و حضوری به مراقبین خانوادگی سالمندان و افراد سالمند و میان‌سال ازجمله اقدامات پیشگیرانه این بیماری است که در مراکز بهداشتی درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنگستان در حال اجراست.

او می‌گوید: موضوعات این آموزش‌ها در راستای فعال نگه‌ داشتن مغز (فعالیت‌های چالشی و تحریکی مغز مثل حل جدول در انواع مختلف، کلمات متقاطع، پازل، سودوکو، شطرنج، نقاشی، بازی‌های جدید و آموزش مهارت‌ها در دوران سالمندی و میان‌سالی و هرگونه فعالیتی که مغز را به چالش بکشاند)، فعالیت ورزشی مستمر، تغذیه صحیح (رژیم غذایی سرشار از ویتامین A و B12 اسیدفولیک) و مراقبت از قلب (کنترل فشارخون، کلسترول، قند خون و تعادل وزن از سنین پایین‌تر) و مشارکت اجتماعی سالمندان است.

آلزایمر

آیا این مقاله برای شما مفید است؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا