آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

دیابت نوع ۳ و بیماری آلزایمر: آنچه باید بدانید

امتیازی که به این مقاله می‌دهید چند ستاره است؟
[کل: ۲ میانگین: ۳]

دیابت شیرین (که به اختصار DM یا دیابت نیز نامیده می شود) به وضعیتی اشاره دارد که در آن بدن شما در تبدیل قند به انرژی مشکل دارد. به طور معمول، ما به سه نوع دیابت فکر می کنیم:

  • دیابت نوع ۱ (T1DM) یک وضعیت سلامت مزمن است که در آن بخش غدد درون ریز پانکراس به اندازه کافی هورمون انسولین تولید نمی کند و سطح قند خون (گلوکز) بسیار بالا می رود.
  • دیابت نوع ۲ (T2DM) یک بیماری مزمن است که در آن بدن شما نسبت به انسولین مقاومت نشان می دهد و در نتیجه سطح قند خون شما بسیار بالا می رود.
  • دیابت بارداری (GDM) دیابتی است که در دوران بارداری رخ می دهد و سطح قند خون در این دوران بسیار بالاست.

برخی از مطالعات تحقیقاتی پیشنهاد کرده اند که بیماری آلزایمر نیز باید به عنوان یک نوع دیابت طبقه بندی شود که دیابت نوع ۳ نامیده می شود.

این “دیابت نوع ۳” اصطلاحی است که برای توصیف این فرضیه پیشنهاد شده است که بیماری آلزایمر، که عامل اصلی زوال عقل است، توسط نوعی مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد فاکتور رشد شبه انسولین ایجاد می شود که به طور خاص در مغز رخ می دهد. .

این وضعیت همچنین توسط برخی برای توصیف افرادی که دیابت نوع ۲ دارند و همچنین مبتلا به زوال عقل بیماری آلزایمر هستند، استفاده شده است. طبقه بندی دیابت نوع ۳ بسیار بحث برانگیز است و جامعه پزشکی آن را به عنوان یک تشخیص بالینی پذیرفته نیست.

شرایط پزشکی فوق “دیابت نوع ۳” را نباید با دیابت نوع ۳c (که T3cDM، دیابت پانکراتوژنیک و دیابت نوع ۳c نیز نامیده می شود) اشتباه گرفت.

لوزالمعده دارای غدد درون ریز و برون ریز است و وظایف مربوط به خود را انجام می دهند. انسولین یکی از هورمون هایی است که سلول های جزایر بتا در جزایر لانگرهانس که بافت غدد درون ریز پانکراس است، تولید و ترشح می کند.

هنگامی که پانکراس برون ریز بیمار می شود و سپس باعث یک توهین ثانویه به پانکراس غدد درون ریز می شود که در نهایت منجر به دیابت می شود، این T3cDM است. بیماری های برون ریز پانکراس که ممکن است منجر به T3cDM شود شامل پاتولوژی هایی مانند:

  • پانکراتیت مزمن
  • فیبروز سیستیک
  • سرطان پانکراس برون ریز

به خواندن ادامه دهید تا بدانید در مورد “دیابت نوع ۳” چه می دانیم و چه چیزی نمی دانیم. و لطفاً به خاطر داشته باشید که این مورد را نباید با دیابت نوع ۳ سی اشتباه گرفت.

ارتباط بین دیابت و آلزایمر

طبق گفته کلینیک مایو، در حال حاضر یک ارتباط ثابت بین آلزایمر و دیابت نوع ۲ وجود دارد. پیشنهاد شده است که آلزایمر ممکن است با مقاومت به انسولین در مغز شما ایجاد شود. برخی از مردم می گویند که آلزایمر به سادگی “دیابت در مغز شما” است.

این ادعا تا حدودی علمی پشت خود دارد، اما کمی ساده‌سازی است.

با گذشت زمان، دیابت درمان نشده می تواند به رگ های خونی شما، از جمله عروق مغز شما آسیب برساند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نمی دانند که به این عارضه مبتلا هستند، که ممکن است تشخیص و اقدامات درمانی مناسب را به تاخیر بیندازد.

بنابراین، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، به ویژه دیابت تشخیص داده نشده، بیشتر در معرض خطر این نوع آسیب هستند.

دیابت همچنین ممکن است باعث عدم تعادل شیمیایی در مغز شما شود که ممکن است باعث آلزایمر شود. همچنین، سطح بالای قند خون منجر به التهاب می شود که ممکن است به سلول های مغز آسیب برساند.

به این دلایل، دیابت یک عامل خطر برای وضعیتی به نام زوال عقل عروقی در نظر گرفته می شود. زوال عقل عروقی یک تشخیص مستقل با علائم خاص خود است، یا می تواند یک علامت هشدار دهنده از آنچه که به همپوشانی با بیماری آلزایمر تبدیل می شود.

علم این فرآیند نامشخص است. در حال حاضر، آنچه ثابت شده است این است که مواردی از بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل وجود دارد که هیچ ارتباط ثابتی با مقاومت به انسولین ندارند.

علل و عوامل خطر دیابت نوع ۳

طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۶، افرادی که دیابت نوع ۲ دارند ممکن است تا ۶۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقل مانند زوال عقل عروقی باشند.

این مطالعه شامل بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر مبتلا به زوال عقل بود. این نشان داد که زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به مردان احتمال بیشتری برای ابتلا به زوال عقل عروقی دارند.

عوامل خطر برای دیابت نوع ۲ عبارتند از:

  • سابقه خانوادگی دیابت
  • فشار خون بالا (فشار خون بالا)
  • داشتن اضافه وزن یا چاقی
  • برخی از بیماری های مزمن مانند افسردگی و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

علائم دیابت نوع ۳

علائم دیابت نوع ۳ به عنوان علائم زوال عقل توصیف می شود، مانند علائمی که در اوایل بیماری آلزایمر مشاهده می شود.

با توجه به انجمن آلزایمر، این علائم عبارتند از:

  • از دست دادن حافظه که بر زندگی روزمره و تعاملات اجتماعی تأثیر می گذارد
  • مشکل در تکمیل وظایف آشنا
  • اغلب چیزها را اشتباه قرار می دهید
  • کاهش توانایی قضاوت بر اساس اطلاعات
  • تغییرات ناگهانی در شخصیت یا رفتار

تشخیص دیابت نوع ۳

آزمایش خاصی برای دیابت نوع ۳ وجود ندارد. بیماری آلزایمر بر اساس موارد زیر تشخیص داده می شود:

  • یک معاینه عصبی
  • تاریخچه پزشکی
  • تست عصبی فیزیولوژیک

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما چندین سوال در مورد سابقه خانوادگی و علائم شما خواهد پرسید.

مطالعات تصویربرداری، مانند ام آر آی و سی تی اسکن از سر، ممکن است تصویری از نحوه عملکرد مغز به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما بدهد. آزمایش مایع مغزی نخاعی همچنین می تواند به دنبال شاخص های آلزایمر باشد.

اگر علائم دیابت نوع ۲ و آلزایمر دارید و هیچ کدام از آنها تشخیص داده نشده است، پزشک شما ممکن است آزمایش قند خون ناشتا و آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله را تجویز کند.

اگر دیابت نوع ۲ دارید، مهم است که بلافاصله درمان آن را شروع کنید. درمان دیابت نوع ۲ می تواند آسیب به بدن شما از جمله مغز را به حداقل برساند و پیشرفت آلزایمر یا زوال عقل را کند کند.

درمان دیابت نوع ۳

گزینه های درمانی جداگانه ای برای افرادی وجود دارد که دارای موارد زیر هستند:

  • دیابت پیش از نوع ۲
  • دیابت نوع ۲
  • آلزایمر

تغییرات سبک زندگی، مانند ایجاد تغییر در رژیم غذایی و گنجاندن ورزش در برنامه روزانه، ممکن است بخش بزرگی از درمان شما باشد.

در اینجا چند نکته درمانی اضافی وجود دارد:

به گفته کلینیک مایو، اگر با اضافه وزن زندگی می کنید، سعی کنید ۵ تا ۷ درصد از توده بدن خود را از دست بدهید. این می تواند به توقف آسیب اندام ناشی از قند خون بالا کمک کند و ممکن است از پیشرفت پیش از DM2 به DM2 جلوگیری کند.

رژیم غذایی کم چرب و سرشار از میوه ها و سبزیجات می تواند به بهبود علائم کمک کند.

اگر سیگار می کشید، ترک سیگار توصیه می شود زیرا می تواند به مدیریت شرایط شما نیز کمک کند.

اگر هم دیابت نوع ۲ و هم آلزایمر دارید، درمان دیابت نوع ۲ برای کمک به کند کردن پیشرفت زوال عقل مهم است.

متفورمین و انسولین از داروهای ضد دیابت هستند که همچنین ممکن است بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۴، خطر ابتلا به آسیب مغزی ناشی از دیابت را کاهش می دهد. 

داروهای تجویزی برای درمان علائم شناختی زوال عقل آلزایمر در دسترس هستند، اما در مورد اینکه آیا آنها تأثیر قابل توجهی بر علائم بیماری آلزایمر دارند یا خیر، تردید وجود دارد.

مهارکننده‌های استیل کولین استراز مانند دونپزیل (Aricept)، گالانتامین (Razadyne) یا ریواستیگمین (Exelon) می‌توانند برای بهبود نحوه ارتباط سلول‌های بدن شما با یکدیگر تجویز شوند.

ممانتین (نامندا)، یک آنتاگونیست گیرنده NMDA، همچنین ممکن است به کاهش علائم و کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند.

سایر علائم آلزایمر و سایر انواع زوال عقل، مانند نوسانات خلقی و افسردگی، ممکن است با داروهای روانگردان درمان شوند. داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اضطراب در برخی موارد بخشی از درمان هستند.

برخی از افراد ممکن است بعداً در روند زوال عقل به دوز کمی از درمان ضد روان پریشی نیاز داشته باشند.

چشم انداز دیابت نوع ۳

دیابت نوع ۳ راهی برای توصیف آلزایمر است که به دلیل مقاومت به انسولین در داخل مغز ایجاد می شود. بنابراین، چشم انداز شما با توجه به عوامل متعددی از جمله درمان دیابت و شدت زوال عقل شما متفاوت خواهد بود.

اگر می‌توانید دیابت خود را با رژیم غذایی، ورزش و دارو درمان کنید، محققانی که تشخیص دیابت نوع ۳ را ترویج می‌کنند پیشنهاد می‌کنند که ممکن است بتوانید پیشرفت آلزایمر یا زوال عقل عروقی را کاهش دهید، اما شواهد قطعی نیست.

چشم انداز شما نیز بسته به اینکه علائم شما چقدر زود کشف شد و ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما در مورد مورد خاص شما چه فکر می کند متفاوت خواهد بود. هرچه درمان زودتر شروع شود، به احتمال زیاد دیدگاه شما بهتر خواهد بود.

طبق گفته کلینیک مایو، میانگین امید به زندگی برای افراد مبتلا به آلزایمر از زمانی که تشخیص داده می شود، حدود ۳ تا ۱۱ سال است. اما برخی از افراد مبتلا به آلزایمر می توانند تا ۲۰ سال پس از تشخیص زنده بمانند.

پیشگیری از دیابت نوع ۳

اگر قبلاً دیابت نوع ۲ دارید، راه هایی وجود دارد که می توانید آن را بهتر مدیریت کنید و خطر ابتلا به دیابت نوع ۳ را کاهش دهید.

در اینجا برخی از روش های اثبات شده برای مدیریت دیابت نوع ۲ و به حداقل رساندن آسیب اندام آورده شده است:

  • سعی کنید چهار بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنید.
  • سعی کنید از غذاهای سالم کم چربی اشباع شده، غنی از پروتئین و فیبر زیاد استفاده کنید.
  • با توجه به توصیه های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، قند خون خود را به دقت کنترل کنید.
  • داروهای تجویز شده را طبق برنامه و به طور منظم مصرف کنید.
  • سطح کلسترول خود را کنترل کنید. 
  • وزن سالم خود را حفظ کنید. 

منابع

 
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

‫۳ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا