سبک زندگی

قدر جوانی خود را بدانید

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۳ میانگین: ۳.۳]

قدر جوانی خود را بدانید

نعمت های خدا دادی بسیارند و اگر بخواهیم از انها آمار بگیریم به شماره نمی‌گنجند:
وَآتَاکُم مِّن کُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ ۚ وَ إِن تَعُدُّوا نِعْمَتَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا ۗ إِنَّ الْإِنسَانَ لَظَلُومٌ کَفَّارٌ (آیه ۳۴ سوره ابراهیم)
و از هر چیزی که از او خواستید، به شما داد؛ و اگر نعمت‌های خدا را بشمارید، هرگز آنها را شماره نتوانید کرد! انسان، ستمگر و ناسپاس است!
اما مراتبی از نعمت‌ها بر مراتب دیگر آنها الویت‌های برخورداری دارند. برنامه‌ریزی عمرانه نیز برای همین منظور است. مثلاً ما چهار تا ۲۵ سال را اگر برای عمر مفید درنظر بگیریم به ترتیب می شود: نوجوانی، جوانی، میانسالی و پیری که البته اگر کهنسالی را هم درنظر بگیریم می شود ۱۲۵ سال.
در نوجوانی، عمدتاً کودک درون جنب و جوش دارد و لذا دوران آموزش و پرورش و شادی و ادب است (ادبستان و دبیرستان) (حرکت عمودی) (کاشت).
در جوانی، عمدتاً دوران کسب علم و هنر و تکنولوژی و تئولوژی است (دانشگاه و بینشگاه) (حرکت طولی) (داشت).
میانسالی، دوران اشتغال و ازدواج است و حرکت در عرض زمان و لذا برداشت از کاشته ها و داشته ها (برداشت).
پیری، دوران پختگی و برخورداری از گذشته ها برای آیندگان (حرکت عمقی) و به کارگیری تجارب پیرانه سری برای آینده نگری (گذاشت).
در هریک از این مراتب باید، متناسباً، اغتنام فرصت کرد. چه این چهار فصل زندگی مانند چهار فصل سال بایستی ثمربخش های مناسب خود را داشته باشد: بهار (نوجوانی)، تابستان (جوانی)، پائیز (میانسالی)، زمستان (پیری).
لذا اگر توصیه می شود قدر جوانی خودتان را بدانید، بخاطر آن است که در جوانی انسان بین دو ساحت نوجوانی و میانسالی قرار می گیرد و احتمال اتلاف وقت برایش فراهم است.

مراتب زیر را دقت فرمائید:

– استعدادهای خود را شناسایی کرده بهترین آنها را شکوفا سازید.
– رشته ای بخوانید که هم دوست داشته باشید و هم کاربرد اجتماعی داشته باشد.
– از اتلاف وقت به صرف گرفتن مدرک و نمره شدیداً برحذر باشید.
– راهی را بپیمایید که رضایت به خود، خانواده، خلق و خدا در آن باشد.
– به هرجهت همیشه به روز باشید و از چشم و هم چشمی و اتلاف وقت و بازیگوشی بپرهیزید.
– هیچکسی به اندازه خود شما مسئول شما نیست و همگان دارای خدا هستند.
– مبادا دیانت و سیاست شما را از عنایت و عبادت باز دارد.
– برای دیگران تا حد توان مازاد بر نیازتان مسئولید و نه بیشتر.
– همه کائنات دوستان شما هستند که به شکلی به شما کمک می‌کنند.

بیا تا قدر یکدیگر بدانیم
که تا ناگه ز همدیگر نمانیم

جوانی

 از مهم ترین پیشرفت‌ها در امور اجتماعی و اقلیمی در چند سال اخیر توسط جوانان صورت گرفته است. 

جوانان موضع خود را در تصمیم گیری مشخص کرده اند تا جهان را به مکانی بهتر برای زندگی همه تبدیل کنند، به گونه ای که هیچ نسل دیگری هرگز انجام نداده است. پس از سال ها تخریب و ترویج درگیری، به نظر می رسد نگرانی بزرگتری در مورد حفاظت از سیاره ما وجود دارد ، در عین حال ما سعی می کنیم زندگی معقول و عادلانه ای را برای همه فراهم کنیم. من معتقدم که این به دلیل ترسی است که ما داریم که دنیا به زودی به پایان می رسد. مردم از این بابت عصبانی می شوند، اما بیشتر این جوانان هستند که تمایل دارند برای حل این مشکلات کاری بسازند، زیرا ما کسانی هستیم که احتمالاً بیشتر تحت تأثیر آن قرار می گیریم. بالاخره این چیز خوبی است. این بدان معنی است که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا از همه چیز و همه محافظت کنیم، حتی اگر ۱۰۰٪ موفق نباشیم. 

همانطور که با گفتن شروع کردم، اگر به برخی از خلاقانه ترین اختراعات سال های گذشته نگاه کنیم، آنها توسط جوانان ساخته شده اند. همچنین اگر به برخی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین اعتراض‌ها و تصمیم‌گیری‌ها نگاه کنیم، آن‌ها توسط جوانان سازماندهی و محقق شدند. این تاثیر عظیمی است که بوده و هنوز هم می شود.

چند روز پیش، Action For Happiness ما را به چالش کشید تا «قدردانی خود را به افرادی که به بهبود اوضاع کمک می کنند نشان دهیم» و اولین چیزی که به ذهنم رسید تمام پیشرفت هایی بود که بسیاری از ما به انجام آن کمک کرده ایم.

از همه کسانی که تلاش می کنند و تمام تلاش خود را برای «بهتر کردن اوضاع» می کنند،  سپاسگزاریم. 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا