سبک زندگی

آینده‌نگاران: وضعیت آینده و روندهای جهانی به مناسبت روز جهانی آینده

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

وضعیت آینده و روندهای جهانی به مناسبت روز جهانی آینده

مهمترین مشکل ساختاری جهان به اصطلاح توسعه نیافته عدم توجه به آینده است و برخی از کشورهای جهان برای ۵۰ سال بعد خود نیز برنامه ریزی می کنند، به نظر می رسد یکی از دلایل عدم توجه به آینده پژوهی در کشور ما، در تأمین منابع مالی آینده پژوهی است.

در نشستی به مناسبت روز جهانی آینده با حضور دکتر احمد مهدیان، دکترای آینده پژوهی به بررسی آینده پژوهی و روند موثر بر آینده در جهان پرداختیم. در این نشست اینگونه مطرح شد که مهمترین مشکل ساختاری جهان به اصطلاح توسعه نیافته عدم توجه به آینده است و برخی از کشورهای جهان برای ۵۰ سال بعد خود نیز برنامه ریزی می کنند، به نظر می رسد یکی از دلایل عدم توجه به آینده پژوهی در کشور ما، در تأمین منابع مالی آینده پژوهی است که در ممالک به اصطلاح توسعه یافته بخش خصوصی با انگیزه های مختلف پشتیبان پروژه های آینده پژوهی است. در این نشست سرنخ هایی ارائه شد تا بحث آینده پژوهی مورد بررسی قرار گیرد و مطالعات منظم آینده پژوهی با یک سری از مصادیق آینده پژوهانه مثل بحث آموزش و پرورش، کسب و کار، تکنولوژی و تغییرات اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

روز جهانی آینده

این جلسه به مناسبت روز جهانی آینده پژوهی ارائه شد که بصورت خود جوش از سال ۲۰۱۱ و در آمریکا انجام می شود و از سوی پروژه میلینیوم یا هزاره پشتیبانی می گردد. در کشور ما ایران در سال های قبل مراسم های مختلفی در دانشگاه تهران، اصفهان و فرهنگستان علوم برقرار بوده که امسال هم به طور موازی در برخی مراکز برگزار شد.

وضعیت آینده پژوهی در دانمارک

دکتر مهدیان: امسال کشور دانمارک به عنوان یکی از پیشگامان پشتیبانی روز جهانی آینده برای بچه های مدارس، در سطح دبیرستان ها و جوانان و همچنین مطالب جداگانه ای برای شرکت ها و سیاست گذاران بویژه شهرداری ها، فراهم کرده است که پس از ترجمه انگلیسی توسط موسسه جهانی آموزش آینده منتشر  می شود، ولی چون پشتیبانی مالی از لحاظ ترجمه نداشتیم من صرفاً تیترها را برای شون ترجمه کردم که بر اساس این محتوا در کشورهای مختلف در روز اول مارس قرار است روز جهانی آینده برگزار شود که برابر است با ۱۰ اسفند ۹۷ خودمان. قرار است حدود ۲۰۰۰ جوان در میلان اروپا دور هم جمع شوند برای آینده پژوهی و در یکی از این جلسات که در اول مارس برگزار خواهد شد، این موضوعات قرار است، بحث شود:

موضوع های آینده پژوهی

۱) بحث حضور انسان در فضا که به عنوان یک صنعت پیشگام مثل اسلحه سازی در آمریکا مطرح است. البته در ایران صنعت خودروسازی ویا ساختمان پیشگام در اقتصاد ماست،

۲) بحث جامعه پایدار با استفاده از تکنولوژی

۳) بحث ابر انسان ها (انسان هایی که دارای قابلیت افزوده هستند) که این قابلیت ها می تواند بر مبنای یک تراشه و با به کارگیری ربات های نانو زیستی و حتی تغییرات ژنتیکی برخی سلولها باشد و هم اینکه مثلا پوشیدن لباس هایی که قدرت انسان را چند برابر می کند که بر این  اساس کارگران ساختمانی می توانند وزنه های سنگین را بلند کنند، بدون اینکه به آنها آسیب برسد

۴) بحث مغز انسان به طور مثال موضوع ارتباط مغز با کامپیوتر، یعنی انسان بتواند با مغز خودش به اشیاء دستور بدهد و همچنین بحث اینترنت مبتنی بر شبکه مغزها مطرح هست. البته این موضوع فقط جنبه تکنولوژیکی ندارد جنبه روانشناسانه هم دارد. الان یک مشاور روانشناس در کنار یک بیمار قرار می گیرد با او صحبت می کند و بیمار را وارد فضای تخیل و تمرکز می برد تا پزشک بتواند عمل عصب کشی را با خیال راحت انجام دهد. بدون نیاز به بیهوشی موضوعی دندان.

تعریف آینده پژوهی

طبق این تعریف، آینده پژوهی که هم چنین به عنوان آینده نگاری راهبردی و سناریوپردازی هم شناخته می شود که البته از لحاظ لغوی اصطلاحات آینده پژوهی و آینده نگری توسط فرهنگستان علوم تحت عنوان واحد آینده پژوهی تعریف شده است و در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ شون همه شون یک مفهوم مدنظرشون  می باشد، کلاً نسل جدیدی از نگرش علمی به سمت آینده است و زنجیره ای از علوم فیزیک، زیستی، اجتماعی و انسانی را باهدف ساخت آینده ای مطلوب و پایدار شامل می شود.

بخاطر اینکه به ما بگوید چگونه یک آینده مطلوب و پایداری را برای خود بسازیم، هر چند که یک عده ای آینده پژوهی را صرفاً یک روش می دانند در علوم مختلف، ولیکن بر مبنای هزاران پروژه ای که در این زمینه انجام شده است می توان گفت که آینده پژوهی یک روش ترکیبی کمی و کیفی است و آینده پژوهی به عنوان یک فرارشته در دنیا پذیرفته شده است. مهمترین نقش آینده پژوهی تبدیل رویاهای گذشته به واقعیت های فردا است، یک جمله ای که ربرت گدارد پیشگام صنعت موشکی ناسا دارد که ایده های گذشته امید های امروز و واقعیت فرداست، ایشان در سال ۱۹۲۰ ایده پرتاب راکتی از کره زمین به کره ماه را مطرح کرد. حدود ۴۹ سال بعد این ایده تبدیل به واقعیت شد، یعنی یک آرزو بود در تخته سیاه و ۵۰ سال بعد در ۱۹۶۹ این ایده تبدیل به واقعیت شد و طبق گزارشاتی که مورد تشکیک هم واقع شده انسان بر روی کره ماه قدم می گذارد. حدود ۴۰ سال پیش استیوجابز با یک جامعه شناس بحث می کند. زمانی که استیوجابز تولید کامپیوتر خانگی را مطرح کرد در اوایل پیروزی انقلاب، اون موقع از ربات صحبت کردند امروز ما می بینیم ربات صوفیا را تولید کردند و به عربستان فروختند.

یا در طول نیمه دوم قرن بیستم با بحث دیجیتالی شدن مواجه شدیم که اسناد اسکن می شد و از آنالوگ تبدیل به دیجیتال می شد، امروز در قرن بیست و یکم می بینیم که دیجیتال بیرون می آید و حالت فیزیکی پیدا می کند، پیشرفته تر اینکه شما می توانید این تصاویر را لمس کنید، دلفینی که بیرون می آید حتی آن را لمس کنید، حتی با صنعتی روبرو هستیم که انسان با مغزخودش اشیاء را کنترل کند، الان این کار بصورت آزمایشگاهی در آمریکا طبق گزارشی که یکی از متخصصان سلولی داشت انجام شده به طور مثال روی عقاب چیپ ست گذاشتند و کنترل کننده بر روی هر طرف شانه اش که بخواهد عقاب زنده را می نشاند یعنی آن چیزی که در ذهن خود تخیل می کند از طریق رابط کامپیوتر و امواج به عقاب دستور می دهد و آن دستور را اجرا می کند.

هوش مصنوعی

 بحث بعدی هوش مصنوعی است که یکی از پیشرفت هایی است که تمام تحولات زندگی را در آینده در بر می گیرد و الان هم تحت پوشش خود قرار داده است به طور مثال یک نمونه ای از هوش مصنوعی اگر شما با جیمیل کار کرده باشید نامه ای که دریافت  می کنید در جای دیگری کل محتوای نامه آنالیز می شود و چند تا پیشنهاد به شما ارائه می کند، به عنوان جواب پیشفرض که خیلی از موارد آن درست می باشد.

ما در بحث اکتشاف آینده بیشتر با این موضوع مواجه هستیم اگر فلان اتفاق افتاد آنگاه چه خواهد شد این کمک می کند تا ذهن ما باز شود برای مواجهه با آینده. در حقیقت آینده پژوهی به ما کمک می کند تا انسان در فضای لایتناهی فکر بال و پر بزند و این جمله ای است از مقام  رهبری در مورد پژوهش در دانشگاه ها، که در تحقیقاتشان باید به گونه ای عمل کنند که دانشجو بتواند در فضای لایتناهی فکر بال و پر بزند و خیلی محدود به ساختارهای موجود نشود.

روش شناسی آینده پژوهی

در بحث روش شناسی آینده پژوهی باید بگویم که آینده پژوهی کاملاً روش مند عمل می کند، مثلاً براساس الماس روش های  آینده نگری از ابزارهای مختلفی استفاده می کنیم، اول مدارک و مستندات را با مشاهده و با مرور داده هایی که دیگران جمع بندی نموده اند در مرحله بعد با نخبگان مثلا با روش دلفی به بحث گذاشته می شود، در مرحله بعدی با خلاقیت سناریو پردازی می شود، در مرحله بعد مثلا رئیس پروژه میلینیوم همانطور که اشاره کردم سفری به دنیا می کند تا یافته ها و سناریوهای بدست آمده را با کشورهای دیگر به بحث بگذارد و در قالب سمینار و جلسه بتواند آن را منتقل کند تا تغییر را در جامعه بوجود آورد.

نگاه آینده پژوهی در ایران

یک تفاوتی که بین تحقیقات ما و کشورهایی که می توانند تغییر و تحول ایجاد کنند این است که دانشگاه های ما بسته است یعنی از بیرون کسی نمی تواند با آنها ارتباط بگیرد و با مردم تماس داشته باشند ولی در ممالک به اصطلاح پیشرفته دانشگاهها  با شهروندان تعامل ایجاد می کنند یافته را ارائه می دهند تا بازخورد بگیرند متاسفانه ما از این قضیه اباء داریم ما بیشتر به تئوری اکتفاء می کنیم، از اینکه با موضوع مواجه شویم هراس داریم، حاضریم ایده پردازی کنیم، سناریو پردازی کنیم مثلاً باید در نظام قضایی کشور یک مورد یا یک پرونده را بگیرند همان را بگیرید و صفر تا صد آن را بررسی و حل کنند تا یک شکایت در طول زمان شکایت های دیگری را تولید نکند. مثلا در جامعه دولت می تواند به طور تصادفی یک نفر را با کدملی انتخاب کند و بررسی کند که این شخص چه جوری زندگی می کند و مشکلاتش چیست یعنی به اصطلاح کیس استادی یا مطالعه موردی.

ما در آینده پژوهی وقتی محیط را اسکن می کنیم، یعنی محیط اطراف ما دچار چه تغییر و تحولاتی است، به چه سمتی می رود، چهار تا خصوصیت را از محیط می توانیم استخراج کنیم:

۱) کلان روندهایی که تغییر و تحولات جهانی دارند، مثل بحث افزایش جمعیت، از حدود ۵/ ۲ میلیارد سال ۱۹۵۰ که اکنون به ۶/ ۷ میلیارد رسیده است

۲) روندهای بلند مدت که با اقتصاد سنجی در سطح منطقه ای قابل سنجش است

۳) یک سری اتفاقاتی که تا به حال در جامعه سابقه نداشته است اکنون اتفاق افتاده و ممکن است در آینده تبدیل به یک روند شود، هیچ گونه دیتا و هیستوری ندارد.

 ۴) شگفتی سازها را داریم که ازش به عنوان مرغابی سیاه نام می برند، یعنی یک سری عواملی که اگر اتفاق بیفتد دارای اثر بزرگی خواهد بود، قبلا اروپایی ها فکر می کردند مرغابی ها فقط سفید هستند و بعد با اکتشاف استرالیا متوجه شدند مرغابی سیاه هم یک جاهایی وجود دارد، یک چیزی که به ذهن خطور پیدا نمی کند، ما در مورد مرغابی سیاه کتاب داریم، چقدر ممکنه یک چیزهایی باشد که ما از آن خبر نداریم،

روش نمونه گیری در حال حاضر به کنار رفته و با فناوری تمام اطلاعات افراد را به طور کامل تجزیه و تحلیل می کنند و کلان داده یا بیگ دیتا درست می شود. بعد از تبدیل اطلاعات به دانش می توانیم سناریو پردازی کنیم. با یک سری روش های خاص مثلاً در مورد صنعت روابط عمومی که مهمترین وظیفه روابط عمومی و در واقع چشم اندازش کسب شهرت برای سازمان و جامعه هدف و فرد مورد نظر می باشد، بررسی های ما نشان داد که دوتا روند اصلی بر روابط عمومی تاثیر می گذارد: یکی روند تغییر و تحولات اجتماعی است که تغییرات مخاطب را نشان می دهد. دیگری روند تغییر و تحولات تکنولوژی رسانه ای  که ابزار تحت تأثیر قرار دادن مخاطب میباشد.

تقاطع حالات مختلف این کلان روندها به ما چهار تا سناریو می دهد از زمان گذشته تا آینده و در موقعیت های مختلف. خیلی از روابط عمومی ها از بیگ دیتاها برای تجزیه و تحلیل خود استفاده می کنند که از این جهت روابط عمومی ها جنبه مارکتینگ هم پیدا کرده است، که در نتیجه آیا توانسته است شهرت را بدست آورد یا نه. مثلاً یکی از این سناریوهای راهبردی ایجاد بحث های اجتماعی است، مثلاً در حدود ۱۹۵۰ به ملکه انگلستان از طریق هیات دولت پیشنهاد داده شد که اگر بخواهیم شهرت خود را نگه داریم و مستعمره ها حفظ شود، شما باید از طریق مسافرت با مردم کشورها ملاقات کنید و مردم شما را از نزدیک ببینند، این طور انگلستان توانست شهرت و اعتبار خود را حفظ کند و همین ملکه به هر طریقی که لازم بود این مسافرت ها را انجام داد. علیرغم سختی هایی که بر انگلستان حادث شد توانست مستعمره های انگلستان را نگه دارد، بحث دیگری که اکنون ترزامی نخست وزیر انگلستان مطرح نموده بحث محیط زیست و شروع کردن به جمع آوری پلاستیک های زباله اقیانوسهاست، پیام شون این است که ما چقدر به فکر محیط زیست هستیم تا بتوانند زشتی های سرکوب مردم یمن را بپوشانند.

مثلا چرا دولت آمریکا اعتبار دارد؟ بخاطر اینکه وقتی رئیس جمهور آمریکا صحبت می کند در کل دنیا آنلاین پخش می شود، مراسم تحلیفش آنلاین پخش می شود. اولین بار شکل آنلاین توسط ملکه انگلستان در دهه ۱۹۵۰ با پیشنهاد هیات دولت درخصوص تبریک سال نو بود که ملکه از پشت دوربین مستقیم با مردم صحبت کند، مراسم تاجگذاری ملکه انگلستان به صورت آنلاین پخش شد یا مثلاً در هندوستان معابد به صورت آنلاین از تلویزیون پخش می شوند، هم چنین در ایران اماکن مذهبی به صورت آنلاین پخش می شود، این زنده نشان دادن موجب برقراری ارتباط می شود. این یک راهبرد مبتنی بر سناریو است که با توجه به تغییرات جامعه و رسانه برای کسب شهرت می توان از آن استفاده نمود.

….

در سال ۲۰۱۵ الگوریتمی را ساختم که نشان می دهد که ایده سناریوهای آینده چگونه به ذهن خطور می کند. ایده پردازی کاملاً فرایندی علوم شناختی است، این طور نیست که ایده ای از آسمان بیرون بیاید، اطلاعات به مغز ما کپی می شود از منابع مختلف. بعد براساس نقشه ذهنی ما که از قبل شکل گرفته، براساس اصل علیت دسته بندی می شود، که می توانیم هم از تکنیک های هوش فردی استفاده کنیم و هم تکنیک های هوش جمعی، مثلا روش دلفی الان یک روش جهانی است، مثلاٌ مطلبی رو که می خواهند سناریو پردازی کنند همزمان برای اقصی نقاط دنیا می فرستند بعد در مورد آن نظر می دهند، بنده هم روی این الگوریتم کار کردم و برای پژوهشگران آینده پژوهی دنیا فرستادم هر کس از جنبه ای، نظری داده است مثل مرغابی های سیاه که شگفتی هایی را مطرح کردند که در ذهن ما خطور پیدا نمی کرد، بعضی مواقع با مشاهده کارهای مشابه انجام شده می توان به خلق یک ایده برتر پرداخت.

در مورد ریشه یابی ایده ها اینکه چگونه شکل می گیرند ما تحقیق کردیم، مثلاً انگلستان چگونه انگلستان شد، مثلاً رنسانس چگونه اتفاق افتاد چه جوری فهمیدند که باید سراغ علم بروند چگونه ذهن ها این جوری تغییر کرد، از یک جنبه تمام این تغییر و تحولات بر می گردد به بکارگیری چای، انگلستان زمانی سلطان چای دنیا بود، با بکارگیری چای و شکل گیری قهوه خانه ها باعث شد مردم در قهوه خانه ها با هم صحبت کنند، چای گرم ذهن انسان را باز می کند، خیلی از محققان به این نتیجه رسیده اند که موقع چای خوردن جمعی با باز شدن ذهن و صحبت با همدیگر ایده ها بروز پیدا می کند مثلاً سیستم جی پی اس ماهواره ها در آزمایشگاه تولید نشده بلکه زمانی بوده که افراد موقع استراحت با هم نشستند چای خوردند، خیلی از این ایده ها و خلاقیت ها در همین فرصت ها بوجود می آیند.

زمان آینده چگونه شکل می گیرد

یک نکته ای که قابل توجه است این که زمان آینده چگونه شکل می گیرد، اگر ما این جهان را به عنوان هسته  گذشته در نظر بگیریم، انسان دارای این قابلیت است که هسته گذشته خود را را با شدت اقداماتی که امروز انجام می دهد و جهت پارادایمی که در ذهنش وجود دارد مثل موشک آن پرتاب کند. ممکنه این موشک در دنیای جدیدی فرود آید، اینکه این موشک در کدام دنیا فرود آید، بستگی به  اقدامات ما دارد. در زمان حال و جهت گیری این هسته گذشته که آن را به کدام سمت هدایت می کنیم، این ها در مرزعه زمان قرار می گیرد.

مزرعه زمان مثل یک مزرعه دارای یک سری قوانین می باشد. که اینها قوانین مطلق زمان ابدی هستند که در طول زمان ثابت هستند، این قوانین براساس سنت های الهی است، این تعیین می کند که در برابر کاری که انجام داده اید چه آینده ای بوجود آید، از لحاظ فیزیکی جهان هر لحظه در حال نوبه نو شدن است، در هر لحظه ش مثل نوسان برق از بین می رود و دوباره بوجود می آید، این دنیای جدیدی که بوجود می آید ممکنه متفاوت با دنیای گذشته باشد این قابل توجه است و از یک طرف ممکنه ادامه روند گذشته باشد یعنی دو چیز متناقض. اینکه هسته گذشته چگونه آینده را شکل بدهد. این بستگی به اقدامات زمان حال ما دارد.

وضعیت آمریکا

آمریکا از لحاظ بحث علمی و اندیشکده ها با هیچ دنیایی قابل مقایسه نیست حتی با کشورهای اروپایی، مثلاً وقتی با یک اندیشمند اروپایی صحبت می کنید عنوان می کند می خواهم به آمریکا بروم تحقیقاتی که در آمریکا انجام می شود در هیچ کجای دنیا نمونه اش را نداریم، هرچند که آمریکاییها معتقدند چینی ها در حال رشد هستند. شیوه غالبی که در آمریکا مورد توجه است ایده های فرد برای آینده است نه اینکه مهارتش چی بوده است و دارای چه مدارکی می باشد و گذشته اش چه بوده است اروپایی ها خیلی مهارتی هستند مدارک و مهارت در اروپا خیلی مهم است اما در آمریکا مهم نیست. در سطوح عالی علمی مثلا مدرک زبان نمی خواهند از شما نمی پرسند، در کشورهای به اصطلاح توسعه نیافته معمولا روابط حاکم است، این ها بر اساس ساختاری است که ببینیم چگونه آینده شکل می گیرد.

….جهت شکل گیری آینده بستگی به پارادایم های ذهن دارد کشورهایی که به نیازهای اولیه شان به نیازهای زیستی شان فقط توجه دارند و از یک طرف دیگر پای بند سنت می باشند این ها از لحاظ توسعه یافتگی در سطح پائینی قرار دارند.

ولی کشورهایی که به سمت خود شکوفایی حرکت می کنند و به نیازهای سطح بالا توجه دارند و از فرهنگ منطقی برخوردار هستند این کشورها در سطح بالاتری از توسعه قرار می گیرند.

بین چگونگی تفکر مردم جامعه و پیشرفت و توسعه یافتگی یک نوع ارتباطی وجود دارد، که از این جهت بحث آموزش و پرورش در بحث آینده پژوهی خیلی موثر است دکتر بیشاپ موسس آینده پژوهی در دانشگاه هیستون بوده در آمریکا یک فراخوانی داد تحت عنوان آموزش آینده بر بچه ها، یک اعانه خوبی در آمریکا جمع کرد و در کشورهای مختلف در دنیا همکار گرفته در ایران بنده هم با این موسسه مرتبط هستم لیکن نتوانستیم نهادی را به کار بگیریم تا بحث آموزش آینده به نوجوانان را پشتیبانی کند. با ایتالیا، فنلاند، آفریقای جنوبی، مرتبط هستند، خیلی از بنیادهای خیریه به راحتی به آن ها کمک می دهند ولی در ایران چنین امکانی وجود ندارد، محتوای رایگان را آماده می کند که چگونه نسل آینده را با تغییر و تحولات پیش رو آماده کنند،

از لحاظ بحث آموزش و پرورش تحقیقاتی شده است که نشان می دهد آموزش و پرورش آینده با چه چالش هایی روبرواست و چه راهبردهایی وجود دارد، یکی از این راهبردها این است که نظام آموزش ۱۸ ماهه خواندن و نوشتن عملیاتی شود دیگر بچه ها ۱۲ سال مدرسه نروند تا دانش را که ماشین بهتر می داند یاد بگیرند. جک ما ثروتمندترین فرد چین در سخنرانی اخیرش برای دریافت مدرک دکتری افتخاری می گوید من خودم وقتی خواستم بروم دانشگاه مانع ورودم شدند حال سرمایه دار شدم یک دانشگاه معتبر خودش دعوت می کند تشریف بیاورید مدرک دکتری بدهم من می گویم تمام چیزهایی که به بچه ها یاد می دهیم این ها را ماشین دارد و بهتر از ما می تواند بدهد مشکلی که ما داریم بحث خلاقیت است بحث بحث روابط انسانی آن هاست ما باید این ها را به بچه ها یاد بدهیم. فنلاندی که محتوای جدید را برای دانش آموزان دبیرستانی خود آماده کردند از لحاظ نظام آموزشی خیلی پیشرفته هستند الان در حال برنامه ریزی نظام آموزش قوی تری برای مدارس شان هستند، بحث آینده را به بچه ها یاد می دهند. شما در دنیایی زندگی می کنید که هوش مصنوعی به زودی برخی کارها را بر عهده می گیرد و خیلی از مشاغل از بین می رود حال چه جوری باید برای آینده آماده شد.

گزارش اخیر میلینیوم که پیش نویس آن را برایم فرستاده اند در سال ۲۰۱۹ براساس نظرات حدود ۴۵۰ آینده پژوه در کشورهای مختلف جهان روی سناریوهای ۲۰۵۰ کار کردند، مثلاً پیشنهاد دادند که نظام آموزشی در دنیا به چه صورت باشد، تربیت بچه ها با تغییر شرایط آینده چگونه باشد تا بتوانند خود را با تغییر شرایط انطباق بدهند.

نحوه مواجهه کشورهای مختلف با آینده پژوهی

اینکه رنسانس اروپایی ها چگونه اتفاق افتاد یک سوال مهم است، دولت عثمانی آمد در یک مقطعی دولت های اروپایی را تحریم کرد گفت من به اروپایی ها حق تجارت خارجی نمی دهم حق ندارند، عبور و مروری از مدیترانه داشته باشند. اروپایی ها با شرایط تحریم شروع به ساخت کشتی های بهتر کردند و با ساخت کشتی به دیگر جاهای دنیا رفت و آمد کردند و آمریکا را کشف کردند وقتی تحریم شد نیامدند التماس کنند.

….

چینی ها برای آینده اقتصاد و پیشرفت های اعجاب آورشان در بحث آموزش و پرورش برای بچه ها کلاس خلاقیت گذاشتند بچه ها در کلاس خلاقیت فیلم های تخیلی ببینند و داستان سرایی بکنند که این اقدام چینی ها مبتنی است بر یکی از رهبردهای آینده پژوهی نظام آموزش.

….

در هالیوود درصنعت  سینما، خیلی از رئیس جمهورهای آمریکا از نزدیک با بازیگران و هنرمندان سینما دیدار دارند، احساس می شود رئیس جمهور مدیریت مستقیم می کند.

….

در جنگ جهانی دوم صنعت سینمای آلمان بود که توانست جامعه فروپاشیده شده را از اول احیاء کند ایده راکت از صنعت سینمایی آلمان نشأت گرفته شده بود که براساس آن بحث سفر به فضا را به صورت علمی و تخیلی مطرح کردند.

….

در یکی از سناریوهای فناوری مشاغل ۲۰۵۰ در آمد بدون کار مطرح شده است، برخی از کشورها آن را شروع کردند ما باید بتوانیم به مردم کشورمون حداقل درآمد را بدهیم که اینها دیگر نگران کار و زندگی خود نباشند مثل فنلاند و سوئیس و برزیل و تجارب محدود هند، کنیا و اوگاندا. برخلاف نظر مخالفان این طرح دریافت کنندگان پول آن را برای سرمایه گذاری و ارتقای آموزش و سلامت استفاده نمودند.

….

در اوایل همین سال ۲۰۱۹ شرکت آی بی ام از نتایج پروژه هوش مصنوعی مذاکره کننده اش رونمایی کرده یک هوش مصنوعی که در هر موضوع بتوانید با او بحث کنید جواب می دهد یعنی میشنود تجزیه و تحلیل می کند و وارد بحث می شود.

در بخشی از شهرداری توکیو پایتخت ژاپن یک هوش مصنوعی پاسخگوی مراجعان است. به طور کلی طبق این سناریوها پیشرفت تکنولوژی باعث بیکاری گسترده و شکاف طبقاتی و ناآرامی اجتماعی می گردد مگر اینکه سیاستگذاران و مردم با توجه به آینده خود را برای خودشکوفایی آماده نمایند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.iribnews.ir

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا