نوروفیزیولوژیمغز و اعصاب
تعداد لوب های هر یک از نیمکره های مخ

هر یک از نیمکرههای مخ دارای ۶ لوب است:
- لوب پیشانی (Frontal lobe): در در جلوی شیار مرکزی و بالای شیار خارجی قرار گرفته است. دارای نواحی پیش مرکزی (حرکتی اولیه و پیش حرکتی)، حرکتی مکمل، فیلد چشمی پیشانی، ناحیه حرکتی گفتاری بروکا و قشر پیش پیشانی است. مربوط به حافظه، شخصیت، رفتار و کنترل ارادی حرکات اندامها و چشمهاست.
- لوب آهیانه (Parietal lobe): در خلف شیار مرکزی و بالای شیار خارجی قرار دارد. دارای نواحی حسی پیکری اولیه و ثانویه است. مربوط به درک و تفسیر بیشتر سیگنالهای حسی است. بخش خلفی این لوب جایگاه تشخیص محل و فاصله شی از فرد میباشد.
- لوب گیجگاهی (Temporal lobe): این لوب در زیر شیار خارجی قرار دارد. دارای نواحی شنوایی اولیه (شکنج هشل)، شنوایی ثانویه و ناحیه حسی گفتاری ورنیکه است. مربوط به دریافت و درک و فهم سیگنالهای شنوایی است.
- لوب پس سری (Occipital lobe): ناحیه کوچکی را در پشت شیار آهیانهای پس سری اشغال میکند. دارای نواحی بینایی اولیه، بینایی ثانویه و فیلد چشمی پس سری است. مربوط به دریافت و درک سیگنالهای بینایی است.
- لوب اینسولا (Insula lobe): در عمق شیار جانبی قرار دارد و کف آن را میسازد بخش خلفی آن گرانولی و بخش قدامی آن آگرانولی میباشد. مربوط به پردازش انواع اطلاعات مانند حس چشایی، احشایی، درد و عملکرد دهلیزی است.
- لوب لیمبیک (limbic lobe): با جسم پینه ای در قسمت داخلی هر نیمکره هم مرز است و میتوان آن را فقط در اعماق لوبهای فرونتال، پاریتال و تمپورال یافت. مربوط به تعدیل احساسات، عملکردهای احشایی، عملکردهای خودمختار، عملکردهای هورمونی، حافظه و یادگیری است.