مغز و اعصابنوروفیزیولوژی

تعداد لوب های هر یک از نیمکره های مخ

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۳ میانگین: ۴.۳]
 

هر یک از نیمکره‌های مخ دارای ۶ لوب است: 

  • لوب پیشانی (Frontal lobe): در در جلوی شیار مرکزی و بالای شیار خارجی قرار گرفته است. دارای نواحی پیش مرکزی (حرکتی اولیه و پیش حرکتی)،  حرکتی مکمل، فیلد چشمی پیشانی، ناحیه حرکتی گفتاری بروکا و قشر پیش پیشانی است. مربوط به حافظه، شخصیت، رفتار و کنترل ارادی حرکات اندام‌ها و چشم‌هاست. 
  • لوب آهیانه (Parietal lobe): در خلف شیار مرکزی و بالای شیار خارجی قرار دارد. دارای نواحی حسی پیکری اولیه و ثانویه است. مربوط به درک و تفسیر بیشتر سیگنال‌های حسی است. بخش خلفی این لوب جایگاه تشخیص محل و فاصله شی از فرد می‌باشد. 
  • لوب گیجگاهی (Temporal lobe): این لوب در زیر شیار خارجی قرار دارد. دارای نواحی شنوایی اولیه (شکنج هشل)، شنوایی ثانویه و ناحیه حسی گفتاری ورنیکه است. مربوط به دریافت و درک و فهم سیگنال‌های شنوایی است. 
  • لوب پس سری (Occipital lobe): ناحیه کوچکی را در پشت شیار آهیانه‌ای پس سری اشغال می‌کند. دارای نواحی بینایی اولیه، بینایی ثانویه و فیلد چشمی پس سری است. مربوط به دریافت و درک سیگنال‌های بینایی است. 
  • لوب اینسولا (Insula lobe): در عمق شیار جانبی قرار دارد و کف آن را می‌سازد بخش خلفی آن گرانولی و بخش قدامی آن آگرانولی می‌باشد. مربوط به پردازش انواع اطلاعات مانند حس چشایی، احشایی، درد و عملکرد دهلیزی است. 
  • لوب لیمبیک (limbic lobe):  با جسم پینه ای در قسمت داخلی هر نیمکره هم مرز است و می‌توان آن را فقط در اعماق لوب‌های فرونتال، پاریتال و تمپورال یافت. مربوط به تعدیل احساسات، عملکردهای احشایی، عملکردهای خودمختار، عملکردهای هورمونی، حافظه و یادگیری است. 
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا