استفاده از انواع مغز در تولید محتوا
استفاده از انواع مغز در تولید محتوا
رسانویس: آقای مک لین (Paul D. macLean) نظریه انواع مغز را ارائه کرده اند.
آقای مک لین در نظریه ی انواع مغز بیان میکند که مغزهای انسان را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد:
مغز خزنده یا مغز قدیم
مغز پستاندار یا مغز میانی
مغز نئوکورتکس یا مغز منطقی
ما در این مقاله با بررسی کوتاهی درباره کارکرد انواع مغز، در تولید محتوا از آن استفاده میکنیم.
مغز خزنده
کار اصلی مغز خزنده، حفظ بقای ما با توجه به نیازهای اولیه و حیاتی است. مثلا زمانی که وسیله ای به سمت شما پرت میشود و شما فورا واکنش نشان میدهید و دستتان را جلوی صورت خود میگیرید، در واقع این مغز خزنده شماست که این رفتار را دستور میدهد.
این کار مغز خزنده است که در شرایط خاص به ما میگوید یا بجنگ یا فرار کن تا زنده بمانی.
در واقع مغز خزنده با اشیاء و افراد ناآشنا و مبهم ارتباط برقرار نمیکند.
کاربرد: اگر محصول ما برای مشتری مبهم و ناآشنا باشد، مشتری نیز محصول ما را پس میزند، اما زمانی که درباره آن محصول محتوایی تولید کرده و آن را معرفی نماییم، مشتری با محصول آشنا میشود و آن را بیخودی کنار نمیگذارد.
مغز پستاندار
کارکرد مغز پستاندار بیشتر با مباحث احساسی و عاطفی است.
تقریبا هر تصمیمی که در زندگی خود بخواهیم بگیریم توسط مغز پستاندار صورت میگیرد و این تصور باطلی است که فکر کنیم میتوانیم بدون احساسات تصمیم گیری نماییم و میتوان گفت، تقریبا همه ما برای هر تصمیمیاز احساسات خود استفاده میکنیم.
کاربرد: مطلع بودن از خصوصیات محصول به انسان حال میدهد، چرا که هر چه بیشتر از کاربردهای محصول با خبر باشیم بیشتر با آن محصول کار میکنیم و این مطلع کردن، کار تولید محتواست.
مغز منطقی
مغز منطقی کار تحلیل و استدلال را بر عهده دارد.
تفاوت اصلی ما انسانها از سایر موجودات، داشتن این بخش از مغز است که البته به مقدار قابل توجهی نیز از آن استفاده میکنیم.
مثلا همین الان که در حال مطالعه این مقاله هستید، مغز منطقی شماست که اطلاعات را دریافت میکند، آنها را تجزیه و تحلیل میکند و پس از دسته بندی به خاطر میسپارد.
کاربرد: اگر منطقی هم فکر کنیم، عقل میگوید بگذار اول اطلاعاتی درباره این محصول به دست بیاورم و سپس آن را تهیه کنم. و ببینم آیا این محصول برایم مفید است و به درد من میخورد؟ تولید محتوا دقیقا برای این است که بگوید این محصول به درد بخور است.
بنابراین تولید محتوا با هر سه مغز کار دارد و مخاطب با هر عقلی که تصمیم بگیرد محصولی را تهیه میکند که درباره ی آن مطلع باشد.