سرطانزایی رانیتیدین
آیا واقعا رانیتیدین های موجود در بازار سرطان زا است؟ ماجرای سرطان زا بودن رانیتیدین های موجود در بازار چیست؟
متاسفانه امروزه به سبب استفاده ی حداکثری از غذاهای آماده و همچنین فشارهای عصبی ناشی از اتفاقات زندگی، بسیاری از افراد با مشکلات و ناراحتی های عصبی و همچنین گوارشی مواجه هستند! داروی رانیتیدین، به عنوان یکی از پر مصرف ترین داروها در کشور ایران، با کاهش اسید معده می تواند در درمان مشکلات گوارشی ناشی از افزایش اسید معده تاثیرگذار باشد.
چندی پیش خبری مبنی بر سرطان زا بودن برخی داروهای رانیتیدین موجود در بازار شایع شد! خبری که به سرعت پیچید و قدرت گرفت. سخنگوی سازمان غذا و دارو، کیانوش جهانپور نیز در واکنش به این خبر اعلام کرد مدتی پیش موضوعی در بازار داروها مطرح شد و آن هم سرطان زا بودن برخی داروهای رانیتیدین بود که این موضوع بررسی شد و به شرکت های تولیدکننده این دارو اعلام شد. اما تاکنون گزارشی مبنی بر وجود ناخالصی در این دارو گزارش نشده است!
بنابراین داروهای رانیتیدین موجود در بازار مشکلی ندارند و سرطان زا بودن آن ها نقض می شود. توجه داشته باشید چنانچه مشکلی در زمینه ی این داروها وجود داشته باشد، به محض مشاهده، ریکال دارو انجام خواهد شد!
لازم به بیان است سازمان غذا و دارو در ۷ مهر ماه سال ۱۳۹۸ شمسی نامه ای به شرکت های داروسازی تولید کننده ی داروی رانیتیدین ابلاغ کرد که بر اساس آن شرکت ها بایستی نمونه ای از داروی خود را به سازمان غذا و دارو ارسال کنند.
در این نامه آمده است:
“با توجه به گزارشات ارائه شده از سوی سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا (FDA) مبنی بر شناسایی ناخالصی نیتروزامین از نوع (NDMA) در فرآورده های رانیتیدین، لازم است آزمایشات لازم جهت بررسی میزان ناخالصی فوق در فرآورده های رانیتیدین ساخت آن شرکت صورت گیرد. بدین منظور مقرر فرمایید ظرف مدت ۳ روز نمونه هایی از محصولات رانیتیدین ساخت آن شرکت (قرص و شربت) جهت انجام آزمایشات به این اداره کل ارسال گردد، همچنین اگر شرکتی برای ساخت محصولات رانیتیدین از منابع ماده ی اولیه متفاوتی استفاده می کند، لازم است نمونه های محصول برای هر منبع ماده اولیه (با ذکر نام منبع) جداگانه ارسال گردند.»
در انتها لازم به بیان است محققان و پژوهشگران سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا (FDA) در نتایج تحقیقات اخیر خود دریافته اند که احتمالا برخی از داروهای رانیتیدین از جمله برخی از محصولاتی که معمولا با نام تجاری دارویی Zantac شناخته می شوند، سرطان زا هستند.
بد نیست به این موضوع نیز اشاره کنیم که عوارض رایج داروی رانیتیدین شامل سردرد، یبوست، اسهال، تهوع و استفراغ می باشد. دقت داشته باشید چنانچه این اثرات خفیف باشد، ممکن است طی چند روز یا چند هفته از بین برود.
چنانچه این علائم حاصل از مصرف داروی رانیتیدین از بین نرفت، توصیه می کنیم حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید. همچنین در بعضی موارد، داروی راینیتیدین باعث بروز عوارض جدی تری می شود که در صورت بروز عوارض جدی، بایستی فورا با پزشک متخصص تماس بگیرید؛ عوارضی چون:
- زرد شدن پوست یا سفیدی چشم
- خستگی زیاد
- احساس دل درد
- توهم
- بروز تاری دید
- احساس گیجی
- تنگی نفس
- ضربان قلب سریع و…
البته گاهی ممکن است واکنش آلرژیک جدی بعد از مصرف داروی رانیتیدین نیز بروز کند.
چقدر عوارض!!!!!
واقعا عوارض بدی داره امیدوارم مورد سواستفاده بعضی از دلالان قرار نگیره