سلامتیعلوم پزشکی

چرا چای سیاه می‌تواند خطر مرگ و میر را کاهش دهد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

کارشناسان می‌گویند راه‌های مختلفی برای گنجاندن نوشیدن چای در زندگی روزمره وجود دارد. پدرو مرینو/استاکسی

  • محققان می‌گویند: نوشیدن روزانه چای سیاه می‌تواند به کاهش خطر کلی مرگ و میر کمک کند.
  • آنها می‌گویند: دلیل این است که پلی‌فنول‌های موجود در چای می‌توانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کنند و آسیب سلولی را در بدن کاهش دهند.
  • متخصصان خاطر نشان می‌کنند که غذاهای دیگری نیز حاوی پلی‌فنول‌ها هستند، از جمله گیاهان، ادویه‌جات، ترشی‌جات، کاکائو، آجیل و دانه‌ها.

افرادی که هر روز چای سیاه می‌نوشند ممکن است بیشتر از همسالان خود که چای نمی‌نوشند عمر کنند.

این بر اساس مطالعه جدیدی است که توسط مؤسسه ملی بهداشت انجام شده و در Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

محققان در آن مطالعه می‌گویند: در میان افرادی که حداقل دو فنجان چای در روز می‌نوشند، خطر مرگ و میر ناشی از هر علتی ۹ تا ۱۳ درصد کمتر است.

بودجه این مطالعه در درجه اول توسط برنامه تحقیقات درون دانشگاهی موسسه ملی سرطان تامین شد.

محققان داده های نیم میلیون مرد و زن ۴۰ تا ۶۹ ساله را تجزیه و تحلیل کردند. این داده‌ها از تکمیل یک پرسشنامه بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ برای Biobank انگلستان بدست آمدـ

حدود ۸۵ درصد از شرکت کنندگان گزارش کردند که به طور منظم چای می‌نوشند. ۸۹ درصد از آنها نوشیدن چای سیاه را گزارش کردند. مقدار و حجم هر وعده مصرف چای مورد ارزیابی قرار نگرفت.

محققان گفتند که فواید نوشیدن روزانه چای صرف نظر از موارد زیر بررسی شده است:

  • آیا شرکت کنندگان قهوه نیز نوشیده اند،
  • شیر یا شکر را به چای خود اضافه کردند،
  • دمای چای ترجیحی آنها،
  • یا انواع ژنتیکی مرتبط با متابولیسم کافئین.

نویسندگان این مطالعه پیشنهاد کردند که یافته‌هایشان نشان می‌دهد که حتی مقادیر بالاتر چای می‌تواند در یک رژیم غذایی سالم قرار گیرد.

آنچه کارشناسان باید بگویند

ایمی گورین (Amy Gorin)، MS، RDN، یک متخصص تغذیه گیاهی فراگیر در استمفورد، کانکتیکات و صاحب “گیاهی مبتنی بر امی ” می‌گوید: “این مطالعه نشان می‌دهد که چای سیاه چقدر می‌تواند برای سلامتی ما مفید باشد و مرگ و میر ما را کاهش دهد.”

Amy Bragagnini ، MS، RD، CSO، متخصص تغذیه انکولوژی در مرکز سرطان Trinity Health در میشیگان و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، اضافه می کند که این تحقیق جدید با یافته های قبلی مطابقت دارد.

براگاگنینی به هلث‌لاین گفت: «مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که پلی فنول‌های موجود در چای (پلی‌فنول‌ها ترکیباتی هستند که از غذاهای گیاهی خاص دریافت می‌کنیم) می‌توانند به عنوان آنتی اکسیدان در بدن ما عمل کنند.

اینها می توانند به کاهش آسیب اکسیداتیو در سلول های ما کمک کنند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن (بیماری های قلبی عروقی و دیابت) کمک کنند. پلی فنول ها همچنین ممکن است به عنوان عوامل ضد التهابی عمل کنند که می تواند به کاهش درد مفاصل و آرتریت کمک کند.

اندی دی سانتیس، یک متخصص تغذیه با مدرک کارشناسی ارشد در تغذیه بهداشت عمومی، به هلث‌لاین گفت که برای بسیاری از مردم، نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای ممکن است یکی از مهم ترین عوامل آنتی اکسیدان های رژیمی باشند.

به این ترتیب، او گفت، منطقی است که بین نوشیدن چای و خطر مرگ و میر کمتر ارتباط وجود داشته باشد، زیرا این ترکیبات به طور کلی نقش محافظتی در برابر سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی دارند.

نکاتی برای چای‌خورها 

براگانینی می‌گوید: اگر می‌خواهید چای سیاه کاملی را انتخاب کنید، باید چند نکته مهم را به خاطر بسپارید.

او این نکات را ارائه می دهد:

  • تعیین کنید که آیا چای کیسه‌ای، چای پاکتی یا چای خشک می‌خواهید. اگر در دنیای چای تازه وارد هستید، Bragagnini توصیه می‌کند که با چای کیسه‌ای شروع کنید، زیرا درست کردن آن‌ها آسان و بی‌خطر است.
  • به سراغ انواع چای دیگر بروید. او گفت: «چای سیاه طعم فوق‌العاده‌ای دارد، اما این ایده خوبی است که به دسته‌های طعمی دیگر (سفید، سبز، زرد، اولانگ و یربا میت) وارد شوید تا ببینید چه چیزی برای شما مناسب است.
  • از خود بپرسید چه زمانی احتمال دارد چای بنوشید و بر اساس پاسخ خود انتخاب کنید. به عنوان مثال، چای سیاه تمایل به کافئین بیشتری نسبت به چای سبز دارد، بنابراین Bragagnini توصیه می کند که از نوشیدن چای کافئین دار نزدیک به زمان خواب خودداری کنید.
  • فضای ذخیره سازی خود را در نظر بگیرید. Bragagnini می گوید: “کیسه ها را در ظرف اصلی خود نگه دارید و برگ های شل را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید.”

دقیقا نمیدونم چی میخوای؟ گورین پیشنهاد می‌کند به دنبال چایی باشید که با برگ‌های کامل چای درست می‌شود.

او به Healthline گفت: «معمولاً، شما این را با چای بدون برگ پیدا خواهید کرد، و برخی از مارک ها این واقعیت را ترویج می کنند که از چای با کیفیت برگ پرتر در کیسه های چای خود استفاده می کنند.

نکاتی برای افرادی که چای سیاه را دوست ندارند

اگر چای سیاه دوست ندارید، متخصصان خاطرنشان می کنند که منابع غذایی دیگری نیز وجود دارند که این آنتی اکسیدان ها را تامین می کنند.

گورین پیشنهاد می‌کند ابتدا نوع دیگری از چای را امتحان کنید تا ببینید که آیا با ترجیحات شما مطابقت دارد یا خیر. او توصیه می‌کند که چای سبز یا چای سفید را امتحان کنید، زیرا هر دو سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و برای سلامتی بسیار مفید هستند.

د سانتیس می‌گوید: «افرادی که قهوه یا چای دوست ندارند واقعاً نیازی به این احساس ندارند که سلامتی خود را کم می‌فروشند».

او می افزاید که «مجموعه ای از منابع غذایی دیگر حاوی این ترکیبات مفید» از جمله انواع توت ها و سبزیجات سبز وجود دارد.

د سانتیس می گوید منابع غذایی غنی از ترکیبات پلی فنل عبارتند از:

  • گیاهان
  • ادویه ها
  • کاکائو
  • آجیل
  • دانه

Bragagnini می گوید: «مهم ترین کاری که باید انجام دهید این است که سعی کنید مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهید.

او پیشنهاد می‌کند: دفعه بعد که به خواربارفروشی می‌روید، خود را به چالش بکشید تا سبد خرید خود را با رنگین کمانی از محصولات رنگی پر کنید.

به گفته Bragagnini راه های آسان برای افزودن آنتی اکسیدان ها به منو:

  • قارچ را به سس اسپاگتی خود اضافه کنید
  • میان وعده ماست پر از توت تازه
  • اضافه کردن کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، پیاز، نخود برفی، کدو سبز و کدو حلوایی به هر نوع سرخ کردنی
  • بازآموزی جوانه های چشایی خود به دور از قند مصنوعی با انتخاب بیشتر غذاهای شیرین شده طبیعی مانند هر میوه، چغندر، نخود فرنگی، هویج.

گورین تشویق به خوردن توت های بیشتر را تکرار می‌کند و در گزارش‌های علمی به مطالعه مروری سال ۲۰۱۶ اشاره می کند که نشان داد: افرادی که به طور منظم توت می‌خورند در مقایسه با افرادی که به طور منظم توت نمی‌خورند، سطح کلسترول بد کمتری دارند.

سطح کلسترول با تاثیر بر سلامت قلب تأثیر می گذارد و در نتیجه بر مرگ و میر تأثیر می‌گذارد. توت ها در هر چیزی از پنکیک گرفته تا اسموتی طعم فوق العاده ای دارند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا