آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

۵۰ میلیون دلار بیل گیتس در جستجوی درمان آلزایمر تا کجا پیش خواهد رفت

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

بیماری آلزایمر ششمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است.

و این تنها ۱۰ علت اصلی مرگ و میر بدون هیچ گونه درمانی برای درمان، پیشگیری یا به تاخیر انداختن بیماری است.

برای مقابله با این مشکل رو به رشد، بیل گیتس (Bill Gates)، بنیانگذار مایکروسافت (Microsoft founder)، در این ماه اهدای ۵۰ میلیون دلاری را به امید سرمایه گذاری برای تحقیقاتی که بتواند راهی برای درمان آلزایمر پیدا کند، اعلام کرد.

او کمک مالی خود را به صندوق کشف زوال عقل (Dementia Discovery Fund) (DDF) هدف قرار داد، یک صندوق خصوصی که تمرکز آن بر کمک به محققانی است که به دنبال راه‌های جدیدی برای توقف بیماری آلزایمر هستند.

گیتس پول خود را اهدا کرد، نه از بنیادش.

میلیاردر با فناوری پیشرفته گفت که دلایل او برای مشارکت شخصی بوده است.

او در بیانیه‌ای نوشت: «می‌دانم چقدر وحشتناک است که شاهد مبارزه افرادی که دوستشان دارید در حالی که بیماری ظرفیت ذهنی آنها را می‌رباید، وحشتناک است و هیچ کاری نمی‌توانید در مورد آن انجام دهید.» “به نظر می‌رسد که شما در حال تجربه مرگ تدریجی فردی هستید که می شناختید.”

مشکل فقط بدتر می‌شود.

تخمین زده می‌شود که در حال حاضر حدود ۵ میلیون آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند و انتظار می‌رود در آینده افزایش شدیدی داشته باشد.

بر اساس یک مطالعه، تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در سراسر جهان ممکن است تا سال ۲۰۵۰ سه برابر شود. آلزایمر عامل اصلی زوال عقل است.

عبور از جریان اصلی

در سال‌های اخیر، شرکت‌های بزرگ دارویی عمدتاً بر روی تولید داروهایی متمرکز شده‌اند که پلاک‌های آمیلوئید (amyloid plaques) و پروتئین‌های تاو (tau proteins) یا “کلافه”هایی (tangles) را که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر ظاهر می‌شوند، هدف قرار داده‌اند.

اما گیتس در حال تامین بودجه تحقیقاتی است که به دنبال راه‌های جدید هستند.

گیتس گفت: «DDF کار خود را با حمایت از استارت‌آپ‌ها تکمیل می‌کند، زیرا آنها رویکردهای کمتر رایج برای درمان زوال عقل را بررسی می‌کنند.» 

کارشناسان می‌گویند: کمک مالی گیتس می‌تواند برای کمک به تأمین مالی یا جلب توجه به درمان‌های جدید، جایگزین یا «خارج از جعبه» برای بیماری آلزایمر کلیدی باشد.

دکتر مارک ال. گوردون (Dr. Marc L. Gordon)، رئیس بخش اعصاب در بیمارستان Zucker Hillside در نیویورک و استاد مرکز بیماری آلزایمر و اختلالات حافظه Litwin-Zucker در موسسه تحقیقات پزشکی Feinstein، گفت: نیاز شدیدی به بودجه بیشتر برای کمک به توقف افزایش این بیماری وجود دارد.

دکتر گوردون گفت: “این بیماری، یک مشکل و معضل بزرگ بهداشت عمومی است و زندگی بسیاری از مردم را بسیار بسیار عمیق تحت تاثیر قرار می‌دهد.” معمولاً در مقایسه با سایر بیماری‌ها و چیزهایی که مردم روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، بودجه آن بسیار کم بوده است.»

گوردون خاطرنشان کرد که تنوع بخشیدن به تحقیقات بسیار مهم است زیرا هنوز راه موثری برای متوقف کردن این بیماری وجود ندارد.

بسیاری از تحقیقات تحت سلطه فرضیه آمیلوئید (amyloid hypothesis) قرار گرفته است. تعدادی آزمایش بالینی بر روی این فرضیه انجام شده است و به نتیجه نرسیده است. “نیاز به یک رویکرد گسترده وجود دارد. فکر نمی‌کنم این مفهوم جدیدی باشد که همه تخم‌های خود را در یک سبد قرار ندهید (not put all your eggs in one basket)؛ بنابراین باید به فرضیه‌های دیگر نیز اندیشید.»

یک قطره در سطل تحقیق؟

در حالی که کمک ۵۰ میلیون دلاری گیتس پول زیادی است، از نظر تحقیقاتی نسبتاً ناچیز است.

مؤسسه ملی سلامت ایالات متحده (The U.S. National Institutes) به تنهایی حدود ۱.۴ میلیارد دلار برای تحقیق در مورد بیماری آلزایمر و زوال عقل مربوطه هزینه می کند.

با این حال، گوردون گفت که کمک مالی گیتس می تواند الهام بخش دیگران باشد تا بپیوندند و پول بدهند.

او گفت: “عجیب است، ما در عصری زندگی می کنیم که می گوییم “خب ۵۰ میلیون دلار، آنقدر پول نیست.” اما من فکر می‌کنم آن می‌تواند به عنوان نمونه ای برای افراد دیگر باشد. به خاطر این که نیاز به [مشارکت] بشردوستانه برای تحقیقات آلزایمر وجود دارد.

دکتر هدر اسنایدر (Dr. Heather Snyder)، مدیر ارشد عملیات پزشکی و علمی در انجمن آلزایمر، گفت: اگر واقعاً به بودجه فدرال برای تحقیقات بیماری آلزایمر از ۵ یا ۱۰ سال پیش نگاه کنید، تأثیر این کمک مالی واقعاً قابل مشاهده است.

او گفت: «منظورم این است که تنها سه یا چهار سال است که ما شاهد افزایش بودجه در سطوح فدرال هستیم. «چند سال پیش ما فقط در حدود ۴۵۰ میلیون دلار بودیم. ما چند برد بزرگ از قهرمانان خود در واشنگتن دی سی داشتیم.» 

اسنایدر خاطرنشان کرد که در حالی که بودجه فعلی فدرال برای تحقیقات آلزایمر زیاد است، هنوز نسبت به بودجه فدرال برای تحقیقات سرطان یا بیماری‌های قلبی عروقی، کم است.

اینها به ترتیب ۶ و ۲ میلیارد دلار است.

گوردون همچنین گفت که با دادن پول به این صندوق خصوصی، دانشمندان می توانند به دنبال راه های تحقیقاتی باشند که فقط به شرکت‌های داروسازی مربوط نمی‌شود.

او گفت: «مطمئناً، بسیاری از تحقیقات توسط شرکت‌های داروسازی انجام شده است، و من فکر می‌کنم هیچ مشکلی در آن وجود ندارد، اما گاهی اوقات می‌تواند گزینه‌ها را محدود کند. “این می تواند چیزهایی را که از مسیر اصلی دور هستند را در نظر بگیرد بدون این که جریان اصلی را حذف کند.”

اسنایدر خاطر نشان کرد که اگرچه راهی برای درمان این بیماری وجود ندارد، اما پیشرفت‌های تحقیقاتی اخیر به روش‌های دیگری کمک کرده است.

او گفت که تکنیک‌های تصویربرداری (imaging techniques) بهتری مانند تصویربرداری PET از تحقیقاتی که تا حدی توسط انجمن آلزایمر تامین می‌شود، ایجاد شده است.

اکنون از این فناوری برای کمک به درک نحوه عملکرد بیماری آلزایمر استفاده می شود، حتی اگر هنوز به درمان منتهی نشده باشد.

او گفت: «اوردن نوآوری در گفتگو به سطحی بزرگتر… بسیار مهم خواهد بود.» 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا