آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

امید به زندگی و چشم انداز بلند مدت برای بیماری آلزایمر

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

بیماری آلزایمر (AD) یک اختلال دژنراتیو مغزی است. این بیماری سلول‌های مغز و نورون‌هایی را که سلول‌های مغز را به یکدیگر متصل می‌کنند، تجزیه و از بین می‌برد. این آسیب باعث کاهش حافظه، رفتار و توانایی های ذهنی می شود.

سفر هر فرد با AD متفاوت است. برای برخی، این بیماری به کندی پیشرفت می کند و عملکرد ذهنی را تا حد زیادی برای چندین سال دست نخورده باقی می گذارد. مواقع دیگر، AD پرخاشگر است و به سرعت حافظه مردم را از بین می برد. در پایان، AD به اندازه ای شدید می شود که زندگی روزمره را مختل کند. در مراحل بعدی، افراد تقریباً به مراقبت مداوم نیاز خواهند داشت.

AD شایع ترین علت زوال عقل در آمریکا امروزه است. بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری بیماری، ۵ میلیون آمریکایی مبتلا به AD هستند. محققان و دانشمندان چندین دهه است که روی این بیماری مطالعه می کنند، اما در حال حاضر هیچ درمانی وجود ندارد.

پس از تشخیص، کیفیت زندگی برای افراد مبتلا به AD و مراقبان آنها اهمیت فزاینده ای پیدا می کند.

میانگین امید به زندگی چقدر است؟

امید به زندگی برای هر فرد مبتلا به AD متفاوت است. میانگین امید به زندگی پس از تشخیص ۸ تا ۱۰ سال است. با این حال، در برخی موارد، ممکن است تا سه سال یا تا ۲۰ سال طول بکشد.

AD نیز می تواند برای چندین سال تشخیص داده نشود. در واقع، میانگین فاصله زمانی بین شروع علائم تا تشخیص بیماری آلزایمر ۲.۸ سال است.

درمان چقدر زمان می تواند اضافه کند؟

درمان از پیشرفت AD جلوگیری نمی کند. همچنین مشخص نیست که آیا درمان می تواند زمان بیشتری را به زندگی فرد اضافه کند یا خیر. در نهایت، AD پیشرفت خواهد کرد و عوارض خود را بر مغز و بدن خواهد گذاشت. با پیشرفت، علائم و عوارض جانبی بدتر می شود.

با این حال، برخی از داروها ممکن است بتوانند پیشرفت AD را حداقل برای مدت کوتاهی کاهش دهند. درمان همچنین می تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد و به درمان علائم کمک کند. با پزشک خود در مورد گزینه های درمانی خود صحبت کنید.

چه عواملی بر طول عمر تاثیر می گذارد؟

یک مطالعه عوامل متعددی را شناسایی کرد که بر امید به زندگی افراد تأثیر می گذارد. این شامل:

  • جنسیت: یک مطالعه در سال ۲۰۰۴ نشان داد که مردان به طور متوسط ​​۴.۲ سال پس از تشخیص اولیه زندگی می کنند. مشخص شد که زنان به طور متوسط ​​۵.۷ سال پس از تشخیص زندگی می کنند.
  • شدت علائم: افراد دارای اختلال حرکتی قابل توجه، مانند سابقه زمین خوردن و تمایل به سرگردانی یا دور شدن، امید به زندگی کوتاه تری داشتند.
  • ناهنجاری های مغزی: این مطالعه همچنین ارتباط بین ناهنجاری های مغز و نخاع و طول عمر را تشخیص داد.
  • سایر مشکلات سلامتی: افراد مبتلا به بیماری قلبی، سابقه حمله قلبی یا دیابت نسبت به بیمارانی که این عوامل سلامتی پیچیده‌تر را نداشتند، طول عمر کمتری داشتند.

سن چه ربطی به آن دارد؟

سنی که مبتلا به AD تشخیص داده می‌شوید ممکن است بیشترین تأثیر را بر امید به زندگی شما داشته باشد. هر چه زودتر تشخیص داده شود، عمر طولانی تری خواهید داشت. محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز دریافتند که میانگین زمان بقا برای افرادی که در سن ۶۵ سالگی تشخیص داده شده اند ۸.۳ سال است. میانگین امید به زندگی برای افرادی که در سن ۹۰ سالگی تشخیص داده شده اند ۳.۴ سال است.

سفر هر فرد متفاوت است

هر فردی تاریخچه سلامت منحصر به فردی دارد. این سابقه سلامتی مستقیماً به نحوه تأثیر بیماری AD بر آنها مربوط می شود. با این حال، دانستن آمار در مورد میانگین امید به زندگی، و همچنین اینکه چگونه سبک زندگی و سن می تواند این مدت زمان را تغییر دهد، مفید است.

اگر مراقب هستید یا اخیراً مبتلا به AD تشخیص داده شده‌اید، می‌توانید قدرت و شجاعت خود را در دانستن چگونگی پیشرفت این بیماری پیدا کنید. این به شما امکان می دهد با خانواده و مراقبان خود برنامه ریزی کنید.

کاری که الان می توانید انجام دهید

با پزشک خود در مورد اینکه چگونه عوامل خطر و سبک زندگی شما ممکن است بر امید به زندگی شما تأثیر بگذارد صحبت کنید. با پزشک خود همکاری کنید تا بهترین درمان ها و تغییرات سبک زندگی خاص خود را بیابید.

اگر مراقب یک فرد مبتلا به AD هستید، با پزشک او مشاوره و همکاری کنید تا در مورد درمان ها و تغییرات سبک زندگی که ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری کمک کند، بیاموزید. بیماری آلزایمر قابل درمان نیست، اما اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش عوارض آن انجام دهید.

۷ منبع

هلث‌لاین دستورالعمل‌های سخت‌گیرانه‌ای برای منبع‌یابی دارد و به مطالعات همتا، مؤسسات تحقیقاتی دانشگاهی و انجمن‌های پزشکی متکی است. ما از استفاده از مراجع ثالث اجتناب می کنیم. می‌توانید با مطالعه خط‌مشی‌های سرمقاله‌مان درباره نحوه اطمینان از صحت و به‌روز و پویا بودن محتوایمان بیشتر بیاموزید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا