آلزایمردمانس

ارتباط ویتامین D و آلزایمر؛ آلزایمر موجب کاهش ویتامین D می‌شود

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

ویتامین D که کم می‌شود، آلزایمر می‌آید!
یا
ابتلای به آلزایمر موجب کاهش ویتامین D می‌شود!

مطالعات، ارتباطی را بین سطح پایین ویتامین D و بیماری آلزایمر نشان داده‌اند.
وقتی مردم این ارتباط را می شنوند، دو فرض می کنند:
اول اینکه، سطح پایین ویتامین D باعث بیماری آلزایمر می‌شود؛ بنابراین مصرف ویتامین D باعث معکوس شدن آن می‌شود. اگر چنین مطلبی واقعیت داشته باشد، راهی ساده و ارزان برای پیشگیری از یک بیماری مخوف خواهد بود.
دوم اینکه، یک توضیح بالقوه دیگر وجود دارد: علیت معکوس. علیت معکوس را می‌توان معادل قرار دادن ارابه قبل از اسب دانست یعنی معمولاً مشخص است که چه چیزی باعث چه چیزی می شود.

برای درک موضوع، بدیهی است که سیگار کشیدن باعث سرطان ریه می‌شود و این سرطان ریه نیست که باعث می شود شما بیشتر سیگار بکشید. بنابراین زمان‌بندی اهمیت دارد یعنی از آنجا که سیگار کشیدن حرف اول را می زند؛ بنابراین سیگار کشیدن علت سرطان ریه است و سرطان ریه نیز نتیجه سیگار کشیدن.

در ارتباط بین دو موضوع، مطلب همیشه به این وضوح روشن نیست. به طور مثال مطالعات، ارتباطی بین دیابت و سرطان لوزالمعده را نشان می دهند. خواننده عادی ممکن است نتیجه گیری کند که دیابت باعث سرطان لوزالمعده می شود و حتی بسیاری از وب سایت ها ادعا می کنند که چنین است؛ اما در حقیقت اینطور نیست. ترفند باز کردن حقیقت در این مطالعه این بود که متوجه شویم سرطان لوزالمعده قبل از دیابت است؛ یعنی سرطان لوزالمعده، سلول‌های جزایر لانگرهانس تولید کننده انسولین در پانکراس را از بین برد. بنابراین این مورد دیابت باعث سرطان لوزالمعده نیست بلکه سرطان لوزالمعده باعث دیابت می شود.
اجازه دهید به مشکل ویتامین D و بیماری آلزایمر برگردیم. اکنون مسئله را از نظر علیت معکوس در نظر بگیرید. آیا ویتامین D منجر به بیماری آلزایمر می شود؟ یا اینجوری شده؟
باید دانست ویتامین D علت بروز آلزایمر نیست، بلکه نتیجه ابتلای به آلزایمر است. در واقع علیت معکوس، یافته های این مطالعه‌ها را توضیح می‌دهد؛ بنابراین به نظر می رسد در گزارش‌های رسانه‌ای، از این احتمال چشم پوشی شده است.
حال سوالی که بسیاری مردم می‌پرسند این است که «آیا مصرف مکمل های ویتامین D از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند؟»

بیشتر تحقیقات، هیچ فایده ای را آشکار نساخت‌؛ بنابراین به قول توماس هاکسلی: “تراژدی بزرگ علم: به قتل رساندن یک نظریه زیبا توسط یک واقعیت زشت.”

کمبود ویتامین D ریسک ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.

از عوارض مهم کمبود ویتامین D، ابتلا به پوکی استخوان و آلزایمر است‌

ویتامین دی با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان ‌ها کمک می کند، این ویتامین از ویتامین ‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوان‌ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می ‌کند.

ویتامین دی از راه مصرف برخی مواد غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید جذب بدن می شود.

نیاز روزانه برای این ویتامین برای هر فرد بالغ ۱۰ میکروگرم یا حداکثر دو هزار واحد در روز و در دوران کودکی و پیری این میزان بالاتر است.ن

منابع ویتامین دی را آفتاب، منابع گیاهی مانند قارچ، غلات و برخی سبزیجات، منابع حیوانی مانند کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر و ماهی ساردین ذکر می‌کنند‌

برخی از شایع ترین بیماری های مرتبط با فقر ویتامین دی: یکی از عوارض کمبود این ویتامین بیماری قلبی است، به طوریکه افراد مبتلا به فقر ویتامین دی، ۳۲ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند.

ویتامین دی به بهود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کنترل التهاب و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.

ابتلا به بیماری التهابی روده: مطالعات انجام شده در اروپا و ایالات متحده ارتباط بین سطوح پایین ویتامین دی و میزان بالای ابتلا به بیماری های التهابی روده را نشان داده است.

بیماری التهابی روده در جمعیتی که کمترین میزان نور خورشید را دریافت می کنند، بیشتر است.

کمبود ویتامین D با ابتلا به زوال عقل و آلزایمر مرتبط است. بزرگسالانی که در معرض کمبود ویتامین دی هستند، ۵۳ درصد نسبت به سایرین بیشتر در معرض خطر زوال عقل قرار دارند.

ابتلا به بیماری های کلیوی: کسانی که دچار فقر ویتامین دی هستند، دو برابر بیشتر در معرض آلبومینوری یا آلبومین بالا در ادرار قرار دارند.

پوکی استخوان را از عوارض شایع کمبود ویتامین دی است. کمبود این ویتامین از آنجا که منجر به جذب کلسیم و فسفات از رژیم غذایی می‌شود، به طور مستقیم با پوکی استخوان ارتباط دارد.

کمبود این ویتامین منجر به دردهای استخوانی و پوکی استخوان می شود و خطر شکستگی های استخوانی را چند برابر می کند.

ابتلا به دیابت نوع دوم: مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن روزانه ۲۰ دقیقه در معرض نور خورشید و یا استفاده از مکمل های ویتامین دی، خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.ا

اختلالدر نعوظ را از عوارض کمبود ویتامین دی است. اگرچه اختلال در نعوظ می تواند ناشی از دیابت و سرطان پروستات ایجاد شود اما موارد شدید اختلال در نعوظ با سطوح بسیار پایین ویتامین دی، رابطه مستقیم دارد.

ویتامین D به درمان آلزایمر کمک می‌کند.

پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه UCLA آمریکا در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که ویتامین D3 و امگا‌۳ می‌توانند به پاکسازی پلاک‌های آمیلوئید در بیماری آلزایمر کمک کنند.

پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه UCLA آمریکا در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که ویتامین D3 و امگا‌۳ می‌توانند به پاکسازی پلاک‌های آمیلوئید در بیماری آلزایمر کمک کنند. به گزارش Medica- News Today براساس یافته‌های محققان، ویتامین D3 و امگا ۳ می‌تواند به سیستم ایمنی کمک کند تا مغز از پلاک‌های آمیلوئیدی که در بیماری آلزایمر به وجود می‌آید، پاک شود.
در واقع، ویتامین D3 و DHA موجود در اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند ژن‌ها و مسیرهای پیام‌رسانی را که در کنترل التهاب و پاکسازی پلاک دخیل‌اند، فعال کنند.
نتایج تحقیقات قبلی این تیم، چگونگی پاکسازی پروتئین بتا آمیلوئید را که در پلاک‌های مغزی افراد مبتلا به بیماری آلزایمر وجود دارد، توسط ویتامین D نشان داده بود. تحقیقات جدید نیز نقش DHA موجود در اسیدهای چرب امگا ۳ را در کنار ویتامین D برجسته می‌سازد. بدین منظور، محققان دانشگاه UCLA آزمایشی روی نمونه‌های خونی بیماران آلزایمری و سالم انجام دادند. از آنجایی که در خون، سلول‌های ایمنی به نام ماکروفاژ وجود دارد که می‌تواند بتا آمیلوئید و سایر ترکیبات سمی را از مغز و سایر قسمت‌های بدن گرفته و ببلعند، این محققان فرم فعال ویتامین D (ویتامین D3) و همینطور DHA را به سلول‌های این نمونه‌ها اضافه کردند تا اثر آن‌ها روی التهاب و
بتا آمیلوئید را ببینند. نتایج نشان داد که ویتامین D3 و DHA به ماکروفاژهای بیماران آلزایمری در بلع بتا آمیلوئید کمک کرده و از مرگ سلول‌ها در اثر این پروتئین مضر پیشگیری کردند. همچنین مطابق با نتایج این تحقیق، DHA موجود در اسیدهای چرب امگا ۳ که در مقابل اکسیداسیون مقاوم است، می‌تواند اثر بهتری داشته باشد. این دو ماده مغذی همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توانند به مقابله با آلزایمر کمک کنند. دانشمندان ثابت کردند که ویتامین D3با بخش هایی از مغز مانند تفکر، یادگیری ارتباط مستقیم دارد. حدود ۳۰در صد از افراد مبتلا به پارکینسون از اختلال ناشی و زوال عقل رنج می‌برند. افزایش پلاسمای ویتامین D3در این افراد باعث بهبود علایم شناختی و کاهش افسردگی می‌شود. ویتامین D3 به طور طبیعی و به هنگام قرار گرفتن فرد در معرض تابش نورخورشید در پوست انسان تولید می‌شود و علاوه بر این در زمان غیاب نورخورشید، افراد می‌توانند با مصرف مواد غذایی از قبیل کره نباتی و ماهی‌های روغنی و گوشت، نیاز بدن خود را به این مکمل غذایی تامین کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد احتمال بروز انواع سرطان‌ها از قبیل سرطان تخمدان، سرطان پستان و روده و … در مردم آفریقا به دلیل داشتن پوستی تیره بیش از افراد سفیدپوست است.

کمبود ویتامین D احتمال بروز دمانس را دو برابر می‌کند.

کمبود ویتامین D خطر زوال عقل را در افراد دو برابر می کند و احتمال ابتلای این افراد به بیماری آلزایمر وجود دارد.

به گزارش موسسه بهداشت و سلامت عمومی کشور، تحقیقات متعدد نشان داده  افراد با سطح پایین ویتامین D نسبت به افراد با سطح نرمال این ویتامین، ۵۳درصد بیشتر احتمال پیشرفت زوال عقلی دارند، همچنین  افرادی که سطح پایین ویتامین D را در آزمایش خود نشان دادند احتمال ابتلا به آلزایمر (رایج ترین نوع زوال عقل) در آنها بیشتر وجود دارد.

ریسک فاکتورها حتی در بین افراد با کمبود ویتامین D شدید، بیشتر وجود داشته و افرادی که کمترین میزان ویتامین D را دارند نسبت به کسانی که سطوح کافی این ویتامین را دارا هستند، ۱۲۵ درصد پیشرفت زوال عقلی در آنها محتمل تر است.

 ویتامین D ممکن است در از بین بردن و پاک سازی بیماری آلزایمر نقش داشته باشد و  توصیه می شود این ویتامین بیشتر از طریق رژیم غذایی و در معرض نورخورشید قرار گرفتن تامین شود. ماهی های چرب مثل سالمون و مواجهه با نورخورشید دو منبع طبیعی ویتامین D هستند.

شیرهای غنی شده با ویتامین D یا شیر سویا و نیز تخم مرغ دیگر منابع رژیمی و جامد هستند و هم چنین فعالیت بدنی منظم و متناوب برای پیشگیری از زوال عقل توصیه می شود.

بر اساس آخرین نتایج مطالعات وزارت بهداشت، ۸۰ درصد ایرانیان کمبود ویتامین D دارند و یکی از ویتامین‌های موثر در پیشگیری از پوکی استخوان، افسردگی، ابتلا به بیماری‌های گوارشی، ابتلا به MS، ابتلا به دیابت، چاقی و فشار خون است.

در معرض آفتاب قرار گرفتن، ورزش و مصرف کلسیم و ویتامین D در پیشگیری از پوکی استخوان موثر هستند.

ویتامین D ممکن است بروز آلزایمر را به تاخیر بیندازد

در حالی که انتظار می رود بیماری آلزایمر، نوع شایع زوال عقل (دمانس)، طی ۵۰ سال آینده گریبانگیر سالمندان در سراسر جهان شود، پژوهشگران در مورد ویتامین D و تاثیر آن در کند ساختن شروع آن، به مطالعه پرداخته اند.

در گزارشی که در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است گفته می شود پژوهشگران متوجه شده اند سطوح پایین ویتامین D ممکن است به زوال عقل و آلزایمر، یکی از شایع ترین شکل های دمانس، ارتباط داشته باشد.

سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که بیش از ۴۷ میلیون نفر از زوال عقل رنج می برند، حدود ۶۰ درصد آنها در کشورهایی با درآمد پائین یا متوسط بسر می برند.

پژوهشگران آمریکایی افرد مسن را تحت مطالعه قرار دادند و هم سطح ویتامین D و هم توانایی آنها را برای به یاد آوردن آنچه می بینند و تفکر اندازه گرفتند و متوجه شدند که حدود ۶۰ درصد دچار کمبود این ویتامین هستند.

در حالی که این مطالعه نشان می دهد ویتامین D در کند ساختن آغاز بیماری نقش دارد، اما به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. این ویتامین با نور خورشید و همچنین برخی غذها نظیر عدس، ماهی های دارای چربی و آجیل تامین می شود.

The Link Between Vitamin D and Alzheimer’s

Alzheimer’s disease is probably one of the most dreaded diseases of old age and it is often worse on the family than it is on the patient. Many people think that there is no way to prevent Alzheimer’s disease, and that is not quite true.

There is fair evidence that regular physical activity helps stave off dementia, but it is always difficult to be too certain about this association since the people who exercise more tend to be healthier overall. An overall healthy diet of many fruits and vegetables is also felt to be beneficial, although advocating any one food or mineral is more fanciful thinking than hard science. Controlling your cardiovascular risk factors, like high blood pressure, has also been shown to be helpful though the data is not definitive. Of course, walking around with high blood pressure is bad for you for many different reasons. Finally, staying mentally active is also likely beneficial, so reading the paper and doing the daily crossword is probably better for you than you realize.

Despite the caveats and the uncertainty regarding the evidence, most of these things are probably beneficial and hardly a bad idea either way. But it is also hard to maintain long-term lifestyle change of regular exercise and a healthy diet. A simple pill or medication to prevent cognitive decline would be a godsend for many.

Unfortunately, things like anti-oxidants, omega-3s, gingko have been studied without much success. However, the one potential therapy that does keep coming in conversation is Vitamin D.

Interest about Vitamin D and Alzheimer’s disease usually centers on articles like this one from the journal Neurology. This study found an association between low vitamin D levels and Alzheimer’s disease. Unfortunately, when media outlets and people hear this story they make two assumptions. First, that the low Vitamin D levels caused the Alzheimer’s disease and that taking Vitamin D will reverse it.

If it were true, it would be a cheap and easy way to prevent a dreaded disease. Unfortunately there’s another potential explanation: reverse causality.

Reverse causality can be thought of as the statistical equivalent of putting the cart before the horse. All studies investigate associations, meaning that you get a group of people that have X and see how many of them have Y. If people with X are more likely to have Y, you might say to yourself that X causes Y. But, it is equally valid to say that Y causes X. It is usually obvious what causes what. Obviously, smoking causes lung cancer and it is not lung cancer that makes you smoke more. Here timing is everything and since smoking came first, it must be the cause and lung cancer the effect.

But the situation is not always so clear cut. Consider a study published in the New England Journal of Medicine that showed an association between diabetes and pancreatic cancer. The casual reader might conclude that diabetes causes pancreatic cancer. In fact, many websites will claim that it does. But it does not. The trick to unlocking the truth in this study was the realization that subjects had only developed diabetes recently and that the pancreatic cancer predated the diabetes. Then cancer subsequently destroyed the insulin producing islet cells of the pancreas. Therefore this was not a case of diabetes causing pancreatic cancer but of pancreatic cancer causing the diabetes.

Mistaking what came first in the order of causation is a form of protopathic bias. There are numerous examples in the literature. For instance, an assumed association between breast feeding and stunted growth, actually reflected the fact that sicker infants were preferentially breast fed for longer periods. Thus stunted growth led to more breastfeeding, not the other way around.

So let us return to the problem of vitamin D and Alzheimer’s disease. Consider the problem now from the point of view of reverse causality. Does vitamin D lead to Alzheimer’s disease? Or does it happen like this? People with Alzheimer’s disease become less mobile, less independent and more socially isolated. They go out less. When they go out less, they become less exposed to sunshine, and consequently their vitamin D levels fall. Thus, if you took a bunch of people with Alzheimer’s disease they would be more likely to have low vitamin D levels. But vitamin D is not the cause, it is the effect. In fact the authors of the above paper freely acknowledge that reverse causality may explain their findings, it is only the media reporting that seemed to overlook this possibility.

Of course, the question most people really want to ask is “Will taking vitamin D supplements prevent Alzheimer’s disease?” The possibility is doubtful. Firstly, some studies have shown no association between vitamin D and Alzheimer’s. Also, low vitamin D levels have been linked with both heart disease and cancer but large scale trials have shown no benefit to vitamin D supplementation. Most of the research is observational in nature, and there is only one trial about dementia, a post-hoc analysis of the Women’s Health Initiative trial. It showed no benefit.

Finally, even if we accept that the link is true (which it may not be), it is important to note that most Canadians would not benefit from vitamin D supplementation because their levels are NOT low. Despite what many people claim, 68% of Canadians have high vitamin D levels (22% are low and 10% are truly deficient) and taking extra vitamin D would be useless. As Thomas Huxley said, “That is the great tragedy of science: the slaying of a beautiful theory by an ugly fact.”

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.mcgill.cawww.behpu.comwww.isna.irir.voanews.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا