سلامتیمغز و اعصاب

آلودگی صوتی: طاعون مدرن؛ اثرات سکوت بر مغز و بدن

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

آلودگی صوتی

تاثیر آلودگی صوتی بر سلامتی از طریق افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون، افسردگی، کاهش شنوایی و افزایش استرس تا جایی است که سازمان جهانی بهداشت آلودگی صوتی را طاعون مدرن نامیده است.

به گزارش ایندیپندنت، آلودگی صوتی دومین عامل مخرب زیست محیطی تاثیرگذار بر سلامت است. جایگاه اول به آلودگی هوا اختصاص دارد و سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۴ میلادی از آلودگی هوا به عنوان مهمترین عامل بروز سرطان نام برد.

آلودگی صوتی یکی از معضلات غیرقابل اجتناب زندگی مدرن و صنعتی امروز است. آلودگی صوتی ناشی از ترافیک و خطوط ریلی و هوایی باعث شده است حوزه جدیدی به مطالعه در زمینه تاثیر مخرب آلودگی صوتی بر سلامت اختصاص یابد. برخی از اثرات آلودگی صوتی بر سلامتی عبارتند از :

آلودگی صوتی احتمال ابتلا به افسردگی را ۲۵ درصد افزایش می دهد
مطالعات محققان آلمانی بر روی بیش از سه هزار داوطلب ۴۵ تا ۷۵ ساله به مدت پنج سال، نشان می دهد زندگی در اماکن شلوغ و پر سر و صدا، احتمال ابتلا به افسردگی را ۲۵ درصد افزایش می دهد. محققان احتمال می دهند استرس ناشی از آلودگی صوتی و اختلال خواب، از مهمترین عوامل بروز افسردگی است.
مطالعات قبلی نشان می دهد فرکانس های صوتی بالا در افراد زیر پنجاه سال اثر مخرب تری دارد و احتمال بیماری های قلبی را نیز چهار برابر افزایش می دهد.

آلودگی صوتی ناشی از ترافیک خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.

این مطالعه با بررسی مرگ و میر ناشی از حمله قلبی از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ میلادی نشان می دهد آلودگی صوتی ناشی از ترافیک، نقش موثری در حمله قلبی دارد. آلودگی صوتی سبب تحریک واکنش های استرس روانی و فیزیولوژیکی پیچیده می شود. تاثیر آلودگی صوتی بر سیستم قلبی عروقی، از طریق فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک و محور هیپوتالاموس، هیپوفیز، آدرنال است.
سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که در بخش غربی اروپا حداقل یک میلیون سال عمر شهروندان برای مقابله با پیامدهای بیماری های ناشی از آلودگی صوتی ترافیک تلف می شود.

زندگی در مکان های پرسر و صدا سبب چاقی می شود.

مطالعات محققان موسسه تحقیقاتی کارولینسکا در سوئد نشان می دهد زندگی در مکان های شلوغ و پر سر و صدا از قبیل نزدیک فرودگاه، ریل راه آهن، بزرگراه و جاده، سبب افزایش شاخص توده بدنی و چاقی می شود. محققان احتمال می دهند که ارتباط بین چاقی و زندگی در جاهایی که آلودگی صوتی دارد، به دلیل افزایش میزان هورمون استرس، کورتیزول، و اختلال خواب است.

  • آلودگی صوتی یکی از مهمترین دلایل اختلال خواب است. اختلال خواب نیز یکی از مهمترین دلایل دیابت، بیماری های قلبی و چاقی است.
  • آلودگی صوتی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون است
  • آلودگی صوتی سبب کاهش شنوایی می شود
  • آلودگی صوتی یکی از مهمترین دلایل استرس است.

فواید سکوت برای مغز

وجود سروصدا و شلوغی زیاد در دنیای امروز، ممکن است دنبال جایی برای سکوت و عقب کشیدن از این فضای پرهیاهو باشید. مطالعات علمی نشان می دهد این گرایش، حرکتی هوشمندانه است، زیرا سکوت و آرامش خیلی بیشتر از آن چه فکرش را بکنید، برای مغزتان اهمیت دارد.

در مطالعه ای از انواع صداها و نویزها و سکوت برای موش ها استفاده شد و تاثیر صدا و سکوت روی مغزشان بررسی گردید. نتایج شگفت انگیز بودند؛ وقتی موش ها روزانه دو ساعت در معرض سکوت قرار گرفتند، در هیپوکامپ مغزشان سلول های جدید تولید شد. هیپوکامپ، بخشی از مغز است که به حافظه، هیجانات و یادگیری مربوط می شود.

رشد سلول های جدید در مغز، لزوما به معنی افزایش سلامتی نیست، اما در این مورد، محققان می گویند این سلول ها تبدیل به نورون (سلول عصبی) می شوند. در این پژوهش دیده شد که سکوت، به سلول های تازه تولیدشده کمک می کند تا تبدیل به نورون شده و وارد سیستم عصبی شوند. پس در این مورد، سکوت می تواند باعث رشد مغزتان شود.

در هنگام سکوت، مغز اطلاعات را ارزیابی می کند.

مغز در زمان استراحت و آرامش در حالت “دیفالت” قرار گرفته و با وجود اینکه در حال “استراحت” است، پیوسته اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده و ثبت می نماید.
وقتی مغز استراحت می‌کند، می‌تواند در زمان بیداری و هوشیاری، اطلاعات داخلی و خارجی را سازماندهی کند. زمانی که سروصدا حواس تان را پرت نمی کند و روی هدف خاصی تمرکز دارید، یعنی مغزتان به ضمیر خودآگاه تان اجازه می دهد اطلاعات را پردازش نماید. در سکوت و آرامش، مغز آزادی لازم برای کشف جایگاهش در دنیای داخلی و خارجی تان را دارد.
سکوت، اضطراب و تنش را تسکین می دهد

سروصدا می تواند عوارض منفی برای مغز داشته و باعث شود میزان هورمون استرس افزایش پیدا کند. امواج صدا، به عنوان سیگنال های الکتریکی از طریق گوش به مغز می رسند. بدن نسبت به این سیگنال ها واکنش نشان می دهد؛ حتی زمانی که در خواب هستیم.

آمیگدال که در لُوب گیجگاهی مغز واقع شده و مربوط به تشکیل حافظه و هیجان می شود، در محیط پر سر و صدا فعال شده و موجب رها شدن هورمون استرس می گردد. اگر همیشه در فضای پر سروصدا و شلوغ زندگی کنید، در معرض افزایش مزمن هورمون استرس هستید.

اما تاثیر سکوت روی مغز، کاملا برعکس تاثیر سروصدا می باشد. سروصدای مزاحم باعث استرس و تنش می شود، در حالی که سکوت، بدن و مغز را از تنش رها می کند. دلیل این تاثیر، دخالت در فشار خون و گردش خون در مغز است.
سکوت، منابع ادراکی ما را بازسازی می کند.

تاثیری که آلودگی صوتی می تواند روی عملکرد ادراک و شناخت ما داشته باشد، بصورت گسترده مورد مطالعه قرار گرفته  و معلوم شده سروصدا در محیط کار و مدرسه به عملکرد ادراکی آسیب می زند و همچنین موجب کاهش انگیزه و افزایش اشتباه می شود. عملکردهای ادراکی که بیشتر از همه تحت تاثیر آلودگی صوتی هستند شامل تمرکز در خواندن، حافظه و حل مسئله می باشند.

مطالعات نشان داده اند بچه‌هایی که در محیط های پرسروصدا مثلا نزدیک فرودگاه، راه آهن یا اتوبان زندگی می کنند، نمرات کمتری در خواندن و مهارت های زبانی و شناختی کسب می کنند.

اما خوشبختانه این امکان برای مغز وجود دارد که منابع محدود ادراکی اش را بازیابی نماید. وقتی شما در شرایطی هستید که ورودی های حسی کمتری دریافت می کنید، مغز می تواند بعضی از توانایی های ادراکی اش را بازیابی کند.

مغز در سکوت می تواند به محافظ حسی اش اجازه استراحت دهد و برخی از چیزهایی را که به خاطر آلودگی صوتی از دست داده است، مجددا احیا نماید.

با افزایش انواع صدا در محیط های درون و خارج از خانه، افراد بیشتری به دنبال سکوت هستند و در نتیجه آن تدابیری مانند رژیم سکوت ۱۰ دقیقه ای صبحگاهی یا برنامه سکوت ۱۰ روزه شکل گرفته است.


در ادامه چهار پیامد مثبت سکوت برای مغز بررسی شده اند که موجب کاهش استرس و تمرکز بیشتر می شوند.

۱. سکوت موجب کاهش استرس و تنش می شود
بر اساس نتایج تحقیقات، آلودگی صوتی، عامل فشارخون بالا و حمله قلبی است و موجب کاهش شنوایی و افت سلامت عمومی بدن می شود. صداهای بلند با تحرک بخش آمیگدال مغز که وظیفه درک احساسات را برعهده دارد، باعث افزایش استرس و تولید هورمون کورتیزول می شوند.
این در حالی است که سکوت دارای آثار مخالف آلودگی صوتی است و تنش را از مغز و بدن دور می کند.
بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۴ در نشریه Heart منتشر شد، دو دقیقه سکوت بیش از گوش دادن به موسیقی آرامش بخش، موجب از بین رفتن تنش و آرامش می شود.

۲. سکوت، توان ذهنی را بازیابی می کند
در زندگی روزمره، دائما اطلاعات حسی به مغز ارسال می شوند و فرآیند تصمیم گیری، حل مشکل و کنترل امور روزمره، بخش عمده ای از مغز را درگیر می کند. با اجرای مکرر این فرآیندها، توجه و توان مغزی ما کاهش می یابد و احتمالا در هنگام تمرکز، حل مساله و ارایه ایده های جدید، با مشکل مواجه می شویم. زمانی که از محرک های صوتی رهایی می یابیم، مغز فرصتی برای بازسازی و بازیابی توان خود به دست می آورد.

۳. در سکوت شبکه پیش فرض مغز فعال می شود.
هنگامی که به تمرکز یا مدیتیشن می پردازیم، شبکه پیش فرض مغز فعال می شود. شبکه پیش فرض مغز در واقع شبکه ای از بخش های مختلف مغز است که با یکدیگر تعامل دارند و فعالیت آن ها به شدت با یکدیگر ارتباط دارد. این شبکه زمانی بیشترین فعالیت را دارد که شخص به دنیای خارج توجهی نداشته باشد. این حالت مغزی امکان درک کامل تجارب، همدردی با سایرین، خلاقیت بیشتر و بهبود وضعیت روحی و روانی را فراهم می کند.

۴.  سکوت امکان بازسازی سلول های مغز را فراهم می کند
بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ روی موش ها انجام گرفت و نتایج آن در نشریه Brain منتشر شد، دو ساعت سکوت روزانه منجر به شکل گیری سلول های جدید در هیپوکامپ می شود. این بخش از مغز مسئولیت یادگیری، حافظه و کنترل احساسات را برعهده دارد.

۲۱ فایده و مزیت برجسته سکوت برای جسم و روح

آیا می دانید سکوت چقدر برای ذهن شما مفید است؟ اگر روزانه یک برنامه مشخص و منظمی برای خلوت کردن با خود تدارک ببینید کارایی مغز خود را به طور شگفت آوری افزایش خواهید داد اما انجام چنین کاری در این سال ها کمی دشوار به نظر می رسد. همه ما می دانیم که این عصر یکی از پرسروصداترین دوران تاریخ جهان است صدای اتومبیل‌ها، اتوبوس‌ها، کامیون‌ها در خیابان. صدای تلویزیون، موبایل، کولر، جاروبرقی در خانه و بسیاری موارد دیگر.

فواید سکوت

مطالعات زیادی در مورد لزوم سکوت انجام شده است و همچنین علم ثابت کرده است که سکوت مزایای بسیاری دارد که در این بخش به ۲۱ مزیت برجسته سکوت کردن می‌پردازیم.

۱. افزایش آرامش

یکی از مهم ترین فواید سکوت این است که به شما کمک می‎ کند آرام تر باشید. مطالعات نشان می ‎دهند افرادی که بیشتر سکوت می ‎کنند، گرایش بیشتری به آرامش دارند و آن ها کمتر تحت تاثیر افکار و احساسات منفی قرار می ‎گیرند و توانایی بهتری در تشخیص عوامل تاثیر گذار و عوامل بی تاثیر در زندگیشان دارند و از این رو افرادی که بیشتر سکوت می ‎کنند به نسبت دیگر افراد موفق تر هستند .

 بهبود تمرکز

۲. درک بهتر احساساتتان

یکی از راه های درک بهتر احساساتتان سکوت کردن است و وقتی سکوت می ‎کنید، اتفاقی که می‎ افتد این است که با خودتان مکالمه می ‎کنید، به عبارت دیگر شما درگیر گفتگو با خودتان خواهید شد و این گفتگو باعث می ‎شود که درک بهتری از احساسات تان کسب کنید و به این ترتیب باعث افزایش اعتماد به نفستان خواهید شد.

اعتماد به نفس ناشی از اعتقاد به خودتان از طریق تفکر شخصی شماست و به همین دلیل است که سکوت می ‎تواند بصیرت شما را تقویت کند.

۳. شناخت بهتر خودتان

لائو تزو در مورد شناخت بهتر خود یک نقل قول قدرتمند و معنی دار دارد:” دانستن دیگران هوشمندی است و دانستن خود عقل واقعی است و تسلط بر دیگران قدرت است؛ تسلط بر خود، قدرت واقعی است”.

افرادی که موفق به دستیابی به نتایج خارق العاده ای در زندگی می ‎شوند، افرادی هستند که خود را بهتر می ‎شناسند و آن ها پتانسیل، قدرت و اشتیاق خود را می‎ شناسند و به این ترتیب، می‎ توانند از شخصیت خود برای به حداکثر رساندن نتایج دلخواهشان در زندگی استفاده ‎کنند.

وقتی خود را بهتر بشناسید، قدرت و ضعف تان را خواهید دانست و در نتیجه، قادر خواهید بود که کار های خود را به بهترین شکل ممکن به نتیجه برسانید و به موفقیت دست یابید و بنابراین وقت خود را برای شناخت خود در سکوت بگذرانید.

۴. بهبود یافتن آگاهی

هنگامی که سکوت می ‎کنید آگاهی شما نسبت صحیح بودن و یا نبودن کارهایتان افزایش می‎یابد. هنگامی که از اتفاقات پیرامون خود آگاهی داشته باشید می‎توانید امور خود را به بهترین شکل ممکن کنترل کنید و راحت تر به اهدافی که دارید برسید. در این دنیا، سر و صدا و حواس پرتی های زیادی وجود دارد. برای کشف بهتر خود و ارتقاء سطح آگاهی خود باید به سکوت و آرامش پناه ببرید.

۵. ارتقاء بخشیدن خلاقیت

مطالعات نشان داده است که وقتی تنها هستید و در حالت سکوت قرار دارید، بیشتر با ذهن خود درگیر خواهید شد . شما در چنین وضعیتی بیشتر با خودتان صحبت می ‎کنید و به سوالاتی که از خودتان می ‎پرسید پاسخ خواهید داد و در نتیجه خلاقیت خود را ارتقاء می ‎دهید و بیشتر از مغز خود استفاده می‎ کنید.

افرادی که وقت بیشتری را به تنهایی می ‎گذرانند، گرایش بیشتری به خلاقیت دارند و بسیاری از دانشمندان مانند آلبرت انیشتین و اسحاق نیوتن خلاقیت خود را هنگامی که تنها بودند و درگیر تخیل خود بودند تقویت کردند و به اهداف خود دست یافتند.

۶. کاهش یافتن استرس و اضطراب

تحقیقات نشان داده اند که وقتی افراد در سکوت هستند، قادر خواهند بود که سطح استرس و اضطراب خود را کاهش دهند. به همین دلیل پزشکان توصیه می‎ کنند که هنگام استرس و اضطراب ناشی از کار و زندگی، در محیطی آرام پیاده روی کنید .خالی نکردن استرس و اضطراب می ‎تواند منجر به اعمال وحشتناکی مانند خودکشی شود و بنابراین بهتر است با استفاده از این روش استرس خود را کاهش دهید.

کاهش استرس

۷. سم زدایی ذهنی

سکوت کردن باعث خلاصی از شر همه افکار و انرژی های منفی می ‎شود و در دنیای امروز، مملوء از حواس پرتی ها و تاثیرات منفی است پس بهتر است با تمرین سکوت، ذهن خود را سم زدایی کنید . به همین دلیل است که مدیتیشن به تازگی از محبوبیت بالایی برخوردار است و راهی عالی برای تمرین سکوت و رهایی از بیماری های روانی خواهد بود.

۸. افزایش صبر و شکیبایی

مطالعات نشان داده است افرادی که همیشه در سکوت هستند تمایل بیشتری به صبور بودن دارند و صبور بودن در دنیای پر سرعت امروزی بسیار حائز اهمیت است . چنین افرادی در برخورد با شرایط تنش زا مانند گرفتار شدن در ترافیک سنگین و یا استرس ناشی از کار، شکیبایی بیشتری از خود نشان می ‎دهند و وقتی تنها و ساکت باشید، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت و هنگامی که آرامش داشته باشید ، صبورتر خواهید بود.

 ۹. کاهش تنش عضلانی

احساس درد در اثر تنش عضلانی به دلیل نشستن طولانی مدت پشت میز محل کار امری کاملا متداول و طبیعی است و تنها کاری که باید در چنین شرایطی انجام دهید این است که در سکوت قدم بزنید.

این روش می ‎تواند تنش عضلانی شما را کاهش داده و تاری دید تان را بهبود بخشد و به همین دلیل است که مدیتیشن اثرات درمانی زیادی دارد زیرا به شما کمک می ‎کند که در سکوت به آرامش برسید و تنش های عضلانی تان را بهبود ببخشید.

۱۰. گسترش چشم انداز‌ها

بله ، سکوت می‎ تواند چشم انداز های شما را گسترش دهد.

آلبرت انیشتین گفت:” منطق، شما را از نقطه A به نقطه B می ‎رساند و تخیل، شما را به هرجایی که بخواهید می ‎رساند.” عمل در سکوت و تنهایی به شما این امکان را می ‎دهد که وضعیت خود را از منظری دیگر مشاهده کنید . شما به جای این که به یک مشکل از بیرون نگاه کنید ، می ‎توانید مشکل ناشی از افکار خود را ببینید و این امر به شما در مسئولیت پذیری مشکلاتی که دارید کمک می ‎کند و زمانی که مسئولیت اعمال خود را بپذیرید قادر خواهید بود که اوضاع تان را تغییر دهید.

۱۱. صرفه‌جویی در مصرف انرژی

هنگامی که خوب می‎ خوابید و صبح ازخواب بیدار می ‎شوید، انرژی شما در کامل ترین حد خود قرار دارد و هرچه زمان می ‎گذرد و کار می‎ کنید، انرژیتان بیشتر صرف می‎ شود و به همین دلیل است که معمولا تا بعد از ظهر اکثر مردم احساس خستگی و خواب آلودگی می ‎کنند زیرا بیشتر انرژی خود را صرف کرده اند.

یکی از راه های عالی برای شارژمجدد انرژیتان، سکوت کردن است و وقتی سکوت می ‎کنید از انرژی کمتری استفاده می ‎کنید، زیرا در حالت آرام و تحت تاثیر حواس پرتی کمتری قرار دارید و پس بنابراین اگر می‎ خواهید دچار کمبود انرژی نشوید، بیشتر سکوت کنید.

 ۱۲. کمک کردن به کشف اهداف جدید

بیشتر مردم این روز ها هیچ تصوری از آنچه که در زندگی خود می‎ خواهند ندارند. این ویژگی به ویژه در جوانان بسیار مشهود است و این افراد از ندای درونی خود غافلند. با این حال، هنگامی که در سکوت هستید، بهتر و بیشتر به ندای درون خود گوش می ‎دهید و این یک روش شگفت انگیز برای کشف آنچه که واقعا می ‎خواهید است و به این ترتیب، شما هدف واقعی زندگی خود و آنچه که می‎ خواهید انجام دهید را کشف خواهید کرد.

فواید سکوت

۱۳. تمرکز بهبود بخشیده می‎‌شود

یکی دیگر از مزایای سکوت کردن، افزایش تمرکز در انجام کارهای مختلف است و زمانی که سکوت می ‎کنید، کمتر مستعد حواس پرتی خواهید بود و در نتیجه، در هنگام سکوت قادر خواهید بود که بهتر و متمرکز تر فعالیت های خود را انجام دهید .

۱۴. رشد بهتر روابط

مطالعات نشان می ‎دهند که سکوت باعث ایجاد روابط بهتر با افراد دیگر می ‎شود. البته این به معنای سکوت طولانی مدت نیست و این بدان معنی است که با آرام کردن خود و داشتن آرامش و صبر و شکیبایی، بهتر می ‏‎توانید روابط تان با دیگران را اداره کنید .

 ۱۵. توسعه یافتن اراده

اراده عامل مهمی است که تعیین می‎ کند چگونه می ‎توانید در زندگی خود موفق باشید. افرادی که فاقد اراده هستند، در انجام کارها به راحتی تسلیم می ‎شوند، از نظم انضباط کمتری برخوردارند و از تمرکز خوبی برخوردار نیستند و از طرفی دیگر، افرادی که از اراده بهتری برخور دارند، دارای نظم و انضباط بیشتری هستند و تمایل کمتری به تسلیم شدن دارند پس سکوت کردن به توسعه و رشد اراده شما کمک زیادی می‎ کند .

۱۶. کمک به تصمیم‌گیری بهتر

تحقیقات نشان داده است که سکوت کردن به گرفتن تصمیمات بهتر و عقلانی تر کمک می‏‎ کند. وقتی که سکوت می ‎کنید می ‎توانید به ندای درون خود بهتر گوش دهید و تصمیمی بگیرید که بعد ها از گرفتن آن تصمیم پشیمان نشوید. وقتی سکوت می‎کنید، پاسخ واقعی آنچه را که می ‎خواهید کشف خواهید کرد و تصمیم بهتری اتخاذ می‎ کنید.

 ۱۷. کاهش یافتن روند پیری

سکوت می ‎تواند باعث رشد مغز شود و سرعت روند پیری را کند کند . چنانچه در نمناک اشاره کرده ایم مطالعات صورت گرفته بر روی موش ها حاکی از آن است که روزانه دو ساعت سکوت می ‎تواند منجر به رشد سلول های جدید مغزی شود و وقتی مغز رشد کند، روند پیری کندتر خواهد شد و به همین دلیل است که سکوت برای سلامت روان بسیار حائز اهمیت است و هنگامی که مغز درگیر رشد و پیشرفت باشد، از بروز بسیاری از بیماری های روانی مانند افسردگی و آلزایمر جلوگیری می ‎شود.

۱۸. درمان سردرد و میگرن

این مزیت دیگر سکوت است ، وقتی آرام باشید و سکوت کنید، عضلات شما در حالت آرامش قرار می‎ گیرند و در نتیجه سردرد و میگرن بر طرف می ‎شود . در این وضعیت، تنفس شما کند می ‎شود، ضربان قلب کاهش می‎ یابد و آرامش عمیقی را تجربه خواهید کرد.

فوایدسکوت برای بدن

۱۹. ایجاد هماهنگی بین روح، ذهن و بدن

سکوت باعث ایجاد تعادل بین اعضای بدن و ذهن و روح انسان می ‎شود و امروزه بیشتر افراد دائما در عجله و تکاپو هستند و فراموش می ‎کنند که وقت خود را صرف پرورش روح و روان خود کنند.

گاهی اوقات برای این که بهتر از پس مسئولیت ها و اهداف خود بربیایید، نیاز است که متوقف شوید و اندکی تامل کنید و برای پیشرفت بیشتر، باید دید بهتری کسب کنید و مطمئن شوید که در راهی درست در حال حرکت هستید و سکوت کردن به شما این توانایی را خواهد داد.

۲۰. زندگی کردن در لحظه

سکوت کردن به شما این امکان را می ‎دهد که در لحظه حال زندگی کنید و درگیر اتفاقاتی که در گذشته افتاده و یا استرس اتفاقات آینده خود نشوید و از لحظه ای که در آن قرار دارید نهایت بهره را ببرید.

۲۱. رسیدن به ثبات عاطفی بالاتر

یکی دیگر از مزایای بسیار مهم سکوت این است که به شما در رسیدن به یک ثبات عاطفی مناسب کمک می‎ کند. با استفاده از این روش، افراد کمتر عصبانی می ‎شوند و کمتر تحت تاثیر احساسات منفی قرار می ‎گیرند و به عبارت دیگر، سکوت منابع ذهنی شما را بازیابی می‌کند و روان‌تان را در حالت پایدار نگه می ‎دارد و به این ترتیب قادر خواهید بود که از پس مشکلات خود به راحتی برایید و در زندگی تصمیمات بهتری اتخاذ کنید.

با توجه به مزایای بی شمار سکوت کردن، می ‎توانید به خودتان تمرین سکوت دهید و روزانه ۱۵ دقیقه سکوت کنید و در صورت توان زمان آن را افزایش دهید که سکوت ابزاری قدرتمند برای کسانی است که از طریقه استفاده به موقع از آن آگاهند و بعد از چند هفته، به فوایدی که از این طریق عایدتان خواهد شد واقف خواهید بود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا