این غذاها میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند
- رژیم غذایی حاوی میان وعدههای شیرین، غذاهای نشاستهای و گوشت فرآوری شده ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
- در این مطالعه بیش از ۲۰۰ نفر با میانگین سنی ۷۸ سال که مبتلا به زوال عقل بودند مورد بررسی قرار گرفت و آنها را با یک گروه ۴۱۸ نفری در همان محدوده سنی بدون این بیماری مقایسه کرد.
- به نظر میرسد این مقدار غذای «ناسالم» نیست که خطر زوال عقل را افزایش میدهد، بلکه فقدان سایر غذاهای سالمتر است.
محققان دریافتهاند که نه تنها آنچه میخورید، بلکه نحوه ترکیب غذاها نیز ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل را افزایش دهد.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که مخلوط کردن میان وعده های شیرین، غذاهای نشاسته ای و گوشت فرآوری شده ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. این یافته ها در Neurology، مجله پزشکی آکادمی نورولوژی آمریکا منتشر شده است.
سیسیلیا سمیری، نویسنده این مطالعه، دکترای دکترای دانشگاه بوردو در فرانسه، به Healthline گفت: «افرادی که به زوال عقل مبتلا شده بودند، احتمالاً گوشت های بسیار فرآوری شده را با غذاهای نشاسته ای مانند سیب زمینی، الکل و تنقلاتی مانند کلوچه ها و کیک ها ترکیب می کردند. گوشت فرآوری شده علیرغم مصرف نشدن در مقادیر زیاد، در رژیم غذایی آنها بسیار محور بود، یعنی با بسیاری از غذاها مرتبط بود.
در این مطالعه بیش از ۲۰۰ نفر با میانگین سنی ۷۸ سال که مبتلا به زوال عقل بودند مورد بررسی قرار گرفت و آنها را با یک گروه ۴۱۸ نفری در همان محدوده سنی بدون این بیماری مقایسه کرد.
همه شرکت کنندگان هر ۲ تا ۳ سال یک بار چکاپ پزشکی دریافت کردند و پرسشنامه های غذایی را تکمیل کردند که در ۵ سال گذشته چه غذاهایی و چند بار مصرف می کردند.
رژیم غذایی در میانسالی ممکن است بر خطر بیماری مغزی تأثیر بگذارد
محققان دادههای پرسشنامههای مواد غذایی را تجزیه و تحلیل کردند تا با هم مقایسه کنند که چه غذاهایی توسط افراد مبتلا و بدون زوال عقل مصرف میشود.
سمیری خاطرنشان می کند که آنها فقط از یک محدوده سنی محدود می توانند نتیجه گیری کنند.
او گفت: “محدودیت اصلی استفاده از یک بررسی رژیم غذایی است.” ما می دانیم که رژیم غذایی در طول زمان، از میانسالی و احتمالاً حتی قبل از آن، احتمالاً بر خطر بیماری های مغزی در سنین بعدی تأثیر می گذارد. در اینجا، ما رژیم غذایی را فقط بعد از ۶۵ سالگی ارزیابی کردیم.
همچنین، به نظر میرسد این مقدار غذای «ناسالم» نیست که خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد، اما در عوض، نخوردن سایر غذاهای سالمتر، یافتهها را نشان میدهد.
سمیری خاطرنشان کرد که در این نوع مطالعه، فرض بر این بود که «رژیم غذایی افراد در این سن، نشاندهنده خوبی از رژیم غذایی است که طی سالهای قبل از مصاحبه دنبال میشود».
محدودیت دیگر این بود که رژیمهای غذایی تنها یک بار، سالها قبل از شروع زوال عقل، ثبت میشد، بنابراین تغییرات در رژیم غذایی در طول زمان ناشناخته بود.
غذای فرآوری شده با نشاسته و تنقلات شیرین ترکیب شد
سمیری افزود، افرادی که به زوال عقل مبتلا نشدهاند، به احتمال زیاد تنوع زیادی در رژیم غذایی خود دارند، از جمله غذاهای سالمتر، مانند میوهها و سبزیجات، غذاهای دریایی، مرغ، یا گوشت.
با این حال، این مطالعه نشان نمی دهد که چرا برخی غذاها ممکن است خطر زوال عقل را افزایش دهند.
دکتر نانسی کی. لونزدورف ، پزشک طب یکپارچه مستقر در سن دیگو، کالیفرنیا و نویسنده ، گفت: «این یک روند بسیار مثبت برای تحقیقات است که به عوامل متعدد و روابط متقابل بین رفتارها، مانند خوردن، که در زندگی واقعی رخ میدهند، نگاه کنند . “راه حل مغز سالم برای زنان بالای ۴۰ سال.”
“تحقیق فقط “مواد فعال” مصنوعی است و به اطلاعات بسیار محدود و اغلب گمراهکننده با ارزش عملی محدود منجر میشود. ما به این نوع تحقیقات بیشتر در زمینه پیشگیری از زوال عقل و همچنین در تمام زمینههای سلامت نیاز داریم.»
به گفته سمیری، نتیجه این مطالعه این است که ترویج یک رژیم غذایی متنوع و سالم، به جای رژیمهای غذایی «متمرکز بر گوشتهای فرآوری شده و غذاهای ناسالم» میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. او معتقد است که این نتایج به اندازه کافی قابل توجه است که مستحق تایید در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده باشد.
سمیری در پایان گفت: «نحوه مصرف غذاها، نه تنها مقدار مصرف، ممکن است برای پیشگیری از زوال عقل مهم باشد». سالها قبل از تشخیص زوال عقل در گروه ما، عادات غذایی بدتر و خوردن میان وعدهها مشهود بود. در مقابل، به نظر می رسد رژیم های غذایی متنوع و سالم خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد.
“آنچه برای قلب شما خوب است برای مغز شما نیز مفید است”
دکتر مارک آگرونین ، محقق آلزایمر و نویسنده کتاب “مراقب زوال عقل” توضیح داد که یک قانون اساسی این است که “آنچه برای قلب شما خوب است برای مغز شما نیز مفید است.”
آگرونین می گوید: «آنچه در طول زندگی می خوریم تأثیر چشمگیری بر سلامتی ما دارد و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله زوال عقل را دارد.
او گفت که رژیم غذایی حاوی غذاهای سالم می تواند کمک کننده باشد. این غذاها عبارتند از:
- روغن زیتون و آجیل
- میوه ها و سبزیجات
- غلات کامل و حبوبات
- قندهای فرآوری شده کمتر و گوشت قرمز
تغذیه سالم برای کنترل وزن، گلوکز و سطوح کلسترول – که عوامل خطر کلیدی برای سلامت قلب و عروق و عروق مغزی هستند – ضروری است.
به گفته لونزدورف، “تحقیق در مورد رژیم غذایی کلی هنوز در مراحل اولیه است، با این حال، موارد زیر با خطر کمتری همراه است: رژیم غذایی مدیترانه ای، رژیم غذایی DASH (رژیم ضد فشار خون)، رژیم غذایی MIND (ترکیبی از این دو رژیم) و رژیم ضد التهابی.»
رژیم MIND
مداخله مدیترانه-DASH برای تاخیر عصبی یا رژیم MIND ترکیبی از رژیم های مدیترانه ای و ضد فشار خون است.
آگرونین که همچنین معاون ارشد بهداشت رفتاری و مدیر ارشد پزشکی این سازمان است، میگوید: «تنها رژیم غذایی که به طور قابل اعتمادی با درجاتی از کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است، رژیم MIND است که ترکیبی از رژیمهای مدیترانهای و ضد فشار خون است. موسسه MIND در بهداشت یهودی میامی. این رژیم غذایی ترکیبی با کاهش شناختی کمتر و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمتر در صورت رعایت متوسط یا دقیق همراه بوده است.
اگرچه آگرونین هشدار داد که حتی تحقیقاتی مانند آن برای رژیم غذایی MIND فقط ارتباطی با فواید برای مغز دارد و نه علت واقعی.
سخن پایانی
تحقیقات جدید نشان میدهد که نه تنها آنچه میخورید، بلکه نحوه ترکیب برخی از مواد غذایی نیز میتواند خطر ابتلا به آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل را در زندگی بعدی افزایش دهد.
غذاهایی که به شدت با این خطر مرتبط بودند، میان وعده های شیرین، الکل، گوشت های فرآوری شده و نشاسته هایی مانند سیب زمینی بودند.
کارشناسان می گویند که تنها رژیم غذایی که به طور قابل اعتمادی با درجه ای از کاهش خطر آلزایمر یا زوال عقل مرتبط است، رژیم مدیترانه ای-DASH برای تأخیر تخریب عصبی (MIND) است که ترکیبی از رژیم های مدیترانه ای و رژیم های ضد فشار خون است.