آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

خطر آلزایمر با خوردن سیب و سایر غذاهای غنی از فلاونوئیدها کاهش می‌یابد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • محققان می‌گویند فلاونوئیدهای موجود در میوه‌ها، سبزیجات، شکلات، چای و شراب ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.
  • آنها گزارش دادند که شرکت کنندگان در مطالعه که بیشترین فلاونوئیدها را مصرف می‌کردند، ۴۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر بودند.
  • کارشناسان می‌گویند یک رژیم غذایی سالم، از جمله غذاهای حاوی فلاونوئیدها، و همچنین عوامل سبک زندگی مانند ورزش و خواب می‌تواند به کاهش خطر زوال عقل کمک کند.

فلاونوئیدها ممکن است شبیه نوعی آب نبات سینما یا شاید شخصیت‌های یک بازی ویدیویی به نظر برسند.

در واقع، آنها جزء برخی از غذاها هستند که می توانند تأثیر مهمی بر سلامت شما داشته باشند.

در یک مطالعه محققان هفته گذشته در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شدند، گفتند افرادی که مقادیر بیشتری از غذاهای غنی از فلاونوئید مانند انواع توت ها، سیب و چای می خورند کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل هستند.

این مطالعه شامل ۲۸۰۰ شرکت کننده ۵۰ سال و بالاتر بود.

در آن، محققان گزارش کردند که افرادی که مقادیر کمتری از غذاهای غنی از فلاونوئید را مصرف می‌کنند، دو تا چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر و زوال عقل‌های مرتبط با آن در یک بازه زمانی ۲۰ ساله قرار دارند.

در مطالعه دیگری که در اواخر ژانویه در مجله Neurology منتشر شد، محققان همچنین گفتند که مصرف فلاونوئیدها ممکن است به مبارزه با پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند.

فلاونوئیدها ترکیبات پلی فنولی هستند که در میوه هایی مانند سیب و گلابی و سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ و همچنین شکلات، چای و شراب یافت می شوند.

در این مطالعه، محققان به این نتیجه رسیدند که دریافت رژیم غذایی بالاتر از فلاونوئیدها و زیرگروه فلاونول های آنها ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط باشد.

به طور خاص، از ۹۲۱ شرکت کننده در مطالعه، کسانی که بیشترین فلاونوئیدها را مصرف کردند، ۴۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر بودند.

مطالعه ای که تابستان گذشته منتشر شد گزارش داد که مصرف فلاونوئید ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد و خطر سرطان را کاهش دهد، اما مطالعه ژانویه اولین تحقیقی بود که نشان داد این ترکیبات ممکن است به سلامت مغز در افراد نیز کمک کند.

دکتر توماس هالند، نویسنده اصلی این مطالعه و مدرس دپارتمان پزشکی داخلی در کالج پزشکی راش در شیکاگو، گفت که پس از بررسی یافته‌های مارتا کلر موریس، ScD، خالق مدیترانه و مداخله داش، انگیزه‌اش برای شروع مطالعه را داشت. برای رژیم تاخیری عصبی (MIND).

هالند گفت: «ما شروع کردیم به صحبت در مورد اینکه چه چیز دیگری در غذا می تواند به سلامت مغز کمک کند.» 

به محض اینکه شواهدی مبنی بر مصرف فلاونوئیدها نشان داده شد، او گفت: «ما می‌خواستیم بیشتر از این هم تحقیق کنیم. ما می دانستیم که درگیر چیزی هستیم.»

واکنش به مطالعه

کریستین کرکپاتریک، MS، RDN، متخصص تغذیه و مشاور خدمات تغذیه سلامت در موسسه سلامت کلیولند کلینیک در اوهایو ، می‌گوید: نتایج مطالعه دلگرم‌کننده است اما تعجب‌آور نیست .

کرک پاتریک گفت: «(فلاونوئیدها) در چندین مطالعه قوی مشخص شده اند که تأثیر ضد التهابی بر سلامت دارند.» 

فواید مرتبط با مغز که در این مطالعه مشاهده شد، نشان می‌دهد که فلاونوئیدها چقدر می‌توانند به انسان کمک کنند نه تنها طولانی زندگی کنند، بلکه خوب زندگی کنند. مغز برای این معادله ضروری است.

غذاهای غنی از فلاونوئیدها عبارتند از سیب، گلابی و اسفناج، اما بسیاری دیگر از این ترکیبات نیز غنی هستند.

هالند می‌گوید این یافته‌ها به او – همراه با نویسندگان همکارش – کمک کرده است تا عمیق‌تر کند. او دوست دارد یک مطالعه متعاقب سبک زندگی در مورد این موضوع و همچنین آنچه که او “استاندارد طلا” می نامد: یک کارآزمایی مداخله ای را ببیند.

در انجمن آلزایمر، نتایج مطالعه با علاقه و هیجان اما با احتیاط همراه بود.

دکتر کیت فارگو، مدیر برنامه های علمی و اطلاع رسانی در انجمن آلزایمر، گفت: «این مطالعه به درک ما از اینکه کدام عناصر یک رژیم غذایی سالم ممکن است در کاهش خطر زوال عقل مهم باشد، اضافه می کند .

فلاونول ها ممکن است یکی از این عناصر باشند. با این حال، در این مرحله، افراد تا زمانی که تحقیقات بیشتری انجام نشود، نباید مقدار زیادی مواد مغذی خاص – از جمله زیر مجموعه‌های فلاونول‌ها – را برای کاهش خطر زوال عقل مصرف کنند. در عوض، آنها باید بر روی خوردن یک رژیم غذایی سالم تمرکز کنند.»

فارگو می گوید این نوع تحقیقات حیاتی است، زیرا بیش از ۵ میلیون نفر در ایالات متحده اکنون با بیماری آلزایمر و سایر زوال عقل زندگی می کنند.

او گفت: “نیاز مبرمی برای آزمایش اثربخشی یک رژیم غذایی سالم برای کاهش خطر زوال شناختی در جمعیت بزرگ و متنوع وجود دارد.”

عوامل سبک زندگی

انجمن آلزایمر یک کارآزمایی بالینی ۲ ساله به نام مطالعه ایالات متحده برای محافظت از سلامت مغز از طریق مداخله سبک زندگی برای کاهش خطر راه اندازی کرده است که به نام US POINTER شناخته می شود .

فارگو می‌گوید علاوه بر این مطالعه، تحقیقات گزارش‌شده در کنفرانس بین‌المللی انجمن آلزایمر در جولای ۲۰۱۹ نشان داد که اتخاذ اصلاحات سبک زندگی سالم، از جمله یک رژیم غذایی متعادل، ممکن است خطر ژنتیکی فرد را برای ابتلا به آلزایمر خنثی کند.

او می‌گوید: «این تحقیق هیجان‌انگیزی است، زیرا حتی اگر افراد نمی‌توانند برخی چیزها را تغییر دهند – مانند ژن‌هایشان – اکثر مردم بر عادات سالم کنترل دارند.

کرک پاتریک به همه توصیه می کند، صرف نظر از خطر ابتلا به زوال عقل، نه تنها به مصرف فلاونوئیدها بلکه به رژیم غذایی فرد به عنوان یک کل توجه کنند.

او همچنین مراحل کودک را پیشنهاد می کند.

«تغییرات کوچک تا حد زیادی کمک می کند. در حقیقت، یک مطالعه مصرف فلاونوئید نشان داد که صرف مصرف متوسط ​​به کاهش مرگ و میر ناشی از مرگ و میر ناشی از همه علل، قلبی عروقی و سرطان کمک می کند. من اغلب به بیمارانم می گویم اگر می خواهید از رژیم غذایی خود سود بیشتری ببرید، پنج رنگ در روز را هدف قرار دهید. فلاونوئیدها در گیاهان رنگارنگ فراوان هستند، بنابراین انجام این کار به افزایش مصرف آنها کمک می کند.

یک مشت زغال اخته، مقداری چیپس چغندر، سالاد کلم پیچ یا اسفناج، نصف سیب زمینی شیرین و مقداری لوبیای تیره رنگ. این پنج است. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که تنها چند وعده سبزیجات می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در کاهش خطر ابتلا به بیماری داشته باشد.

هالند می گوید امیدوار است نتایج این مطالعه افراد را به خوردن فلاونوئیدهای بیشتر تشویق کند.

او گفت: «جعبه ابزار ما باید با بیشترین تعداد (سلاح های طبیعی) پر شود. اکنون می دانیم که افزودن فلاونوئیدها به جعبه ابزار یک حرکت هوشمندانه است.» 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا