آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

۱۴ نکته برای کاهش سندروم غروب خورشید در زوال عقل

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

همچنین به عنوان گیجی در اواخر روز شناخته می شود، غروب آفتاب می تواند باعث بدتر شدن گیجی یا بی قراری آنها در اواخر بعد از ظهر یا عصر در مقایسه با اوایل روز شود. این می تواند برای آنها و شما تجربه ترسناک باشد.

دلایل دقیق غروب آفتاب به طور کامل شناخته نشده است، بنابراین ممکن است نتوان به طور کامل از آن جلوگیری کرد. اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای کاهش آن انجام دهید. در اینجا چند مرحله وجود دارد که می توانید امتحان کنید.

۱. به یک برنامه زمانبندی پایبند باشید

زوال عقل می تواند توسعه و به خاطر سپردن روال های جدید را دشوار کند. ممکن است فرد مورد علاقه شما به مکان ها و چیزهای ناآشنا با احساس استرس، سردرگمی و عصبانیت واکنش نشان دهد. این احساسات می توانند نقش زیادی در غروب خورشید داشته باشند.

در حقیقت، تحقیق ۲۰۱۹ نشان می دهد که فقدان روتین همچنین می تواند منجر به علائم افسردگی در همه افراد مسن شود.

بنابراین در عوض، سعی کنید به آنها کمک کنید تا هر روز یک روال منظم را بسازند و به آن پایبند باشند. به عنوان مثال، اگر هر روز در یک ساعت مشخص از خواب بلند شوند، حمام کنند، غذا بخورند و به رختخواب بروند، به آنها کمک می‌کند تا آرام‌تر باشند و فرصت‌های سردرگمی را به حداقل برسانند.

اگر به دلایلی نیاز به ایجاد تغییرات در برنامه آنها دارید، سعی کنید تا حد امکان به تدریج این کار را انجام دهید.

۲. فعالیت‌ها را برای صبح ذخیره کنید

از آنجایی که غروب آفتاب معمولاً بعد از ظهر یا عصر اتفاق می افتد، سعی کنید هر گونه قرار ملاقات با پزشک، سفر، یا سایر فعالیت های تحریک کننده را برای صبح برنامه ریزی کنید. در آن زمان است که فرد مورد علاقه شما در بهترین حالت خود قرار می گیرد، بنابراین کمتر احتمال دارد گیج شود.

۳. استرس آنها را در شب به حداقل برسانید

سعی کنید به فرد مورد علاقه خود کمک کنید تا در ساعات عصر آرام بماند. آنها را تشویق کنید که به فعالیت های ساده ای که خیلی چالش برانگیز یا ترسناک نیستند پایبند بمانند. ناامیدی و استرس می تواند به سردرگمی و تحریک پذیری آنها بیفزاید.

به عنوان مثال، سعی کنید در صورت امکان از گروه های پر سر و صدا و صداهای بلند اجتناب کنید و همچنین از انجام هر کاری که ممکن است برای آنها طاقت فرسا باشد، اجتناب کنید. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ ، افراد مسن نسبت به سر و صدا حساس تر هستند. 

اگر آنها دمانس میانی یا پیشرفته دارند، تماشای تلویزیون یا خواندن کتاب ممکن است در عصر برای آنها خیلی سخت باشد. در عوض، برای ایجاد یک محیط آرام و ساکت، موسیقی ملایم را در نظر بگیرید. برخی از افراد نیز از دیدن عکس ها لذت می برند. همچنین ممکن است زمان خوبی برای آنها باشد که با یک گربه محبوب یا حیوان خانگی دیگر بغل شوند.

۴. زندگی آنها را روشن کنید

فرد مورد علاقه شما ممکن است غروب آفتاب را در نتیجه تغییرات در ریتم شبانه روزی خود ، که چرخه خواب و بیداری آنها است، تجربه کند.

به همین دلیل است که تنظیم نور در خانه آنها ممکن است به کاهش علائم آنها کمک کند. به عنوان مثال، بررسی تحقیق ۲۰۱۱ دریافت که نور درمانی می تواند به کاهش بی قراری و سردرگمی در افراد مبتلا به زوال عقل کمک کند.

بنابراین هر روز صبح به مدت چند ساعت یک چراغ فلورسنت با طیف کامل را در فاصله ۳ فوت (۱ متر) از عزیزتان قرار دهید.

۵. آنها را فعال نگه دارید

بسیاری از افرادی که غروب آفتاب را تجربه می کنند، در خواب شبانه مشکل دارند. به نوبه خود، خستگی یک محرک رایج غروب خورشید است. این می تواند یک چرخه معیوب ایجاد کند.

چرت زدن زیاد و کم تحرکی در طول روز می تواند خوابیدن را برای عزیزتان در زمان خواب سخت تر کند. برای ترویج خواب خوب، به آنها کمک کنید در طول روز فعال بمانند.

برای مثال، در نظر بگیرید که با هم در پارک قدم بزنید. این به کاهش بیقراری آنها کمک می کند، به آنها در معرض نور خورشید طبیعی و هوای تازه قرار می گیرند و ممکن است کیفیت خواب آنها را بهبود بخشد. همه اینها ممکن است علائم غروب خورشید را کاهش دهد. به علاوه، می تواند به آنها کمک کند از سلامت جسمانی بهتری برخوردار شوند.

۶. شام را سبک نگه دارید

با توجه به انجمن آلزایمر، تنظیم الگوهای غذایی عزیزانتان با زوال عقل بسیار مهم است. این ممکن است به کاهش علائم غروب خورشید نیز کمک کند.

به عنوان مثال، وعده های غذایی بزرگ در شب می تواند تحریک آنها را افزایش دهد و ممکن است آنها را بیدار نگه دارد. درعوض، آنها را تشویق کنید که یک وعده غذایی بزرگتر در ناهار و یک وعده غذایی سبک تر در عصر داشته باشند. این به آن‌ها کمک می‌کند در شب احساس راحتی بیشتری داشته باشند و راحت‌تر استراحت کنند.

۷. به آنها کمک کنید از الکل، کافئین و نیکوتین اجتناب کنند

هر سه این مواد می توانند بیقراری و تحریک پذیری آنها را افزایش دهند و بر توانایی خواب آنها تأثیر بگذارند. بنابراین سعی کنید در صورت امکان آنها را تشویق کنید که از این مواد به طور کامل دوری کنند – یا حداقل از آنها در عصرها اجتناب کنید.

۸. ایجاد راحتی و آشنایی

به آخرین باری که مریض بودید فکر کنید. به احتمال زیاد، شما می خواهید با افکار، چیزها و افراد آرامش بخش احاطه شوید. برای فردی که زوال عقل دارد، دنیا می تواند به مکانی ترسناک تبدیل شود. راحتی و آشنایی می تواند به آنها کمک کند تا با این دوران دشوار زندگی کنار بیایند.

کمک کنید زندگی و خانه عزیزتان را با چیزهایی که به آنها آرامش می دهد پر کنید. اگر آنها به یک بیمارستان یا تسهیلات زندگی کمک می کنند، فضای اطراف آنها را با وسایل مورد علاقه خود تجهیز کنید. به عنوان مثال، پتو یا عکس های خانوادگی مورد علاقه آنها را به مرکز جدید بیاورید. این ممکن است به کاهش انتقال و مهار برخی از علائم غروب خورشید کمک کند.

۹. اتاق خواب آنها را امن و راحت کنید

مطمئن شوید که فرد مورد علاقه تان از وسایل خواب امن و راحت برخوردار است. این ممکن است به این معنی باشد که آنها ترجیح می دهند در تخت یا اتاق خواب دیگری بخوابند که احساس امنیت یا آشنایی داشته باشد. همچنین ممکن است بخواهید ملحفه ها یا پتوهای آنها را به ملحفه هایی که دوست دارند و روی آن راحت می خوابند تغییر دهید.

علاوه بر این، اضافه کردن چراغ‌های شب به اتاق خواب و همچنین حمام و راهرو، در صورتی که در نیمه‌های شب از خواب بیدار شوند، می‌تواند مفید باشد. این به آنها کمک می کند تا سردرگمی را ببینند و امیدواریم به حداقل برسند.

۱۰. نیازهای آنها را بررسی کنید

گاهی اوقات، غروب آفتاب زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از عزیزان شما نیازی داشته باشد، اما او در تلاش است تا آنچه را که نیاز دارد، بیان کند، زیرا گیج شده است. بنابراین اگر می بینید که عزیزتان آشفته می شود، به این فکر کنید که ممکن است گرسنه باشد، قند خون پایینی داشته باشد ، باید به دستشویی برود یا درد دارد.

هنگامی که متوجه شدید چه چیزی اشتباه است، می توانید به آنها کمک کنید تا این نیاز را برطرف کنند – و ممکن است به آنها کمک کند کمی راحت تر آرام شوند.

اگر نمی توانید دلیل واضحی پیدا کنید، ممکن است بتوانید با پرت کردن حواس آنها به آرام کردن آنها کمک کنید. به عنوان مثال، در نظر بگیرید که با آنها در مورد یک خاطره مورد علاقه یا موضوعی که دوست دارند درباره آن فکر کنند صحبت کنید.

۱۱. رفتار آنها را دنبال کنید

هر فردی محرک های مختلفی برای غروب خورشید دارد. برای کمک به شناسایی محرک های فرد مورد علاقه خود، از یک برنامه روزانه یا گوشی هوشمند برای ردیابی فعالیت ها، محیط ها و رفتارهای روزانه آنها استفاده کنید. به دنبال الگوهایی باشید تا یاد بگیرید که کدام فعالیت ها یا محیط ها علائم آنها را بدتر می کند.

هنگامی که محرک های آنها را بشناسید، اجتناب از موقعیت هایی که باعث تحریک و سردرگمی می شوند آسان تر خواهد بود.

۱۲. ملاتونین را برای کمک به خواب در نظر بگیرید

ملاتونین یک مکمل غذایی ملایم و طبیعی است. این می تواند به هر کسی کمک کند که بخوابد و بخوابد، اما یک بررسی در سال ۲۰۱۴ نشان داد که می تواند به کاهش بی قراری در شب و بهبود خواب در افراد مبتلا به زوال عقل کمک کند.

حتی اگر بدون نسخه در دسترس است، قبل از دادن ملاتونین حتما با پزشک معشوق خود صحبت کنید. یک پزشک می تواند مطمئن شود که برای نیازهای آنها مناسب است.

۱۳. با پزشک خود در مورد بهترین زمان مصرف دارو صحبت کنید

برخی از داروهای تجویز شده ممکن است با عوارض جانبی همراه باشند که باعث غروب آفتاب شوند، به خصوص اگر در اواخر بعد از ظهر یا عصر مصرف شوند.

بنابراین اگر متوجه شدید که فرد مورد علاقه‌تان مرتباً غروب آفتاب را تجربه می‌کند، با پزشکش مشورت کنید و از او بپرسید که چه زمانی بهتر است داروهایش را برای کاهش محرک‌های احتمالی مصرف کنید.

۱۴. مراقب خودت هم باش

غروب آفتاب می تواند هم برای شما و هم برای عزیزتان خسته کننده باشد. به عنوان یک مراقب، ضروری است که با تمرین مراقبت از خود به خوبی از خود مراقبت کنید. شما در موقعیت بهتری خواهید بود که به عزیزانتان در زمانی که استراحت و سلامتی دارید، صبر و حمایت لازم را ارائه دهید.

سعی کنید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید، به طور منظم ورزش کنید و شب ها به اندازه کافی بخوابید. از سایر اعضای خانواده یا دوستان بخواهید که با عزیزتان وقت بگذرانند تا بتوانید از استراحت های منظم لذت ببرید. همچنین می‌توانید از پزشک خود در مورد مراقبت‌های تنفسی و سایر خدمات پشتیبانی حرفه‌ای سؤال کنید، که می‌تواند به شما کمک کند از وظایف مراقبتی خود فاصله بگیرید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا