آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

چگونه استرس مزمن ممکن است احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • محققان می‌گویند استرس مزمن ممکن است یکی از عوامل دخیل در ایجاد بیماری آلزایمر باشد.
  • آنها می‌گویند استرس مداوم می‌تواند سیستم ایمنی مغز را به گونه ای تحت تاثیر قرار دهد که ممکن است منجر به علائم زوال عقل شود.
  • کارشناسان می‌گویند افراد می‌توانند با ورزش کردن، ایجاد عادات خواب خوب و اختصاص زمانی برای آرامش، استرس را کاهش دهند.

استرس مزمن ممکن است در ایجاد بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.

این چیزی است که محققان استرالیایی در یک تحقیق جدید مشخص کرده اند. 

محققان می گویند ارتباط بین استرس و بیماری آلزایمر می تواند به دلیل پاسخ در بخشی از بدن به نام محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) باشد، مسیری در مغز که مسئول پاسخ های استرس است.

دیوید گروت، دکترای دکتر، نویسنده ارشد این مطالعه و دانشیار دانشگاه کرتین در پرث، استرالیا، گفت: آنچه ما می دانیم این است که استرس مزمن بر بسیاری از مسیرهای بیولوژیکی در بدن ما تأثیر می گذارد. بین قرار گرفتن در معرض استرس مزمن و مسیرهایی که بر واکنش بدن به چنین استرسی تأثیر می‌گذارند، تعامل نزدیکی وجود دارد.

تغییرات ژنتیکی در این مسیرها می تواند بر نحوه عملکرد سیستم ایمنی مغز تأثیر بگذارد و منجر به پاسخ ناکارآمد شود. گروت در بیانیه‌ای گفت: در مغز، این منجر به اختلال مزمن در فرآیندهای طبیعی مغز، افزایش خطر تخریب عصبی بعدی و در نهایت زوال عقل می‌شود .

هم اختلال در تنظیم HPA و هم افزایش سطح کورتیزول، یک هورمون استرس، در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر رایج است. کارشناسان می گویند این سطوح بالا کورتیزول ممکن است در تخریب عصبی نقش داشته باشد.

ما نمی دانیم مرغ یا تخم مرغ در اینجا در رابطه با کورتیزول چیست. دکتر رایان تاونلی، استادیار عصب‌شناسی در دانشگاه کانزاس مرکز بیماری، گفت: آلزایمر، مانند بسیاری از مواردی که شامل بیماری‌های دژنراتیو پیچیده در بدن انسان است، احتمالاً یک حلقه بازخورد وجود دارد که در آن سطوح بالای کورتیزول و تخریب عصبی از یکدیگر تغذیه می‌کنند.

مغز در بیماری آلزایمر تحت استرس بیش از حد است. او توضیح داد که در مراحل اولیه، بیش از حد تحریک پذیری در زمینه آسیب شناسی اولیه وجود دارد. ما اغلب شاهد کاهش وزن قبل از زوال عقل هستیم و بیشتر آن توده عضلانی است. برخی در این زمینه مشکوک هستند که این بیماری سیستمیک تر از آن چیزی است که ما در حال حاضر تصور می کنیم و پاسخ کلی استرس در بدن می تواند بخشی از این باشد.

نقش استرس ممکن است ایفا کند

بیماری آلزایمر شایع ترین شکل زوال عقل است.

تقریباً ۶ میلیون آمریکایی به بیماری آلزایمر مبتلا هستند. بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) پیش بینی می شود که این تعداد تا سال ۲۰۶۰ به ۱۴ میلیون نفر افزایش یابد.

علت بیماری آلزایمر ناشناخته است، اما محققان بر این باورند که تعدادی از عوامل محیطی، سبک زندگی و ژنتیکی ممکن است در این امر نقش داشته باشند. به طور فزاینده ای، استرس مزمن به عنوان یک عامل خطر شناخته می شود.

دکتر ایرینا اسکایلار-اسکات ، استادیار بالینی نورولوژی و علوم عصبی در دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا گفت: استرس ممکن است به تنهایی باعث بیماری آلزایمر نشود، اما احتمالاً یکی از عوامل بسیاری است که تعیین می کند اگر کسی قبلاً به این بیماری مبتلا شده باشد، علائم بیماری آلزایمر زودتر ظاهر می شود یا دیرتر. 

او می گوید مردم نباید فکر کنند که داشتن سطح استرس بالا به معنای ابتلا به بیماری آلزایمر است.

افرادی که در مورد این مطالعه می شنوند نباید تصور کنند که استرس به تنهایی باعث بیماری آلزایمر می شود. ما هنوز شواهدی برای حمایت از آن نداریم. آنها می توانند فرض کنند که سطوح بالای استرس را می توان کاهش داد. خوشبختانه، این یکی از عوامل مرتبط با سلامت مغز است که آنها می توانند به طور مستقیم به آن رسیدگی کنند. 

نکاتی در مورد کاهش استرس

تاونلی می گوید اقداماتی وجود دارد که افراد می توانند برای کاهش سطح استرس و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر انجام دهند.

او به مردم توصیه می کند که به ورزش بدنی بپردازند، تمرینات تنفسی را امتحان کنند، زمانی را برای استراحت برنامه ریزی کنند، عادات خواب را بهبود بخشند، زمانی را برای فعالیت های فراغت اختصاص دهند و بیشتر بخندند.

او گفت: “بسیاری از رژیم غذایی، عادات خواب و عادات پاسخ به استرس قابل تغییر هستند و باید تمرکز ما باشد.”

تاونلی گفت: “اگر ما به اهمیت رژیم غذایی، بررسی و درمان آپنه خواب، ورزش بدنی، تمرین تمرکز حواس و درمان تهاجمی بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت و افسردگی فشار بیشتری داشته باشیم، تاثیر زیادی روی کاهش ریسک خواهیم گذاشت.” 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا