نوروفیزیولوژیمغز و اعصاب

جایگاه و عملکرد نورون‌های آینه ای مغز انسان

یک دسته ویژه از نورون‌ها که نورون‌های آینه‌ای (Mirror neurons) نامیده می‌شوند هنگامی فعال می‌شوند که شخص یک عمل حرکتی خاص را انجام می‌دهد یا به انجام آن حرکت توسط شخص دیگری نگاه می‌کند. بنابراین فعالیت این نورون‌ها رفتار شخص دیگری را که آن عمل را انجام می‌دهد مثل آینه تقلید می‌کند.

نورون های آینه ای

این نورون‌ها در قشر پیش حرکتی و قشر آهیانه زیرین (و احتمالاً در سایر نواحی مغز) واقع شده‌اند و اولین بار در میمون‌ها کشف شده‌اند. با وجود این مطالعات تصویربرداری مغز نشان می‌دهند که این نورون‌ها در انسان نیز وجود دارند و ممکن است عملکرد مشابهی با نورون‌هایی که در میمون‌ها مشاهده شده‌اند داشته باشند.

جایگاه نورون های آینه ای

وظیفه این نورون‌ها تبدیل ورودی‌های حسی مثل شنیدن و یا دیدن به عملکردهای حرکتی مناسب با این حواس می‌باشد. بسیاری از نوروفیزیولوژیست‌ها عقیده دارند که نورون‌های آینه‌ای ممکن است در فهم عملکردهای سایر افراد و همچنین در یادگیری مهارت‌های جدید توسط تقلید از سایرین اهمیت داشته باشند. 

امتیاز نوشته:

میانگین امتیازها: ۵ / ۵. تعداد آراء: ۲

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

داریوش طاهری

نه اولین، اما در تلاش برای بهترین بودن؛ نه پیشرو در آغاز، اما ممتاز در پایان. ---- ما شاید آغازگر راه نباشیم، اما با ایمان به شایستگی و تعالی، قدم برمی‌داریم تا در قله‌ی ممتاز بودن بایستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫۲ دیدگاه ها

دکمه بازگشت به بالا