بیماری‌های مغز و اعصابمالتیپل اسکلروزیس

۶ نکته گویا در مورد مدیریت ام اس که باید در ویزیت بعدی به آن توجه کنید

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

طبیعی است که همه سوالات خود را در نوبت دکتر فراموش کنند. از آنجایی که تغییر در شناخت می‌تواند یکی از اولین نشانه‌های ام اس باشد، ممکن است بیشتر مواردی را که می‌خواستید بپرسید فراموش کنید. یک دفتر خاطرات داشته باشید تا سوالات خود را همانطور که به آنها فکر می کنید یادداشت کنید. یک نوت بوک یا یک برنامه تلفن همراه را امتحان کنید.

ممکن است از تجربه شخصی خود یا چیزی که خوانده اید سؤالاتی داشته باشید. هر کدام را همانطور که به ذهنتان می رسد ثبت کنید، فهرستی تهیه کنید و فرصتی برای نوشتن پاسخ هایی که دریافت می کنید بگذارید.

در اینجا شش نکته صحبت برای شروع قرار ملاقات بعدی آورده شده است.

۱. آنچه را که پزشک از شما خواهد پرسید را پیش بینی کنید

هنگامی که پزشک شما اطلاعاتی را می خواهد، هرچه پاسخ شما دقیق تر باشد، بهتر است. آنچه را که در هر قرار ملاقات از شما خواسته می شود یادداشت کنید تا ببینید آیا چیزی است که باید دفعه بعد دنبالش کنید یا خیر. یک مثال شدت علائم شما است. پزشک شما می خواهد بداند که آیا علائم شما در حال بهتر شدن، بدتر شدن یا ثابت ماندن هستند.

۲. در مورد علائم جدید بپرسید

اگر چیز جدیدی را تجربه کرده اید و فکر می کنید ممکن است نشانه ام اس باشد، آن را یادداشت کنید و تا جایی که می توانید جزئیات را یادداشت کنید، مانند:

  • زمانی که برای اولین بار ظاهر شد
  • هر چند وقت یکبار اتفاق می افتد
  • چقدر شدید است
  • اگر به نظر می رسد که به چیز دیگری متصل است

به عنوان مثال، مشکلات جدید در راه رفتن ممکن است فقط گاهی و در روزهای بعد از اینکه خوب نخوابیده اید اتفاق بیفتد. شرح مفصلی از مشکل راه رفتن می تواند به پزشک کمک کند تا در صورت نیاز، بهترین استراتژی یا وسیله راه رفتن کمکی را برای وضعیت شما تصمیم بگیرد.

۳. درباره داروها و مکمل ها بحث کنید

داروهایی که مصرف می کنید و هر گونه عوارض جانبی که ممکن است تجربه کنید را پیگیری کنید. همین امر در مورد هر ویتامین یا مکمل گیاهی که مصرف می کنید یا هر تغییر قابل توجهی در رژیم غذایی شما صادق است.

اگر پزشک به شما پیشنهاد می کند که مکمل هایی مانند روغن ماهی یا ویتامین هایی مانند D و A را امتحان کنید، دفعات و دوز مصرفی را یادداشت کنید تا ببینید آیا بهبودی با مکمل ها همزمان است یا خیر. قبل از امتحان هر چیز جدیدی ابتدا از پزشک خود بپرسید، زیرا برخی مکمل ها و داروهای گیاهی می توانند علائم را بدتر کنند یا با داروی شما تداخل کنند.

۴. زمان تماس با پزشک را مشخص کنید

اگر علائم جدیدی را تجربه کردید، یا اگر یک علامت قدیمی عود کرد و بیش از چند روز طول کشید، ممکن است عود کرده باشید. اگر عود نباشد، ممکن است چیزی به نام تشدید کاذب باشد، زمانی که عواملی مانند خستگی یا PMS باعث بدتر شدن احساس شما می شود. از پزشک خود بخواهید توضیح دهد که کدام موقعیت ها نیاز به قرار ملاقات دارند.

شما می توانید عود را با استروئیدها درمان کنید، اما عوارض جانبی دارد. حتی اگر استروئیدها شما را سریعتر به بهبودی برگردانند، آنها بر پیشرفت طولانی مدت ام اس شما تأثیری ندارند. اگر تصمیم به عدم استفاده از استروئید دارید، ممکن است پزشک شما همچنان بخواهد از هرگونه تغییر علامتی مطلع شود تا وضعیت وضعیت شما را با دقت بیشتری بررسی کند.

۵. گزینه های درمانی را مرور کنید

ممکن است کار دیگری برای کمک به مدیریت علائم و کند کردن پیشرفت بیماری وجود داشته باشد. از پزشک خود بپرسید که آیا اقدامات دیگری مانند تغییر سبک زندگی وجود دارد که می توانید انجام دهید. به عنوان مثال، اگر در حال حاضر ورزش نمی کنید، برای شروع از پزشک خود مجوز بگیرید. در بین قرار ملاقات ها تا جایی که می توانید درباره درمان بخوانید و یادداشت بردارید. هر سوالی را که فکر می کنید یادداشت کنید و در قرار بعدی خود بیاورید.

۶. در مورد ارجاع به متخصصان مرتبط سوال کنید

اگر تشخیص ام اس دارید، به احتمال زیاد علاوه بر پزشک، به یک متخصص مغز و اعصاب نیز مراجعه کرده اید. بپرسید آیا شخص دیگری هست که باید ببینید که می تواند به شما کمک کند. این می تواند شامل یک متخصص تغذیه، روانشناس عصبی، روانشناس، آسیب شناس گفتار زبان، درمانگر فیزیکی یا مربی شخصی باشد. درخواست این اطلاعات می تواند شما را برای آنچه ممکن است پیش رو داشته باشد آماده کند و همچنین باعث شروع یک درمان جدید شود.

نکته

سوالاتی که در مورد ام اس خود دارید مهم هستند. یک دفتر خاطرات داشته باشید و هر چیزی را که بین جلسات ملاقات پیش می آید یادداشت کنید تا بتوانید پزشک خود را در جریان وضعیت خود قرار دهید. تمام سوالات خود را یادداشت کنید تا در وقت ملاقات آنها را به خاطر بسپارید. باز نگه داشتن خطوط ارتباطی بین خود و پزشک می تواند به شما در مدیریت بهتر وضعیت کمک کند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا