سبک زندگیمغز و اعصاب

تنهایی و انزوای دوران شیوع کرونا با مغز ما چه می کند؟

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

در حالی که بسیاری از افراد در آستانه تعطیلات سال نو میلادی، روزهای کریسمس را در تنهایی می گذرانند، مطالعات جدید نشان می دهد که ممکن است تنهایی باعث شود ساختارهایی از مغز که با تجسم و تصور در ارتباط هستند بهتر توسعه یابند. بر اساس مطالعه ای که نتایج آن در روزهای اخیر در مجله Nature Communications منتشر شده، افزایش میزان فعالیت مغزی مرتبط با یادآوری، فکر کردن در مورد دیگران و برنامه ریزی برای آینده در افراد تنها بیشتر اتفاق می افتد. محققان اکنون به این فرضیه رسیده اند که شبکه پیش فرض مغز که در حافظه و شناخت اجتماعی مشارکت دارد به احتمال زیاد در صورت تنهایی فرد دچار تغییراتی خواهد شد.

بخش هایی از مغز ممکن است در طول دوران تنهایی برای خلاقیت و فکر کردن در مورد خود رشد بیشتر و بهتری داشته باشند و این می تواند بدین معنا باشد که دیگر بخش های اجتماعی مغز از بی فعالیتی دچار تحلیل می شوند.

ناتان اسپرنگ استادیار عصب شناسی در دانشگاه مک گیل مونترال و رهبر این تحقیق در این باره گفته است: «چیزی که ما را شگفت زده کرد این بود که حجم بالای داده ها بزرگ ترین تاثیر در داده هایمان را داشت». نتایج نشان می داد که انزوای دوران شیوع کرونا رابطه بین این نقاط از مغز تقویت شده و حجم بخش خاکستری نیز در کسانی که تنها بودند بزرگ تر از کسانی بود که تنهایی را تجربه نمی کردند. به نظر می رسید که تنهایی و انزوا بیشترین تاثیر را در این موضوع و به طور کلی تغییر شبکه پیش فرض مغز داشت.

پیش از شیوع ویروس کرونا، تنهایی به طور گسترده ای به چشم یک نگرانی سلامت اجتماعی و عمومی دیده می شد تا جایی که بریتانیا در سال ۲۰۱۸ وزیری به نام وزیر تنهایی منصوب کرد. داده ها نشان می دهند که افراد بالغ تنها در مقایسه با افرادی که خود را تنها نمی دانند ۱.۶۴ برابر بیشتر به زوال عقل مبتلا می شوند. نتایجی این چنینی محققان را وادار کرد که محققان به بررسی تصاویر مغزی بیش از ۴۰۰۰۰ نفر بپردازند که تماماً از UK Biobank جمع آوری شده بودند، یک پایگاه اطلاعاتی بسیار بزرگ که اطلاعات بیومتریک بیش از ۵۰۰,۰۰۰ نفر از مردم بریتانیا را در خود ذخیره کرده است. شرکت کنندگان در این تحقیق که بین ۴۰ تا ۶۹ سال سن داشتند، یک پرسشنامه را پر کردند که در آن از آن ها پرسیده شده بود آیا احساس تنهایی می کنند یا خیر.

بخش هایی از مغز ممکن است در طول دوران تنهایی برای خلاقیت و فکر کردن در مورد خود رشد بیشتر و بهتری داشته باشند و این می تواند بدین معنا باشد که دیگر بخش های اجتماعی مغز از بی فعالیتی دچار تحلیل می شوند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
Thescientist

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا