بیماری‌های مغز و اعصابدمانس

فکر می‌کنید در معرض خطر زوال عقل هستید: در اینجا چیزی است که شما باید بدانید

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که نیمی از افراد مسن معتقدند که در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.
  • کارشناسان می‌گویند نتایج نظرسنجی ممکن است به این معنی باشد که مردم در مراقبت از علائم زوال عقل هوشیارتر خواهند بود.
  • کارشناسان اضافه می‌کنند که ورزش، رژیم غذایی و سبک زندگی بهترین اقدامات پیشگیری از زوال عقل است.

بر اساس یک نظرسنجی جدید که امروز منتشر شد، نزدیک به نیمی از افراد بین ۵۰ تا ۶۴ سال معتقدند که در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.

بیش از ۱۰۰۰ نفر در آن محدوده سنی مورد نظرسنجی قرار گرفتند و تقریبا ۵۰ درصد گفتند که حداقل تا حدودی احتمال ابتلا به زوال عقل را دارند.

دکتر زالدی اس. تان، مدیر پزشکی برنامه مراقبت از آلزایمر و زوال عقل UCLA می‌گوید که تعجب نکرده است.

او به هلث‌لاین گفت: “زوال عقل یکی از ترسناک‌ترین بیماری‌ها مرتبط با افزایش سن برای افراد در میانسالی یا بالاتر است.” «افراد میانسال در گروه سنی هستند که زوال عقل را در بستگان خود، شاید در دوستان بزرگتر خود مشاهده می کنند. اصلاً جای تعجب نیست که آنها نگران خطر ابتلای خود به زوال عقل در آینده باشند.»

اعداد بر اساس ریسک واقعی متفاوت است، اما مطالعه ۲۰۱۸ از بریتانیا گزارش داده است که خطر ابتلا به زوال عقل در طول زندگی برای زنان تقریباً ۱۵ درصد است در حالی که این میزان برای مردان ۹ درصد است.

دکتر اس. تان به یافته های این نظرسنجی خوش بین است. او استدلال می‌کند که آگاهی کلی از عوامل خطر مهم است.

“آگاهی همیشه یک نقطه قوت است. او گفت: “آگاهی از خطر ابتلا به بیماری در آینده، امیدوار است به اقدامات پیشگیرانه از نظر پیشگیری، سبک زندگی سالم تر، تشخیص زودهنگام و در نهایت درمان منجر شود.” من فکر می‌کنم آگاهی عمومی از شناخت خود بدون نگرانی در مورد آن چیز خوبی است، زیرا شاید این امر منجر به مراجعه افراد زودتر به پزشکان خود شود.»

او افزود: «نگرانی در مورد آن مطمئناً مولد نخواهد بود، اگر به اقدامی برای بهبود نمایه ریسک تبدیل نشود».

دمانس بر اساس اعداد

در ایالات متحده، نزدیک به ۶ میلیون نفر با زوال عقل زندگی می کنند.

از این تعداد، تقریباً ۶۰ تا ۷۰ درصد به بیماری آلزایمر مبتلا هستند.

انتظار می رود با افزایش امید به زندگی، این تعداد افزایش یابد. برخی پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۶۰، تقریبا ۱۴ میلیون نفر در سنین ۶۵ سال یا بیشتر به نوعی از زوال عقل یا بیماری آلزایمر مبتلا خواهند شد.

زوال عقل یک اصطلاح چتر برای شرایط یا بیماری هایی است که باعث کاهش حافظه و مهارت های تفکر می شود.

این اختلالات ناشی از تغییرات غیر طبیعی در مغز است که باعث کاهش توانایی شناختی می شود. این تغییرات بر توانایی فرد برای تفکر واضح، حل مسئله، استفاده از زبان و انجام زندگی روزمره تأثیر می گذارد. رفتار، احساسات و روابط آنها نیز می تواند تحت تأثیر قرار گیرد.

عوامل خطر زوال عقل

اثرات زوال عقل متفاوت است و این بیماری یک علت واحد ندارد، اما تعدادی از عوامل وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را در افراد افزایش دهد.

دکتر فرانک ام. لونگو ، دکترا، استاد و رئیس بخش نورولوژی دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا، به هلث‌لاین گفت: عوامل خطر عبارتند از: داشتن والدین مبتلا به زوال عقل، سایر عوامل ژنتیکی، ورزش نکردن، رژیم غذایی غربی، چاقی، دیابت، سایر اختلالات پزشکی مانند فشار خون بالا، کمبود خواب، انزوای اجتماعی، کم شنوایی، افسردگی و مصرف مزمن مواد مخدر.

اکثر موارد زوال عقل پیشرونده هستند و علائم ممکن است به آرامی ظاهر شوند و به تدریج بدتر شوند.

علائم می تواند شامل مشکلات مربوط به از دست دادن حافظه کوتاه مدت، مشکلات زبانی، مشکل در برنامه ریزی یا تهیه وعده های غذایی، مشکل در به خاطر سپردن قرار ملاقات ها، ناتوانی در استفاده از فناوری مانند کنترل از راه دور یا تلفن، کاهش عملکرد شغلی و از دست دادن همدلی باشد.

برای اکثر انواع زوال عقل پیشرونده، مانند آلزایمر، هیچ درمانی وجود ندارد که بتواند پیشرفت بیماری را متوقف کند. همچنین هیچ درمانی وجود ندارد.

آنچه نظرسنجی نشان داد

از میان افراد مورد بررسی، تقریباً ۳۲ درصد استفاده از روغن ماهی یا اسیدهای چرب امگا ۳ را برای پیشگیری از زوال عقل تایید کردند.

کمی بیش از ۳۹ درصد از سایر ویتامین ها یا مکمل ها استفاده کرده اند.

با این حال، تنها ۵ درصد در مورد پیشگیری از زوال عقل با پزشک خود صحبت کرده بودند.

دکتر ورنا آر. پورتر متخصص مغز و اعصاب و مدیر برنامه های زوال عقل و بیماری آلزایمر در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا است.

او استدلال می‌کند که این نظرسنجی نشان می‌دهد که افراد میانسال ممکن است همیشه خطر ابتلا به زوال عقل را به درستی تخمین نزنند و این ممکن است آنها را در برابر آزمایش‌های درمانی که توسط علم پشتیبانی نمی‌شود آسیب‌پذیر کند.

پورتر به هلث‌لاین گفت: این نگرانی مطرح شده است که اگر افراد تمایل دارند خطر نسبی خود برای ابتلا به زوال عقل را بیش از حد تخمین بزنند، ممکن است برای سنجش «درمان‌های پیشگیرانه» جدید غیرتأیید شده توسط FDA، که به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته‌اند، مشتاق باشند، برای مثال جینکو بیلوبا یا مکمل‌های ویتامینی. 

این می تواند منجر به استفاده نامناسب از مکمل ها و مداخلات مختلف شود که منجر به هزینه های گزاف می شود. نگرانی دیگر این است که استفاده از این “درمان های پیشگیرانه” اثبات نشده در واقع می تواند فرد را از جستجوی تشخیص پزشکی مناسب و درمان بعدی به تاخیر بیندازد.”

اقدامات پیشگیرانه

همه کارشناسانی که با هلث‌لاین صحبت کردند می گویند یکی از مهم ترین اقداماتی که یک فرد می تواند برای کاهش خطر ابتلا به زوال عقل انجام دهد ورزش است.

دکتر اس. تان استدلال می کند که ورزش تنها عامل خطر قابل اصلاح است که به طور مداوم ثابت شده است که خطر زوال عقل را کاهش می دهد.

مدیریت شرایط موجود و بهبود عوامل سبک زندگی نیز مهم است.

دکتر جفری برنز ، MS، رئیس بخش عصب شناختی در مرکز پزشکی دانشگاه کانزاس، به هلث‌لاین گفت: ما معتقدیم که افراد دارای قدرتی برای تأثیرگذاری بر خطر زوال عقل خود هستند و اکنون به سختی در حال انجام تحقیقات خود هستیم تا آن را ثابت کنیم و بفهمیم که چقدر می توانیم از طریق تغییرات سبک زندگی، مانند رژیم غذایی و ورزش، تأثیر بزرگی بر خطر زوال عقل داشته باشیم.

او گفت: “ما معتقدیم آنچه برای قلب مفید است برای مغز نیز مفید است.” بنابراین، اگر فشار خون و کلسترول بالا دارید، با آنها به شدت رفتار کنید. ورزش کنید و درست بخورید. هیچ وقت برای تاثیرگذاری دیر نیست. همچنین هرگز برای شروع زود نیست، و داده‌ها نشان می‌دهند که هر چه زودتر شروع کنید، تأثیر بیشتری بر سلامت مغزتان خواهید داشت.»

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا