آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

آنچه در مورد واکسن‌های آلزایمر در حال ساخت باید بدانید

امتیازی که به این مقاله می‌دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

یکی از روش‌هایی که به ساده‌سازی فرآیند کمک می‌کند، استفاده مجدد از واکسن‌ها یا داروهای موجود است. داروهایی که برای استفاده در انسان تایید شده اند، مانع اثبات ایمنی خود را برطرف کرده اند.

وقتی نوبت به درمان بیماری آلزایمر می رسد، به همان تعداد۳۹ درصداز مداخلات در حال توسعه شامل درمان های تغییر کاربری است.

برخی از نشانه‌های رایج بیماری آلزایمر شامل موارد زیر است:

  • پلاک های بتا آمیلوئید
  • پروتئین های تاو
  • التهاب عصبی (التهاب در مغز و نخاع)

اینها اهداف اصلی واکسن بیماری آلزایمر هستند. محققان در حال تلاش برای یافتن راه هایی برای استفاده از سیستم ایمنی بدن برای پاکسازی این پلاک ها و پروتئین ها و کاهش التهاب هستند.

هدف این است که به محض شناسایی بیماری آلزایمر در فرد، واکسنی برای کند کردن یا جلوگیری از پیشرفت بیماری انجام شود. همانطور که ما به یادگیری بیشتر در مورد این بیماری ادامه می دهیم، محققان امیدوارند با نظارت بر نشانگرهای بیولوژیکی مختلف، آن را قبل از شروع علائم شناسایی کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت فعلی تحقیقات در مورد واکسن بیماری آلزایمر، ادامه مطلب را بخوانید.

در حال حاضر چه واکسن هایی در دست توسعه هستند؟

چندین رویکرد وجود دارد که متخصصان برای تولید واکسن برای بیماری آلزایمر در نظر گرفته اند. برخی از رویکردها پلاک های بتا آمیلوئید را هدف قرار می دهند، در حالی که برخی دیگر بر پروتئین تاو تمرکز می کنند و برخی دیگر تعدیل کننده های ایمنی هستند.

در زیر واکسن های بیماری آلزایمر در حال انجام آزمایشات بالینی هستند.

واکسن فاز هدف حامی مالی
ALZ-101 ۱ بتا آمیلوئید آلزینووا AB
ABvac40 ۲ بتا آمیلوئید آراکلون بیوتک SL
UB-311 ۲ بتا آمیلوئید United Neuroscience Ltd. (Vaxxinity, Inc.)
AADvac1 ۱ تاو Axon Neuroscience SE
ACI-35.030/JACI-35.054 ۱/۲ تاو AC Immune SA
باسیلوس کالمته-گوئرین ۲ تعدیل شده در سیستم ایمنی استیون ای آرنولد
GV1001 ۳ تعدیل شده در سیستم ایمنی GemVax & Kael

واکسن‌های بتا آمیلوئید

بسیاری از افراد مبتلا به آلزایمر، اما نه همه آنها، پلاک‌های بتا آمیلوئید را تشکیل می دهند. دقیقاً مشخص نیست که چگونه این پلاک ها منجر به زوال عقل می شوند. واکسن هایی که پلاک های بتا آمیلوئید را هدف قرار می دهند به دنبال آموزش سیستم ایمنی بدن شما برای شناسایی و حذف این پلاک ها هستند.

واکسن‌های تاو

تاو پروتئینی است که به طور معمول به عملکرد صحیح نورون‌ها (سلول‌های عصبی) کمک می‌کند، اما اگر به بیماری آلزایمر مبتلا هستید، تاو می‌تواند در لوله‌های بلندی به نام درهم‌تنیدگی‌های نوروفیبریلاری (NFT) جمع شود.

این درهم‌تنیدگی‌ها کارکرد صحیح نورون‌های شما را دشوار می‌کند. برخی از نامزدهای واکسن برای جلوگیری از فرآیندهایی طراحی شده اند که به NFT اجازه تشکیل می دهند.

واکسن‌های تعدیل کننده سیستم ایمنی

واکسن های تعدیل کننده ایمنی می توانند قسمت های مختلف سیستم ایمنی بدن را برای درمان بیماری زمینه ای مسدود یا فعال کنند. یک مثال می تواند واکسنی برای کاهش التهاب عصبی باشد که با بیماری آلزایمر مرتبط است.

سیستم ایمنی بدن شما گسترده و پیچیده است، بنابراین می توان روش های زیادی برای استفاده از آن برای درمان بیماری آلزایمر وجود داشت.

سه مرحله کارآزمایی بالینی چیست؟

هنگامی که یک دارو، واکسن یا مداخله جدید برای استفاده گسترده در نظر گرفته می شود، معمولاً آزمایشات بالینی را پشت سر می گذارد. کارآزمایی‌های بالینی در سه مرحله انجام می‌شوند که به آنها فاز می‌گویند.

این مراحل عموماً به ترتیب انجام می شوند و یک مرحله قبل از شروع فاز بعدی به پایان می رسد. در بین مراحل، کارشناسان نتایج را بررسی می کنند تا مطمئن شوند که برای ادامه مرحله بعدی ایمن است.

قبل از شروع فاز ۱، آزمایش معمولاً در مدل‌های آزمایشگاهی یا در مطالعات حیوانی انجام می‌شود. اما مهم نیست که چقدر مدل ها خوب هستند، باز هم باید روی انسان آزمایش شوند.

آزمایشی فاز ۱

بر اساس سازمان غذا و دارو (FDA) فاز ۱ به طور کلی چندین ماه طول می کشد و شامل ۲۰ تا ۱۰۰ داوطلب با سلامت کلی است.

هدف از آزمایشات فاز ۱ تعیین دوز مناسب و ایمن بودن درمان است. حدود ۷۰ درصد داروها فاز ۱ را پشت سر می گذارند و به فاز ۲ می روند.

آزمایشی فاز ۲

در فاز ۲، چند صد شرکت کنندگانی که به این بیماری مانند بیماری آلزایمر مبتلا هستند، تحت درمان هستند. این مرحله می تواند از چند ماه تا ۲ سال طول بکشد.

کارآزمایی‌های فاز ۲ به منظور جمع‌آوری اطلاعات ایمنی بیشتر و تعیین عوارض جانبی درمان است. حدود یک سوم داروها آزمایشات فاز ۲ را پشت سر می گذارند و تا مرحله ۳ ادامه می دهند.

آزمایشی فاز ۳

آزمایشات فاز ۳ بزرگترین و طولانی ترین هستند. آنها می توانند از هر جایی داشته باشند ۳۰۰ تا ۳۰۰۰ شرکت کنندگان و می تواند از ۱ تا ۴ سال طول بکشد.

این مرحله برای نشان دادن موثر بودن یک درمان و همچنین برای یافتن اینکه آیا اثرات نادر یا طولانی مدتی وجود دارد که آزمایشات قبلی ممکن است از دست داده باشند استفاده می شود. بین ۲۵ تا ۳۰ درصد داروها آزمایشات فاز ۳ را پشت سر می گذارند.

چه مدت قبل از عرضه واکسن آلزایمر؟

در حالی که تحقیق در مورد واکسن های آلزایمر هیجان انگیز است، کنترل احساسات مهم است. فرآیند کارآزمایی بالینی برای ایمن نگه داشتن افراد از عوارض جانبی مضر وجود دارد و ممکن است سال ها طول بکشد تا یک درمان از طریق خط لوله تایید عبور کند.

با تعداد انگشت شماری از واکسن های آلزایمر در فاز ۲ و ۳ آزمایش، می توان انتظار داشت طی ۵ تا ۱۰ سال آینده تایید شود. اما این تنها در صورتی است که واکسن‌ها هم بی‌خطر و هم مؤثر باشند. این احتمال وجود دارد که واکسن‌های بالقوه جدید در آینده قابل پیش‌بینی وارد خط لوله توسعه شوند.

بیماری آلزایمر ششمین علت مرگ در ایالات متحده است، به این معنی که یک واکسن ایمن و مؤثر توجه زیادی را به خود جلب می کند و ممکن است واجد شرایط یک فرآیند تأیید خاص باشد.

FDA دارای بسیاری از فرآیندهای تأیید تسریع شده است، از جمله درمان موفقیت آمیز و تأیید تسریع شده، که می تواند به عرضه سریع واکسن آلزایمر به بازار کمک کند.

نکته و ایده

بیماری آلزایمر در حال حاضر درمانی ندارد و به درمان های موثرتری نیاز است. یکی از راه هایی که محققان به دنبال آن هستند واکسیناسیون آلزایمر است.

واکسن بیماری آلزایمر می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. می تواند روی موارد زیر تمرکز کند:

  • پلاک بتا آمیلوئید
  • NFT های ساخته شده از پروتئین تاو
  • تعدیل ایمنی

در همه موارد، فکر این است که سیستم ایمنی بدن شما می تواند برای شناسایی و ترمیم برخی از مکانیسم های دخیل در بیماری آلزایمر آموزش ببیند. این می تواند منجر به کاهش یا از بین بردن علائم، از جمله زوال عقل شود.

برای اینکه یک واکسن موثرتر باشد، پزشکان باید بیماری آلزایمر را زود تشخیص دهند، قبل از اینکه علائم شدید شوند. این هنوز یک حوزه فعال تحقیقاتی است.

در حال حاضر چندین واکسن آلزایمر در مراحل مختلف آزمایشات بالینی هستند. اگر مشخص شود که هم بی‌خطر و هم مؤثر است، می‌توان آن‌ها را در عرض ۵ تا ۱۰ سال در دسترس قرار داد.

آیا این مقاله برای شما مفید است؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا