فیتوتراپی

تغذیه در بیماری لوپوس

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

تغذیه در بیماری لوپوس

لوپوس

لوپوس یک بیماری مزمن است که می تواند باعث ایجاد التهاب و درد در هر قسمت از بدن شود. لوپوس یک بیماری خودایمنی است، به این معنی که سیستم ایمنی بدن شما که معمولاً با عفونت ها مبارزه می کند، به جای آن، به بافت سالم خود حمله می کند.
لوپوس معمولا بر روی این موارد تأثیر می گذارد:
•    پوست
•    مفاصل
•    اندام های داخلی مانند کلیه ها و قلب

رژیم درمانی در لوپوس

ماهی های چرب را جایگزین گوشت قرمز کنید.

گوشت قرمز سرشار از چربی های اشباع است که می تواند به افزایش ریسک بیماری های قلبی کمک کند. ماهی ها از نظر امگا ۳ بسیار غنی هستند. سعی کنید از موارد زیر بیشتر استفاده کنید:
– ماهی سالمون
– ماهی تون
– ماهی خال مخالی
– ساردین

غذاهای غنی از کلسیم بیشتر مصرف کنید.

داروهای استروئیدی که ممکن است برای کنترل لوپوس مصرف کنید می توانند استخوان های شما را به مرور تجزیه کرده و نازک کنند. این عارضه جانبی، شما را در برابر شکستگی ها آسیب پذیرتر می کند. برای مقابله با شکستگی ها، از غذاهایی که سرشار از کلسیم و ویتامین D هستند استفاده کنید. این مواد مغذی استخوان های شما را تقویت می کنند.
غذاهای سرشار از کلسیم شامل:
– شیر کم چرب
– پنیر
– ماست
– لوبیا
– شیرهای گیاهی غنی از کلسیم
– سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج و کلم بروکلی
اگر نمی توانید کلسیم و ویتامین D را به تنهایی از مواد غذایی دریافت کنید، از پزشک خود در مورد مصرف مکمل مشورت کنید.

مصرف چربی های اشباع شده و ترانس را محدود کنید.

هدف شما باید این باشد که رژیم غذایی کم چربی از چربی های اشباع و ترانس داشته باشید. این امر به ویژه در مورد افراد مبتلا به لوپوس صادق است. استروئیدها می توانند اشتهای شما را افزایش دهند و باعث افزایش وزن شوند، بنابراین بررسی آنچه می خورید مهم است.
سعی کنید روی غذاهایی مانند سبزیجات خام، پاپ کورن و میوه ها، که با ایجاد حجم مناسبی می توانند احساس سیری را در شما ایجاد کنند تمرکز کنید.

از مصرف یونجه و سیر خودداری کنید.

یونجه و سیر دو ماده غذایی هستند که احتمالاً در صورت داشتن لوپوس نباید در لیست رژیم غذایی روزانه شما باشند. جوانه های یونجه حاوی اسید آمینه ای به نام L-canavanine است و سیر حاوی آلیسین، آنئین و تیوسولفینات ها است که می تواند سیستم ایمنی بدن شما را به صورت بیش از حد فعال کند و علائم لوپوس شما را بدتر کند.

از مصرف سبزیجات در شب خودداری کنید.

اگرچه هیچ مدرک علمی برای اثبات این امر وجود ندارد، اما برخی از افراد مبتلا به لوپوس متوجه می شوند که نسبت به مصرف شبانه سبزیجات حساس هستند؛ سبزیجاتی مانند:
– سیب زمینی
– گوجه فرنگی
– فلفل دلمه ای و شیرین
– بادمجان

میزان مصرف الکل خود را کنترل کنید.

الکل می تواند با برخی از داروهایی که مصرف می کنید برای کنترل وضعیت شما در تداخل باشد. برای مثال نوشیدن الکل در هنگام مصرف داروهای NSAID مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می تواند خطر خونریزی معده یا زخم معده را افزایش دهد.
الکل همچنین می تواند اثر وارفارین را کاهش دهد و ممکن است عوارض جانبی احتمالی کبدی متوترکسات را افزایش دهد.

مصرف نمک را کاهش دهید.

بیشتر سس ها غالباً نمک زیادی دارند که باید در مصرف آن ها دقت کنید.
در هنگام پخت و پز از نمک کمتری استفاده کنید.
سبزیجات را که سرشار از پتاسیم هستند در رژیم غذایی خود قرار دهید تا با افزایش فشار خون شما مقابله کند.
خوردن نمک زیاد می تواند فشار خون شما را بالا برده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد، در حالی که پتاسیم می تواند به مبارزه با فشار خون بالا کمک کند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا