استرسبیماری‌های مغز و اعصاب

سازمان بهداشت جهانی: استرس به عنوان بیماری همه‌گیر و اپیدمی قرن ۲۱

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

استرس: اپیدمی سلامتی در قرن ۲۱

آیا حس می‌کنید که استرس حالت جدید نرمال شماست؟ آیا می‌توانید آخرین باری را که بدون توجه به ذهن خودتان به رختخواب رفتید و صبح روز بعد هم با انرژی و هیجان از خواب بیدار شدید را به خاطر بیاورید؟ زندگی مدرن ما هرچند پر از فرصت می‌باشد، اما ما را مضطرب، پر استرس و خسته کرده است و اگر هم دائماً در مورد کار، امور مالی یا روابطتان استرس نداشته باشید، ممکن است از این که استرس کافی ندارید، استرس بگیرید!

هرچند پاسخ به استرس عملکرد طبیعی بدن ماست و ما قطعاً در شرایط خاصی به آن نیاز داریم، با این حال استرس دائم برای سلامتی ما خوب نیست و ما را بیمار می‌کند. در حقیقت همان طور که سازمان بهداشت جهانی هم گفته است، استرس اپیدمی سلامتی در قرن ۲۱ می‌باشد.

ما چطور استرس می‌گیریم

بدن ما از سه طریق تحت استرس قرار می‌گیرد:

فیزیکی: این استرس می‌تواند ناشی از یک ضربه، جراحت، تصادف یا سقوط باشد.

شیمیایی: این استرس می‌تواند ناشی از آنفولانزا، عفونت باکتریایی، خماری و سطح نامتعادل قند خون باشد.

عاطفی: این استرس می‌تواند ناشی از موقعیت‌های دلهره آور، فشار حاصل از محل کار یا فشار مالی و تراژدی‌های خانوادگی باشد.

جو دیسپنزا توضیح می‌دهد که وقتی بدن ما تحت استرس فیزیکی، شیمیایی یا عاطفی قرار می‌گیرد، تعادل مغز و بدن از بین رفته و سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می‌کند. این سیستم همان سیستم جنگ یا پرواز می‌باشد و به ما کمک می‌کند تا با تهدیدات درک شده در محیط خارجی خودمان مقابله نماییم. هنگامی که این سیستم فعال می‌شود، سایر سیستم‌های بدن ما هم تحت تاثیر قرار می‌گیرند، از جمله شیوه‌ای که بدن ما از آن طریق تامین انرژی می‌کند و آن را می‌سوزاند تا آدرنالین را به بدن ما برساند.

این فعال سازی و تحرک انرژی در موقعیت‌هایی که باید بتوانیم واکنش سریعی از خودمان نشان بدهیم – از جلوی ماشینی که با سرعت به سمت شما می آید یا جسمی که در حال سقوط است کنار برویم – موقعیت‌هایی هستند که عمر کوتاهی دارند اما نیاز به یک واکنش فوری دارند. با این حال هنگامی که تهدید درک شده برای ما ادامه پیدا می‌کند – مثلاً استرس بدهی و مالی – بدن برای یک مدت طولانی‌تری در حالت آماده باش قرار گرفته و مقادیر زیادی انرژی مصرف می‌کند و بدن ما نمی‌تواند به حالت عادی خود بازگردد.

مشکل استرس طولانی مدت چیست؟

بیش از ۹۰% از امراض و بیماری‌های امروز ناشی از سبک زندگی و استرس می‌باشد، نه ژنتیک – بروس لیپتون.

هورمون‌های استرس سیستم‌ ایمنی را خاموش می‌کنند و ما را در مقابل بیماری، عفونت و سرطان آسیب پذیر می‌نمایند.

این برای افرادی که با استرس دائم زندگی می‌کنند چه معنایی دارد؟ بروس توضیح می‌دهد که ما با استرس مداوم سیستم ایمنی خودمان را ضعیف می‌کنیم. این امر یک محیط مناسبی برای بیماری ایجاد می‌کند و یک مسئله جدی می‌باشد.

این را مدنظر قرار بدهید: انسان‌ها هر روز سلول‌های سرطانی تولید می‌کنند، اما سیستم ایمنی سالم قادر است شما را از شر آنها راحت کند. اگر شما دائماً استرس دارید و سیستم ایمنی‌تان ضعیف است، بدنتان نخواهد توانست از شما در برابر سلول‌های سرطانی محافظت نماید.

علاوه بر این دکتر جاش آکس اظهار داشته است که احساسات ما می‌توانند سلامت بدن ما را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد بیماری در اندام‌های خاصی از بدن ما بشوند. او معتقد است که مدیریت احساسات درست به اندازه اصلاح رژیم غذایی برای سلامتی شما لازم است.

تاثیر احساسات بر اندام‌ها:

ترس: اندام‌های تولید مثل، کلیه‌ها و آدرنال‌ها

ناامیدی: کبد

اندوه، غم، افسردگی: روده بزرگ، ریه‌ها، عملکرد سیستم ایمنی

اضطراب: قلب، روده کوچک

نگرانی: طحال، پانکراس، معده

تکنیک‌های اثبات شده برای کاهش استرس

شما با آگاهی از استرس خودتان خواهید توانست آن را معکوس کرده و تاثیر آن بر روی زندگیتان را از بین ببرید. برخی تکنیک‌ها وجود دارند که شما می‌توانید آنها را برای کاهش استرس و بهبود وضعیت سلامتی خودتان به کار بندید و سبک زندگی خودتان را از این طریق تغییر بدهید.

دکتر لیبی می‌گوید که استرس واژه‌ای است که افراد آن را برای ترس هم به کار می‌برند. او اظهار داشت که در بیشتر مواقع افراد در محل کارشان استرس، ترس از ناامید کردن دیگران، ناامید کردن تیم کارشان و یا ترس از شکست دارند. اگر شما بتوانید منبع ترس خودتان را درک کنید، قادر خواهید بود تا بر آن مشکل غلبه کرده و استرستان را کاهش بدهید.

دکتر لیبی همچنین توضیح می‌دهد که تغییر واکنش ما به رویدادهای استرس زا نیاز به زمان دارد. ما می‌دانیم که برای انجام ورزش‌های فیزیکی ابتدا باید نرمش کنیم – ما نمی‌توانیم یک روزه بلند شده و دو ماراتن انجام بدهیم. همین امر برای ذهن ما هم صدق می‌کند – این کار مستلزم تمرین روزنامه است.

۸ راه برای کاهش استرس

مصرف کافئین را کاهش بدهید.

با خودتان در مورد منبع استرس صحبت کنید، سعی کنید ترستان را منحرف سازید و چیزهای بیشتری در مورد خودتان بیاموزید. افکار منفی را پس از ظاهر شدن با افکار قدردانی و مثبت جایگزین سازید.

در خصوص فشار درک شده ما می‌توان گفت بیشتر اوقات استرس و فشاری که ما به خودمان وارد می‌کنیم اصلاً ضروری نیستند.

مدیتیشن انجام بدهید تا ذهنتان را آرام سازید و افکار خودتان را درونی کنید، به جای اینکه نگران مسائل بیرونی باشید. اگر شما مدیتیشن هدایت شده خودتان را دوست داشته باشید، برای موفقیت ما کفایت می‌کند!

روی بهبود رژیم غذایی خودتان کار کنید. ما می‌دانیم که هنگامی که افراد تحت استرس قرار دارند، تصمیم گیریشان برای رژیم غذایی به طور کلی بسیار ضعیف و محدود به چیزهایی است که آنها با آن راحت هستند. غذاهای سالم را اولویت قرار بدهید و مقاله “۹ غذایی که باید در هنگام استرس بخورید را بخوانید”.

استفاده از فناوری‌ها را کاهش بدهید … و اعلان‌های ایمیل خودتان را پس از اتمام روز کاری خاموش کنید!

تنفس آگاهانه. بله، همه ما نفس می‌کشیم، اما آگاهی از تنفس و نفس‌های عمیق قادر خواهد بود تا ذهن شما را از آنچه که در محیطتان اتفاق می‌افتد منحرف سازد.

تمرینی را پیدا کنید تا به شما آرامش بدهد و همواره آن را انجام بدهید. یوگا، موج سواری، نقاشی، دویدن و یا هر چیزی که شما از آن لذت می‌برید باعث می‌شود که ذهن شما از چیزهایی که باعث استرستان می‌شود دور شود. پس آن را در اولویت قرار داده و کارهایی که به شما لذت می‌دهند را انجام بدهید.

استرس، دلهره، افسردگی، اضطراب، بیماری خود ایمنی، چاقی، خودکشی، سرطان، بحران میانسالی، فکر کردن به اینکه در زندگیتان چه مسیری را انتخاب کنید … اینها برخی از بزرگ‌ترین چالش‌های زمان ما هستند. فیلم ما با عنوان TRANSCENDENCE، ابزارهای مورد نیاز شما برای کنترل استرس، ترس و اضطراب را توسط برخی عادت‌های ساده روزانه در اختیارتان قرار می‌دهد!

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
hcahealthcaretoday.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا