
بدست آوردن IP یک سایت
راههای زیادی برای بدست آوردن آدرس آی پی (IP) یک سایت (یا تبدیل دامین به IP) وجود دارد که استفاده از سرویسهای DNS محلی و سرویسهای آنلاین آسان ترین روش است.
رابطه بین آدرس IP و دامین سایت
قبل از این که سراغ تبدیل آدرس دامین یک سایت به IP آن برویم، بهتر است با نحوه این تبدیل و رابطه بین دامین و IP سایت آشنا شویم. به خاطر سپردن آدرسهای IP (مثلاً ۷۸.۴۶.۱۹.۱۰۸ برای سایت گوگل) کار دشواری است چون هر سایت معمولاً از یک IP متفاوت استفاده میکند؛ یعنی دامنه بسیار گستردهای از آدرسهای IP داریم که هر یک برای سایت خاصی است.
برای حل این مشکل، سرویسی بوجود آمده است که به ما اجازه میدهد تا اسمهای کاربر پسند و ساده را در دست داشته باشیم. به این اسمهای قابل فهم دامین (Domain) میگویند (مثلاً google.com برای سایت گوگل). میبینید که حفظ کردن چنین عبارتهای قابل فهمی بسیار ساده تر از آدرس IPهاست. حال این که در سطوح سخت افزاری و نرم افزاری، بر خلاف انسان، ارتباطات و انتقال دادهها نه از طریق آدرس Domain بلکه از طریق آدرس IP سایتها انجام میگیرد. برای مثال، در یک مرورگر، کاربر آدرس google.com را تایپ میکند اما خود مرورگر در سطح نرم افزاری، به آدرس IP وبسایت گوگل یعنی ۷۸.۴۶.۱۹.۱۰۸ متصل میشود. یعنی دامین سایت به آدرس IP آن تبدیل میشود.
این تبدیل توسط سرویسی به نام DNS (مخفف Domain Name System – سامانه نام دامنه) انجام میگیرد. درواقع سرویس DNS مثل یک دفترچه تلفن عمل کرده و آدرس IP دامنه درخواست شده را به نرم افزار برمیگرداند. یعنی پس از این که کاربر دامنه google.com را تایپ میکند، مرورگر یک درخواست به سرویس DNS ارسال میکند و از آن سرویس، آدرس IP دامنه را دریافت کرده و به آن سایت وصل میشود.
توجه کنید که یک سایت میتواند چندین آدرس IP داشته باشد. برای مثال وبسایت گوگل دارای محدوده گستردهای از آدرسهای IP است؛ یعنی ممکن است برای یک فرد آدرس IP گوگل برابر ۷۸.۴۶.۱۹.۱۰۸ باشد و برای فرد دیگر ۱۷۳.۱۹۴.۶۵.۱۱۳ یا ۱۷۳.۱۹۴.۶۵.۱۳۹ یا … باشد. اما اکثر سایتهای ساده، دارای یک IP آدرس مشخص هستند.
بدست آوردن IP یک سایت
حال که فهمیدیم آدرس سایت (دامنه – Domain) چگونه به آدرس IP تبدیل میشود، میتوانیم خودمان این درخواست را به سرویس DNS ارسال کنیم. اما ارسال چنین درخواستهایی به صورت مستقیم و بدون نرم افزار رابط، کار سختی است و نیازمند اطلاعات نسبتاً زیادی است. به همین دلیل راهها و روشهای مختلفی برای بدست آوردن آدرس IP یک سایت طراحی شده است که این کار را بسیار راحت تر میکند.
روش اول: از طریق خط فرمان ویندوز
۱- ابتدا برنامه Run را اجرا کنید (نحوه اجرا) سپس عبارت cmd.exe را تایپ کرده و آن را اجرا کنید.
پنجره Command Prompt (همان CMD) مشابه تصویر زیر اجرا خواهد شد.
۲- برای مشاهده آدرس IP از دستور زیر استفاده خواهیم کرد:
ping [Domain]
بجای [Domain] آدرس دامین وبسایت مورد نظر را وارد کنید. برای مثال:
ping bytegate.io
که bytegate.io آدرس دامین این وبسایت است. توجه کنید که آدرس دامین بدون پروتکل (مثلاً http یا fttp) نوشته میشود. در تصویر زیر، قسمتی که به رنگ بنفش مشخص شده است، دستوری است که وارد میکنیم. (برای وارد کردن دستور، آن را تایپ کرده سپس کلید Enter را از روی کیبورد فشار دهید)
در تصویر بالا، قسمتهایی که با رنگ زرد مشخص شده اند، همان آدرس IP دامنه وارد شده است. در این مثال، آدرس IP دامنه bytegate.io برابر ۷۸.۴۶.۱۹.۱۰۸ است.
چند نکته:
- بین دستور ping و دامنه وارد شده یک کاراکتر فاصله وجود دارد.
- دامنه بدون پروتکل (مثلاً http:// یا fttp://) و شاخههای اضافی (مثلاً bytegate.io/mypage) است.
- دستور ping برای مشخص کردن زمان ارسال و دریافت پاکتهای داده به مقصد مورد نظر و همچنین واسطههای موجود در مسیر استفاده میشود.
- دستور مشخص شده ساده ترین حالت استفاده از ping است و از DNS تنظیم شده آدرس IP را دریافت میکند.
- محیط خط فرمان جای حساسی است بنابراین در وارد کردن دستوراتی که از عملکرد آنها اطلاعی ندارید بپرهیزید.
- ممکن است سرور DNS شما به درستی تنظیم نشده باشد یا بنابه هر دلیلی، دامنه به یک IP نامعتبر یا تقلبی تبدیل شود که معمولاً احتمال آن کم است.
روش دوم: استفاده از سرویسهای آنلاین
استفاده از سرویسهای آنلاین یکی از ساده ترین روشها برای پیدا کردن آدرس IP یک سایت است. این سرویسها از سرورهای DNS عمومی یا محلی خود (که ممکن است با سرور DNS شما متفاوت باشد) استفاده میکنند. دو مورد از این سرویسها عبارت اند از:
-
سرویس IPinfo
۱- ابتدا به صفحه چک کننده IP از سایت IPinfo بروید.
۲- در قسمت domain or IP address آدرس دامنه مورد نظر خود را وارد کنید. مثلاً bytegate.io سپس بر روی go کلیک کنید. بهتر است تیک گزینهها را به صورت پیش فرض (انتخاب نشده) نگه دارید.
حال در پایین همان کادر، بخشی با عنوان Address Lookup اضافه خواهد شد. در قسمت addresses آدرس (های) IP دامنه مورد نظر را میتوانید ببینید.
-
سرویس GetIP
۱- ابتدا به سایت GetIP بروید.
۲- در قسمت Enter IP Address or Domain آدرس دامین مورد نظر خود را وارد کنید. برای مثال: bytegate.io سپس در سمت راست، نوشته موجود در داخل تصویر را در کادر مشخص شده (۲) وارد کرده سپس روی Submit کلیک کنید.
حال در بخش YOUR INFORMATION و قسمت IP Address میتوانید آدرس IP دامنه مورد نظر را بدست آورید.
توجه کنید که در قسمت Current IP آدرس IP خود شما نوشته شده است نه آدرس IP دامنه وارد شده.
درصورتی که هر یک از سرویسهای بالا غیرفعال شود، یا رابط کاربری آن تغییر کند، لطفاً از طریق قسمت نظرات همین پست، ما را مطلع کنید.
روش سوم: از طریق API ها (مخصوص برنامه نویسان و طراحان وب)
برای برنامه نویسان و طراحان وبی که بنابه هر دلیلی قادر به استفاده از سرویسهای DNS پیشفرض نیستند، میتوانند با استفاده از سرویس API وبسایت StatDNS، اطلاعات گستردهای را از یک دامنه (که آدرس IP هم شامل آنهاست) بدست بیاورند. خروجی این سرویس JSON بوده و ساده ترین شکل استفاده از این API به صورت زیر است:
http://api.statdns.com/[Domain]/a
برای مثال:
http://api.statdns.com/bytegate.io/a
که خروجی آن متن زیر است:
{ "question": [ { "name": "bytegate.io.", "type": "A", "class": "IN" } ], "answer": [ { "name": "bytegate.io.", "type": "A", "class": "IN", "ttl": 5120, "rdlength": 4, "rdata": "78.46.19.108" } ], "authority": [ { "name": "bytegate.io.", "type": "NS", "class": "IN", "ttl": 77120, "rdlength": 24, "rdata": "ns178.mihanwebhost.com." }, { "name": "bytegate.io.", "type": "NS", "class": "IN", "ttl": 77120, "rdlength": 8, "rdata": "ns177.mihanwebhost.com." } ] }
در قسمت answer مقدار rdata برابر آدرس IP دامنه درخواست شده است. ممکن است نتایج با توجه به رنج IPهای یک سایت، متفاوت باشد.
درصورتی که سرویس API غیرفعال شده باشد، لطفاً از طریق قسمت نظرات همین پست ما را مطلع کنید.
Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative.
I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you
continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
Cheers!
عالی بود
بسیار مفید بود من که برای اولین بار همچین مقاله ای درباره ی همچین موضوعی خوندم خیلی جالب بود ممنون استاد🌹🌹
مثل همیشه عالی و مختصر و مفید.