آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

سونامی آلزایمر: بیماری آلزایمر در حال تبدیل شدن به یک طوفان بزرگ

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

آلزایمر در حال تبدیل شدن به یک طوفان بزرگ

گزارش جدیدی از فدراسیون بین المللی بیماری آلزایمر (ADI) که به افزایش رویدادهای ناشی از بیماری از دست دادن حافظه اشاره کرده است، هشدار می‌دهد که یک طوفان بزرگ در حال تشکیل شدن بر روی افق است و برای مقابله با آن به یک همت جهانی نیاز داریم.

ADI در گزارش جهانی آلزایمر ۲۰۲۱ که در ماه اخیر منتشر شد، اعلام داشت:«بیش از ۵۵ میلیون نفر از سرتاسر جهان دچار زوال عقل هستند و انتظار می‌رود که این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۷۸ میلیون نفر برسد.»

اینجا در کیمن – با توجه به آخرین آمار منتشر شده توسط وزارت بهداشت – بین سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱، تعداد ۱۰۵۳ نفر با زوال عقل تشخیص داده شده اند که اکثریت آنها به آلزایمر مبتلا بودند.

با این حال انجمن آلزایمر و زوال عقل جزایر کیمن نگران این است که این فقط بخشی از آمار واقعی کیمن باشد نه همه آن.

سازمان بهداشت جهانی اختلال زوال عقل را به عنوان سندرومی تعریف می کند که در آن کاهش عملکرد شناختی فراتر از آن چه که در فرآیند پیری بیولوژیکی نرمال اتفاق می‌افتد، پیش می‌رود.

اختلال پیشرونده

برخی از علائم این بیماری غیرواگیردار شامل اختلال پیشرونده در حافظه، تفکر و رفتار می‌باشد که می‌تواند بر روی توانایی‌های فرد در انجام کارهای روزمره خودش تاثیر منفی بگذارد.

به گفته WHO، آلزایمر شایع‌ترین شکل زوال عقل می‌باشد و ممکن است در ۷۰%-۶۰% موارد زوال عقل دخیل باشد. WHO می‌گوید: در سطح جهانی، زوال عقل، هفتمین علت مرگ و میر در میان تمام بیماری هاست. در فهرستی که این سازمان در سال ۲۰۱۹ منتشر کرده است آلزایمر را به عنوان یکی از ۱۰ علل اصلی مرگ و میر بیان کرده که نزدیک به ۲ میلیون مرگ در پی داشته است.

پائولا باربارینو مدیر عامل ADI در گزارش جهانی آلزایمر ۲۰۲۱ می‌گوید: یک طوفان بزرگ در حال تشکیل شدن بر روی افق است که دولت‌های سرتاسر جهان باید برای مقابله با آن تلاش کنند.

دوروتی دیویس، بنیان گذار انجمن آلزایمر و زوال عقل جزایر کیمن در خصوص مسائل و مشکلات مربوط به تشخیص آلزایمر صحبت‌هایی کرده است.

«افراد زیادی در جامعه زندگی می کنند که تشخیص [رسمی] آلزایمر بر رویشان انجام نشده است که [شاید] به دلیل بد بودن اسم این بیماری باشد و یا اعضای خانواده این بیماران فکر کرده اند که این فقط یک فرآیند عادی پیری می باشد و از این رو رفتارها و یا مشکلات حافظه این افراد طبیعی است.»

دیدگاه‌های دوروتی دیویس بازتابی از یافته‌های جهانی است که نشان می‌دهد ۷۵% از موارد ابتلا به زوال عقل در برخی از کشورهای کم درآمد و سطح متوسط به دلیل بدنام بودن این بیماری و فقدان آگاهی و همچنین موانع مالی و عدم دسترسی به پزشکان آموزش دیده تشخیص داده نمی‌شود.

دیویس به Cayman Compass گفت: هرچند که شیوع واقعی آلزایمر و زوال عقل در کیمن ناشناخته است، با این حال ارقام موجود نشان می‌دهند که در میان جمعیت تشخیص داده شده، سن ابتلا به بیماری برای مردان ۶۵ سال و در زنان ۷۰ سال می‌باشد.

او گفت: جوان‌ترین فردی که در کیمن به آلزایمر مبتلا شده است یک مرد ۴۰ ساله ای است که از آن جایی که خانواده اش قادر به پرداخت هزینه مراقبت‌های مورد نیاز او نبودند، دیگر در کیمن زندگی نمی‌کند.

او افزود، مرد جوان دیگری که در سن ۵۰ سالگی به آلزایمر مبتلا شده است، متاهل و دارای یک فرزند خردسال می‌باشد. او دیگر نمی‌تواند به عنوان سرپرست بخش در محل کارش فعالیت کند، اما شرکت او همچنان او را نگه داشته است که تا زمانی که به طور کامل دچار از کار افتادگی نشده است به فعالیتش ادامه دهد.

بی رحم و وحشتناک

آلزایمر بی رحم

همسر مردی که در سن ۵۵ سالگی با شروع زودهنگام این بیماری تشخیص داده شده است گفت: این یک بیماری بی رحم و وحشتاک است که برای مقابله با آن به عشق و صبوری زیادی نیاز است. او درخواست کرد که اسمش فاش نشود چرا که می‌ترسید همسرش از بدنامی اسم آلزایمر رنج ببرد.

او گفت: اولین بار وقتی متوجه شدم یک جای کار اشکال دارد که او به من چیزهایی را گفت اما وقتی بعداً به او گفتم هیچ چیزی به یاد نمی‌آورد و بعدها این اتفاق خیلی بیشتر و بیشتر رخ داد. ما در ابتدا MRI را امتحان کردیم اما چیزی تشخیص داده نشد؛ سپس او بعد از مشورت با کارفرما، خانواده و من موافقت کرد که یک سی تی اسکن انجام دهد که در نهایت سی‌تی‌اسکن علائم را نشان داد.

او گفت: مجبور شده رژیم غذایی همسرش را تغییر بدهد و یک روتین جدید برای او ایجاد نماید.

او گفت: من ویدیوهایی را در اینترنت دیده ام که مادرها فرزندانشان را فراموش کرده اند، شوهرها همسر خودشان را فراموش کرده اند و ترس من هم از این است که سرنوشت ما هم این گونه باشد. به خاطر همین در حال حاضر تنها کاری که می‌توانم بکنم این است که تا جایی که می‌توانم به او عشق بورزم و صبوری بیشتری داشته باشم.

او اضافه کرد، امیدوارم بقیه مردم کیمن نیز بفهمند که این بیماری تا چه حد جدی می‌باشد و چقدر می‌تواند بر روی مردم ما تاثیر بگذارد و امیدوارم دولت نیز وارد عمل شده و از این خانواده‌ها حمایت کند.

تشخیص و درمان این بیماری همه‌گیر در کیمن در مقایسه با انواع بیماری‌های دیگری نظیر سرطان با تاخیر زیادی مواجه است. دیویس گفت جامعه آلزایمر در کیمن نیز با مشکل مشابهی سروکار دارد، چرا که بیماران احتمالی تشخیص داده نمی‌شوند.

ADI در گزارش خودش گفت محدودیت‌های حرکتی و قرنطینه‌های مربوط به کووید ۱۹ از سال ۲۰۲۰ نیز دسترسی بسیاری از بیماران دارای علائم زوال عقل را به خدمات بهداشتی محدود ساخته و پیامدهای کامل این اختلال هنوز به طور کامل مشاهده نمی‌شود.

به طور کلی ۳۵۴۲ پزشک از ۱۰۱ انجمن مختلف آلزایمر و زوال عقل در نظرسنجی آنلاین این سازمان شرکت کردند. از این تعداد ۹۸% مطمئن بودند که همه گیری کووید ۱۹ دسترسی افراد مبتلا به زوال شناختی را برای ارزیابی‌های قطعی به تاخیر انداخته است.

مبارزه برای پایان دادن به آلزایمر

بعد از گذشت ۱۰۰ سال از اولین توضیحات توسط دکتر آلویس آلزایمر، نورولوژیست آلمانی هنوز هیچ درمانی برای آلزایمر کشف نشده است. با این حال پیشرفت‌های پزشکی قابل توجهی در تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری به وجود آمده است.

دیویس گفت: در کیمن فناوری‌هایی مانند MRI و سی تی اسکن برای کمک به تشخیص آلزایمر در دسترس می‌باشند. با این حال این آزمایشات اغلب می‌توانند حداقل ۱۰۰۰ دلار هزینه داشته باشند و حتی با پرداخت ۲۰% حمایت‌های مالی باز هم موانع مالی می‌تواند باعث تاخیر در تشخیص این بیماری بشود.

دیویس گفت که سازمان او از خانواده های کم درآمد کیمن از طریق پرداخت یکجای هزینه ها حمایت می کند تا به تشخیص رسمی و قطعی این بیماری کمک کند. این سازمان همچنین از طریق آموزش و مشاوره به خانواده ها کمک می‌کند تا یاد بگیرند چطور از بستگان آسیب دیده خودشان مراقبت نموده و با آنها زندگی کنند.

دیویس گفت:«ما اغلب به خانه آنها مراجعه می‌کنیم و کمک می‌کنیم تا با تعویض قفل‌ها و پنجره‌ها از ایمنی اتاق‌ها و عزیزانشان اطمینان حاصل کنند. ما همچنین وکلایی را در هیئت مدیره خودمان داریم که در مورد مسائلی مانند برنامه ریزی مالی، تنظیم وصیت نامه و حتی اخذ حکم حضانت یا سرپرستی این بیماران مشاوره انجام می‌دهند.

دانشگاه میامی، فلوریدا، یک مقاله تحقیقاتی در آوریل سال ۲۰۲۱ منتشر کرد که نشان می‌دهد در آزمایشات حیوانی استفاده از سلول‌های بنیادی نتایج امیدوار کننده ای را در کمک به مبارزه با آلزایمر در بر داشته است.

با توجه به این مقاله تحقیقاتی، نتایج نشان می‌دهند که زمان و دفعات تزریق [سلول‌های بنیادی مزانشیمی] (Mesenchymal Stem Cell) می‌تواند چندین مولفه آسیب شناسی [بیماری آلزایمر] را در مدل‌های حیوانی به تاخیر انداخته و حتی اصلاح کند. این نتایج، MSC تراپی را برای استفاده بالینی در زمینه‌ی درمان آلزایمر تقویت می‌کند.

هرچند این درمان جدید می‌تواند یک راه حل امیدوار کننده در تلاش برای پایان دادن به بیماری آلزایمر باشد، با این حال دیویس گفت که هنوز تا آن موقع راه زیادی باقی مانده است؛ بنابرابن تا آن زمان، بهترین راه حل این است که بیماری افراد در کوتاه‌ترین زمان ممکن تشخیص داده شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.caymancompass.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا