آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

بیماری آلزایمر ممکن است خطر کم خونی و تشنج را افزایش دهد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

تأثیر جهانی می‌تواند با افزایش سن جمعیت افزایش یابد. 

بر اساس تحقیقات جدیدی که امروز در کنفرانس بین المللی انجمن آلزایمر در مورد بیماری آلزایمر ۲۰۱۰ (AAICAD 2010) ارائه شد، ابتلا به بیماری آلزایمر ممکن است خطر ابتلا به سایر بیماری های بالقوه ناتوان کننده از جمله تشنج و کم خونی را افزایش دهد. در هونولولو، HI.

ویلیام تیس، دکترا، مدیر ارشد پزشکی و علمی انجمن آلزایمر گفت: بیماری آلزایمر یک بحران بهداشت جهانی است که اثرات مخربی بر افراد، خانواده ها و سیستم های مراقبت بهداشتی ملی دارد. اگر در واقع، آلزایمر خطر سایر شرایط ناتوان کننده را نیز افزایش دهد، با افزایش سن جمعیت جهان و غربزدگی کشورهای بیشتری در عادات و سبک زندگی، تأثیر آن ممکن است مخرب تر از آن چیزی باشد که ما تصور می کردیم.»

بر اساس گزارش جهانی آلزایمر در سال ۲۰۰۹ از آلزایمر بین‌المللی، یک فدراسیون بین‌المللی غیرانتفاعی مستقر در لندن، متشکل از ۷۱ سازمان ملی آلزایمر از جمله انجمن آلزایمر، پیش بینی می شود تعداد افراد مبتلا به آلزایمر یا زوال عقل دیگر که در حال حاضر ۳۵ میلیون نفر است، تقریباً هر ۲۰ سال دو برابر شود و در سال ۲۰۳۰ به ۶۵.۷ میلیون و در سال ۲۰۵۰ به ۱۱۵.۴ میلیون نفر برسد.

در سراسر جهان، هزینه اقتصادی زوال عقل سالانه ۳۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است. (ویمو و همکاران “تخمینی از کل هزینه های اجتماعی جهانی زوال عقل در سال ۲۰۰۵.” آلزایمر و زوال عقل: مجله انجمن آلزایمر. جلد ۳، شماره ۲، آوریل ۲۰۰۷.)

آلزایمر با افزایش بروز تشنج در ارتباط است.

برخی مطالعات کوچک نشان داده اند که آلزایمر یک عامل خطر برای تشنج است. H. Michael Arrighi، دکترا، از Janssen Alzheimer Immunotherapy Research & Development; نیکول بیکر، MPH، فایزر؛ و همکارانش یک مطالعه مشاهده ای برای تخمین میزان بروز تشنج در میان گروه بزرگی از افراد مبتلا به آلزایمر انجام دادند. محققان از سوابق پزشکی الکترونیکی ناشناس از نزدیک به ۴۰۰ مرکز پزشکی اولیه در بریتانیا استفاده کردند. جامعه مورد مطالعه شامل ۱۴۸۳۸ نفر مبتلا به آلزایمر با سن ۵۰ سال یا بیشتر و گروه مقایسه ای متشکل از ۱۴۸۳۸ بیمار با سن و جنس بدون آلزایمر بود که به طور تصادفی انتخاب شده بودند. افراد مبتلا به آلزایمر به طور متوسط ​​۲.۳ سال تحت نظر قرار گرفتند. بیماران غیر آلزایمر به طور متوسط ​​۳.۴ سال پیگیری شدند.

در آن بازه زمانی، محققان دریافتند که میزان تشنج، به ازای هر ۱۰۰۰ نفر در سال، ۹.۱ در میان بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر در مقایسه با ۱.۴ برای بیماران بدون آلزایمر بود – نرخ بروز آن ۶.۴ برابر بیشتر بود. علاوه بر این، آنها دریافتند که میزان بروز تشنج در میان جوانترین بیماران آلزایمر بالاترین میزان بوده و با افزایش سن این میزان کاهش می‌یابد. بروز در میان بیماران غیر آلزایمر با افزایش سن اندکی افزایش یافت.

بیکر گفت: “افزایش خطر تشنج در میان بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر در تمام گروه‌های سنی مشاهده شد، اما در میان کم سن ترین بیماران افزایش قابل توجهی مشاهده شد. آگاهی این بیماران و مراقبان آنها از این خطر بسیار مهم است.”

Arrighi گفت: “ارتباط بین آلزایمر و تشنج راه های بیشتری برای تحقیق در مورد بیولوژی اساسی هر دو بیماری و احتمالاً مداخلات و درمان هایی برای پاسخ به تأثیر کلی بیماری آلزایمر فراهم می کند.”

آلزایمر با سطوح پایین هموگلوبین و کم خونی مرتبط است. 

مطالعات نشان می دهد که آهن در تاو در مغز افراد مبتلا به آلزایمر انباشته می شود و سطح کلی آهن هم در مغزهای آلزایمر و هم در مغز با اختلالات شناختی خفیف (MCI) افزایش می یابد. با این حال، از متون علمی مشخص نیست که آیا این پروفایل آهن تغییر یافته مغز در سطوح آهن پلاسما منعکس می شود یا خیر.

دکتر نوئل فاکس (Noel Faux)، از موسسه تحقیقات سلامت روان، پارکویل، استرالیا، و همکارانش هموگلوبین، آهن و سایر اندازه‌گیری‌های مبتنی بر خون را در ۱۱۱۲ شرکت کننده (۷۶۸ فرد سالم، ۱۳۳ اختلالات شناختی خفیف و ۲۱۱ آلزایمر) از نشانگرهای زیستی تصویربرداری استرالیایی و سبک زندگی بررسی کردند. (AIBL) مطالعه پیری. شرکت کنندگان همچنین پرسشنامه هایی را در مورد رژیم غذایی و مصرف دارو (از جمله مکمل ها) تکمیل کردند. سپس نتایج با معیارهای حافظه کوتاه مدت، بلندمدت و کل، و شناخت جهانی مرتبط شد.

محققان دریافتند که افراد مبتلا به آلزایمر در این مطالعه، پس از تنظیم برای سن و جنسیت، سطوح هموگلوبین، میانگین غلظت هموگلوبین سلولی (MCHC) و حجم سلولی بسته‌تر را در مقایسه با افراد سالم به طور قابل توجهی پایین‌تر داشتند. مطابق با این داده ها، نرخ رسوب گلبول قرمز (ESR) در آلزایمر در مقایسه با افراد سالم به طور قابل توجهی بالاتر بود.

شرکت کنندگان مبتلا به کم خونی در این مطالعه مشخص شد که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهند (نسبت شانس: ۲.۵۶). و افراد مبتلا به آلزایمر در این مطالعه با افزایش خطر کم خونی مواجه بودند (نسبت شانس: ۲.۶۱). دریافت آهن خود گزارش شده در دو گروه تفاوتی نداشت.

فاکس گفت: در جمعیت ما متوجه شدیم که افراد مبتلا به بیماری آلزایمر بیشتر در معرض کم خونی هستند و این با کمبود آهن در رژیم غذایی توضیح داده نمی شود. “این نشان می دهد که تولید هموگلوبین در بیماران آلزایمر کمبود دارد.”

فاکس ادامه داد: «آلزایمر قبلاً به عنوان یک عامل خطر برای کم خونی شناخته نشده بود، که یک مشکل بالینی رایج برای افراد مسن است و می تواند به مشکلاتی مانند نارسایی قلبی و نارسایی کلیوی کمک کند. “علت کم خونی در آلزایمر هنوز نامشخص است، اما ما حدس می زنیم که آلزایمر یک بیماری است که هم مغز و هم خون را تحت تاثیر قرار می دهد. ما در حال حاضر در حال بررسی این احتمال جالب هستیم.”

لطفاً برای اطلاعات بیشتر به alz.org مراجعه کنید. 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.alz.org

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا