خطرناک ترین بیماری شایع روانی کدام است؟
استرس و اضطراب مهمترین عامل بیماری های روانی
ابوطالبی با بیان اینکه مهمترین عامل اصلی بیماری جسمانی و روانی استرس و اضطراب یا (سایکوسوماتیک) است، گفت: علت اصلی استرس و اضطراب، تعارض (مسائل حل نشده بشر) است.
او ادامه داد: امروزه موارد زیادی منبع استرس و اضطراب و تعارض بشریت در جهان است. عواملی چون تکنولوژی و عدم شناخت بشر از استفاده درست این ابزار یکی از مهمترین مسائلی است که انسان ها را منزوی و بیمار کرده است.
قوانینی تحت عنوان دین نجات بخش هستند
این عضو هیات علمی دانشگاه کم رنگ شدن سبک زندگی دینی را یکی دیگر از آسیب های جدی روانی عنوان کرد و توضیح داد: انسان در ماهیت و خلقت خود موجودی نیازمند است که در سایه قوانین و مقرراتی تحت عنوان دین می تواند به بسیاری از این نیازها دست پیدا کند. متاسفانه اکنون با فاصله گرفتن بشر از باورها و اعتقادات، شکل ایدئولوژیک انسانی بر هم خورده است.
این روانشناس به عواملی چون چشم و هم چشمی ها، اقتصاد بیمار و جنگ اشاره کرد و توضیح داد: این عوامل نیز در فهرست جهانی جز اثرگذارترین عواملی هستند که روان افراد را تحت تاثیر قرار می دهند. به عنوان مثال در جنگ بسیاری از افراد بعد از مرگ عزیزانشان دچار افسردگی حاد مزمن شده که از جمله بیماری های سایکوسوماتیک به شمار می رود.
بیماری روحی مزمن میشود
او افزود: از دیگر عوامل موجود که سبب تحریک روان و ناراحتیهای روحی میشود، ورشکستگی اقتصادی، زیاده خواهی و فاصله گرفتن از مقامات انسانی و ابراز احساسات است.
ابوطالبی عدم درمان بیماری های روحی را خطرآفرین عنوان کرد و گفت: هنگامی که چنین بیماری هایی برای بشر رخ دهد و به مرور زمان کهنه شده و حل نشود، مزمن شده و مانند بیماری های جسمی خطرآفرین است.
او افزود: هنگامی که افسردگی، اضطراب، تعارض و استرس ها زیاد شود و از آن طرف میدان عمل برای تغذیه و تخلیه روانی وجود نداشته باشد، احتمال مبتلا شدن به بیماری روانی قطعا وجود خواهد داشت.
عدم پوشش بیمهای خدمات روان، مشکل ساز است
این مشاور خانواده عدم فرهنگ سازی درست را یکی از مشکلات موجود مراجعه افراد به روانشناسان و روانپزشکان عنوان کرد و ادامه داد: این درحالی است عدم پوشش دهی خدمات روان و مشاوره توسط بیمه نیز از جمله عوامل مهم این اتفاق است.
ابوطالبی تاکید کرد: درصد بالایی از افرادی که به مراکز مشاوره مراجعه میکنند، اکثر مشکلاتشان حل میشود اما زمانی که این مسائل مسکوت بماند و در مورد آن راهنمایی دریافت نشود، به تدریج مزمن شده و تبدیل به بیماری های حاد روانی می شود.
بیماران خطرناک روانی در جامعه
او حضور افراد دچار بیماری های حاد روانی که علاقه ای به گرفتن مشاوره و درمان نمی بینند را خطری برای جامعه دانست و گفت: قطعا این افراد برای خود و جامعه به مثابه یک خطر جدی هستند. به عنوان مثال فردی که آستانه تحریک پذیری و تاب آوری پایینی دارد در هنگام رانندگی دچار مشکل شده و توانایی کنترل رفتار و مدیریت حوادث را نخواهد داشت.