بیماری‌های مغز و اعصابمالتیپل اسکلروزیس

اگر از درمان فعلی ام اس ناراضی هستید، ۵ قدم باید بردارید

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
در حالی که مولتیپل اسکلروزیس هیچ درمانی ندارد، درمان‌های زیادی در دسترس هستند که می‌توانند پیشرفت بیماری را کاهش دهند، شعله‌ور شدن را کنترل کنند و علائم را مدیریت کنند. برخی از درمان ها ممکن است برای شما خوب عمل کنند، اما برخی دیگر ممکن است نه. اگر از درمان فعلی خود راضی نیستید، ممکن است بخواهید چیز دیگری را امتحان کنید.

دلایل زیادی برای در نظر گرفتن تغییر درمان وجود دارد. داروی فعلی شما ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که شما را آزار دهد، یا به نظر می رسد دیگر به اندازه قبل موثر نباشد. ممکن است در مصرف داروهای خود با مشکلاتی مانند از دست دادن دوز یا مشکل در فرآیند تزریق مواجه باشید.

گزینه های درمانی مختلفی برای ام اس موجود است. اگر از برنامه درمانی فعلی خود ناراضی هستید، در اینجا پنج مرحله وجود دارد که می توانید برای تغییر آن انجام دهید.

۱- اثربخشی درمان فعلی خود را ارزیابی کنید

ممکن است بخواهید درمان را تغییر دهید زیرا مطمئن نیستید که دارویی که مصرف می کنید موثر است یا خیر. از پزشک خود بپرسید که چگونه می توانید تشخیص دهید که آیا داروی شما موثر است یا خیر. بدون مشورت با پزشک خود، مصرف دارو را قطع نکنید یا دوز مصرفی خود را تغییر ندهید.

حتی اگر علائم شما یکسان به نظر برسد، دارو می تواند به درستی کار کند. این به این دلیل است که این دارو از بروز علائم جدید جلوگیری می کند زیرا التهاب را کنترل می کند. ممکن است علائم فعلی شما به سادگی قابل برگشت نباشند و هدف درمان شما به جای جلوگیری از پیشرفت بیماری شما باشد.

گاهی اوقات این دارو نیست که نیاز به تغییر دارد، بلکه دوز آن است. از پزشک خود بپرسید که آیا دوز فعلی شما باید افزایش یابد یا خیر. همچنین مطمئن شوید که داروهای خود را طبق دستور مصرف کرده اید.

اگر هنوز فکر می‌کنید که درمان فعلی‌تان جواب نمی‌دهد، مطمئن شوید که به آن زمان کافی داده‌اید. اثربخشی دارو برای ام اس بین ۶ تا ۱۲ ماه طول می کشد. اگر مدت زمان کمتری از درمان فعلی خود استفاده کرده اید، ممکن است پزشک توصیه کند که قبل از بررسی تغییر صبر کنید.

۲- در مورد آنچه می‌خواهید تغییر دهید دقیق باشید

دلیل شما برای ایجاد تغییر هرچه که باشد، باید با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی مؤثر نیست، شفاف باشید. شاید دارویی که مصرف می کنید شما را بدخلقی کند یا نیاز به آزمایش منظم عملکرد کبد داشته باشد. شاید حتی اگر آموزش تزریق داروی خود را دریافت کرده اید، ممکن است همچنان از این کار وحشت داشته باشید و بخواهید به یک جایگزین خوراکی روی بیاورید. بازخورد خاص در مورد درمان فعلی شما می تواند به پزشک کمک کند تا گزینه دیگری را که برای شما بهتر است توصیه کند.

۳- تغییرات سبک زندگی را یادداشت کنید

تغییرات در زندگی روزمره شما گاهی اوقات می تواند بر درمان شما تأثیر بگذارد. به پزشک خود در مورد هر چیزی که متفاوت است مانند رژیم غذایی، سطح فعالیت یا الگوی خواب خود بگویید.

عوامل غذایی مانند نمک، چربی حیوانی، قند، فیبر کم، گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده با افزایش التهاب مرتبط هستند که می تواند علائم ام اس را بدتر کند. اگر فکر می کنید در حال عود هستید، ممکن است به دلیل یک عامل رژیم غذایی باشد نه به این دلیل که داروی شما از کار افتاده است.

پزشک خود را در مورد هرگونه تغییر در شیوه زندگی که می تواند بر درمان شما تأثیر بگذارد، به روز کنید تا با هم بتوانید تصمیم آگاهانه بگیرید.

۴- آزمایش فعلی را بخواهید

افزایش ضایعات در اسکن MRI و نتایج ضعیف‌تر از معاینه عصبی، دو نشانه‌ای هستند که نشان می‌دهند ممکن است تغییر درمان مناسب باشد. از پزشک خود بپرسید که آیا می توانید آزمایشات فعلی را انجام دهید تا ببینید آیا باید داروها را تغییر دهید یا خیر.

۵- .S.E.A.R.C.H

مخفف .S.E.A.R.C.H به عنوان راهنمای انتخاب بهترین درمان ام اس بر اساس عوامل زیر عمل می کند:

  • ایمنی (Safety) 
  • اثربخشی (Effectiveness) 
  • دسترسی داشته باشید (Access) 
  • خطرات (Risks) 
  • راحتی (Convenience) 
  • پیامدهای سلامتی (Health outcomes) 

انجمن مولتیپل اسکلروز آمریکا مواد S.E.A.R.C.H. را برای کمک به شما در تعیین بهترین درمان ام اس برای شما فراهم می کند. هر یک از این عوامل را در نظر بگیرید و با پزشک خود در میان بگذارید.

گزینه های درمانی متعددی برای ام اس وجود دارد. اگر می‌خواهید درمان فعلی‌تان را تغییر دهید، دلیل آن را روشن کنید تا پزشکتان بتواند به شما کمک کند روش دیگری را انتخاب کنید که برای شما مناسب‌تر است.

گاهی اوقات حتی اگر متوجه هیچ تغییری نشوید، درمان‌ها طبق برنامه عمل می‌کنند. قبل از تعویض دارو با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا این موضوع در مورد شما صادق است یا خیر.

همانطور که گزینه های خود را در نظر می گیرید، به مصرف داروهای فعلی خود ادامه دهید و تا زمانی که با پزشک خود صحبت نکنید، دوز مصرفی خود را تغییر ندهید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا