سلامتیمغز و اعصاب

هشیار بمان! چرا یادمان می‌رود که فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنیم؟!

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

هشیار بمان!
چرا یادمان می‌رود که فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنیم؟!

هشیارنمی‌توانید فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنید؟
تقصیر حافظه کاریتان است!
این که چقدر می‌توانید توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت در مورد رعایت فاصله‌گذاری مناسب را رعایت کنید به میزان زیادی به توانایی حافظه‌ی کاری شما در نگهداری اطلاعات ارتباط دارد.
این، نتیجه مهم و هیجان انگیز یک مطالعه است که به تازگی در مجله‌ی National Academy of Science چاپ شده است. پروفسور ویوی ژانگ استادیار دانشگاه کالیفرنیا سرپرستی این پژوهش را برعهده دارد. نتایج این مطالعه راهکارهایی را برای مدیریت اجتماعی در چنین بحران‌هایی پیشنهاد می‌کند.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که افرادی که ظرفیت حافظه‌ی کاری آن‌ها بیشتر است آگاهی بیشتری نسبت به مزیت‌های رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، زدن ماسک و … دارند. این افراد توانایی بیشتری برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی خصوصاً از همان ابتدای همه گیری بیماری کرونا داشته اند.
حافظه کاری یک فرایند شناختی است که در طی آن اطلاعات برای مدت زمان کوتاهی در ذهن فرد نگه داشته می‌شود. مقدار اطلاعاتی که فرد می‌تواند در ذهن خود نگه دارد بیانگر ظرفیت حافظه‌ی کاری اوست. حتی زمانی که سایر عوامل مانند وضعیت اجتماعی اقتصادی، میزان تحصیلات، ضریب هوشی، ویژگی‌های شخصیتی، خلق افسرده و مضطرب و حتی درامد فرد کنترل شود باز هم حافظه‌ی کاری نقشی تعیین کننده برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی دارد.
حافظه کاری یک فرایند شناختی است که در طی آن اطلاعات برای مدت زمان کوتاهی در ذهن فرد نگه داشته می‌شود. مقدار اطلاعاتی که فرد می‌تواند در ذهن خود نگه دارد بیانگر ظرفیت حافظه‌ی کاری اوست.

چرا که رعایت فاصله گذاری اجتماعی آن هم به صورت مداوم مستلزم تلاش فعالانه برای شکستن عادت‌ها و یادآوری مکرر آن است و همین نقش حافظه‌ی کاری را پررنگ‌تر می‌سازد.
نویسنده این مقاله پیشنهاد می‌کند انباشته شدن اطلاعات اضافی درون مغز و در نتیجه اشغال شدن حافظه‌ی کاری افراد خود منجر به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌شود. رسانه‌ها و دولت با مدیریت صحیح این اطلاعات در شرایط بحرانی می‌توانند تا حدودی این مشکل را برطرف سازند. چرا که برای آنکه رعایت این نکات برای افراد تبدیل به یک عادت شود زمان خواهد برد.

Weizhen Xie et al. Working memory capacity predicts individual differences in social-distancing compliance during the COVID-19 pandemic in the United States, Proceedings of the National Academy of Sciences (2020). DOI: 10.1073/pnas.2008868117

بهنام سور

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا