سلامتی

نور تلویزیون، کامپیوتر و مهتابی برای پوست مضر هستند

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

یک متخصص پوست: نور تلویزیون، کامپیوتر و مهتابی برای پوست مضر هستند.

نور

یک متخصص بیماری‌های پوست با بیان اینکه استفاده از کرم‌های ضدآفتاب یکی از بهترین روش‌های دفاعی برای جلوگیری از بروز مضرات نور خورشید است، گفت: ضد آفتاب باید با نوع پوست فرد همخوانی داشته باشد و برای تمام سنین توصیه می‌شود.

دکتر محمد گلشنی در گفت وگو با خبرنگارسلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر اینکه افراد باید از کرم‌هایی استفاده کنند که SPF آن بالای ۳۰ است، افزود: نفوذ نورخورشید در پوست‌هایی که در اثر باران خیس شده‌اند، موجب تیرگی پوست فرد می‌شود به همین دلیل استفاده از ضد آفتاب در زمان بارندگی توصیه می‌شود. همچنین به دلیل سوختگی پوست توسط عواملی شبیه نور خورشید مانند نورهای تلویزیون، کامپیوتر و مهتابی، سالم‌ترین نور لامپ‌های زرد ۱۰۰ واتی شناخته شده است.

این متخصص پوست و مو، پوست‌های چرب را به دلیل دارا بودن عوامل محافظت کننده، بهترین نوع پوست دانست و بیان کرد: افرادی که پوست بدنشان چرب است دیرتر چروک می‌شود اما احتمال ابتلا به سرطان پوست را دارند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر خودداری از سوزندان پوست با هدف برنزه شدن، اظهار داشت: افرادی که از روش برنزه کردن با نور خورشید استفاده می‌کنند بعد از گذشت چند سال دچار عوارضی مانند تیرگی، لکه‌ و سرطان‌های پوستی می‌شوند که در زیبایی آنها تاثیر سوئی دارد.

استفاده از ضدآفتاب جهت جلوگیری از صدمات ناشی از اشعه ماورای بنفش خورشید ضروری است

دکتر گلشنی با اشاره به اینکه نفوذ طولانی مدت اشعه ماورای بنفش موجب پیری دائمی در پوست می‌شود، تصریح کرد: ضدآفتاب در مقابل اثرات کوتاه و بلند مدت ناشی از اشعه ماورای بنفش مانند آفتاب سوختگی و سرطان پوست محافظت می‌کند در صورتی که پیری زودرس را چندان به تعویق نمی‌اندازد.

این متخصص پوست و مو تابش آفتاب را یکی از علل ایجاد سرطان های پوست دانست و گفت: شایع‌ترین سرطان در سنین ۲۵ و ۲۹ سالگی سرطان پوست است که استفاده زیاد از ضدآفتاب و لایه بردار موجب کاهش ضخامت و مقاومت پوست در مقابل محرک‌های خارجی می‌شود.

وی ادامه داد: ضد آفتاب‌ها باید به صورت مکرر استفاده شده و از تماس پوست با آفتاب در بین ساعت‌های ۱۰ تا ۱۶ یعنی ساعتی که شعاع‌های نور خورشید قوی‌تر است جلوگیری شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران پیرامون اینکه آفتاب سوختگی می‌تواند ایمنی بدن را برای ۲۴ ساعت بعد از تماس با آفتاب تغییر دهد، افزود: اشعه ماوراءبنفش حتی از ابر عبور می‌کند وبه وسیله شن، آب، برف و حتی بتن منعکس می‌شود، بنابراین ابر و آلودگی هوا نور را فیلتر نمی‌کند. همچنین بهتر است از کودکان در مقابل نور خورشید مراقبت شود و نیز باید در استفاده از کرم‌های شیمیایی برای آنها دقت کرد.

دکتر گلشنی با تاکید براینکه ویتامین D خورشید موجب تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان می‌شود، اظهار داشت: نگرانی‌ها در مورد سرطان پوست به قدری در بین مردم شیوع پیدا کرده است که بسیاری از آن‌ها حتی از قرار گرفتن در برابر نور خورشید به صورت کوتاه مدت هم هراس دارند.

این متخصص پوست و مو در خصوص اینکه استفاده مکرر از ضد آفتاب‌های قوی موجب کاهش ویتامین D در بدن می‌شود، تصریح کرد: استفاده از ضد آفتاب در بخشی از سال به خصوص فصول پاییز و زمستان که شدت نور خورشید کم‌تر می‌شود لازم نیست و بهتر است ضد آفتاب با SPF کم‌تر استفاده شود. همچنین کارشناسان در کشورهایی مانند استرالیا در حال تلاش هستند تا شیوه استفاده مردم از کرم‌های ضد آفتاب را تغییر دهند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف ویتامین D برای زنان باردار و کودکان زیر ۵ سال برای جبران نرسیدن نور خورشید به بدن آنها توصیه می‌شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا