
خاطرات اشتباهی
مکانیسمهای تطبیق دهندهی مغز خاطرات کاذب ایجاد میکنند!
طبق مطالعهای که در دانشگاه تکنولوژی سیدنی انجام شد مغز میتواند خاطراتی که به درستی شکل نگرفتهاند را با اطلاعات غلط ویرایش و یا اپدیت کند.
پروفسور بریس ویسل نویسنده ارشد این پژوهش که تیم او از تکنیکهای جدید رفتاری، مولکولی و محاسباتی برای ارزیابی خاطراتی که به درستی شکل نگرفتهاند و نحوهی برخورد مغز با آنها استفاده می کند، میگوید:
برای آنکه یک خاطره مفید واقع شود باید هنگام واقعه به خوبی شکل گرفته باشد. خاطرات باید آنچه را که واقعا رخ داده است منعکس کنند. اگرچه در واقعیت خاطرات به نظر میرسد که دقیق نباشند خصوصا زمانی که مدت تجربهی آن خاطرات کوتاه باشد و یا ناگهانی و احساسی بوده باشند.
بنابراین خاطراتی که دقیق نیستند به خوبی در مغز کد نشدهاند و همین می تواند در تفاوتهای ظریف در خاطراتی که افراد از یک واقعه مشخص به یاد دارند نقش داشته باشد و یا علت تفاوت خاطره یک فرد که آلزایمر دارد را با ما توجیه کند.
تطبیق نامناسب
این مطالعه که ۶ سال به طول انجامیده است یکی از اولین پژوهشهادر مورد بررسی جامع ویژگیهای خاطرات ناقص میباشد که می تواند چارچوبی برای بررسی روشهای درمان ترس و اختلالات اضطرابی باشد. این روش حتی میتواند به بررسی صحت ادعاهای یک شاهد در دادگاه کمک کند.
این پژوهش نشان میدهد مکانیسمهای مشابه که خاطرات ضعیف را اپدیت می کنند حتی میتوانند آنها را چنانچه در یک وضعیت گمراهکننده ایجاد شده باشند شدیدا تحت تاثیر قرار دهند.
پروفسور ویسل میگوید که این یافتهها میتواند برای فهم علت فراموشی خاطرات در طول روز، ترس، اختلالات حافظه و اختلال استرس پس از سانحه و جاهایی که به یاد آوردن خاطره بسیار حیاتی است مانند شهادت در دادگاه مفید باشد.
اگرچه این یافتهها از مطالعه بر روی موشها به دست آمده است اما قابل به کارگیری در موجودات پیچیدهتر مانند انسان میباشد.
اما چرا خاطرات دچار خطا میشوند؟
این مطالعه نشان میدهد که گاهی مغز یک خاطره را که به شکل ضعیفی شکل گرفته است در وضعیتهای مشابهی که قبلا تجربه کرده است دوباره فعال میسازد و اطلاعات دیگری را نیز به آن اضافه میکند. و انگار آن را آپدیت میکند گاهی یک خاطرهی ضعیف به صورت اشتباه و در یک وضعیت مشابه ولی غیر مرتبط دوباره فعال میشود.
https://sciencebeta.com/context-impoverished-memories/
احسنت