سلامتیفیتوتراپی

۲۰ خاصیت دمنوش به لیمو و مضرات آن

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

۲۰ خاصیت دمنوش به لیمو و مضرات آن:

به لیموساعد نیوز:  به لیمو در زمان های بسیار طولانی در جنوب آمریکا مصرف می شده است. اعتقاد براین است که در دوران باستان Incas (امپراطوری اینکا) اولین کسانی بودند که به مزایای آن پی بردند. به لیمو امروزه در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. با ما همراه باشید تا با خواص این گیاه کهن آشنا شویم.

خواص به لیمو بسیار فوق العاده هستند. از فواید آن هر چه بگوییم، کم است:

کاهش تورم و التهاب در بدن، حفاظت از ماهیچه ها، تقویت سیستم ایمنی، آرامش بخشیدن به معده، کاهش تب، آرامش بخشیدن به اعصاب و رفع احتقان. به لیمو برای کاهش وزن نیز بسیار توصیه می شود. به لیمو در آمریکای جنوبی به وفور استفاده می شود اما در سایر نقاط دنیا نیز به خاطر خواص دارویی فراوانش در قالب اسانس کاربرد دارد. به لیمو بوته ای چندساله است که عطر لیمو را داراست و با لمس برگ آن این بو تشدید می شود. بوته ی به لیمو، می تواند ارتفاعی ۲ تا ۳ متری داشته باشد و گل های ریز بنفش و سفید دارد. ابتدا از به لیمو فقط برای مصارف غذایی مختلف استفاده می شد. مثلا آن را برای رفع بوی ماهی و مرغ در طبخ غذا به کار می بردند یا در نوشیدنی ها، مربا، انواع سس و سالاد استفاده می کردند. اما مصرف به لیمو به عنوان گیاهی با خواص دارویی قدمت چندانی ندارد و به تازگی مورد توجه واقع شده است. روغن به لیمو حاوی مواد سازنده ی آنتی اکسیدان مانند:
گرانول، نرول، ورباسکوزید، و سیترال است. برگ خشک شده ی به لیمو قابلیت دم کردن نیز دارد و به عنوان یکی از دمنوش های گیاهی با خواص مفید درمانی برای بخش های مختلف بدن و فرایند سوخت وساز استفاده می شود.

۱. کاهش وزن

توانایی دمنوش به لیمو در کاهش وزن شبیه به خواص نوشیدن چای سبز به صورت ناشتا است. این خاصیت به لیمو برای سلامتی را به آنتی اکسیدان های موجود در آن نسبت می دهند. بنابراین، مصرف یک فنجان دمنوش به لیمو به موفقیت شما در کاهش وزن کمک می کند.

۲. تقویت عضلات

ثابت شده است که نوشیدن چای به لیمو می تواند عضلات را تقویت کند. این خاص ترین فایده به لیمو است که از دیگر گیاهان دارویی به دست نمی آورید. نوشیدن چای به لیمو در برابر آسیب های ناشی از تمرینات سخت ورزشی از عضلات محافظت می کند. بنابراین، چای به لیمو یک نوشیدنی عالی برای قبل از تمرین است.

۳. درمان درد مفاصل

یک تحقیق، ۴۵ فرد مبتلا به مشکلات مفصل را مورد مطالعه قرار دارد و به این نتیجه رسید که مکمل حاوی به لیمو و روغن ماهی در مقایسه با دارونمای معمول، در تسکین درد موثرتر بود. در این مورد، روغن ماهی حاوی امگا ۳ به تاثیرگذاری بیشتر به لیمو در رفع درد مفاصل کمک می کند.

۴. درمان سینوزیت

سینوزیت یا ورم حاد حفره های بینی را می توان با دمنوش به لیمو درمان کرد. به لیمو در کنار ریشه کوشاد، گل آقطی، گل پامچال و گیاه ترشک ترکیب خوبی برای تسکین سیسنوس های ملتهب می سازد. استفاده از داروی گیاهی حاوی به لیمو همراه با آنتی بیوتیک و دکونژستانت برای سینوزیت، خطری ندارد.

۵. جلوگیری از سرطان

دانشگاهی در اردن، تحقیقی بر روی ۳۱ گیاه دارویی از جمله به لیمو انجام داد تا گیاهان دارای خواص ضد سرطان را بیابد. این تحقیق دریافت که به لیمو یکی از گیاهان دارویی فعال است که قادر است جلوی فرآیند رشد رگ های خونی جدید که از پیشرفت سرطان پشتیبانی می کند را بگیرد. آنتی اکسیدان ها نیز توانایی مبارزه با رادیکال های آزاد که دلیل اصلی سرطان هستند را دارد.

۶. مفید برای گوارش

دمنوش به لیمو با جلوگیری از عفونت کاندیدا در روده های کوچک، سلامت دستگاه گوارش را حفظ می کند. یک تحقیق انجام شده در برزیل اثبات کرده است که به لیمو خواص ضد کاندیدا و ضد قارچ دارد. به لیمو قادر به مبارزه با میکرو باکتری مخرب ای کولای، که دستگاه گوارش را هدف قرار می دهد نیز هست. به لیمو فقط بویی شبیه به لیمو ندارد بلکه در مورد سرفه نیز مشابه آن عمل می کند. یکی از خواص به لیمو برای سلامتی، درست مانند خواص زنجبیل و عسل و لیمو، درمان سرفه است. هر دوی این ها عملکردی شبیه به اکسپکتورانت دارند. نوشیدن چای به لیمو می تواند خلط موجود در دستگاه تنفسی را از بین برده و سرفه را کاهش دهد.

۷. رفع گلودرد

عملکرد اکسپکتورانتی به لیمو می تواند دستگاه تنفسی را پاک کرده و مشکلاتی مانند گلو درد را رفع کند. همچنین می تواند التهاب گلو را نیز کاهش دهد. به علاوه، به لیمو در درمان برونشیت که ناشی از التهاب نایژک ها است، موثر است.

۸. درمان زخم ها

به لیمو می تواند به طور مستقیم بر زخم های باز قرار داده شود، زیرا خاصیت ضد التهابی عالی دارد که از افزایش التهاب در درمان زخم هایی که به درستی درمان نشده اند، آبسه ها و سوختگی ها جلوگیری می کند.

در این مورد می توانیم مقداری برگ به لیمو را پاک کرده و له کنیم تا به شکل خمیر درآید و آن را به طور مستقیم بر زخم ها بگذاریم. این خمیر می تواند خارش را نیز تسکین دهد.

۹. رفع شپش

اگر فکر می کنید درمان شپش سر فقط از طریق داروهای شیمیایی امکان پذیر است، سخت در اشتباهید. مطالعات اخیر نشان می دهند روغن های معطر نیز در رفع شپش سر موثر هستند. یکی از روغن های معطر موثر در این مورد، روغن معطر به لیمو است.

۱۰. کاهش درد قفسه سینه

مصرف به لیمو می تواند درد قفسه سینه ناشی از مشکل قلبی را تسکین دهد. گاهی وقت ها، قلب ما درد می گیرد و دچار مشکلاتی مانند احتباس مایعات می شود که یکی از علائم نارسایی قلبی است. در این شرایط، به لیمو می تواند درد را تسکین دهد.

به لیمو در بارداری

۱۱. کاهش استرس

دمنوش به لیمو آرام بخش و تسکین دهنده است. پیداکردن زمانی برای نوشیدن یک فنجان از این دمنوش خوشمزه استرس ها و تنش ها را آرام کند؛ اما از آنجایی که ترکیبات موجود در به لیمو اثرات آرامبخش دارند موجب تقویت سیستم عصبی و کمک به آرامش تنش عضلانی می گردد. این خواص آرامبخش به لیمو به کاهش عصبانیت، اضطراب و استرس کمک میکند. مطالعات حاکی از این است که ورباسکوساید که یک ترکیب بیولوژیکی موجود در برگ های به لیمو است، مهمترین ترکیب مسئول خواص آرام بخشی و ضداسترسی این گیاه است.

۱۲. تقویت سیستم عصبی

روغن به لیمو، موثرترین داروی گیاهی برای ازبین بردن استرس و اضطراب است. پس از یک روز آشفته می توانید رایحه ی بی نظیر آن را استنشاق کنید. ترکیبات موجود در به لیمو میتواند هورمونهایی در بدن را که به آرامش اعصاب کمک می کنند تنظیم کند. اگر از استرس مزمن رنج می برید باید به لیمو را به رژیم غذاییتان وارد کنید.

۱۳. درمان کم خونی

۱۴. کاهش تب

در طب سنتی از به لیمو به عنوان دارویی خوی آور یا عرق زا استفاده می شده است. این گیاه باعث تعریق و کاهش میزان و درجه ی تب است. ضمن اینکه برای درمان بیماری های التهابی نیز مفید است. خواص به لیمو در رفع مشکل التهاب بدن بسیار قابل توجه است.

۱۵. بهبود کیفیت خواب

بسیاری افراد دمنوش به لیمو را بدلیل خواص آرامبخش آن برای کاهش اختلالات خواب ازجمله بیخوابی توصیه می کنند. همان خواصی که به کاهش استرس و تنش منجر می شوند و موجب آرامش بدن و ذهن می گردند، می توانند فرد را برای یک خواب خوب درطول شب آماده کنند. همچنین به لیمو سرشار از ملاتونین است، هورمونی در بدن که در مواقع شب افزایش پیدا می کند. تولید این هورمون با تاریکی تحریک می شود و موجب خواب آلودگی فرد می گردد. نوشیدن دمنوش به لیمو یک راه طبیعی برای افزایش میزان ملاتونین بدن است. توانایی به لیمو برای آرامش و تسکین دهندگی، منبع غنی ملاتونین و فاقد کافئین، این دمنوش را به یک نوشیدنی ایدآل برای شب تبدیل کرده است. این می تواند به آرام شدن بدن و ذهن فرد کمک کند تا یک خواب شبانه ی آرام داشته باشد.

۱۶. درمان قاعدگی نامنظم

۱۷. افزایش شیر مادر

۱۸. کاهش درد کیسه صفرا

۱۹. کاهش اختلالات مجاری ادراری

۲۰. سم زدایی بدن و تقویت سیستم ایمنی

سم زدایی یک فرایند دائم و ضروری برای از بین بردن رادیکال های آزاد و حفظ سلامتی است. نوشیدن دمنوش به لیمو می تواند فرایند سم زدایی را تحریک کند. تحقیقات حاکی از این است که به لیمو سرشار از ترکیبات فنلی است. ترکیبات فنولیک آنتی اکسیدان های قوی هستند که از بدن درمقابل رادیکال های آزاد محافظت می کنند. ترکیبات فنولی با کمک به سم زدایی بدن و خنثی سازی تاثیرات مضر رادیکالهای آزاد، موجب کاهش استرس اکسیداتیو می شود. این موجب حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی می گردد. دمنوش به لیمو فعالیت آنتی اکسیدانی قابل مقایسه با جای سبز (بدون تلخی) دارد. علاوه براین دمنوش به لیمو حاوی کافئین طبیعی است. دمنوش به لیمو میتواند بعنوان سم زدا و نوشیدنی مقوی در طول روز مورد استفاده قرار گیرد اما مصرف آن بخصوص در شب میتواند بسیار قوی باشد.

طرز تهیه دمنوش به سبک مکزیکی

مواد مورد نیاز:

۳ برگ به لیمو
۴ فنجان آب
۴ قاشق چایخوری عسل یا هر شیرین کننده ای که ترجیح می دهید.

طرز تهیه:

برگهای به لیمو را در آب بریزید و برای ۱۵ دقیقه بگذارید تا بجوشد. میتوانید این دمنوش را داغ یا بصورت چای سرد (یخ چای که نوشیدنی مناسب برای آب و هوای گرم است و در کشورهای شرق آسیا متداول است)آسیا متداول است بهمراه کمی عسل در هر فنجان بعنوان شیرین کننده استفاده نمایید.
دستورالعمل ذکر شده، یک دمنوش با رایحه ی ملایم است. اگر می خواهید دمنوشتان عطر بیشتری داشته باشد، برگ ها را قبل از جوشانده شدن در آب، خرد کنید.

عوارض و مضرات به لیمو

۱. آلرژی و حساسیت

به لیمو.به لیمو برای بیشتر افراد ایمن است اما ممکن است در برخی دیگر باعث آلرژی و حساسیت پوستی شود.

۲. بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعات دقیقی از اثرات به لیمو بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن اجتناب کنند.

۳. کلیه

به لیمو کلیه ها را تحریک می کند به همین دلیل توصیه می شود که اگر دچار بیماری های کلیوی هستید، از مصرف آن خودداری کنید.

طبع به لیمو چیست؟

مزاج و طبیعت به لیمو گرم و خشک می باشد. به لیمو سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ورباسکوزید، سیترال، نرول و گرانیول است.

طرز استفاده از برگ های به لیمو

برگ های گیاه به لیمو را به صورت تازه و خشک شده برای تهیه انواع غذا مانند برنج، انواع دمنوش های گیاهی و دسر ها (کوکی، پودینگ، بستنی، شربت و ژله) استفاده می کنند. برگ های تازه به لیمو را برای تزیین انواع سالاد میوه و سبزیجات به کار می برند. پودر برگ به لیمو که به رنگ سبز مات بوده و عطر و بوی تندی دارد برای خوش طعم شدن انواع غذا استفاده می شود. گیاه به لیمو را برای تهیه دارو، عصاره مایع، کپسول، پودر یا روغن آن به کار می برند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا