بهترین شغل برای افراد مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی
بسیاری از ما میدانیم که اختلال کم توجهی بیش فعالی (attention deficit hyperactivity disorder :ADHD) در کودکان چگونه به نظر میرسد – بیقراری (fidgety)، بیش فعالی (hyperactive)، مشکل در سازماندهی (trouble getting organized)، و عدم تمرکز (lack of focus).
طبق گزارش انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، حدود ۶۰ درصد از کودکان همچنان علائم ADHD را تا بزرگسالی دارند. این ۴.۴ درصد از جمعیت بزرگسال یا حدود ۸ میلیون بزرگسال است.
ADHD در بزرگسالان کمی متفاوت به نظر میرسد. ممکن است به صورت بیقراری، بی نظمی و مشکل در تمرکز ظاهر شود. ADHD همچنین ممکن است با برخی نقاط قوت منحصر به فرد همراه باشد.
انتخاب شغلی که بر روی آن نقاط قوت سرمایه گذاری کند و به شدت به نقاط ضعف وابسته نباشد، ممکن است کلید موفقیت حرفهای با ADHD بزرگسالان باشد. به موازات درمان موفقیتآمیز ADHD.
برخی از ویژگیهای شغلی ممکن است نقاط قوت برخی از بزرگسالان مبتلا به ADHD را تکمیل کند:
- شور و شوق (Passion-fueled)
- قدرت زیاد (High-intensity)
- فوق العاده نظاممند (Ultra-structured)
- سرعت رعد و برق (Lightning pace)
- خلاقیت عملی (Hands-on creative)
- ریسکپذیری غیروابسته (Independent risk-taker)
پیدا کردن شغلی که در یکی از این ویژگی ها رتبه بالایی دارد، یا ترکیبی از آنها، ممکن است تنها چیزی باشد که شما را به سمت شغلی که دوست دارید هدایت کند. این مشاغل که ممکن است مناسب باشند را بررسی کنید.
۱. شور و شوق
مشاغل: مددکار اجتماعی (Social worker)، مربی تناسب اندام (fitness trainer)، روحانی مذهبی (religious clergy)، روانشناس (psychologist)، معلم آموزش استثنایی (special education teacher)، نویسنده (author)، پزشک (doctor)، پرستار ثبت نام شده (registered nurse)، دامپزشک (veterinarian)
مشاغلی که در آنها لازم است به طور خاص نسبت به کاری که انجام می دهید اشتیاق داشته باشید، انگیزه و تمرکز طبیعی را فراهم می کند. این واقعاً می تواند هر رشته ای باشد که شما علاقه عمیق و پایداری دارید. آسمان حد است
سارا دوگ با ADHD زندگی می کند و به عنوان آسیب شناس گفتار و زبان کودکان کار می کند. من تعداد زیادی از خانوادههایی دارم که فرزندانشان به تازگی مبتلا به اوتیسم، ADHD، و تاخیر/اختلالات ارتباطی تشخیص داده شدهاند.
دوگ می گوید: «من در کاری که انجام می دهم موفق هستم زیرا آن را دوست دارم. من می دانم که داشتن ADHD چگونه است، و در مورد چالش ها و مبارزات خودم با خانواده ام صادق هستم.»
روزتا دیلوف-پرایمر، مددکار اجتماعی نیز از دانش درونی خود در مورد چگونگی داشتن ADHD برای کمک به مشتریان خود استفاده می کند. “علاقه داشتن به کاری که انجام می دهم بسیار مهم است. بدون آن انگیزه و میل، برای من سخت خواهد بود.»
۲. قدرت زیاد
مشاغل: کارآگاه، افسر پلیس، پرستار مراقبت های ویژه، افسر اصلاح و تربیت، اعزام کننده اورژانس، مربی ورزشی، آتش نشان
از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به ADHD با شدت انگیزه دارند، مشاغل با احساس فوریت ذاتی اغلب برای افراد مبتلا به ADHD کار می کنند. مشاغلی که در آن زندگی در خط است، احساس نهایی فوریت را به همراه دارد.
دکتر استفانی سرکیس، روان درمانگر بالینی و استادیار دانشگاه آتلانتیک فلوریدا در بوکا راتون، می گوید: «افراد مبتلا به ADHD تمایل دارند در محیطی با سرعت بالا و با شدت بالا، مانند اتاق اورژانس یا آمبولانس، به خوبی کار کنند.»
«شوهرم ADHD دارد. او پزشک تروما است و در رشته خود پیشرفت می کند. او در این کار کاملاً درخشان است تا جایی که آنقدر متمرکز است که هیچ چیز دیگری وجود ندارد. موفقیت او باید به دلیل سرعت باشد – این یک اقدام گیج کننده و بی وقفه است!»
آوریل ریس، پرستاری که مبتلا به ADHD است، میگوید: «هیچ چیز هیجانانگیزتر از این نیست که برای کمک به پارگی آنوریسم آئورت شکمی فراخوانده شوید. این شغل برای من کارساز است زیرا هر بار فقط یک بیمار دارم، کاری را که انجام میدهم دوست دارم، و اغلب جزء اضافهشده آدرنالین وجود دارد.»
۳. فوق ساختار
مشاغل: نظامی، مدیر پروژه، تحلیلگر داده، وکیل، تستر نرم افزار، حسابدار، تنظیم کننده خسارت بیمه، عابر بانک، کارگر خط مونتاژ کارخانه
برخی از بزرگسالان مبتلا به ADHD در مشاغلی که ساختار بالایی دارند بهترین عملکرد را دارند. یک کار ساختاریافته، کاری است که در آن یک گردش کار خاص، روتین، و وظایف به وضوح تعریف شده وجود دارد. منطقه خاکستری زیادی وجود ندارد و هیچ سوالی در مورد انتظارات وجود ندارد.
با توجه به CHADD (کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلال کمبود توجه/بیش فعالی) مدیریت زمان می تواند یکی از چالش برانگیزترین جنبه های استخدام برای بزرگسالان مبتلا به ADHD باشد.
مشاغل با ساختار داخلی و روال می توانند به تبدیل این چالش به موفقیت شغلی کمک کنند. سرکیس میگوید: «کارمندان مبتلا به ADHD اغلب در محیطهایی که دستورالعملها و دستورالعملهای روشنی دارند، رشد میکنند.»
یک بزرگسال مبتلا به ADHD به نام خانم جونز می گوید: «من برای یک شرکت نرم افزاری مراقبت های بهداشتی در تیم آموزشی کار می کنم. من محتوای آموزشی آنلاین ارسال می کنم و مشکلات یادگیری الکترونیکی را برای مشتریان خود عیب یابی می کنم.»
«این بسیار دنبال کردن دقیق چک لیست ها و تکرار روش های فنی بارها و بارها است. من نمی توانم بدون ساختار و روال کار کنم، بنابراین این چیزی است که باعث موفقیت من در آن می شود.»
۴. سرعت رعد و برق
مشاغل: پرستار اورژانس، پزشک / جراح تروما، EMT، آتش نشان، معلم مدرسه، دستیار دندانپزشک، کارمند خرده فروشی
یکی از مشخصه های ADHD این است که افکار ثابت و به سرعت در حال تغییر هستند. استفاده از این ویژگی می تواند به معنای موفقیت در کار باشد. بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD گزارش میدهند که از تغییرات مداوم لذت میبرند و در محیطهایی که باید به سرعت تجزیه و تحلیل و سازگار شوند، پیشرفت میکنند.
استفانی ولز، مربی می گوید: «کار در پیش دبستانی ها و مهدکودک ها برای من مفید است. آن محیط به من اجازه می دهد همیشه خلاق و متحرک باشم!:»
حتی برخی مشاغل خرده فروشی نیز می توانند با این شرایط مطابقت داشته باشند. کریستی هاسلتین سیرک میگوید: «من سالها برای یک کتابفروشی بزرگ در مشاغل مختلف کار کردم و آن را دوست داشتم. من وارد در شدم و دوان دوان به زمین خوردم. این یک شغل بسیار سریع است که به خلاقیت اجازه می دهد و هرگز خسته کننده نیست.»
۵. خلاقیت عملی
مشاغل: نوازنده، هنرمند، رقصنده، سرگرم کننده، مخترع، طراح مد، مکانیک، طراح گرافیک، دکوراتور داخلی، معمار
مشاغل عملی که نیاز به خلاقیت دارند می توانند برای برخی از افراد مبتلا به ADHD عالی باشند. این نوع مشاغل اغلب خلاقیت و حل مسئله را با هم ترکیب می کنند – زمینه هایی که افراد مبتلا به ADHD اغلب در آنها برتری دارند.
پژوهش از این ایده حمایت می کند که افراد مبتلا به ADHD بیشتر احتمال دارد به سطوح بالاتری از تفکر خلاق و موفقیت برسند. این افکار و ایده های مسابقه ای اغلب می توانند به زیبایی به تفکر خلاق و خروجی تبدیل شوند.
۶. ریسکپذیری مستقل
مشاغل: دلال بورس، ورزشکار حرفه ای، کارآفرین، غواص تجاری، سرکارگر ساختمان، طراح نرم افزار، راننده ماشین مسابقه، خلبان هواپیما
تمایل به ریسک کردن و تفکر خلاقانه دو مهارتی است که برخی از افراد مبتلا به ADHD دارند. این ویژگی ها می تواند به شما کمک کند که به عنوان رئیس خود یا در زمینه هایی که نیاز به استقلال زیادی دارند موفق شوید.
یک هشدار: شغل باید در زمینه ای باشد که شما به آن علاقه دارید، زیرا مشاغلی که نیاز به استقلال دارند اغلب شامل تسلط بر توانایی هایی هستند که افراد مبتلا به ADHD با آن دست و پنجه نرم می کنند، مانند برنامه ریزی، سازماندهی و خودانگیختگی.
اگر به مدرکی در دنیای واقعی نیاز دارید، کارآفرینان موفق مبتلا به ADHD عبارتند از: سر ریچارد برانسون، بنیانگذار گروه ویرجین؛ دیوید نیلمان، بنیانگذار JetBlue Airways؛ پل اورفالیا، بنیانگذار Kinkos; و اینگوار کامپراد، بنیانگذار IKEA.
حقوق معلولیت
اگر ADHD شما عملکرد شغلی را برای شما دشوار می کند، ممکن است بخواهید به رئیس یا اداره منابع انسانی خود بگویید که به ADHD مبتلا شده اید. اگر شما به عنوان معلول طبقه بندی شده اید، کارفرمایان ملزم به ارائه مسکن هستند.
دو قانون فدرال ممکن است از شما در محل کار محافظت کند: قانون توانبخشی ۱۹۷۳ (RA) و قانون آمریکاییهای دارای معلولیت ۱۹۹۰ (ADA)، که شامل قانون اصلاحات ADA در سال ۲۰۰۸ (ADAAA) میشود.
این قوانین تبعیض علیه افراد دارای معلولیت را در آموزش عالی و در محل کار ممنوع می کند. برخی از قوانین ایالتی ممکن است حتی بیشتر از شما محافظت کنند.
اگر متوجه شدید که ADHD شما یافتن یا حفظ شغل را دشوار می کند، ممکن است بخواهید از یک مشاور شغلی کمک بگیرید. کسی که در زمینه مشاوره سلامت روان و توسعه شغلی آموزش دیده است ممکن است بتواند به شما در شناسایی راه حل ها کمک کند.
می توانید از دفتر شغلی یک کالج یا دانشگاه نزدیک خود به یک مشاور شغلی ارجاع دهید. همچنین میتوانید پایگاه داده آنلاین هیئت ملی مشاوران خبره را جستجو کنید .
اگر همه چیز را امتحان کرده اید و احساس می کنید در این زمان شغلی دور از دسترس است، ممکن است بتوانید پرداخت های مربوط به ناتوانی تامین اجتماعی (SSD) را دریافت کنید. پزشک شما باید مدرک کتبی دال بر نقص شما ارائه دهد و شما باید درخواست دهید.
نکته و ایده
نکته پایانی این است که اکثر بزرگسالان مبتلا به ADHD موفقیت در نیروی کار را ممکن می دانند. نکته کلیدی این است که ویژگی های ADHD خود را به عنوان دارایی در نظر بگیرید و به دنبال شغل یا زمینه هایی باشید که بر روی نقاط قوت، ویژگی ها و علایق منحصر به فرد شما سرمایه گذاری کند.
منابع
- Adamou M, et al. (2013). Occupational issues of adults with ADHD. DOI:
۱۰.۱۱۸۶/۱۴۷۱-244x-13-59 - ADHD in adults. (2018).
helpguide.org/articles/add-adhd/adhd-attention-deficit-disorder-in-adults.htm/ - Adult ADHD (Attention Deficit Hyperactive Disorder). (n.d.).
adaa.org/understanding-anxiety/related-illnesses/other-related-conditions/adult-adhd - Attention-Deficit/hyperactivity disorder (ADHD): The basics. (2016).
nimh.nih.gov/health/publications/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd-the-basics/index.shtml - Benefits for people with disabilities. (n.d.).
ssa.gov/disability/ - Laws and Legal Protections. (2019).
chadd.org/for-adults/laws-and-legal-protections/ - Mayo Clinic Staff. (2017). Adult attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD)
mayoclinic.org/diseases-conditions/adult-adhd/symptoms-causes/syc-20350878 - National Institute of Mental Health. (n.d.). Could I have attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD)?
nimh.nih.gov/health/publications/could-i-have-adhd/index.shtml - White HA. (2018). Thinking “outside the box”: Unconstrained creative generation in adults with attention deficit hyperactivity disorder. DOI:
۱۰.۱۰۰۲/jocb.382 - Workplace issues. (n.d.)
chadd.org/for-adults/workplace-issues/