پیش بینی میشود موارد زوال عقل در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ سه برابر شود
یافتههای ارائه شده در کنفرانس بینالمللی انجمن آلزایمر (AAIC®) ۲۰۲۱، نشان میدهد که اگرچه سلامت جهان به طور کلی در دوران مدرن رو به بهبود است، عوامل دیگری این دستاوردها را خنثی میکنند. محققان می گویند تخمین های آنها نشان می دهد که آموزش بهتر و بهبود سبک زندگی احتمالاً تا سال ۲۰۵۰ از ۶.۲ میلیون مورد زوال عقل جلوگیری می کند. متأسفانه، میزان سیگار کشیدن و افراد بیشتری که با مشکلات وزن و فشار خون بالا سر و کار دارند به این معنی است که ۶.۸ میلیون نفر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر خواهند بود.
بهبود سبک زندگی در بزرگسالان در کشورهای توسعهیافته و سایر مکانها – از جمله افزایش دسترسی به آموزش و توجه بیشتر به مسائل مربوط به سلامت قلب – در سالهای اخیر میزان بروز را کاهش داده است، اما تعداد کل مبتلایان به زوال عقل به دلیل پیری جمعیت همچنان در حال افزایش است. ماریا سی. کاریلو، دکترا، مدیر ارشد علمی انجمن آلزایمر، در یک بیانیه رسانه ای می گوید . علاوه بر این، چاقی، دیابت و سبک زندگی کم تحرک در افراد جوان به سرعت در حال افزایش است و این عوامل خطر زوال عقل هستند.
برآوردها نشان می دهد که بیشترین افزایش در موارد زوال عقل احتمالاً در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، شمال آفریقا و خاورمیانه است.
جمعیت جهان در حال پیر شدن است
دو عامل اصلی برای این روند نوظهور افزایش جمعیت سیاره و این واقعیت است که مردم عمر طولانی تری دارند. بر اساس گزارش موسسه ملی سالمندی ایالات متحده، ۱۶ درصد از جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ بالای ۶۵ سال سن خواهند داشت. این دو برابر تعداد سالمندانی است که در سال ۲۰۱۰ زندگی می کنند.
اگرچه خطر ابتلا به آلزایمر پس از ۶۵ سالگی به طور قابل توجهی افزایش می یابد، این مطالعه نشان می دهد که افراد بیشتری نیز به زوال عقل زودرس مبتلا می شوند. محققان می گویند از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر حدود ۱۰ نفر قبل از تولد ۶۵ سالگی به آلزایمر زودرس مبتلا می شوند. برابر با ۳۵۰۰۰۰ مورد جدید در هر سال.
محقق اما نیکولز از موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن دادههای سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۹ را در مطالعه بار جهانی بیماری (GBD) در این بررسی بررسی کرد. نیکولز و تیمش کشف کردند که احتمال دارد تا ۳۰ سال آینده بین ۱۳۰.۸ تا ۱۷۵.۶ میلیون موارد زوال عقل کاهش یابد. به طور متوسط، این رقم تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۵۲.۸ میلیون مورد زوال عقل را تعیین می کند – از حدود ۵۷ میلیون نفر در حال حاضر در سراسر جهان.
نیکولز میگوید: «این تخمینها به سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان این امکان را میدهد تا افزایشهای مورد انتظار در تعداد افراد مبتلا به زوال عقل و همچنین محرکهای این افزایشها را در یک محیط جغرافیایی معین درک کنند.» افزایش پیش بینی شده بزرگ در تعداد افراد مبتلا به زوال عقل بر نیاز حیاتی به تحقیقات متمرکز بر کشف درمان های اصلاح کننده بیماری و مداخلات موثر کم هزینه برای پیشگیری یا تاخیر در شروع زوال عقل تاکید می کند.
مرگ و میر آلزایمر نیز در حال افزایش است
در حالی که طب مدرن به طور معمول نرخ بقای بیماری های جدی را بهبود می بخشد، نویسندگان مطالعه می گویند که این مورد در مورد زوال عقل صدق نمی کند. در واقع، این گزارش نشان میدهد که میزان مرگ و میر آلزایمر بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۹ به میزان ۳۸ درصد افزایش یافته است. در حالی که آزمایشهای پزشکی ادامه دارد و درمانهای جدید هر سال در حال گسترش است، هنوز هیچ درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد.
کریلو توضیح میدهد: «بدون درمانهای مؤثر برای توقف، کند کردن یا پیشگیری از آلزایمر و تمام زوال عقل، این تعداد پس از سال ۲۰۵۰ افزایش مییابد و همچنان بر افراد، مراقبان، سیستمهای بهداشتی و دولتها در سطح جهان تأثیر میگذارد». علاوه بر درمانها، کشف مداخلات فرهنگی که خطر زوال عقل را از طریق عوامل سبک زندگی مانند آموزش، رژیم غذایی و ورزش کاهش میدهند، بسیار مهم است.
در مورد اینکه چه کسانی دچار اختلال شناختی می شوند، محققان دریافتند که میزان در بین مردان و زنان مشابه است. بزرگترین عامل تعیین کننده هنوز سن است. بیماری آلزایمر شایع ترین شکل این بیماری باقی می ماند و تشخیص های زوال عقل عروقی و زوال عقل فرونتوتمپورال به دنبال آن وجود دارد.
تیم یک تفاوت قابل توجه در افرادی که دچار زوال عقل می شوند پیدا کردند. محققان می گویند جمعیت روستایی بیشتر از ساکنان مناطق شهری در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان می افزایند که بسیاری از این موارد مربوط به مناطق روستایی است که دارای سطوح بالاتر بیماری های مزمن، دسترسی کمتر به خدمات بهداشتی و به طور کلی وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین تر هستند. علاوه بر این، نرخ آلزایمر در ایالات متحده در بخشهای روستایی منطقه مرکزی جنوب شرقی آمریکا بالاترین میزان بود. از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر بالای ۶۵ سال، ۲۷۴ نفر بر اثر زوال عقل جان خود را از دست دادند.
دکتر امبار کولشرشتا از دانشگاه اموری نتیجه گیری می کند: «شناسایی و درک دلایل این نابرابری های بهداشتی برای تخصیص مناسب منابع کلیدی سلامت اجتماعی و عمومی حیاتی است.