روانشناسیعلوم انسانی

سندروم دانایی

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

سندروم دانایی

توهم داناییتگ نما: سندروم  دانایی یا savant syndrome این سندروم  گاهی اوقات سونتیزم هم نامیده می شود و افراد دارای این سندروم سونت نامیده می شوند.

یک savanter کسی است که دارای  اطلاعات و دانایی زیاد نسبت به یک موضوع است. سونتیزم معمولا در دوران کودکی تشخیص داده می شود. و در کودکان اوتیستیک  و  دارای دیگر مشکلات رشدی دیده می شود. تقریبا نیمی از افراد دارای سندروم سونت، در طیف اوتیسم قرار دارند، نیم دیگر هم شکل دیگری از مشکلات یا بیماری های مربوط به اعصاب را دارا هستند. تقریبا ده درصد از افراد دارای اوتیسم ، نوعی از توانایی های سونت را دارا هستند. نشانه های تعریف شده؛ ناتوانایی های خاص در ایجاد روابط همراه با توانایی ویژه و بالا در موارد خاص، هستند.

دلایل آن؛ اختلال اعصاب مغزی مانند اوتیسم و یا صدمات مغزی.گسترش آن یک در یک میلیون فرد برآورد شده. (متن ترجمه از گوگل است)

سریال کره ای دکتر خوب، دوبله شد و در ایران پخش شد. نسخه آمریکایی اون هم به همون اسم ساخته شد و فصل سومش در حال پخش هست. اول هر اپیزود هم نوشته شده که برگرفته از سریال کره ای به همین نام هست. حالا کانال فاکس ترکیه، کپی آمریکایی رو ساخته، البته با توجه به پسند و فرهنگ ترکیه. از نظر بازی ها، برای من شخصیت شان در نسخه آمریکایی خیلی نزدیک تر به یک فرد سونت هست. نسخه ترک هم ویژگی اش خانم ها هستند که چنان تو بیمارستان میرن و میان، انگار دارن میرن عروسی!؟؟؟

سریال های دیگه هم هستند. مثلا سریال آمریکایی Atypicalکه در مورد یک پسر جوان اوتیسم عملکرد بالاست که در تلاش برقراری ارتباط های عاطفی هست و خانواده اش که درست یا غلط سعی میکنن کمکش کنن.

و اما برای من… مهم نیست که سها استعداد ویژه داشته باشه یا نه. همینکه تا حد توانش بتونه روی پای خودش بایسته، عالیه. تمام تلاشم هم بر اینه که از همه لحظات استفاده کنم و با تمرین و تکرار، بهش استقلال رو یاد بدم. سها گفتار خیلی کمی داره که همین اندازه رو هم‌ اینجا و با تلاش زیاد بهش رسیده. اما درکش خیلی بالا رفته. مسیر طولانیه، معجزه ما خود ماییم؛ من و سها و توان و انگیزه ای که خداوند به ما میده. دوست ندارم با غرق شدن در دریای خیال و توهم، زمان پر ارزشمون رو از دست بدم…اما… سریال‌ها رو می بینم؟؟

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...! خدایــــــــــا! نام و آوازه مــــــرا چنان در حافظــه‌ها تثبیت کن که آلزایمـــــــــر نیز تــوان به یغمـا بـردن آن را نـداشتــــــه باشـد...! خدایـــــــــا! محبّـت مــرا در دل‌های بندگانت بینداز ... خدایــــــا! مــــرا دوســــت بــــدار و محبوبــم گـــردان...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا