آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

محققان می‌گویند COVID-19 ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر، پارکینسون، سکته مغزی را افزایش دهد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • محققان می‌گویند کشف کرده‌اند افرادی که COVID-19 داشته اند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پارکینسون، آلزایمر و سکته ایسکمیک هستند.
  • کارشناسان می‌گویند قبلاً می‌دانستند که COVID-19 می‌تواند علائم پارکینسون را در افراد مبتلا به این بیماری تشدید کند.
  • آنها می‌گویند این مطالعه جدید نیاز به افراد مبتلا به این شرایط را برای داشتن تا حد امکان از سلامت کلی تکرار می‌کند.

جامعه علمی همچنان در مورد اثرات گسترده COVID-19 بر بدن اطلاعات بیشتری کسب می کند.

مطالعه‌ای در دانمارک که امروز با بررسی سوابق سلامت بیش از نیمی از جمعیت دانمارک منتشر شد، نشان داد افرادی که تست COVID-19 مثبت داشتند در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، سکته مغزی ایسکمیک و خونریزی هستند. در مغز

این مطالعه که در هشتمین کنگره آکادمی نورولوژی اروپا (EAN) ارائه شد ، شامل ۴۳۳۷۵ فرد مبتلا به کووید-۱۹ و ۸۷۶۳۵۶ فرد بدون این بیماری بود.

محققان گزارش دادند که افرادی که آزمایش آنها مثبت بود بین ۲ تا ۳ برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک بود، به ویژه در افراد جوان.

آنها همچنین افزایش قابل توجهی در میزان تشخیص آلزایمر و پارکینسون یک سال پس از عفونت COVID-19 مشاهده کردند.

دکتر پردیس ظریف کار، نویسنده اصلی این مطالعه و یکی از اعضای گروه نورولوژی در بیمارستان Rigshospitalet در کپنهاگ، به Healthline گفت که در حالی که مطالعات قبلی ارتباطی با سندرم‌های عصبی ایجاد کرده‌اند، مشخص نیست که آیا کووید-۱۹ بر روی بیماری‌های عصبی نیز تأثیر می‌گذارد یا خیر. بروز بیماری های عصبی خاص و اینکه آیا با سایر عفونت های تنفسی رایج تفاوت دارد یا خیر.

با این حال، افزایش خطر بیشتر بیماری‌های عصبی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ بیشتر از افراد مبتلا به آنفولانزا یا ذات‌الریه باکتریایی نبود.

زاریکار توضیح داد که ارتباط بین آنفولانزا و پارکینسون از قبل مشخص شده است، اگرچه نشان داده شده است که واکسن های آنفولانزا خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.

واکنش جامعه پارکینسون

دکتر راشل دولهون، معاون ارشد ارتباطات پزشکی در بنیاد تحقیقات پارکینسون مایکل جی فاکس، گفت که این نوع مطالعه به طور قابل درک می تواند توجه را جلب کند و نگرانی هایی را ایجاد کند.

ما می دانیم که کووید، مانند هر عفونت دیگری، می تواند به طور موقت علائم را در افرادی که با پارکینسون زندگی می کنند بدتر کند. ما هنوز نمی دانیم که آیا کووید می تواند باعث پارکینسون شود یا خیر.

“این مطالعه گام مهمی در جهت پاسخ به این سوال است. در طول همه‌گیری، گزارش‌های متعددی مبنی بر ابتلای افراد به علائم پارکینسون به دنبال عفونت کووید گزارش شده است.»

او خاطرنشان کرد: بسیاری از محققان بر این باورند که در این موارد، یک فرد احتمالاً دچار تغییرات پارکینسون در مغز شده و عفونت باعث ایجاد علائم شده است.

دولهون گفت: «با این حال، مشخص نیست که دقیقاً چگونه یا چرا ممکن است این اتفاق بیفتد.

وی افزود، این مطالعه بر نیاز افراد مبتلا به پارکینسون به حفظ سلامتی مجدد تاکید می کند.

دولهون گفت: «همانطور که دانشمندان برای درک بهتر تلاش می کنند، مردم می توانند برای حفظ سلامت خود و مغزشان تا حد امکان تلاش کنند.

این توصیه هم برای کووید-۱۹ و هم برای فصل آنفولانزا صادق است.

«حتما دست های خود را مرتب بشویید و اگر مریض هستید در خانه بمانید. و احساس قدرت کنید که به پوشیدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی ادامه دهید، اگر سطح راحتی شما را بالا می برد.

او اشاره کرد که انتظار می‌رود تعداد افراد مبتلا به پارکینسون در سال‌های آینده به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

او گفت: “کارشناسان تخمین می زنند که موارد تا سال ۲۰۴۰ دو برابر می شود. دلیل اصلی: سن بزرگترین عامل خطر برای پارکینسون است و جمعیت ما در حال پیر شدن است.”

او افزود: “شما می توانید خطر خود را محدود کنید و با ورزش منظم، رژیم غذایی سالم، ارتباطات اجتماعی مثبت و سایر فعالیت های ساده و روزانه، مغز خود را تا حد امکان سالم نگه دارید.”

مراحل بعدی

اکنون که ظریف کار و تیمش افزایش در میزان تشخیص بیماری آلزایمر و پارکینسون پس از ابتلا به کووید-۱۹ را مشاهده کرده‌اند، بعد از آن چه می‌شود؟

ظریف کار گفت: گام منطقی بعدی این است که چرایی آن را مشخص کنیم.

«آیا این مربوط به تهاجم مستقیم ویروسی است؟ آیا این به دلیل فرآیندهای التهابی است که در بدن در پاسخ به ویروس رخ می دهد؟ یا به این دلیل است که بیماران پس از عفونت COVID-19 با دقت بیشتری مورد بررسی قرار می گیرند؟ او گفت.

او افزود که اگرچه مکانیسم‌های بیولوژیکی ممکن است بخشی از این افزایش‌ها را به حساب آورند، «ما انتظار داریم که تمرکز جوامع علمی بر بازماندگان COVID-19 منجر به تشخیص‌های زودهنگام در برخی از تورم‌های تشخیصی کوتاه‌مدت و بنابراین بالقوه تورم تشخیصی کوتاه‌مدت شود. زمان مشخص خواهد کرد.»

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا