آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

پیوند شگفت انگیز بین زمان خواب و زوال عقل

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

خواب می تواند بر سلامت جسمی و روانی تأثیر بگذارد و با بیماری های قلبی و سکته مغزی گرفته تا افسردگی و چاقی مرتبط است.

و مطالعه جدید که در ۲۱ سپتامبر در مجله انجمن سالمندان آمریکا منتشر شد ، بینش های بیشتری در مورد نقش خواب در زوال عقل ارائه کرده است.

محققان در چین، سوئد و بریتانیا داده‌های خواب ۱۹۸۲ چینی با میانگین سنی ۷۰ سال را بررسی کردند که هیچ یک از آنها در ابتدای مطالعه علائم زوال عقل نداشتند.

به طور متوسط ​​۳.۷ سال بعد، ۹۷ شرکت کننده (۵٪) با توجه به معیارهای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، نسخه چهارم (DSM-IV) مبتلا به زوال عقل تشخیص داده شدند.

افرادی که در درجه اول تحت تاثیر قرار گرفتند بین ۶۰ تا ۷۴ سال سن داشتند. مردان نیز در معرض خطر بیشتری قرار داشتند، که با آنچه قبلاً بسیاری از محققان دیگر زوال عقل دریافته بودند، تناقض دارد.

در بیشتر مطالعات، زنان دو برابر بیشتر از مردان در معرض خطر زوال عقل هستند. غیرعادی است که این مطالعه خلاف آن را نشان دهد.

این تحقیق نشان داد که زمان‌بندی بسیار مهم است

این مطالعه نشان داد که زمان طولانی تری در رختخواب (TIB) با افزایش قابل توجهی خطر زوال عقل مرتبط است. افرادی که بیش از ۸ ساعت در رختخواب بودند، در طول یک آزمون وضعیت ذهنی کوچک (MMSE) – آزمونی که برای اندازه‌گیری اختلال شناختی استفاده می‌شود – به احتمال زیاد کاهش شناختی نشان دادند.

پس چرا افراد مسن ممکن است نیاز داشته باشند زمان بیشتری را در رختخواب بگذرانند؟

دکتر مایکل بروس، متخصص خواب و روانشناس بالینی، به Healthline گفت: «با افزایش سن، شاهد تکه تکه شدن حالت های خواب هستیم . این به این معنی است که «به نظر نمی‌رسد که ما همان نوع خوابی که از نظر فیزیکی بازیابی می‌کنیم (مرحله ۴/۳) مانند زمانی که جوان‌تر بودیم، نداریم.»

دیمیتریو افزود: به این ترتیب، “این امکان وجود دارد که افرادی که خواب با کیفیت پایین تری دارند، به زمان بیشتری برای جبران نیاز داشته باشند.”

دکتر کارل دبلیو بازیل، دکتر کارل دبلیو بازیل، استاد اعصاب و اعصاب در کالج پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا توضیح داد که عوامل دیگری نیز می توانند نقش داشته باشند. 

افسردگی (که افراد مسن به آن مبتلا هستند ریسک بیشتر او توضیح داد که می تواند خواب را سخت کند. اما بسیاری از شرایط پزشکی دیگر (مانند بیماری قلبی یا دیابت) و داروهای مصرف شده برای آنها وجود دارد که می تواند خستگی و نیاز به خواب را افزایش دهد.

زمانی که افراد به رختخواب می‌روند نیز توسط محققان به‌عنوان یک عامل کمک‌کننده مهم مورد تاکید قرار گرفت. ساعات اولیه تا اواسط بعد از ظهر پرمخاطره ترین ساعات در نظر گرفته شد. مقاله تحقیقاتی بیان کرد که “هر ۱ ساعت قبل از خواب [قبل از ساعت ۱۰ شب] با افزایش ۲۵ درصدی خطر زوال عقل همراه بود.”

نویسندگان مطالعه این فرضیه را مطرح کردند که زمان خواب زودتر می تواند به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی باشد.

بخش هایی از مغز که مسئول مدیریت خواب هستند، با افزایش سن شروع به تغییر می کنند. دکتر دیوید رابین، دکترای علوم اعصاب، روانپزشک دارای گواهی هیئت مدیره و یکی از بنیانگذاران آپولو نورو، دستگاه پوشیدنی برای تسکین استرس ، گفت: این بر چرخه های ریتم شبانه روزی ما تأثیر می گذارد .

رابین ادامه داد: عوامل مرتبط با سن، مانند استفاده مکرر از حمام در طول شب، بر کیفیت خواب خوب و خواب عمیق ما تأثیر می گذارد. کمبود خواب انباشته منجر به تغییر در ساختارهای مغز می شود که چرخه های شبانه روزی را تنظیم می کند.

دیمیتریو اظهار داشت که تأثیرات دیگری نیز ممکن است در بازی وجود داشته باشد.

او گفت: «این امکان وجود دارد که افراد مبتلا به مراحل اولیه زوال عقل، خستگی زودتر مغز را در روز تجربه کنند، که باعث می‌شود زودتر بخوابند. “غروب آفتاب” یک اثر شناخته شده در افراد مسن مستعد ابتلا به زوال عقل است، جایی که آنها ممکن است در عصرها گیج و سردرگم شوند.”

محدودیت‌های مطالعه برای در نظر گرفتن

یکی از اشکالات اصلی تحقیق این است که TIB لزوماً منعکس کننده زمان صرف شده در خواب نیست. مدت زمان خواب توسط دانشمندان به عنوان یک عامل مهم در سلامت شناختی و خطر زوال عقل ذکر شده است.

برووس اظهار داشت که TIB طولانی‌تر می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل اساسی مرتبط با خواب باشد، مانند بی‌خوابی، که «می‌تواند بر این وضعیت تأثیر بگذارد و آن را بدتر کند».

یک مطالعه اخیر کانادایی همچنین نشان داد که افراد مبتلا به بی خوابی در معرض خطر بیشتر از دست دادن حافظه هستند.

علاوه بر این، TIB کیفیت خواب فرد را در نظر نمی گیرد – همچنین در شناخت و زوال عقل نیز مهم است. به عنوان مثال، نداشتن خواب عمیق به اندازه کافی می تواند بر حافظه تأثیر بگذارد (در ادامه در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد).

یک نکته نهایی را باید در نظر داشت.

بازیل توضیح داد: «این مطالعه، و همچنین بسیاری از مطالعات مشابه، مطالعات ارتباطی هستند و به این ترتیب، علت و معلولی را نشان نمی‌دهند.

وی افزود: بنابراین هرگز مشخص نیست که ارتباط مشاهده شده (در این مورد، زمان کوتاه یا طولانی در رختخواب یا زمان شروع خواب) واقعاً باعث زوال عقل می شود یا به طور غیر مستقیم با آن مرتبط است.

چگونه خواب بر حافظه تاثیر می‌گذارد

یک سیگنال کلیدی زوال عقل از دست دادن حافظه است. بازیل توضیح داد: با این حال، در تمام مراحل زندگی، “ما می دانیم که خواب با کیفیت برای بسیاری از حافظه ها، اگر نه همه انواع حافظه، لازم است.”

پس وقتی در خواب هستید چه اتفاقی می افتد؟ با توجه به حافظه، دو عمل اصلی رخ می دهد.

اولین مورد پردازش و “ذخیره” خاطرات است.

رابین توضیح داد: «حافظه کوتاه‌مدت در ابتدا در هیپوکامپ ذخیره می‌شود که به مغز می‌رسد، جایی که اطلاعات برای یادآوری و استفاده کوتاه‌مدت ذخیره می‌شود.»

او ادامه داد: «وقتی می‌خوابیم، اطلاعات هیپوکامپ به ساختارهای قشر بالاتر مغز منتقل می‌شود که به آن اجازه می‌دهد به حافظه بلندمدت تبدیل شود و با خاطرات گذشته ادغام شود.»

رابین فاش کرد که این فرآیند تثبیت مجدد حافظه نامیده می شود – و به ویژه تحت تأثیر خواب کم کیفیت REM یا مدت زمان خواب کوتاهتر است.

دوم، خواب زمانی است که مغز ما سموم مضری را که به مرور زمان می‌توانند بر حافظه تأثیر بگذارند، دفع می‌کند.

رابین اظهار داشت: «زمانی که مغز در طول روز فعال است، مقدار زیادی از آنچه را که «گونه‌های فعال اکسیژن» یا مواد زائد التهابی می‌نامیم تولید می‌کند. هنگامی که مغز خواب است و قادر به بهبودی است، به خصوص در حالت خواب عمیق و REM، [مغز] مواد زائد التهابی را سم زدایی می کند و از بین می برد.

انباشته شدن سموم در نهایت به مغز فشار مضاعفی وارد می کند و مانع از دستیابی به تثبیت مجدد حافظه می شود.

دیمیتریو گفت: «به طور خلاصه، کیفیت خواب، به اندازه کمیت خواب، ممکن است مهم باشد.

زوال عقل شامل چه چیزی است

این مطالعه شروع زوال عقل را در افراد مسن تر مورد بررسی قرار داد – زمانی از زندگی که احتمال بروز علائم آن بیشتر است.

دکتر ساندرا پترسن، معاون ارشد سلامت و تندرستی Pegasus Senior Living، گفت: «زوال عقل، مانند بیماری آلزایمر، اغلب با علائم [در میان افراد] در دهه ۶۰ زندگی خود ظاهر می شود، اگرچه ممکن است شروع اولیه در دهه ۴۰ یا ۵۰ سالگی رخ دهد. خط سلامت.

وی ادامه داد: زوال عقل یک اصطلاح «چتر» برای گروهی از بیماری‌ها است که آلزایمر شایع‌ترین آن‌ها است که در آن تغییرات پیشرونده در مغز رخ می‌دهد.

پترسن توضیح داد که علائم و نشانه های رایج زوال عقل عبارتند از:

  • مشکل مداوم و فراگیر در حافظه، شناخت و توانایی انجام کارهای روزمره
  • از دست دادن تمرکز
  • ناتوانی در توجه
  • از دست دادن مهارت های زبانی
  • کاهش درک بصری
  • از دست دادن مهارت های حل مسئله
  • اختلال در استدلال و قضاوت

عوامل خطر در زوال عقل

در حالی که این مطالعه جدید (در میان سایر موارد) خواب را به عنوان یک عامل خطرزا در زوال عقل نشان می دهد، این تنها بازیگری نیست که درگیر آن است.

پترسن گفت: «محققان تعدادی از علل احتمالی زوال عقل را در نظر گرفته اند. ما به طور قطع نمی دانیم، اما احتمالا ترکیبی از عواملی است که به توسعه و پیشرفت [آن] کمک می کند.

او فاش کرد که دانشمندان فرض می‌کنند که زوال عقل ممکن است ناشی از:

  • التهاب ناشی از خواب کم، رژیم غذایی نامناسب، ورزش نکردن و سایر عادات ناسالم
  • بروز پروتئین های غیر طبیعی ‘tau’ در مغز
  • ژنتیک
  • افسردگی درمان نشده و طولانی مدت
  • ناتوانی مغز در استفاده صحیح از انسولین

نکته و ایده

خواب از دیرباز با زوال عقل مرتبط بوده است. اعتقاد بر این است که خواب ضعیف خطر را افزایش می دهد، در حالی که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب برای به دست آوردن یک شب استراحت سالم و آرام تلاش می کنند.

این مطالعه برخی از جنبه های حیاتی خواب مانند کیفیت را بررسی نکرد. با این حال، ارتباط بین زوال عقل و TIB و زمان خواب را برجسته می کند – عناصری که مقاله به ترتیب به عنوان “کم درک” و “به ندرت مورد بررسی قرار گرفته اند” اشاره کرد.

تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چگونه TIB و زمان خواب ممکن است بر شروع زوال عقل تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.

اما، تا آن زمان، نویسندگان مطالعه گفتند که یافته‌های آن‌ها “نشان می‌دهد که عملکرد شناختی باید در افراد مسن‌تری که زمان طولانی در رختخواب و زمان خواب پیشرفته را گزارش می‌کنند، کنترل شود.”

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا