آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

چرت زدن زیاد در طول روز ممکن است نشانه بیماری آلزایمر باشد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • محققان کشف کرده‌اند که وقتی یک پروتئین درهم می‌پیچد، می‌تواند سلول‌های عصبی را از بین ببرد و بخش‌هایی از مغز که مسئول حفظ بیداری است را از بین ببرد.
  • محققان معتقدند به همین دلیل است که خواب آلودگی بیش از حد در طول روز ممکن است از علائم بیماری آلزایمر باشد.
  • کارشناسان می گویند که الگوهای خواب نامناسب نیز می تواند باعث ایجاد این درهم تنیدگی های پروتئینی شود و خواب کافی راه مهمی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر است.

در حالی که چرت زدن گاه به گاه می تواند به ما کمک کند روز را سپری کنیم، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز می تواند نشانه افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر باشد

این بر اساس تحقیقاتی است که امروز توسط دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو (UCSF) منتشر شده است.

در این مطالعه، دانشمندان علائم بیماری آلزایمر را در نواحی مغز مرتبط با افزایش بیداری در ۱۳ فرد فوت شده مبتلا به آلزایمر اندازه گیری کردند و آنها را با ۷ نفر که آن را نداشتند مقایسه کردند.

محققان داده ها را از بانک مغز بیماری های عصبی UCSF به دست آوردند .

مغز افراد مبتلا به آلزایمر دارای تجمع قابل توجهی از پروتئینی به نام تاو در تمام نواحی بیداری بود که آنها بررسی کردند.

تاو پروتئینی است که به طور معمول در سلول‌های عصبی یافت می‌شود و به شکل‌گیری ساختارهایی کمک می‌کند که مواد مغذی را درون سلول‌های عصبی حرکت دهند.

معمولاً پروتئین تاو به پایدار و قوی نگه داشتن این ساختارها – به نام میکروتوبول ها – کمک می کند. اما در بیماری آلزایمر، این پروتئین به توده هایی به نام درهم فرو می ریزد.

وقتی این اتفاق می‌افتد، میکروتوبول‌ها دیگر نمی‌توانند مواد مغذی و دیگر مواد ضروری را در سلول‌های عصبی منتقل کنند و منجر به مرگ سلولی می‌شوند.

درهم تنیدگی تاو نشانه ای از پیشرفت بیماری آلزایمر در نظر گرفته می شود.

جوزف اوه، نویسنده اصلی این مطالعه و یکی از همکاران پژوهشی کارکنان در مرکز حافظه و پیری آزمایشگاه گرینبرگ در مؤسسه علوم اعصاب ویل در UCSF، گفت: “در این مطالعه خاص، ما کنجکاو بودیم که آیا شبکه خاصی در ساقه مغز و مناطق زیر قشری در بیماری آلزایمر تحت تاثیر قرار گرفته است یا خیر. ما متوجه شدیم که شبکه‌ای که بیداری را ترویج می‌کند، در بیماری آلزایمر از بین می‌رود.” 

او افزود: “آزمایشگاه ما علاقه مند به بررسی تغییرات پاتولوژیک اولیه در مغز بیماری آلزایمر انسان بود، با تمرکز بر ساقه مغز و مناطق زیر قشری.”

این مناطق از نظر تاریخی کمتر بر روی تحقیقات بیماری آلزایمر متمرکز شده اند. با این حال، ما و چندین مورد دیگر نشان داده‌ایم که این مناطق به شدت در پاتوژنز بیماری نقش دارند.»

یافته های شگفت انگیز و ترسناک

یافته‌های جدید مطابق با مطالعات قبلی آزمایشگاه گرینبرگ است که نشان می‌داد افرادی که با افزایش سطح پروتئین تاو در ساقه مغز خود جان خود را از دست داده‌اند، قبلاً دچار افزایش اختلالات خواب و همچنین تغییرات خلقی مانند اضطراب و افسردگی شده‌اند.

او گفت: «من فکر می‌کنم میزان از دست دادن نورون‌های قابل توجه در مراکز ترویج بیداری بسیار شگفت‌انگیز و به نوعی ترسناک بود. “این به ویژه درست است زیرا نه تنها یک نوع نورون، بلکه کل شبکه ترویج بیداری تحت تاثیر قرار می گیرد.”

او توضیح داد: «این باعث می‌شود که مغز نتواند عملکرد خود را جبران کند. این نشان می‌دهد که بیماری آلزایمر در سطح میکروسکوپی چقدر برای مغز افراد مخرب است.»

دکتر رونگ ژانگ، مدیر آزمایشگاه عروق مغزی در مؤسسه ورزش و پزشکی محیطی در بیمارستان پرسبیتریان سلامت تگزاس و مرکز پزشکی UT Southwestern در دالاس، در مورد این تحقیق سخنان احتیاطی صادر کرد.

دکتر ژانگ گفت: «در حالی که شواهد کنونی از مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهد که خواب ضعیف می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد، خواب ضعیف لزوماً یک نشانه اولیه نیست.» 

از سوی دیگر، دکتر استیون لین، دکتر DO، متخصص مغز و اعصاب دارای مجوز هیئت مدیره متخصص در عصب شناسی و پزشکی خواب در Healthcare Associates in Medicine در نیویورک، گفت که خواب و بیماری آلزایمر به نظر می رسد با هم گره خورده باشند.

لین گفت: «خواب ضعیف همچنین با افزایش خطر تجمع پروتئین آمیلوئید در مغز، پروتئین دیگری مرتبط با خطر بیماری آلزایمر، مرتبط است.

آلزایمر و کیفیت خواب

مطالعه دیگری که اخیرا توسط روانشناسان دانشگاه کالیفرنیا برکلی انجام شد، به این نتیجه رسید که افرادی که در دهه ۵۰ و ۶۰ زندگی خود کاهش کیفیت خواب خود را گزارش می دهند، درهم پیچیده پروتئین نیز در مغز خود دارند.

محققان برکلی هشدار می دهند که خواب کافی در هر سنی برای حفظ سلامت شناختی مهم است.

دکتر متیو واکر، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق خواب و استاد روانشناسی در دانشکده پزشکی هاروارد در ماساچوست، در بیانیه ای گفت: «خواب ناکافی در طول عمر به طور قابل توجهی پیش بینی کننده ایجاد آسیب شناسی بیماری آلزایمر در مغز است .

دکتر واکر گفت: «متاسفانه هیچ دهه ای از زندگی وجود ندارد که بتوانیم آن را اندازه گیری کنیم که در طول آن بتوانید با خواب کمتری رها شوید. “هیچ “دهه طلایی” وجود ندارد که در طول آن بتوانید بگویید “این زمانی است که من فرصت می کنم خوابم را کوتاه کنم.”

اینکه خواب ضعیف باعث گره خوردن پروتئین تاو می شود یا گره خوردن باعث خواب ضعیف می شود، هنوز به طور کامل مشخص نشده است، اما لین گفت دستورالعمل های ساده ای وجود دارد که می توان به طور کلی برای بهبود خواب ما رعایت کرد:

  • اتاق خواب خود را به محیطی مناسب برای خواب تبدیل کنید.
  • هر روز در ساعت معینی به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید.
  • در طول روز به فعالیت بدنی بپردازید که می تواند خواب آلودگی شبانه را افزایش دهد.
  • قرار گرفتن در معرض نور کافی در طول روز.
  • از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید.

داروهای خواب راه حل نیستند

طبق تحقیقات قبلی، داروهای خواب بدون نسخه و برخی از داروهای آلرژی ممکن است پاسخی برای مشکلات خواب نباشند و در واقع خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهند.

مطالعه ۲۰۱۵ به این نتیجه رسیدند که داروهای خواب آور مانند نایکیل و برخی داروهای ضد آلرژی حاوی دیفن هیدرامین هستند، دسته ای از داروها که توسط محققان این مطالعه برجسته شده است.

داروهایی مانند دیفن هیدرامین آنتی کولینرژیک هستند و انتقال دهنده عصبی مهمی به نام استیل کولین را مسدود می کنند.

یافته ها نشان می دهد که در دوزهای بالاتر این ممکن است به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر یا سایر اشکال زوال عقل را طی چندین سال افزایش دهد.

نویسندگان این مطالعه نوشتند: “ما دریافتیم که استفاده تجمعی بیشتر از داروهای آنتی کولینرژیک با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر با علل مختلف مرتبط است.”

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا