مغز میانی و جایگاه اپیفیز یا پینه آل در مغز
طول مغز میانی در حدود 0/8 اینچ (2 سانتیمتر) است و مغز قدامی، پل مغزی و مخچه را به هم وصل میکند.
قنات مغزی در مغز میانی قرار دارد در سطح خلفی آن ۴ برجستگی کولیکولوس به نام اجسام چهار قلو وجود دارند این اجسام برجستگیهای بیضوی شکلی هستند که به وسیله دو شیار عمودی و افقی به دو جفت بالایی و پایینی تقسیم میشوند دو کولیکلوس فوقانی مراکز رفلکسهای بینایی و کالیکولوسهای تحتانی مراکز شنوایی هستند.
در خط وسط در زیر کولیکلوسهای تحتانی اعصاب تروکلئار ظاهر میشوند. این عصب نازکترین عصب مغزی است که به طرف سطح خارجی مغز میانی برای ورود به دیواره خارجی سینوس غاری کاورنوس میپیچد.
هسته تروکلئار در ماده خاکستری مرکزی در مجاورت خط وسط و دقیقاً در خلف دسته طولی داخلی قرار دارد. الیاف هسته تروکلئار به طرف خارج و عقب ماده خاکستری را دور میزنند و دقیقاً از زیر کولیکولوسهای تحتانی از مغز میانی خارج میشوند. در این ناحیه الیاف عصب تروکلئار در پرده مدولاری فوقانی به طور کامل تقاطع میکنند.
پینه آل
pineal gland, also called conarium, epiphysis cerebri, pineal organ, or pineal body
غده صنوبری از سقف دیانسفالون، رشد میکند و در پشت بطن سوم مغزی در خط وسط مغز (بین دو نیمکره مغز) قرار دارد. نام آن از شکل آن گرفته شده است که شبیه به شکل درخت کاج (لاتین pinea) است. در انسان بالغ حدود 0.8 سانتی متر (0.3 اینچ) طول و تقریباً 0.1 گرم وزن دارد.
غده صنوبری منبع غنی از اعصاب آدرنرژیک (نورونهای حساس به هورمون آدرنال اپینفرین) که به شدت بر عملکرد آن تأثیر میگذارد. از نظر میکروسکوپی، غده از پینهآلوسیتها (سلولهای غدد درونریز) و سلولهای پشتیبان که شبیه آستروسیتهای مغز هستند. در غده پینه آل بزرگسالان، رسوبات کوچک کلسیمی با اشعه ایکس قابل مشاهده است. (غده صنوبری در نهایت در اکثر افراد کم و بیش کلسیفیه میشود.)